Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 14:19   #3421
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dokladnie.. bo ja mam umowe do dnia porodu i jak urodze to po socjalu.. a ja juz dadza to nawet jak urodze przed swietami to nie zabiora..

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:19   #3422
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
dokladnie.. bo ja mam umowe do dnia porodu i jak urodze to po socjalu.. a ja juz dadza to nawet jak urodze przed swietami to nie zabiora..
Ja pierdziu, ale porypane to wszystko ....

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:24   #3423
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
dzien dybry
ja wlasnie skonczylam sprzatac i robic obiad, zaraz tesciowka przyjedzie , jeszcze spitolil mi sie przedluzacz i nie dziala mi lodowka i zmywarka, ale ten przedluzacz jest tak pociagniety za meblami, ze tz bedzie musial chyba pol kuchni rozebrac, by go wymienic
heheh no ja aż taka nie byłam , dzisiaj wziełam się za posprzątanie jej pokoju, bo oczywiście do szkoły poszła, wyro rozwalone, a wiedziała, że będzie teściowa u nas, no ale nic zaczęłam ścielic, otwieram ten pojemnik na posciel, a tam wszystko ja już nie mam do niej siły naprawdę... nie chcę jej dawać kar, ale widzę, ze inaczej to nie dy rydy
dph no właśnie Twoja ma 6 lat a moja 12 i to o to w tym chodzi, że stary babulec z niej

kanapek nie znalazłam, ale brudne gacie w pojemniku na pościel, doniczkę z ziemią (bez kwiatka) w szufladzie ze skarpetkami , łupki po sloneczniku w przyborniku na biurku. Najbardziej mnie wkurza, że czlowiek kupuje jej ciuchy by miala, bo sama jak bylam w jej wieku wiadomo jak to bylo, wszyscy w tym samym chodzili, wiec wiadomka nie obkupuje jej we wszystko, ale nie zaluje, a potem znajduje to brudne zwiniete w kulke w pojemniku na posciel... przestaje kupowac, a dzisiaj jej powiem, ze nastepnym razem spakuje to w worek i wywale na smietnik albo oddam komus, bo widocznie jej niepotrzebne

ja tez bym wolala byc nacinana, z Nikolą nawet tego nie czulam, a bolalo moze z 3 dni ale nie tak wcale mocno, tylko po prostu czulam to...

Polska
dobra ta Twoja Nikola;p mi mama kiedys wszystko z szafek i lozka wywaklila na srodek pokoju i powiedziala ze co w ciagu 2h nie zniknie stad to bierze do wora dla innych dzieci. i oczywiscie jezeli cos bedzie znowu wpierdzielone tylko do szafy to wyciaga odrazu do wora w 2h byl blysk jak ta lala

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja pierdziu, ale porypane to wszystko ....
szkoda ze nie pozwalniali ludzi tydzien przed swietami i po swietach zatrudnili spowrotem

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:24   #3424
klaurencja
Raczkowanie

Hej

Nadrobiłam

Kiedy zaczniecie rodzić, drogie damy? Jakieś plany?
Stary 2011-12-15, 14:29   #3425
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
polozna mi tlumaczyla ze lozysko sie wtedy odkleja zaczyna sie porod i na bank lozysko nie bedzie wtedy przodujace.. i jest to duzo lepsze nic olej rycynowy bo olej stosje sie na wywolanie miesiaczki.. i nie skonczyla bo byla moja pora do lekarza a potem zapomnialam;p
odklejenie się łożyska to poważna sprawa, już wolę się przeczyścić
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mi na SR mówili tak jak i tobie a to co wcześniej pisałam to od koleżanek, które mają poród za sobą nawet mój kolega z pracy przekazywał mi takie mądrości od swojej żony
my niedawno z racji "ostatnich wychodnych" byliśmy w meksykańskiej - sama wybrałam a potem miałam dość nie jedzenia ale ... krzeseł
było mi niewygodnie, bo wiadomo knajpa ze stosownym wystrojem to i krzesła takie a ja bidula nachylić się nad stołem nie mogłam z tym moim brzuchem

mój tż jest fanem BMW ale ja nie jeźdże często bo się boję uszkodzić
z tej mej miłości do x6 się smieje bo ona wygląda jak wielki robal ale co z tego jak mi sie takie duze samochody podobają może jak wygram w totka to sobie taki sprawię póki co musze się zadowolić duuuużo mniejszym wozem

trzymam kciuki za odbiór, oby tutaj wszystko było dobrze, no i drugie kciuki za babola żeby wam problemów nie robiła

co do kawki to daj znać jak ty wolisz, nie narzucam się bo masz przeprowadzkę na głowie więc czekam na znak jak już będziesz wolna ja jestem wolna

