Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 16:18   #3451
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Heloł

Jestem w domu, przez to że oddział był zawalony i dzisiaj pełno kobiet rano się zgłosiło i brak łóżek wypisali mnie do domu. Kazali mierzyć ciśnienie co 4 godziny i robić badania co tydzień - kwas moczowy we krwi i kreatyninę.

Miałam szczęście bo chcieli mnie trzymać na obserwacji 3-4 dni a tak mogę już spokojnie w domu siedzieć

na szczęście z nerkami ok, mam tylko tego pilnować.

Ja też chcę
super!!
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie.
Kupiłam dzis wózeczek
gratulacje!!

ja sie musze wziąc za projekty bo znowu nie wyslalam do konsultacji a już wczoraj miałam ale ide spac do mamy dzisiaj wiec za dużo to nie zrobie ehh szkoda ze na lenistwo nie ma lekarstwa

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:26   #3452
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Widzę, że w Twojej krwi płynie benzyna ołłłł yeeee
Miałam kiedyś (chyba 8 lat temu) 250 z 62r. - do dziś żałuje, że go sprzedałam No ale tak miało być, przerzuciłam się na inną markę i dzięki temu poznałam mojego tż
płynie płynie
a autko miałaś cudo, ale tż cenniejszy
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dobre było, ale ja tam na ich krzesłach nie mogłam wytrzymać, lukałam czy mają coś miękkiego ale jedyny stolik z kanapą byl już zajęty
więc jeśli gdzieś znów z tż pójdę najpierw wybadam jakie są miejsca do siedzenia
ja tak miałam tylko w jednej knajpie w galerii mokotów, że wysiedzieć nie mogłam a też byliście w El Popo?
Cytat:
ciekawe czy ja się przywiążę
to samo myślę teraz o subraru podobno jak się zacznie jeździć subaru to nie chce się innego auta
Cytat:
ulala to prawdziwa samochodziara z ciebie
dla mnie samochód musi mieć... ładny kolor he he
nie znam się na nich i zdaję się na tżta
ooj jak kupowaliśmy samochód to tyle na forach siedziałam ze szok no i lubię wszystkie automaniaki i moto-on ogladam na tvn turbo
Cytat:
mnie wczoraj skopał i zaczkał za zwykłe wafelki czekoladowe - no hmmm zjadłam 3/4 paczki więc nic dziwnego zjdałabym całą ale odezwało się we mnie sumienie
moja jest wybredna bestia i wczoraj wieczorem się nie ruszała, mimo, że zjadłam sorbet malinowy. Musiałam dopiero usiąść, zrobiło jej się niewygodnie i dostałam po żebrach
Cytat:
więc dziś i jutro po pracy stoję nad mężem i nim steruję podczas sprzątania (on oczywiście sprzata )
a w niedz musimy kupić choinkę i wybieramy się na świąteczny jarmark
ja wlaśnie poprasowałam połowę ciuszków dla małej i sie cała tak zmachałam, ze padam ale chce skończyć jeszcze drugą turę zaraz i zapakować wszystko do pudła. Dobrze, że jutro siostra przyjeżdza, to trochę pomoże bo ja nie wiem jak sobie to mój tz wyobrazał - on na delegacji, potem nie ma urlopu i ja mam wszystko ogarnąć. No dobra nosić nie muszę rzeczy, bo jutro firma przyjedzie, ale przeciez pudła trzeba zapakować, złożyć, w międzyczasie przygotowania rzeczy przed porodem za dużo, a on przychodzi z pracy zmęczony i pada spać przed telewizorem więc sama się męczę.

a choinkę to kupimy pewnie wtorek - sroda

Cytat:
fuj, ja jakoś nie mogłabym nawet przez ta torebkę wziąć psiej kupy
dlatego podziwiam właścicieli
a z drugiej jak ide na spacer to widze że nie wszyscy stosują się do tego nakazu
małżonek też się brzydził na początku, teraz to ma większą wprawę niż ja poza tym tyle razy przypadkowo rękę w kupę włożył, ze mu mówię, że jest wprawiony przed dzidziusiem
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O cholercia, też bym się wściekła Tak, mieć psa to każdy by chciał, ale jak już trzeba za nim posprzątać, to się wszyscy patrzą w niebo i udają, że to nie ich pies
no właśnie ludzie na chodnikach nawet psie kupy zostawiają, no masakra...

