|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
gratulacje!!ja sie musze wziąc za projekty bo znowu nie wyslalam do konsultacji a już wczoraj miałam ale ide spac do mamy dzisiaj wiec za dużo to nie zrobie
|
|
#3452 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
a autko miałaś cudo, ale tż cenniejszy ![]() Cytat:
a też byliście w El Popo?to samo myślę teraz o subraru podobno jak się zacznie jeździć subaru to nie chce się innego auta Cytat:
no i lubię wszystkie automaniaki i moto-on ogladam na tvn turbo Cytat:
![]() Cytat:
ale chce skończyć jeszcze drugą turę zaraz i zapakować wszystko do pudła. Dobrze, że jutro siostra przyjeżdza, to trochę pomoże bo ja nie wiem jak sobie to mój tz wyobrazał - on na delegacji, potem nie ma urlopu i ja mam wszystko ogarnąć. No dobra nosić nie muszę rzeczy, bo jutro firma przyjedzie, ale przeciez pudła trzeba zapakować, złożyć, w międzyczasie przygotowania rzeczy przed porodem ![]() a choinkę to kupimy pewnie wtorek - sroda Cytat:
poza tym tyle razy przypadkowo rękę w kupę włożył, ze mu mówię, że jest wprawiony przed dzidziusiem ![]() Cytat:
Cytat:
jak sie chce mieć psa to trzeba po nim sprzątać ehhh no cóż, dzieci to już w ogóle mają przechlapane bo jak tutaj się bawić w parku gdzie co chwilę jest kupa jak przygotujesz wszystko za mnie do porodu to mogę rodzić ![]() Cytat:
daaaaj przepis pliiiis
|
|||||||||
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynka
1 1/2 SZKLANKI MĄKI 3/4 SZKLANKI BIAŁEGO CUKRU 1/2 ŁYŻECZKI SOLI 2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 1 ŁYŻECZKA CYNAMONU 1/3 SZKLANKI OLEJU 1 JAJO 1/3 SZKLANKI MLEKA ZMIKSOWAC ![]() DODAC 2 JABŁKA STARTE NA TARCE WYMIESZAC LYZKA UZUPELNIC FORMY MUFFINEK LUB JEDNA KEKSOWKE PIEC 20-25MINUT 180ST. JESC
|
#3454 | |
|
Zadomowienie
|
ja czekam do srycznia
i mam nadzieje, ze nic wcześniej się nie zacznie...Cytat:
![]() muffinki
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięęęęęęęęęęęęęęęęki |
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
mi sie banan marzy.. ale mam zgage po bananach jeszcze wieksza i nie jem ;(
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Ja właśnie kończę gotować zupe jajkową, czyli zalewajkę, synek mówi na nią jajkowa Tyle się dziś nasprzątałam , że aż mnie bolą pośladki. Chodzę jak połamana
|
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
|
#3461 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba jednak na all zamówię ![]() Cytat:
Mój też Ale chyba już przesadza, bo siedzi ciągle na necie i wyszukuje jakichś nowości, wg mnie kompletnie niepotrzebnych, żeby nasz samochód był idealny Ale faktem jest, że naprawdę czuć różnicę w prowadzeniu BMW a innym samochodem gorszej klasy. Nawet ja - kierowca z przypadku, daję sobie z nim radę ![]() Cytat:
Ja chyba będę zakładała do śpiworka pajaca i tyle. Cytat:
Niestety wydało się, kiedy robiony był remont ![]() Ciągle zastanawiałam się jaki rozmiar koszuli do karmienia kupić i w końcu zdecydowałam się zamówić M. No ale dzisiaj na bazarkach kupiłam drugą koszulę też M z firmy Muzzy, którą i tak chciałam zamówić na allegro. Okazuje się, że rozmiar M jest na mnie za duży! Tylko w brzuchu jako tako wygląda Mam nadzieję, że będę mogła ją oddać...Jutro ma przyjść ta pierwsza koszula, którą zamówiłam na allegro w rozmiarze M i też obstawiam, że jednak będzie za duża... No ale tutaj to raczej problemu nie będzie z wymianą. Tylko koszt przesyłki stracę :/ Widziałam się dzisiaj z moją położną Bardzo miła kobitka Nawet mój Mężulek ją polubił Myślę, że całkiem fajnie będzie nam się rodziło w trójkę
|
||||
|
|
|
#3462 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale znalazłam olej rycynowy kiedyś kupowałam go do odżywki do włosów i jeszcze go mam więc zobaczymy co jutro lekarz powie na wizycie jak dostane kolejne skierowanie do spzital ato chyba przed wyjazdem wypije pół butelki byle tylko sie ruszyło Cytat:
![]() Cytat:
![]() a licho go wie chyba bede musiała mu troche pogrozić bo co jak śnieg dopiero w lutym będzie Cytat:
Cytat:
![]() tak w ogole dziś się troche martwie czy czasami nie mam tego zatrucia ciążowego bo martwi mnie bardzo ta opuchlizna na rękach i nogach ![]() coś jest chyba nie tak musze to jutro lekarzowi pokazac i zobacze co mi powieCytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- ahhhhhh bo zapomniałam dziś z Michasiem zaczynamy 39 tydzień jupiiiiiiiiiii !!!!
|
|
#3463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
MissZuzia właśnie byłam tak wkurzona, że pierwszy raz nie włożyłam rękawiczek
ale umyłam rączki po każdej kuwecie, nie krzycz na mnie ![]() Pearl przekazałam info dziewczynom przed Twoim postem także wiesz były na bieżąco uska istny cyrk z tą kasą!!!!!!!! ![]() napisz im esa, że urodziłaś już, oni dadzą i wtedy i Ty będziesz musiała dostać ![]() renatko trzeba sobie faceta ujarzmić na starość nie?? ![]() Cytat:
każdy co innego mówi Cytat:
![]() Cytat:
'tak po znajomości' Ooo proszę jaka zła, że musiała nadrabiać! ![]() Cytat:
Doceniam ludzi, którzy sprzątają po swoim pupilu ![]() Cytat:
czort jeden
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze tak czytam i coraz bardziej się martwie mam dużo objawów z tego co tu pisza mam całe stopy opuchnięte właśniue w okolicach kostek i stopy całe do tego ręce tak że rano jak sie budze mam je odretwiałe palce mocno opuchniete ze nie moge ich zgiac w piesc i kilka razy zdarzyło mi sie ze przed oczami widziałam białe plamki takie własnie jak by świecące błyski już jak w szpitalu leżałam to mi sie to 2 razy zdarzyło ale nic nie powiedziałam bo nawet nie sądziłam ze to może być cos złego myślałam ze to może od ciągłego leżenia jak się za szybko podnosze tak sie robi no i wtedy jak leżałam w szpitalu to mi wykryli białko w moczu
więc już mam złe przeczucie ;( ale tu pod koniec ciązy chyba nie grozi mojemu maleństwu mała waga bo to mi się teraz pod koniec zaczeło robic jak myślicie?? http://www.childsplay.com.pl/ciaza/?...ie-ciazowe,111 tu jest ten artykuł co znalazłam
|
#3465 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, że przy porodzie sn mogą się różne rzeczy stać, ale wolę o nich nie myśleć, bo już kiedyś tak myślałam właśnie i nawet się nasłuchałam to się tylko bałam, ze mi się też coś takiego stanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ide sie szykować, o 19 odbieram klucze ciekawe czy wlasciciel wszystko zrobił o co prosiłam
|
||||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
cięzaróweczka super, że wózeczko kupione
Nikotynka, Mijus, ja tam się nie będę udzielać, bo Wy rozmawiacie o takich markach samochodu, gdzie wstyd się przyznać, że ja kocham ople corsy jak sprzedam kiedyś moją, to kupię nowszą, srebrną, fajne mają dupeczki ojjjj mi teeeeeż.................. .
|
#3467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm nie zamartwiaj się Moniko, lada chwilka urodzisz Ja odliczam dni do 25.01 |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
krówki, michałki itp... ChCe!!!!!!! .... tylko ta moja wredna cukrzyca mi nie pozwala
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego mam nadzieję ze jeżeli nawet pod sam koniec podłapałam te zatrucie to ze już maluszkowi to nie zaszkodzi bo ja to moge cierpieć itp ale żeby maluszkowi nic nie było
|
|
#3471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale skoro Cię cos niepokoi (zwłaszcza opuchnięte dłonie) idź do lekarza, ja jestem tego zdania aby dmuchać na zimne Moniko. |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3475 |
|
Zadomowienie
|
![]() ale sie wkurzyłam ! dzwonię do tzta zapytać jak tam, bo wraca dzisiaj po 22 z delegacji. On, że ok i pyta się mnie : jak tam kochanie stoimy z naszą przeprowadzką? Ja mu mówię, że całe szczęście, że jutro przyjedzie siostra i szwagier i pomogą, bo padam na twarz i sama całego mieszkania nie ogarnę. A ten się wkurzył, że dlaczego ich nie odwołałam, że mają nie przyjeżdżać, że sobie sami damy radę ( łatwo mu mówić jak on palcem nie ruszył do tej pory, a szuflada do łóżeczka 2 tygodnie czeka na skręcenie bo albo mu się nie chce albo nie ma czasu i jak ktoś mi oferuje pomoc to nie no wyjdę z siebie! aż sie trzęsę cała, gość jest bez wyobraźni kompletnie
|
|
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
No i sie znowu wnerwiłam.....co za niekompetentni ludzie pracuja w służbie zdrowia!!!! Robię porządek właśnie w dokumentach i natknęłam sie na kartkę z w których tyg. miałam mieć wizyty(pielęgniarka i szpital).
I od razu widzę że coś mi nie pasi.... Jak w zeszły piątek byłąm na usg w szpitalu to babka mówi mi za 2 tyg do pielęgniarki mam się umówić a za ok 4 tyg poród. A ja teraz patrzę że jest napisane od 36tc że co tydzień na zmianę szpital pielęgniarka. Czyli w tym tyg miałam iść do przychodni a w przyszłym na jeszcze jedno usg
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z dziadami ! Nie denerwuj sie nikotynko, bo jeszcze nam bez tej rycyny urodzisz Ja też po moim 'smoku' sprzatam kupy i tez strasznie nie lubie jak ludzie tego nie robią ![]() A czasem to na jedno posiedzenie ze 2-3 worki idą I wkurzam sie bo potem ide przez pol miasta z tym workiem z ogorkami jak to sie z tż smiejemy, bo śmietników nie ma
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-12-15 o 18:34 |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3480 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
gratuluję zakupu
![]() Cytat:
Cytat:
na ile osób ![]() choć co sie pytam, przed chwilą sama zjadłam pół gorzkiej czekolady i resztkę wafelków z wczoraj musze wyrzucić wszelkie słodkości z szafki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale się strzeż ![]() Cytat:
Cytat:
ale zaraz ją sprzedaję Cytat:
jeśli mają chęci na pomoc i przyjazd to powinien się cieszyć że mniej się umęczysz skoro on nie może bo nie ma czasu i siedzi w pracy powiedz mu czy on chce żebyś na tych pudłach zaczęła rodzić pessar masz ale nie jest niezniszczalny i jak przeholujesz to może być źle, trochę go postrasz itp może go weźmie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

gratulacje!!
ale ide spac do mamy dzisiaj wiec za dużo to nie zrobie
ołłłł yeeee

no i lubię
ale chce skończyć jeszcze drugą turę zaraz i zapakować wszystko do pudła. Dobrze, że jutro siostra przyjeżdza, to trochę pomoże bo ja nie wiem jak sobie to mój tz wyobrazał - on na delegacji, potem nie ma urlopu i ja mam wszystko ogarnąć. No dobra nosić nie muszę rzeczy, bo jutro firma przyjedzie, ale przeciez pudła trzeba zapakować, złożyć, w międzyczasie przygotowania rzeczy przed porodem 

I wkurzam sie bo potem ide przez pol miasta z tym workiem z ogorkami jak to sie z tż smiejemy, bo śmietników nie ma