A grycana we wt zaliczyłam - mus truskawkowy z bitą śmietaną tortów jeszcze nigdy od nich nie jadłam, zawsze lody, koktajle/musy ale muszę spróbować następnym razem

ja ide na badanka ostatni raz mam nadzieję w nast pt bo wyniki musze miec na wtorkową 27.12, ostatnią już chyba wizytę u lekarza
też byliśmy jakieś 3 tygodnie temu w El Popo i chodzi za mną znowu quesadillas ale ta Italia Tratorria też super muszę małżona gdzieś wyciągnąć znowu w ten weekend

oj kochana ja jestem fanką mercedesów , mało się nie popłakałam jak swojego sprzedałam tz chciałby bmw dla odmiany, ja nie powiem, fajnie się jeździ i w ogole ale to mesiów jestem jakoś przywiązana nawet na forum mercedesa jestem w ogóle fan samochodów ze mnie straszny ( po porodzie mam obiecane szkolenie w szkole jazdy subaru ) i już się cieszę jak dziecko

jak tylko się przeprowadzimy i nie urodzę to idziemy na coś dobrego a w grycanie to przez tort czekoladowy to mnie tak mała skopała że huh podobało jej sie a ja jeszcze popiłam go latte karmelową - pełna rozpusta

powodzenia na badaniach, ja idę w sobotę rano a na wizytę nie wiem na kiedy się zapisać w przyszłym tygodniu, bo jak mam po niej zaraz zacząć rodzić to wolę to przemyśleć i się umówić z tztem
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
rzmi logicznie z tym nacięciem jak gadałam z moja położna to ona mi mówiła że u nas w szpitalu nacinają dopiero jak pojawia sie taka biała gwiazda "tam" na skórze od rozciągania -świadczy to o tym że skóra nie wytrzymuje i zaraz pęknie-jak gwiazdka jest mala to nie tną bo wiadomo że lepiej troszkę pęknąć niż nacinać i szyć ale jak jest duża to lepiej naciąc bo można pęknąc strasznie mocno i wtedy jest problem na dłuuuggiiii czas po porodzie

a w ogóle macie spiworki te do spania dla malucha? wtedy kołderki nie trzeba chyba ani rożka żadnego no nie? no i dzidziuś ma mieć coś ubrane pod spód tego śpiworka-śpiochy i kaftanik?

a propos kosmetyczek- można robić mikrodermabrazje twarzy w ciąży?czytałam gdzies że jest też swietna na rozstępy prawda to? nasze forumowe kosmetyczki?(ale pewnie nie mozna teraz robić tego na piersiach... ale np na biodrach?

śliczny ten twój wózek....bardzo bardzo mi sie podoba
jak ma się bardzo pęknąc ( nie pęknięcie 1 czy 2 stopnia ) to lepiej naciąć i wtedy faktycznie nacinają, żeby nie pęknąć np do odbytu...

ja nie mam śpiworka, za to mam mnóstwo kocyków no i kołderkę. Jak będzie potrzeba to dokupię.

Co do mikro.. jest to po prostu mocniejszy peeling, w ciąży jak pisałam i jak napisała Ci też Zuzia lepiej z zabiegami nie szaleć, bo skóra różnie reaguje i może Cię podrażnić coś co wczesniej robiłaś, stosowałaś i było ok. Poczekałabym z mikro, zreszta sama już o niej marzę bo już moja skóra nadaje się do nie powiem czego
a na rozstępy? troszkę je wygładzi, może rozjaśni, ale na rozstępy trzeba działać mocniej - mezoterapia jak nabardziej, prądy, ultradźwięki albo laser.
Mikro będzie za słaba.
Ja już zapowiedziałam tztowi, ze jak tylko urodzę to robię serię kwasów na brzuch i zobaczymy.. bo mocniejsze zabiegi to po skończeniu karmienia piersią a tak to już kwasami będę działać bo mam brzuch jakby mnie ktoś nożem pochlastał aż mąż kazał iść do apteki i kupic co potrzeba, byleby ratować skóre bo tak pęka
Cytat:
Też byłam w lumpku dzisiaj i upolowałam parę fajnych rzeczy dla dzidzi, koszulkę dla TZta i polar dla mamy (dziś jest wyprzedaż, i wszystko po 1 zł )

O, to super masz bratową
Ja się własnie zastanawiam nad wigilią u TZta, bo jakoś nie mam ochoty udawać wielkiej miłości i sympatii do jego brata, a do tego jeszcze on ostatnio takie cyrki odstawia, że w ogóle nie mam ochoty go widzieć
wow super udało Ci się zapolować

oj coś nam się wielu wigilia zapowiada średnio
Cytat:
masakra

a ja wróciłam wściekła ze spaceru z psem!
jak szłam pozbierać kupę po oskarze to wlazłam w jakąś wielką sraczkę i mam całe balerinki do czyszczenia i jeszcze na spodniach nawet mam to gó**no
mi jest sie juz ciężko schylić a ludzie nie myślą i pozwalają srać swoim psom gdzie popadnie przez to muszę dzisiaj kolejne pranie wstawiać a już się pierze 3. No i jakbym mało roboty miała

i jeszcze oskarek, dopiero co kąpany, czyściutki i pachnący wskoczył to wielkiej ubłoconej kałuży i cały przeszczęśliwy i czarny mi leży na płytkach
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:29   #3426
Mijus
Rozeznanie

Cześć
Miałam dzisiaj piękny sen Śniło mi się, że zrobił mi się przezroczysty brzuch i mogłam podglądać Gabi Była taka śliczna

Jadę dziś do dermatologa pokazać mu moją facjatę, bo już patrzeć na siebie nie mogę. Nie dosyć że cała broda zawalona to jeszcze mi weszło na cały policzek....wyglądam strasznie Nie wygląda to na pryszcze, cholera wie co Mam nadzieję że mi coś pomoże

Mam pytanko do dziewczyn z Bydzi, Torunia i okolic ----> możecie polecić hurtownię z art. dziecięcymi?

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mam to samo fakt potwierdzam pod koniec ciązy jest jeszcze gorzej piecze jak cholera męczy przez cały dzień a ja to mam aż tak ze w nocy budzę się własnymi wymiocinami już 2 razy mi sie tak zdarzyło ze się obudziłam z tego powodu podczas snu czuję jak podchodzi mi do gardła budze sie i już to mam w przełyku taki mam nacisk na żołądek że cały czas mam zgage prawie 24h no i cały czas mi sie unosi do gardła wszystko czasami mi sie juz chce płakac z tej bezradności i bezsilnosci bo nic nie moge na to poradzic jestem non stop na reenie raz pomoze raz nie czasami przejdzie na dłużej czasami tylko na chwile
Współczuje Ci bardzoJuż nie długo kochana będziesz tulić synusia i nie będziesz pamietać o tych dolegliwościach

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dostałam 3 czerwono - żółte róże pytam co to za okazja, a on: "taka, że Cię bardzo kocham" cudowny
WOW! Cudownie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Hej, Brzucholiny

Wpadam na chwilke sie zameldowac i zaraz wypadam. Tz odwozi mnie do Lomzy, tam odbiera mnie Tato i jedziemy do domku Nietopik jedzie do Dziadkow

Nie omieszkam odwiedzic wszystkich pan kosmetyczek i manikiurzystek, zeby sie odgruzowac, bo u mnie w grajdolku kosztuje to o polowe taniej niz tutaj

W koncu pojade tez do swojego ukochanego gina i bede wiedziala, co tam slychac u mojego szalenca brzuchaczowego

Kupilam ta kiecke na slub, ale powiem Wam, ze ta pani w reklamie duzo lepiej w niej wyglada. Na mnie lezy jakos dziwnie i wygladam w niej jak balwanek buli. Wszystko wskazuje na to, ze jednak ja oddam i bede musiala szukac czegos innego

Tak wiec caluje wszystkie Smoki i ich Mamusie , zycze milego dnia i do zobaczenia
Ale Ci fajnie Miłego wypoczynku
Stary 2011-12-15, 14:31   #3427
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

szkoda ze nie pozwalniali ludzi tydzien przed swietami i po swietach zatrudnili spowrotem
ręce opadają, przecież nie wypacają ci stu tys zł żeby tak się sr.ali
zastanawiam się czy to firma prywatna bo tak to 'pachnie'

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

kochana my tu w większości czekamy na sryczeń dziecko musi być najstarsze a nie najmłodsze

Stary 2011-12-15, 14:33   #3428
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
dobra ta Twoja Nikola;p mi mama kiedys wszystko z szafek i lozka wywaklila na srodek pokoju i powiedziala ze co w ciagu 2h nie zniknie stad to bierze do wora dla innych dzieci. i oczywiscie jezeli cos bedzie znowu wpierdzielone tylko do szafy to wyciaga odrazu do wora w 2h byl blysk jak ta lala
moja mama też tak robiła!
Cytat:
Hej

Nadrobiłam

hyhy a Ty kochana nie planujesz nic? :P mi tam się nie spieszy póki co
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:40   #3429
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Mam pytanko do dziewczyn z Bydzi, Torunia i okolic ----> możecie polecić hurtownię z art. dziecięcymi?
Ja i Inutil robiłyśmy zakupy w Smyku http://www.smyk.bydgoszcz.pl/

Jest jeszcze Akpol http://www.akpolbaby.pl/prices-drop....e&orderway=asc ale tam raczej cen hurtowych nie ma

Jest też sporo dzieciowych sklepów w hurtowniach na ul. Szajnochy. Osobiście kupowałam w jednym ze sklepów skarpetki po 2,20zł, a w innej hurtowni widziałam komplety welurowe śpiochy z kaftanikiem po 22zł!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:40   #3430
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
oj kochana ja jestem fanką mercedesów , mało się nie popłakałam jak swojego sprzedałam tz chciałby bmw dla odmiany, ja nie powiem, fajnie się jeździ i w ogole ale to mesiów jestem jakoś przywiązana nawet na forum mercedesa jestem w ogóle fan samochodów ze mnie straszny ( po porodzie mam obiecane szkolenie w szkole jazdy subaru ) i już się cieszę jak dziecko
Widzę, że w Twojej krwi płynie benzyna ołłłł yeeee
Miałam kiedyś (chyba 8 lat temu) 250 z 62r. - do dziś żałuje, że go sprzedałam No ale tak miało być, przerzuciłam się na inną markę i dzięki temu poznałam mojego tż
Stary 2011-12-15, 14:41   #3431
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

kanapek nie znalazłam, ale brudne gacie w pojemniku na pościel, doniczkę z ziemią (bez kwiatka) w szufladzie ze skarpetkami , łupki po sloneczniku w przyborniku na biurku. Najbardziej mnie wkurza, że czlowiek kupuje jej ciuchy by miala, bo sama jak bylam w jej wieku wiadomo jak to bylo, wszyscy w tym samym chodzili, wiec wiadomka nie obkupuje jej we wszystko, ale nie zaluje, a potem znajduje to brudne zwiniete w kulke w pojemniku na posciel... przestaje kupowac, a dzisiaj jej powiem, ze nastepnym razem spakuje to w worek i wywale na smietnik albo oddam komus, bo widocznie jej niepotrzebne
Kamciurka,ja już nawet zrozumiem ten sloneczknik (no na podłogę nie chciała wywalać, bo by musiała odkurzyć - logiczne), ale proszę, zdradź mi tajemnicę, jaki cel miało włożenie doniczki z ziemią do szuflady? Nie mogła stać na parapecie?

Stary 2011-12-15, 14:42   #3432
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Ja i Inutil robiłyśmy zakupy w Smyku http://www.smyk.bydgoszcz.pl/

Jest jeszcze Akpol http://www.akpolbaby.pl/prices-drop....e&orderway=asc ale tam raczej cen hurtowych nie ma

Jest też sporo dzieciowych sklepów w hurtowniach na ul. Szajnochy. Osobiście kupowałam w jednym ze sklepów skarpetki po 2,20zł, a w innej hurtowni widziałam komplety welurowe śpiochy z kaftanikiem po 22zł!
Dziękuję bardzo
Stary 2011-12-15, 14:47   #3433
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
też byliśmy jakieś 3 tygodnie temu w El Popo i chodzi za mną znowu quesadillas ale ta Italia Tratorria też super muszę małżona gdzieś wyciągnąć znowu w ten weekend
dobre było, ale ja tam na ich krzesłach nie mogłam wytrzymać, lukałam czy mają coś miękkiego ale jedyny stolik z kanapą byl już zajęty
więc jeśli gdzieś znów z tż pójdę najpierw wybadam jakie są miejsca do siedzenia
Cytat:
oj kochana ja jestem fanką mercedesów , mało się nie popłakałam jak swojego sprzedałam tz chciałby bmw dla odmiany, ja nie powiem, fajnie się jeździ i w ogole ale to mesiów jestem jakoś przywiązana
ciekawe czy ja się przywiążę
Cytat:
( po porodzie mam obiecane szkolenie w szkole jazdy subaru ) i już się cieszę jak dziecko
ulala to prawdziwa samochodziara z ciebie
dla mnie samochód musi mieć... ładny kolor he he
nie znam się na nich i zdaję się na tżta
Cytat:
jak tylko się przeprowadzimy i nie urodzę to idziemy na coś dobrego a w grycanie to przez tort czekoladowy to mnie tak mała skopała że huh podobało jej sie a ja jeszcze popiłam go latte karmelową - pełna rozpusta
mnie wczoraj skopał i zaczkał za zwykłe wafelki czekoladowe - no hmmm zjadłam 3/4 paczki więc nic dziwnego zjdałabym całą ale odezwało się we mnie sumienie
Cytat:
powodzenia na badaniach, ja idę w sobotę rano a na wizytę nie wiem na kiedy się zapisać w przyszłym tygodniu, bo jak mam po niej zaraz zacząć rodzić to wolę to przemyśleć i się umówić z tztem
no pewnie lepsza randka z mężem niż porodówka
my mamy w sob wizytę teściowej ma nam przywieźć jakieś super wędliny i mięsa na świeta -boże gdzie ja to zmieszczę jak nie mam dużej zamrażarki
więc dziś i jutro po pracy stoję nad mężem i nim steruję podczas sprzątania (on oczywiście sprzata )
a w niedz musimy kupić choinkę i wybieramy się na świąteczny jarmark

Cytat:
Ja już zapowiedziałam tztowi, ze jak tylko urodzę to robię serię kwasów na brzuch i zobaczymy.. bo mocniejsze zabiegi to po skończeniu karmienia piersią a tak to już kwasami będę działać bo mam brzuch jakby mnie ktoś nożem pochlastał aż mąż kazał iść do apteki i kupic co potrzeba, byleby ratować skóre bo tak pęka
ja coś głębszego na cellulit koniecznie bo od wody w organizmie wyglądam jak same góry i doły nawet na rękach mi się zrobił a kiedyś miałam tam mieśnie i mogłam pokazać biceps

Cytat:
jak szłam pozbierać kupę po oskarze to wlazłam w jakąś wielką sraczkę i mam całe balerinki do czyszczenia i jeszcze na spodniach nawet mam to gó**no
mi jest sie juz ciężko schylić a ludzie nie myślą i pozwalają srać swoim psom gdzie popadnie przez to muszę dzisiaj kolejne pranie wstawiać a już się pierze 3. No i jakbym mało roboty miała

i jeszcze oskarek, dopiero co kąpany, czyściutki i pachnący wskoczył to wielkiej ubłoconej kałuży i cały przeszczęśliwy i czarny mi leży na płytkach
fuj, ja jakoś nie mogłabym nawet przez ta torebkę wziąć psiej kupy
dlatego podziwiam właścicieli
a z drugiej jak ide na spacer to widze że nie wszyscy stosują się do tego nakazu

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć
Miałam dzisiaj piękny sen Śniło mi się, że zrobił mi się przezroczysty brzuch i mogłam podglądać Gabi Była taka śliczna
fajny sen

Stary 2011-12-15, 14:48   #3434
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

O cholercia, też bym się wściekła Tak, mieć psa to każdy by chciał, ale jak już trzeba za nim posprzątać, to się wszyscy patrzą w niebo i udają, że to nie ich pies

Stary 2011-12-15, 14:48   #3435
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Kamciurka,ja już nawet zrozumiem ten sloneczknik (no na podłogę nie chciała wywalać, bo by musiała odkurzyć - logiczne), ale proszę, zdradź mi tajemnicę, jaki cel miało włożenie doniczki z ziemią do szuflady? Nie mogła stać na parapecie?
w tej szufladzie trzyma skarpetki, moze myslala ze jej nowe wyrosną

nie no kazałam jej wywalić bo kwiatek zwiędł został kikut sam, za daleko jej bylo to schowała zebym nie widziała

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:48   #3436
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ręce opadają, przecież nie wypacają ci stu tys zł żeby tak się sr.ali
zastanawiam się czy to firma prywatna bo tak to 'pachnie'

kochana my tu w większości czekamy na sryczeń dziecko musi być najstarsze a nie najmłodsze
Zuzia jakby to byl prywaciarz to jeszcze bym go zrozumiala bo to jakby nie patrzec jego kasa... a to urzad wiec nie swoimi pieniedzmi dziela..

gdyby nie ta planowana cesarka to ja przeczuwam zebym donosila do sRycznia

Stary 2011-12-15, 14:48   #3437
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

W Ie nie stosują nacinania krocza, więc nie mam problemu Staram sie nie zastanawiać co lepsze bo jak się okaże że lepsze z nacięciem to będę panikować a tak musi być jak jest

Pearl
cosik mi się zdaje ze pięknie wyglądasz w tej sukience.....szybciutko do klubu foto i zaraz będziemy oceniać

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Mój brzuchol też jest od zawsze nisko, a dziś byłam u położnej i stwierdziła, że obniżył się jeszcze bardziej, zauważyłam to w zeszłym tygodniu. Kasik to było ostatnie moje spotkanie z położną przed terminem (z tego co rozumiem, Ty w IE masz takie same tylko, że z pielęgniarką) następne 29tego czyli dwa dni po terminie i jeśli nie urodzę do tego czasu to będą mi robić masaż szyjki. W związku z tym moje pytanie: czy Ty w IE miałaś omawiany jakiś plan porodu? Bo ja oczywiście nie, a myślałam, że zrobi mi coś takiego dziś, no, ale nie! Wizyta jak każda jedna od samego początku: ciśnienie, siuśki w pojemniczku(które zresztą dziś pani była łaskawa mi oddać wraz z pojemniczkiem, bo od początku ciąży mam jeden i ten sam) tętno dziecka, sprawdzenie ułożenia i do domu
Ja idę na ostatnią wizytę do pielęgniarki w przyszłym tyg alr od niej się nic nie dowiem bo to w przychodni wizyta. Jak byłam teraz w piątek na ostatnim usg w szpitalu to mi tylko ta babka powiedziała że mam się umówić do piel. za dwa tyg a 1ego stycznia dzień porodu i tyle Ja oczywiście zapomniałam zapytać a co jak nic sie nie będzie działo ....podjadę tam w przyszłym tyg i się dowiem. Nie otrzymałam żadnych informacji tak jak i Ty....widać to samo podejście do sprawy

A z tym pojemnikiem to masakra, u nas w szpitalu w kibelku jest pełno, samemu można brać. A w przychodni dostaję zawsze 1 na następny raz.

Cytat:
Ja jeszcze nie chcę Niech mi moje rzeczy z Pl najpierw przyjdą
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:01   #3438
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Hej, Brzucholiny

Wpadam na chwilke sie zameldowac i zaraz wypadam. Tz odwozi mnie do Lomzy, tam odbiera mnie Tato i jedziemy do domku Nietopik jedzie do Dziadkow

Nie omieszkam odwiedzic wszystkich pan kosmetyczek i manikiurzystek, zeby sie odgruzowac, bo u mnie w grajdolku kosztuje to o polowe taniej niz tutaj

W koncu pojade tez do swojego ukochanego gina i bede wiedziala, co tam slychac u mojego szalenca brzuchaczowego

Kupilam ta kiecke na slub, ale powiem Wam, ze ta pani w reklamie duzo lepiej w niej wyglada. Na mnie lezy jakos dziwnie i wygladam w niej jak balwanek buli. Wszystko wskazuje na to, ze jednak ja oddam i bede musiala szukac czegos innego

Tak wiec caluje wszystkie Smoki i ich Mamusie , zycze milego dnia i do zobaczenia
ale masz fajnie... no to sobie odpoczniesz po tych wszystkich stresiorach
i pokaż sie w kiecce

Cytat:
wieczorkiem będę podpisywac protokół zdawczo - odbiorczy to się okaże czy mamy wszystko czy kolejny problem się pojawi jeszcze jestem sama, bo męża nie ma i wraca dzisiaj dopiero o 22 więc jakby co to kłocic się musze sama

a babiszon to mamy do niej zadzwonic jak sie spakujemy i wyniesiemy rzeczy musze zaraz jechac po pudła, bo 15 kartonow mialam i mi brakło własciciwie starczyło tylko na jeden pokój i częśc łazienki a gdzie salon i kuchnia
powodzenia!!

Cytat:

ale jaja u mnie czekaja do wtorku z wyplata socjalnego dla wszystkich czy urodze czy nie;p zeby tylko nie wyplacic;p
no jaja sobie robią brak słów poprostu...

Cytat:
dzien dybry
ja wlasnie skonczylam sprzatac i robic obiad, zaraz tesciowka przyjedzie , jeszcze spitolil mi sie przedluzacz i nie dziala mi lodowka i zmywarka, ale ten przedluzacz jest tak pociagniety za meblami, ze tz bedzie musial chyba pol kuchni rozebrac, by go wymienic
heheh no ja aż taka nie byłam , dzisiaj wziełam się za posprzątanie jej pokoju, bo oczywiście do szkoły poszła, wyro rozwalone, a wiedziała, że będzie teściowa u nas, no ale nic zaczęłam ścielic, otwieram ten pojemnik na posciel, a tam wszystko ja już nie mam do niej siły naprawdę... nie chcę jej dawać kar, ale widzę, ze inaczej to nie dy rydy
dph no właśnie Twoja ma 6 lat a moja 12 i to o to w tym chodzi, że stary babulec z niej

niezła agentka z tej Twojej córci...

Cytat:

współczuję...
ale niestety prawda jest taka, ze większość nie sprząta po swoich pupilach... a potem jak mi dziecko chce pobiegac po trawniku to jak po polu minowym
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:13   #3439
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
w tej szufladzie trzyma skarpetki, moze myslala ze jej nowe wyrosną

nie no kazałam jej wywalić bo kwiatek zwiędł został kikut sam, za daleko jej bylo to schowała zebym nie widziała
To strasznie daleko musi mieć ze swojego pokoju do kosza
Przyznaj się, co to za rezydencję macie?

Stary 2011-12-15, 15:20   #3440
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Zamówiłam sobie sesje zdjęciową w studio lub w domu I za normalne pieniążki Tylko nie wiem czy się umówić przed sylwkiem czy po
No i mam jedynie dwa w miarę czytelne zdjęcia z usg tylko... Ach, nie mogę się doczekać, tylko w co ja się ubiorę
Niach, niach

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:20   #3441
klaurencja
Raczkowanie

To tylko ja chcę już urodzić? :P
Stary 2011-12-15, 15:21   #3442
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, Brzucholiny

Super, że wyjeżdżasz

I pokaż się w sukience

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam kobietki
Dzisiaj byłam u pobrania krwi i siuśki oddac,bo jutro mam wizytę u lekarza - juz nie mogę sie doczekac!!!
Wybieram się też jutro do szpitala tam gdzie będę rodziła zobaczyc porodówkę
Daj potem znać, bo jak znam życie ja tam nie dotrę a można tam tak o wejść, czy trzeba się jakoś umawiać

Cytat:
a w ogóle macie spiworki te do spania dla malucha? wtedy kołderki nie trzeba chyba ani rożka żadnego no nie? no i dzidziuś ma mieć coś ubrane pod spód tego śpiworka-śpiochy i kaftanik?
Ja mam dwa pod spód śpiochy + coś na górę z długim rękawkiem
W nowym M jak Mama było o wyborze: śpiworek czy kołderka i polecali raczej śpiworek

Cytat:
Hejka
Też byłam w lumpku dzisiaj i upolowałam parę fajnych rzeczy dla dzidzi, koszulkę dla TZta i polar dla mamy (dziś jest wyprzedaż, i wszystko po 1 zł )

U mnie też właśnie dzisiaj było po 1-4 zł
_________________________ ______
Hi

Byłam na tej poczcie i u mamy szukałyśmy jednego drobiazgu z zeszłych świąt i przy okazji szukania znalazłam śpiworek dla małego (w błękitną krateczkę) i 2 staniki sportowe
No i sporo innych rzeczy, które myslałam, że się zagubiły przy przeprowadzce.
Jutro idę kończyć poszukiwania i przy okazji ostatecznie uprzątnąć swoje rzeczy, bo od ślubu (czyli też przeprowadzki) mija 7,5 miesiąca

I to chyba tyle

Odebrałam torebeczkę i jest śliczna za całe 21 zł
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:24   #3443
renata:)
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za odp odnośnie mikro...a już sie cieszyłam że sobie znowu zrobie bo zaczęła mi sie cera psuć...za długo już od ostatniego oczyszczania...

MissZuzia Bambusiek jaki masz roz spiworka? bardzo ładny jest.
my mamy jeden rękawkami taki cieplejszy (i się zastanawiam czy goly bobasek w pampersie nie wystarczy w nim) i 2 takie bez rękawków mniej grubeto wiadomo że musi być kaftanik i spiochy

uska ale chamy w tym urzędzie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

Edytowane przez renata:)
Czas edycji: 2011-12-15 o 15:27
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:52   #3444
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hej Mamusie.
Kupiłam dzis wózeczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 32.jpg (70,4 KB, 46 załadowań)
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:54   #3445
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za odp odnośnie mikro...a już sie cieszyłam że sobie znowu zrobie bo zaczęła mi sie cera psuć...za długo już od ostatniego oczyszczania...

MissZuzia Bambusiek jaki masz roz spiworka? bardzo ładny jest.
my mamy jeden rękawkami taki cieplejszy (i się zastanawiam czy goly bobasek w pampersie nie wystarczy w nim) i 2 takie bez rękawków mniej grubeto wiadomo że musi być kaftanik i spiochy

uska ale chamy w tym urzędzie
mam na 85 ale do wyboru jeszcze na 100 były

Stary 2011-12-15, 16:02   #3446
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Heloł

Jestem w domu, przez to że oddział był zawalony i dzisiaj pełno kobiet rano się zgłosiło i brak łóżek wypisali mnie do domu. Kazali mierzyć ciśnienie co 4 godziny i robić badania co tydzień - kwas moczowy we krwi i kreatyninę.

Miałam szczęście bo chcieli mnie trzymać na obserwacji 3-4 dni a tak mogę już spokojnie w domu siedzieć

na szczęście z nerkami ok, mam tylko tego pilnować.

Cytat:
Ja też chcę
Stary 2011-12-15, 16:03   #3447
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie.
Kupiłam dzis wózeczek
Brawo
Stary 2011-12-15, 16:03   #3448
uska000
Zadomowienie

Cytat:
ja bym chciala... ale jak pomysle ze mi przepadnie socjalne bo urodze przed swietami i 1500zl bo nie 1 stycznia a wtedy mija karencja ubezpieczenia to mi sie plakac chce..

znowu pieke muffinki bo sa tak szybkie i tak pyszne

dzis sie podziele wczoraj juz nie bylo dlatego nic wam nie pisalam bo zzarlismy 16 sami

Stary 2011-12-15, 16:05   #3449
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Heloł

Jestem w domu, przez to że oddział był zawalony i dzisiaj pełno kobiet rano się zgłosiło i brak łóżek wypisali mnie do domu. Kazali mierzyć ciśnienie co 4 godziny i robić badania co tydzień - kwas moczowy we krwi i kreatyninę.

Miałam szczęście bo chcieli mnie trzymać na obserwacji 3-4 dni a tak mogę już spokojnie w domu siedzieć

Ja też chcę

Ale super Genialnie
Tam jest zawsze taki tłok chyba Jak leżałam tam 2 lata temu to najpierw leżałam na oddziale chirurgicznym ( wydzielili jeden pokój dla ginekologi), a później na położniczym
Stary 2011-12-15, 16:11   #3450
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Heloł

Ja też chcę
uff to teraz dbaj o siebie w domku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości