|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
no ja własnie najchetniej cherry coke napiła takiej zimnej z cytryną a w,łaśnie oglądam na HBO HD Tron-dziedzictwo i tam takie fajne ciasteczko gra
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
co do kopania moje dziecko ostatnio bardzo lubi kopać w nocy między 2-4
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- ale narobiłaś mi smaka zaraz pójdę i kupię ja lubię też pepsi twist tą cytrynową |
|
|
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
zassyyypppiiaaaammmm!!!! pol nocy nie spalam przez dretwienie rak, bol biodra itd., wypisalam jakims cudem swiateczne kartki sluzbowe, mialam jechac na poczte wyslac prywatne kartki...a przypomnialam sobie ze jakas firma przyjezdza miedzy 12-17 (wcale nie duza rozbieznosc czasowa) sprawdzic licznik w biurze. normalnie pracuje do 15, wiec pojde sobie do domku a im zostawie kartke ze jestem w domu i niech przyjda i zapukaja to im otworze biuro. mam nadzieje ze w tydzien kartki dojda do Polski, skoro musze jutro wyslac a nie dzisiaj.
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale odkąd mój TŻ oglądał Galileo, w którym poinformowali, że w coli, spritach i innych 7upach i mirindach jest 36 kostek cukru w litrze napoju nie posiadamy w domu nic takiego ![]() a co do Tronu? a który? bo ja obejrzałam cały tzn. tą serię co wyszła, teraz czekam na 2 ale to dopiero w kwietniu ma być podobno ![]() no i czytam, że drętwieją Wam ręce w nocy - no i kurcze mi też - bierze się coś na to? jakiś magnez czy cuś? |
|
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mi tak mowila pani ktora gotuje na polowania, bo zawsze tez jem obiadek jak ona przyjezdza, a ze czesto jest wolowina, wiec pytalam czy to wino jest wyparowane, a ona mowila ze spokojnie moge jesc...mam nadzieje ze miala racje.
|
|
|
|
#4027 |
|
Rozeznanie
|
Flowerbombka brzuszek supeeer
ups, muszę Was nadrobić na poczcie. emigra racuchyyyy dawaj przepis jak robisz, jutro robię ![]() Bo dziś filety z kurczaka z sosem pieczarkowym, ziemniaczki i brzoskwinie Zia aa to nieźle miałaś salę gimnastyczną w brzuchu ![]() Może Ci się coś śniło i dlatego byłaś taka zaniepokojona? Byłam niedawno na niedużych zakupach, chodziłam sobie po sklepie i normalnie cały brzuch mnie rozbolał, wróciłam do domu i dalej mnie pobolewa, tak jakby od środka się chciało coś rozciągać. Troszkę poleżałam i teraz siedzę jest ciut lepiej. A TŻ dziś powiedział, że niesamowite jak teraz z dnia na dzień brzuszek mi rośnie
|
|
|
|
#4028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam teraz dr Peppera, od kolegi dostałam, mniam
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głównie to woda i soki ![]() Od czasu do czasu właśnie coś gazowanego...ale dziś muszę wypić tą Cherry Cole
|
|
|
|
|
#4031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do kawy - ja piję tylko taką filiżankę pseudokawy - Ricore, raczej nie można nazwać tego kawą skoro 68% to cykoria, a reszta to kawa rozpuszczalna, więc też nie do końca kawa zapytam o to drętwienie gina, bo on już kilka razy pytał czy łapią mnie jakieś skurcze, no ale wizyta dopiero za tydzień
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
do rozpakowania zostało mi 15tygodni i 4dni
|
|
|
|
#4033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i powiedz jeszcze, że lubisz te gumy cynamonowe
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
''pomysl na racuchy''
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie na obiad dziś schabowy z ziemniakami
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
a mi 12 tygodni w sumie
Kupilam sobie kapuchy kiszonej i zjadlam juz prawie pol kg racuchy tez pochlonelam, chyba ze trzy
|
|
|
#4038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie wyniki kiepskie. Ale na pewno lekarz będzie wiedział co robić, głowa do góry ![]() Cytat:
Orzechy można, wiadomo, nie chcę się objadać garściami, a mi kalorie nie szkodzą ![]() W ogóle to porównałam działanie glukometru mojej mamy z tym, co dostałam ze szpitala. Różnica w pomiarze była ogromna! Akurat byłam dwie godziny po śniadaniu, na 'moim' cukier był 99 a na mamy 80. Mama pożyczyła mi swój glukometr (ma jakieś pół roku dopiero). I każdy pasek jest osobno pakowany a nie w buteleczce gdzie trzeba dotykać w miejscu pomiaru. Poza tym skusiłam się na eksperyment i zjadłam wafelek w czekoladzie. Godzinę po zjedzeniu tego słodkiego świństwa cukier miałam 68 ![]() Więc śmiem twierdzić, że jest dobrze ![]() Cytat:
|
|
#4039 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej dziewczynki!
Nareszcie chwila oddechu. Wczoraj zaliczyliśmy basen, fajnie było sobie popływać. Wagowo-codziennie mi przybywa, nie wiem, czy tłuszcz, czy zatrzymana woda czy może masa dzidzi się zwiększa. Niemniej ponad 7 kg na koniec 27 tc. Ale nie jem przecież zupełnie odmiennie niż przed ciążą, słodyczy owszem, jem trochę, ale przed ciążą także jadłam a teraz nawet mniej-jeśli nie mam napadu na słodkie Zia, nie marwt się, ostanio przydarzyło mi się to samo-napad paniki w środku nocy. Tzn obudziłam się jakaś zdenerwowana, śnił mi się koszmar, dłuższą chwilę nie mogłam dojśc do siebie, ale spacer do wc i z powrotem i w ramionka TŻ szybko pomogły ![]() No i zaczął mnie okropnie swędzieć brzuch z jednej strony, a do tego czułam lekkie drętwienie ręki i ból w kręgosłupie, nawet, jak tylko poruszałam w łózku nogą zmieniając pozycję. Ale dziś już lepiej, i tylko coraz ciężęj mi się schylać Zaraz pora iść nastawić na obiad-dziś gotuję pyszną zupkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I że brakowało jej właśnie brzuszka, kopniaczków a cała ciąża ogólnie była dla niej cudownym przeżyciem
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-12-15 o 15:37 |
||
|
|
|
#4040 |
|
Rozeznanie
|
A ja zrobiłam sobie hamburgery domowej roboty
Pyyycha |
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie po swietach napewno go sobie zamowie, teraz czekam az mi przyjdzie zamowiony olejek Frei Bio p/rozstepom, ale to tylko 100 ml jest wiec tak ze dwa, dwa i pol tygodnia i zuzyje wlasnie ponoc te serum z wyciagiem z rekina czy czegos tam dziala takie cuda... ciekawa jestem. Sprobowac napewno nie zaszkodzi, zwlaszcza ze to nie sa drogie kosmetyki
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz sobie chlapnę colusi
![]() A na obiad zrobię znowu szpinak z makaronem ooo racuchy to sobie też bym zjadła, a to może jutro racuchy na drożdżach oczywiście, bo już słyszałam o takich bez, ale bez to nie racuchy |
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, a propo Plkmersa to tez dziś szukałam tych kosmetyków, a tu mowa o nich na forum. Ja znalazłam stronę http://maslokakaowe.com/pl/c/Formula-Maslo-Kakaowe/1 i chyba z niej zamówię.
Ja już po glukozie, w smaku mniej słodka niż miód więc można wytrzymać. Bałam się strasznie wyników, bo zaczynam 25 tc a już mam 10 kg do przodu, i strasznie chce mi się pic od kilku tygodni, więc byłam pewna że mam cukrzycę. A wyniki mam takie : 74 na czczo, po godzinie 67, po dwóch godzinach 57. Normy to 74 - 106. Ale mi ulżyło, bo już zaczęłam się schizować. W ogóle mam fajne laboratorium we Wrocku, wyniki mam dostępne online i nie muszę się fatygować po ich odbiór. Co do kosmetyków Palmersa to koleżanka używała po ciąży olejku z serii na rozstępy i podobno nieźle sobie poradził. Ja póki co używam olejku z Rosmana i tez jest ok, ale chyba dokupię jeszcze balsam jakiś co będzie lżejszy niż oliwka. Z KWC mi wychodzi, że balsam na rozstępy z Rosmana tez ma dobre opinie. I teraz nie wiem czy kupić ten rosmanowy czy palmersowy
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ale jestem padnięta! po troszku nadrobiam dzisiejsze rozmowy...wiecie co...??? dziś mam pierwszy raz taki mega wielki ból kręgosłupa... łaziłam może z 2h po mieście ( ale na obcasach ) i postanowiłam, że czas na wymianę na płaskie w końcu! Przy każdym kroku i ruchy boli mnie kręgosłup! * kupiłam prezent chrześnicy autko z tej bajki "Samochody" tego czerwonego z nr95 bardzo chciała!!! Teściowej tusz do rzęs też chciała więcej weny nie miałam![]() * na obiad dziś łazanki od mamusi Najlepsze na Świecie ![]() * fryzjer zaliczony wyszło fajnie, krótko ale fajnie ( odrosną szybko jak zwykle więc OK!) Mężowi się podoba Zrobiłam fotki, ale popsułam fryz zakładając czapkę więc na zdjęciach fryz jest już popsuty ale co tam... no i mam maga duży brzuszek też dam fotki to idę na e-mail
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-15 o 15:56 |
|
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
Oo pierwsza osoba, która dr peppera nie lubi :-P gumy cynamonowe? hm nie wiem nigdy nie próbowałam
![]() emigra aa to na łatwiznę poszłaś to może będą jutro naleśniki, jak nie racuchy (bo to zależy czy będzie mi się chciało do sklepu po drożdże czy paczkę pójść)
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
łazanki ![]() albo poczekać do świąt
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po obiedzie (pieczona pierś kurczaka, ziemniak i surówka z pekińskiej) miałam 155
![]() |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć nie tak dawno jadłam...najchętniej zjadłabym z serem posmarowane z góry nutellą
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

ziemniaki wstawiłam wcześniej więc były w sam raz na czas 

ale odkąd mój TŻ oglądał Galileo, w którym poinformowali, że w coli, spritach i innych 7upach i mirindach jest 36 kostek cukru w litrze napoju nie posiadamy w domu nic takiego 

zapytam o to drętwienie gina, bo on już kilka razy pytał czy łapią mnie jakieś skurcze, no ale wizyta dopiero za tydzień

racuchy tez pochlonelam, chyba ze trzy 
I że brakowało jej właśnie brzuszka, kopniaczków a cała ciąża ogólnie była dla niej cudownym przeżyciem