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
w tej szufladzie trzyma skarpetki, moze myslala ze jej nowe wyrosną

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
powodzenia!!
współczuję...
ale niestety prawda jest taka, ze większość nie sprząta po swoich pupilach... a potem jak mi dziecko chce pobiegac po trawniku to jak po polu minowym

jak sie chce mieć psa to trzeba po nim sprzątać ehhh no cóż, dzieci to już w ogóle mają przechlapane bo jak tutaj się bawić w parku gdzie co chwilę jest kupa
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
To tylko ja chcę już urodzić? :P
jak przygotujesz wszystko za mnie do porodu to mogę rodzić
Cytat:
Heloł

Jestem w domu, przez to że oddział był zawalony i dzisiaj pełno kobiet rano się zgłosiło i brak łóżek wypisali mnie do domu. Kazali mierzyć ciśnienie co 4 godziny i robić badania co tydzień - kwas moczowy we krwi i kreatyninę.

Miałam szczęście bo chcieli mnie trzymać na obserwacji 3-4 dni a tak mogę już spokojnie w domu siedzieć
super
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
znowu pieke muffinki bo sa tak szybkie i tak pyszne
daaaaj przepis pliiiis
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:32   #3453
uska000
Zadomowienie

Nikotynka

1 1/2 SZKLANKI MĄKI

3/4 SZKLANKI BIAŁEGO CUKRU

1/2 ŁYŻECZKI SOLI

2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

1 ŁYŻECZKA CYNAMONU

1/3 SZKLANKI OLEJU

1 JAJO

1/3 SZKLANKI MLEKA

ZMIKSOWAC
DODAC
2 JABŁKA STARTE NA TARCE
WYMIESZAC LYZKA UZUPELNIC FORMY MUFFINEK LUB JEDNA KEKSOWKE PIEC 20-25MINUT 180ST.

JESC

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:33   #3454
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
To tylko ja chcę już urodzić? :P
ja czekam do srycznia i mam nadzieje, ze nic wcześniej się nie zacznie...

Cytat:
Heloł

Ja też chcę
no to super, ze już w domciu

muffinki ale mi smaka narobiłyście....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:37   #3455
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Nikotynka

1 1/2 SZKLANKI MĄKI

3/4 SZKLANKI BIAŁEGO CUKRU

1/2 ŁYŻECZKI SOLI

2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

1 ŁYŻECZKA CYNAMONU

1/3 SZKLANKI OLEJU

1 JAJO

1/3 SZKLANKI MLEKA

ZMIKSOWAC
DODAC
2 JABŁKA STARTE NA TARCE
WYMIESZAC LYZKA UZUPELNIC FORMY MUFFINEK LUB JEDNA KEKSOWKE PIEC 20-25MINUT 180ST.

JESC

dzięęęęęęęęęęęęęęęęki
Stary 2011-12-15, 16:40   #3456
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a ja wróciłam wściekła ze spaceru z psem!
jak szłam pozbierać kupę po oskarze to wlazłam w jakąś wielką sraczkę i mam całe balerinki do czyszczenia i jeszcze na spodniach nawet mam to gó**no
mi jest sie juz ciężko schylić a ludzie nie myślą i pozwalają srać swoim psom gdzie popadnie przez to muszę dzisiaj kolejne pranie wstawiać a już się pierze 3. No i jakbym mało roboty miała
Łoooo a ja właśnie banana jadłam
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:44   #3457
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
mi sie banan marzy.. ale mam zgage po bananach jeszcze wieksza i nie jem ;(

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:52   #3458
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
sorry

swoją droga jak miałam ostatnio smaki na banany tak zjadłam wczoraj i coś nie bardzo był i też
Stary 2011-12-15, 16:52   #3459
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry!!

Ja właśnie kończę gotować zupe jajkową, czyli zalewajkę, synek mówi na nią jajkowa
Tyle się dziś nasprzątałam , że aż mnie bolą pośladki. Chodzę jak połamana
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:16   #3460
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
a ja jabłko
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:27   #3461
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja mam taki i nie czuje żebym była wyrodną matka
Ale widzisz jak dziewczyny piszą, że sprzedawcy patrzą na nie jak na wyrodne matki Chyba jednak na all zamówię

Cytat:
Zuziu właśnie ja słyszałam na odwrót - lepiej pęknąć niż byc naciętą
Też słyszałam, że lepiej pęknąć nić być naciętą, ale problem w tym, że jak się to pęknięcie zostawi samo sobie to może pęknąć za bardzo a jak dojdzie do odbytu, to do końca życia można mieć problem z trzymaniem stolca :/

Cytat:

mój tż jest fanem BMW
Mój też Ale chyba już przesadza, bo siedzi ciągle na necie i wyszukuje jakichś nowości, wg mnie kompletnie niepotrzebnych, żeby nasz samochód był idealny Ale faktem jest, że naprawdę czuć różnicę w prowadzeniu BMW a innym samochodem gorszej klasy. Nawet ja - kierowca z przypadku, daję sobie z nim radę

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
a w ogóle macie spiworki te do spania dla malucha? wtedy kołderki nie trzeba chyba ani rożka żadnego no nie? no i dzidziuś ma mieć coś ubrane pod spód tego śpiworka-śpiochy i kaftanik?
Ja dostałam od koleżanki rozmiar 74 no i nie wiem, czy na początek nie będzie za duży. Kiedyś widziałam fajne śpiworki w Tesco w promocji, ale już ich nie ma.
Ja chyba będę zakładała do śpiworka pajaca i tyle.

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
nie no kazałam jej wywalić bo kwiatek zwiędł został kikut sam, za daleko jej bylo to schowała zebym nie widziała
My kiedyś z bratem przypaliliśmy garnek no i żeby się nie wydało, to schowaliśmy go u mnie za łóżkiem Niestety wydało się, kiedy robiony był remont

Ciągle zastanawiałam się jaki rozmiar koszuli do karmienia kupić i w końcu zdecydowałam się zamówić M. No ale dzisiaj na bazarkach kupiłam drugą koszulę też M z firmy Muzzy, którą i tak chciałam zamówić na allegro. Okazuje się, że rozmiar M jest na mnie za duży! Tylko w brzuchu jako tako wygląda Mam nadzieję, że będę mogła ją oddać...
Jutro ma przyjść ta pierwsza koszula, którą zamówiłam na allegro w rozmiarze M i też obstawiam, że jednak będzie za duża... No ale tutaj to raczej problemu nie będzie z wymianą. Tylko koszt przesyłki stracę :/

Widziałam się dzisiaj z moją położną Bardzo miła kobitka Nawet mój Mężulek ją polubił Myślę, że całkiem fajnie będzie nam się rodziło w trójkę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:29   #3462
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
oooo Moniczka ale poszalałaś
zakupki super!!
codziennie czekam na info że już rodzisz albo urodziłaś naszym znajomym urodziła się dzisiaj o 5.55 córeczkamiała termin na święta

hm hm chybabym sie bała sama sobie wywoływac poród a to z tego względu że jakby mnie juz bolało tobym sobie pluła w brode że sama chciałam

straszne to co piszesz...mam nadzieje ze mnie ominie...b.rzadko mam zgage...ale z moim szczęściem...też nie miałam cały czas tych rozstępów okropnych a teraz co 5na spodzie cycków(chociaż nie urosły teraz nic a jak rosły jak szalone to nic sie nie robiło- i zrozum tu coś człowieku)
no ja sama czekam aż urodzę i wciąż nic
ale znalazłam olej rycynowy kiedyś kupowałam go do odżywki do włosów i jeszcze go mam więc zobaczymy co jutro lekarz powie na wizycie jak dostane kolejne skierowanie do spzital ato chyba przed wyjazdem wypije pół butelki byle tylko sie ruszyło

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
no nieźle zaszalałaś i ze sprzataniem i z zakupkami
pościel śliczna i ciuszki też
poszalałam poszalałam i tak nic to nie dało tylko tyule że dzis co chwile biegam do wc ale nie mam rozwolnienia po prostu oczyszczają mi się dziś bardzo jelita

Cytat:
ojeju kolejny dzień z akcji wywoływania przez zapierd.ziel w domu i nic
to temu twojemu synusiowi chyba dobrze w brzuszku że mu się nie śpieszy czyżby czekał na śnieg
a licho go wie chyba bede musiała mu troche pogrozić bo co jak śnieg dopiero w lutym będzie to dopiero się nachodzę z tym brzuchem

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Monia a jak ty tak zapierdzielałaś i się zmęczyłaś to myslisz ,ze miała byś jeszcze tyle siły żeby jeszcze urodzic.Ja bym chyba padła
no taką miałam nadzieje że jak robić to już wszystko porzadnie od początku do samego końca

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć
Współczuje Ci bardzoJuż nie długo kochana będziesz tulić synusia i nie będziesz pamietać o tych dolegliwościach
oby bo dziś w nocy znowu bym sie zakrztusiła
tak w ogole dziś się troche martwie czy czasami nie mam tego zatrucia ciążowego bo martwi mnie bardzo ta opuchlizna na rękach i nogach coś jest chyba nie tak musze to jutro lekarzowi pokazac i zobacze co mi powie

Cytat:
Heloł

super ze wszystko dobrze , oszczedzaj sie teraz kochana

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

ahhhhhh bo zapomniałam

dziś z Michasiem zaczynamy 39 tydzień jupiiiiiiiiiii !!!!
Stary 2011-12-15, 17:41   #3463
*Agatek*
Zakorzenienie

MissZuzia właśnie byłam tak wkurzona, że pierwszy raz nie włożyłam rękawiczek ale umyłam rączki po każdej kuwecie, nie krzycz na mnie

Pearl przekazałam info dziewczynom przed Twoim postem także wiesz były na bieżąco wrzuć foto- ocenimy nasze żyri chcą zobaczyć jor eksitajzing ajs

uska istny cyrk z tą kasą!!!!!!!!
napisz im esa, że urodziłaś już, oni dadzą i wtedy i Ty będziesz musiała dostać

renatko trzeba sobie faceta ujarzmić na starość nie??

Cytat:
Zuziu właśnie ja słyszałam na odwrót - lepiej pęknąć niż byc naciętą
no istna paranoja każdy co innego mówi
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Teściowa już mnie opierdzieliła i grzecznie sobie leże w łózku a tz sprząta. Wkurzlam sie bo jest syf na górze a do świąt już blisko.
mamy taki sam charakterek jaki znak zodiaku??
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ale coraz czesciej słysze, ze szpitale odchodzą od nacinania tak jak od lewatywy....
no nie mów!!!!!!! mam nadzieję, że moja położna coś zdziała i mi załatwi nacięcie 'tak po znajomości'
Cytat:
Nadrobiłam

Kiedy zaczniecie rodzić, drogie damy? Jakieś plany?
Ooo proszę jaka zła, że musiała nadrabiać! hihi, spoko spoko, jak zaczną się rozpakowywać to cisza będzie a forum jak rzeżuchą zasiał
Cytat:
a ja wróciłam wściekła ze spaceru z psem!
jak szłam pozbierać kupę po oskarze to wlazłam w jakąś wielką sraczkę i mam całe balerinki do czyszczenia i jeszcze na spodniach nawet mam to gó**no
przepraszam ale nie mogę się opanować...

Doceniam ludzi, którzy sprzątają po swoim pupilu
Cytat:
i jeszcze oskarek, dopiero co kąpany, czyściutki i pachnący wskoczył to wielkiej ubłoconej kałuży i cały przeszczęśliwy i czarny mi leży na płytkach
oj tam oj tam, ważne, że mu tak dobrze hihi czort jeden

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:43   #3464
MMONIKA9
Wtajemniczenie

kurcze tak czytam i coraz bardziej się martwie mam dużo objawów z tego co tu pisza mam całe stopy opuchnięte właśniue w okolicach kostek i stopy całe do tego ręce tak że rano jak sie budze mam je odretwiałe palce mocno opuchniete ze nie moge ich zgiac w piesc i kilka razy zdarzyło mi sie ze przed oczami widziałam białe plamki takie własnie jak by świecące błyski już jak w szpitalu leżałam to mi sie to 2 razy zdarzyło ale nic nie powiedziałam bo nawet nie sądziłam ze to może być cos złego myślałam ze to może od ciągłego leżenia jak się za szybko podnosze tak sie robi no i wtedy jak leżałam w szpitalu to mi wykryli białko w moczu
więc już mam złe przeczucie ;( ale tu pod koniec ciązy chyba nie grozi mojemu maleństwu mała waga bo to mi się teraz pod koniec zaczeło robic jak myślicie??
http://www.childsplay.com.pl/ciaza/?...ie-ciazowe,111 tu jest ten artykuł co znalazłam
Stary 2011-12-15, 17:46   #3465
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Też słyszałam, że lepiej pęknąć nić być naciętą, ale problem w tym, że jak się to pęknięcie zostawi samo sobie to może pęknąć za bardzo a jak dojdzie do odbytu, to do końca życia można mieć problem z trzymaniem stolca :/
oj bez takich czarnych scenariuszy
wiadomo, że przy porodzie sn mogą się różne rzeczy stać, ale wolę o nich nie myśleć, bo już kiedyś tak myślałam właśnie i nawet się nasłuchałam to się tylko bałam, ze mi się też coś takiego stanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no ja sama czekam aż urodzę i wciąż nic
ale znalazłam olej rycynowy kiedyś kupowałam go do odżywki do włosów i jeszcze go mam więc zobaczymy co jutro lekarz powie na wizycie jak dostane kolejne skierowanie do spzital ato chyba przed wyjazdem wypije pół butelki byle tylko sie ruszyło
Monia nie pół butelki tylko 3 łyżki stołowe!!! nie więcej !
Cytat:
poszalałam poszalałam i tak nic to nie dało tylko tyule że dzis co chwile biegam do wc ale nie mam rozwolnienia po prostu oczyszczają mi się dziś bardzo jelita
oczyszczanie się organizmu to objaw zblizającego się porodu

Cytat:
ahhhhhh bo zapomniałam

dziś z Michasiem zaczynamy 39 tydzień jupiiiiiiiiiii !!!!

ide sie szykować, o 19 odbieram klucze
ciekawe czy wlasciciel wszystko zrobił o co prosiłam
Stary 2011-12-15, 17:49   #3466
*Agatek*
Zakorzenienie

cięzaróweczka super, że wózeczko kupione

Nikotynka, Mijus
, ja tam się nie będę udzielać, bo Wy rozmawiacie o takich markach samochodu, gdzie wstyd się przyznać, że ja kocham ople corsy jak sprzedam kiedyś moją, to kupię nowszą, srebrną, fajne mają dupeczki
Cytat:
mi sie banan marzy..
ojjjj mi teeeeeż.................. .

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:50   #3467
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
kurcze tak czytam i coraz bardziej się martwie mam dużo objawów z tego co tu pisza mam całe stopy opuchnięte właśniue w okolicach kostek i stopy całe do tego ręce tak że rano jak sie budze mam je odretwiałe palce mocno opuchniete ze nie moge ich zgiac w piesc i kilka razy zdarzyło mi sie ze przed oczami widziałam białe plamki takie własnie jak by świecące błyski już jak w szpitalu leżałam to mi sie to 2 razy zdarzyło ale nic nie powiedziałam bo nawet nie sądziłam ze to może być cos złego myślałam ze to może od ciągłego leżenia jak się za szybko podnosze tak sie robi no i wtedy jak leżałam w szpitalu to mi wykryli białko w moczu
więc już mam złe przeczucie ;( ale tu pod koniec ciązy chyba nie grozi mojemu maleństwu mała waga bo to mi się teraz pod koniec zaczeło robic jak myślicie??
http://www.childsplay.com.pl/ciaza/?...ie-ciazowe,111 tu jest ten artykuł co znalazłam

Hmm nie zamartwiaj się Moniko, lada chwilka urodzisz Teraz po kolei będziemy się "rozsypywały" Ja odliczam dni do 25.01
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:52   #3468
raqla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
u nas od razu mgr był z analityki... próbowałam ale się nie dostałam...
wtedy było tak, ze był egz u nas i na farme i ci co sie na farme nie dostali bo im mało punktow braklo to w pierwszej kolejnosci mogli pojsc na analityke- i takim sposobem sie nie załapałam i sie zraziłam i wiecej nie próbowałam (wiem głupie ale ja ja juz tak mam, ze jak raz cos sie nie uda to wiecej nie spróbuje)
Nie masz czego żałować. Ja skończyłam analitykę, ale z robotą krucho, a i pensja marna, zwłaszcza w budżetówce Miałam też cichą nadzieję na pracę w lab. kryminalistycznym (przez tak zwane "znajomości"), ale nie udało się
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:52   #3469
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
cięzaróweczka super, że wózeczko kupione

Nikotynka, Mijus
, ja tam się nie będę udzielać, bo Wy rozmawiacie o takich markach samochodu, gdzie wstyd się przyznać, że ja kocham ople corsy jak sprzedam kiedyś moją, to kupię nowszą, srebrną, fajne mają dupeczki

ojjjj mi teeeeeż.................. .

Banan, gruszki, winogrona, anansy krówki, michałki itp... ChCe!!!!!!! .... tylko ta moja wredna cukrzyca mi nie pozwala
Stary 2011-12-15, 17:52   #3470
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm nie zamartwiaj się Moniko, lada chwilka urodzisz Teraz po kolei będziemy się "rozsypywały" Ja odliczam dni do 25.01

dlatego mam nadzieję ze jeżeli nawet pod sam koniec podłapałam te zatrucie to ze już maluszkowi to nie zaszkodzi bo ja to moge cierpieć itp ale żeby maluszkowi nic nie było
Stary 2011-12-15, 17:54   #3471
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
dlatego mam nadzieję ze jeżeli nawet pod sam koniec podłapałam te zatrucie to ze już maluszkowi to nie zaszkodzi bo ja to moge cierpieć itp ale żeby maluszkowi nic nie było

Ale skoro Cię cos niepokoi (zwłaszcza opuchnięte dłonie) idź do lekarza, ja jestem tego zdania aby dmuchać na zimne Moniko. Trzymam kciuki
Stary 2011-12-15, 17:56   #3472
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
oj bez takich czarnych scenariuszy
wiadomo, że przy porodzie sn mogą się różne rzeczy stać, ale wolę o nich nie myśleć, bo już kiedyś tak myślałam właśnie i nawet się nasłuchałam to się tylko bałam, ze mi się też coś takiego stanie

Monia nie pół butelki tylko 3 łyżki stołowe!!! nie więcej !

oczyszczanie się organizmu to objaw zblizającego się porodu

no na mnie zawsze wszystkie specyfiki ciężko działały tak jak np tabletki przeciwbólowe innym wystarczą 2 i działają a ja czasami musiałam i 6 wrąbać by zadziałało wiec i tu czasami 3 łyżki mogą nie zadziałaś wiec przed spzitalem chyba pół butelki odrazu dziabne
Stary 2011-12-15, 17:56   #3473
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kamciurka,ja już nawet zrozumiem ten sloneczknik (no na podłogę nie chciała wywalać, bo by musiała odkurzyć - logiczne), ale proszę, zdradź mi tajemnicę, jaki cel miało włożenie doniczki z ziemią do szuflady? Nie mogła stać na parapecie?
Ja Ci odpowiem: pewnie zasuszyła kwiatka i bała się, że mama będzie krzyczała, bo przecież nie raz kazała podlewać, ale córcia zapominała i pewnego razu obudziła się rano i zobaczyła, że kwiatek zwiędł więc cóż było począć
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:58   #3474
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale skoro Cię cos niepokoi (zwłaszcza opuchnięte dłonie) idź do lekarza, ja jestem tego zdania aby dmuchać na zimne Moniko. Trzymam kciuki
no mam właśnie jutro wizytę bo jak ostatnio byłam w szpitalu i o tym powiedziałam lekarce to nawet nie chciała spojrzeć na tą opuchlizne tylko stwierdziła ze pod koniec ciązy to normalne a co jej szkodziło spojrzeć jak to wygląda, no tak, bo pewnie kolejne 10 min jej bym zabrała które mogła przeznaczyc sobie na pier...dolenie z koleżankami
Stary 2011-12-15, 18:03   #3475
n1kotynka
Zadomowienie

ale sie wkurzyłam ! dzwonię do tzta zapytać jak tam, bo wraca dzisiaj po 22 z delegacji. On, że ok i pyta się mnie : jak tam kochanie stoimy z naszą przeprowadzką? Ja mu mówię, że całe szczęście, że jutro przyjedzie siostra i szwagier i pomogą, bo padam na twarz i sama całego mieszkania nie ogarnę. A ten się wkurzył, że dlaczego ich nie odwołałam, że mają nie przyjeżdżać, że sobie sami damy radę ( łatwo mu mówić jak on palcem nie ruszył do tej pory, a szuflada do łóżeczka 2 tygodnie czeka na skręcenie bo albo mu się nie chce albo nie ma czasu ) i żeby oni nie przyjeżdzali! nosz kuzwa więc ja mam wszystko sama ogarniać z brzuchem, bo on urlopu nie ma a w przyszłym tygodniu nie będzie na to czasu, bo muszę przygotować mieszkanie na święta, porobić zakupy i zacząć gotować on mi oczywiście nie pomoże, bo urlopu nie ma, ba we wtorek znowu jedzie w delegację i znowu wszystko na mojej głowie..
i jak ktoś mi oferuje pomoc to nie
no wyjdę z siebie! aż sie trzęsę cała, gość jest bez wyobraźni kompletnie
Stary 2011-12-15, 18:09   #3476
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

ale sie wkurzyłam ! dzwonię do tzta zapytać jak tam, bo wraca dzisiaj po 22 z delegacji. On, że ok i pyta się mnie : jak tam kochanie stoimy z naszą przeprowadzką? Ja mu mówię, że całe szczęście, że jutro przyjedzie siostra i szwagier i pomogą, bo padam na twarz i sama całego mieszkania nie ogarnę. A ten się wkurzył, że dlaczego ich nie odwołałam, że mają nie przyjeżdżać, że sobie sami damy radę ( łatwo mu mówić jak on palcem nie ruszył do tej pory, a szuflada do łóżeczka 2 tygodnie czeka na skręcenie bo albo mu się nie chce albo nie ma czasu ) i żeby oni nie przyjeżdzali! nosz kuzwa więc ja mam wszystko sama ogarniać z brzuchem, bo on urlopu nie ma a w przyszłym tygodniu nie będzie na to czasu, bo muszę przygotować mieszkanie na święta, porobić zakupy i zacząć gotować on mi oczywiście nie pomoże, bo urlopu nie ma, ba we wtorek znowu jedzie w delegację i znowu wszystko na mojej głowie..
to jak go nie ma w domu organizuj sobie pomoc i mu nic nie mów, nie denerwuj się kochana wytłumacz mu że nie macie dużo czasu i ze każda para rąk do pomocy sie teraz przyda bo ty juz nie jesteś w stanie dużo rzeczy zrobić może się troche uspokoi i ci przytaknie w końcu co w tym złego że wam ktoś pomoze?? nie kumam facetów bo mojemu tż jak mówiłam ż enam moż emoj tat ai brat pomóc w remoncie to też oburzony ze nie on nie chce pomocy on wszystko sam zrobi moze i zrobi tylko sam może czasami to robic 2 miesiące a jak by mu tu ktoś pomógł to o wiele szybciej
Stary 2011-12-15, 18:28   #3477
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

No i sie znowu wnerwiłam.....co za niekompetentni ludzie pracuja w służbie zdrowia!!!! Robię porządek właśnie w dokumentach i natknęłam sie na kartkę z w których tyg. miałam mieć wizyty(pielęgniarka i szpital).
I od razu widzę że coś mi nie pasi.... Jak w zeszły piątek byłąm na usg w szpitalu to babka mówi mi za 2 tyg do pielęgniarki mam się umówić a za ok 4 tyg poród. A ja teraz patrzę że jest napisane od 36tc że co tydzień na zmianę szpital pielęgniarka. Czyli w tym tyg miałam iść do przychodni a w przyszłym na jeszcze jedno usg Muszę tam koniecznie jutro pojechać i to wyjaśnić...... Nooo szlak....... Mam nadzieję ze mi się uda umówić do przychodni w poń a na piątek to usg.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 18:32   #3478
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

z dziadami !

Nie denerwuj sie nikotynko, bo jeszcze nam bez tej rycyny urodzisz

Ja też po moim 'smoku' sprzatam kupy i tez strasznie nie lubie jak ludzie tego nie robią
A czasem to na jedno posiedzenie ze 2-3 worki idą I wkurzam sie bo potem ide przez pol miasta z tym workiem z ogorkami jak to sie z tż smiejemy, bo śmietników nie ma

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-12-15 o 18:34
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 18:36   #3479
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
z dziadami !

Nie denerwuj sie nikotynko, bo jeszcze nam bez tej rycyny urodzisz

Ja też po moim 'smoku' sprzatam kupy i tez strasznie nie lubie jak ludzie tego nie robią
A czasem to na jedno posiedzenie ze 2-3 worki idą I wkurzam sie bo potem ide przez pol miasta z tym workiem z ogorkami jak to sie z tż smiejemy, bo śmietników nie ma

Stary 2011-12-15, 18:37   #3480
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Hej Mamusie.
Kupiłam dzis wózeczek
gratuluję zakupu

Cytat:
Heloł

Ja też chcę
super, że cię wypuścili do domu
Cytat:
ja bym chciala... ale jak pomysle ze mi przepadnie socjalne bo urodze przed swietami i 1500zl bo nie 1 stycznia a wtedy mija karencja ubezpieczenia to mi sie plakac chce..

znowu pieke muffinki bo sa tak szybkie i tak pyszne

dzis sie podziele wczoraj juz nie bylo dlatego nic wam nie pisalam bo zzarlismy 16 sami
16 na ile osób
choć co sie pytam, przed chwilą sama zjadłam pół gorzkiej czekolady i resztkę wafelków z wczoraj
musze wyrzucić wszelkie słodkości z szafki

Cytat:
ja tak miałam tylko w jednej knajpie w galerii mokotów, że wysiedzieć nie mogłam a też byliście w El Popo?
si

Cytat:
to samo myślę teraz o subraru podobno jak się zacznie jeździć subaru to nie chce się innego auta
ciekawe jak mi się będzie jeździć wozem, który testował tylko tz a ja tylko oglądałam

Cytat:
małżonek też się brzydził na początku, teraz to ma większą wprawę niż ja poza tym tyle razy przypadkowo rękę w kupę włożył, ze mu mówię, że jest wprawiony przed dzidziusiem

Cytat:
MissZuzia właśnie byłam tak wkurzona, że pierwszy raz nie włożyłam rękawiczek ale umyłam rączki po każdej kuwecie, nie krzycz na mnie
tym razem nie nakrzyczę
ale się strzeż
Cytat:

kciuki i czekamy na dobre wieści
Cytat:

Nikotynka, Mijus
ja też mam corskę (jeszcze mam) więc co się wstydzić ale zaraz ją sprzedaję przywiązałam się do niej
Cytat:

nie dziwię się że się denerwujesz na niego
jeśli mają chęci na pomoc i przyjazd to powinien się cieszyć że mniej się umęczysz skoro on nie może bo nie ma czasu i siedzi w pracy
powiedz mu czy on chce żebyś na tych pudłach zaczęła rodzić pessar masz ale nie jest niezniszczalny i jak przeholujesz to może być źle, trochę go postrasz itp może go weźmie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości