|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Zapraszam na ciasto Milki Way - jest bardzo słodkie
Dzisiaj upiekłam ![]() Czy możliwe jest żeby przez katar mieć zatkane ucho ?
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
ufff... o dzięki Ci Pani
![]() Cytat:
a jaki roczniak i kolorek?? Ja mam '97 czarnulkę Narazie zostawiam, potem biorę ją do DE (już raz była w tym roku) typowe auto w De, jest ich multum żebym mogła dzieciaczka, ze żłobka odbierać i czym jeździć do pracy- aż 5 km
|
|
#3483 | |||
|
Rozeznanie
|
czesc Perelki
![]() ale dzis naskrobałyscie jestem w trakcie nadrabiania. ja dzis w rozjazdach bylam. Rano wizyta u gina. Dopiero teraz dostalam skierowanie na paciora, dodatkowo na przeciwciala. Zrobil mi USG i moje dziciatko wazy uwaga... 3200!!! i jeszcze jak gin powiedzial, ze dziecko duze, bo do terminu przeciez urosnie to myslalam, ze z fotela spadne normalnie w szoku bylam, bo 6 tyg temu mala wazyla troche ponad 1500g!!! Takze wystraszona tym, ze moze byc duze wlasnie pije herbatke z lisci malin![]() Po wizycie zajechalam do pracy, bo wigilie mieli, pozniej do ksiegowego i pojechalam do mamy. Zrobilam ostatkowe zakupy dla niuni- smoczek, takie gaziki do mycia pepuszka, majteczki dla siebie itd. Wczoraj kiedy chcialam sprzatac, okazalo sie, ze moj odkurzacz szlag trafil i nawet sie nie wlaczyl. Jestem sama w domu, wiec nawet nie wiedzialam co sie z nim stalo. Dzis zabralam go do rodzicow, a ze mam brata elektryka to juz jest zrobiony kochanego mam braciszka czeka mnie pranie dywanow i porzadki w kuchni moze urodze![]() ![]() gratuluje wszystkich udanych wizyt ![]() BebiBebi zdrowka Cytat:
uwielb iam kwiaty, a jeszcze dawane bez okazji sa meeega romantyczneCytat:
![]() Cytat:
z jednej strony nie chce miec, a z drugiej moze to prawda z tym rozciagnieciem miesni moze jak zszyja to jeszcze ciasniej bedzie?![]() ostatnio wysunelam taka hipoteze: porownujac skore do np. przescieradla. Zlapcie taki material po obydwu koncach i ciagnijcie. Pęknie? na pewno nie szybko. A teraz zrobcie lekkie naciecie i znowu ciagnijcie ten material- peknie? taaak oczywiscie jestem ciekawa czy dziewczyny, ktore mialy naciecie pekly dodatkowo???? mam kolezanke, ktora wlasnie przy nacieciu pekla jeszcze bardziejszkoda, ze nie zawsze to dziala... jaumylam 5 duzych okien i nic
|
|
#3484 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z drugiej tury zakupów
![]() Kupiłam sobie kapcie nowe, bo tych co mam w domu to wstyd brac do szpitala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam takiej oczywiście, bo mnie nie stać, a do tego mój TZ nie może zrozumieć co mi się tak w tym aucie podoba, i i tak bysmy nie kupili ![]() Cytat:
Cytat:
Jakby mój TZ z takim tekstem do mnie wyjechał, to bym zabiła Taaaak, wizyta mamusi to samo dobro, ale pomoc siostry już be ?? Oj sama bym sobie z nim pogadała ![]() Cytat:
Ciężaróweczka, zarąbista nazwa koloru wózka: biskupi
|
|
|
#3485 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Mi też przyszła ochota na taki wypiek. Zrobiłam podobnie do twojego ale ciasto. Z tą różnica że 4 jaja i bez mleka. Dodałam łyżkę kakao, trochę kokosu i wiśnie Pycha wyszło....już pochłonęłam 3 kawałki
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inutil, nie zacytowało mi posta : Fajnie, że Cię wypuścili ![]() Dbaj o siebie
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-15 o 19:06 |
|
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
we 2 Zuziu we dwoje
pyszne byly;p dzis tez sie koncza juz;p
|
|
#3488 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w planach pieczenie mam dopiero jutro ![]() Cytat:
mam z 2003 herbacianą, nie ma klimy ale ma szyby elektr., niestety jest 3dzrwiowa więc ciężko z małym by mi było ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- we dwoje z Igorem ![]() czy liczysz męża i siebie
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie oglądam na allegro po ile chodzą... ![]() coś mnie brzuch teraz rozbolał- wzięłam 2 nospy, jeszcze dupsko skubaniec pcha pod prawe żebro i jest masakra jakaś ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- MissZuzia no ja też mam 3-drzwiową, ale nie stać mnie na zakup nowej, więc się przemęczę jeszcze z jakieś 1,5 roku- 2 lata A marzy mi się taka oooo Agawoo no już mi się teraz przypomniało...
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
|
#3491 | ||||||
|
Rozeznanie
|
ja tez! ja tez!
w takim kolorze? jest sliczny!!! ![]() Cytat:
dbaj o Was InutilCytat:
hmmm... oczyszczaja sie jelita?Monia czyzbys chciala nam cos powiedziec? wybierasz sie na porodowke? ![]() Cytat:
Cytat:
nikotynka szczerze-wspolczujeCytat:
![]() Cytat:
![]() a ucho chyba moze zatykac sie od kataru mam pytanie: 1. jaka chojonke bedziecie mialy na swieta? ![]() 2. kiedy planujecie przystrajac?
|
|
#3492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak... dokładnie taki
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale i tak nici Potrzebujemy drugiego auta, ale większego, więc Corsuniunia odpada Ale pomarzyć dobra rzecz, może kiedyś
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Oni przystrajaja dzień wcześniej a ja zawsze w wigilię w domu rodzinnym i też mi się to nie podoba, ale co ja tam się będę wkurzać...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-15 o 19:38 |
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo się nie zmieści ta duża, którą mamy...A malutka jest już ubrana, tylko z pudła trzeba wyjąć - więc pewnie w Wigilię albo dzień przed ![]() A druga malutka u nas w pokoju, bo ja uwielbiam choinki, i jakbym mogła, to bym nawet w łazience postawiła
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-15 o 19:52 |
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj na wizycie u gina. i wszystko w porządku
Gin złożył mi życzenia Wesołych Świąt i Szczęśliego Nowego Roku, a przy okazji przypomniał o całkowitym zakazie picia alkoholu ![]() Aaaaa... zapomniałabym - dziś zaczynamy z Asią 8 miesiąc ![]() Każda spółdzielnia mieszkaniowa sama ustala sobie porę ciszy nocnej. U mnie cisza nocna jest od 22godz. ale remonty (wiercenie, burzenie ścian) można robić do 18godz. ![]() Cytat:
i to tak bez okazji.
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie w domu rodzinnym zawsze była żywa i ubierało sie dzień wcześniej lub w Wigilie
a tu odkąd mieszkam jeszce choinki nie mieliśmy u siebie na dole bo jak narazie ni ema miejsca więc zawsze stoi na górze u teściowej ale tż mi już obiecał ze jak tylko będziemy mieć dól wyremontowany wszytsko będzie zrobione jak należy to i miejsce sie znajdzie na choineczke - oczywiście żywą zawsze uwielbiałam ubierać choinkę na święta - ten zapach świerku coś pięknego w tym roku tylko zabraknie klimatu świątecznego bo chyba śniegu nie będzie a jednak ten śnieg zawsze oddaje ten klimat świąt bez niego to nie to samo
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3499 | |
|
Rozeznanie
|
piszecie tak o autach, wiec i ja cos dorzuce od siebie
do maniaczek BMW, ja mam pod blokiem takie cudenko (moj maniak tz kupil): http://moto.allegro.pl/bmw-3-2l-321k...975330123.html a ja mam takie: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C22153558.html ![]() musialam sie troche pochwalic ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() z ta nocna cisza w blokach to nie wiedzialam, dokladnie mam na mysli remont rok temu byly przeboje z moimi sasiadami jak mi za sciana o 21h wiertarka napieprzali w scianach![]() my tez bedziemy mieli sztuczna choinke... świeżej nie chce, bo szybko sie osypuje i zazwyczaj takie cieniutkie galazki maja, a mi marzy sie miec w domu taki duuuzy swierk srebrny
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
Zuzia no nie to w takim razie w trojke;p;p
Mi sie BMW podba ale tylko ta http://moto.allegro.pl/bmw-1-super-s...972600054.html jezdzilam kiedys inna mojego bylego ale tamte mi sie nie podobaja.. a w ogole na gieldzie jak bylam z pol roku temu to sie smiali ze bmw to bolid mlodziezy wiejskiej ![]() i chcialam jeszcze cos napisac i zapomnialam
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynko mój mąż odkąd siostra pomyla okna ciągle się czepia że musial później to poprawić i tamto,też jakoś nie umie docenić pomocy.
My choinke bedziemy mieli sztuczną i chyba w sobotę tż ubierze bo sie nie mogę doczekac Z samochodów to my jsteśmy maniakami audi .Mamy trzeci raz audi teraz A6 i następne też juz tylko audi Ja mam śpiworek dla małej,ale kołderkę też
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-12-15 o 20:01 |
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak to jest u nas, może też są jakieś zasady?
|
|
|
#3503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma to ja świeży i piękny zapach lasu w domu. ![]() A byłam na SR i cholera jasna tak sie wkurzyłam, że czułam sie tam jak czajnik taki co zaraz puści parę uszami i mi czaszkę podniesie na głowie i też parę puści ![]() Byłam po raz pierwszy. Szkoła jest bezpłatna w mieście, w którym mieszkam i się urodziłam. Do lekarza chodzę miejscowość obok. Uważam, że tamtejszy lekarz jest wart dojazdów i tego całego zachodu. Wchodzę i pytam czy jeszcze można sobie usiąść i posłuchać. Siadłam, rozebrałam się, kobita prowadząca pyta o nazwisko i jaki lekarz prowadzący. Jak jej powiedziałam, że tamten mój z miasta obok to prawie mnie wyprosiła. Ja pitolę! "Bo ten szpital i my położne stąd nie będziemy dla tamtych położnych przygotowywać kobiet do porodu. Jak zaplanowały, ze chcą rodzić tam to niech sobie tam idą do szkoły". Kuźwa i mi wtedy ciśnienie! A w dodatku jak tam weszłam to oczom nie mogłam uwierzyć - siedzi na krześle baba, znaczy dziewczyna no starsza ode mnie ze 4 lata około, która przez kilka dobrych lat wierzyła święcie, że jej były narzeczony porzucił ją przeze mnie (dla mnie - jak zwał tak zwał) i do tej pory ma do mnie pretensje. Potem się za moim kuzynem uganiała, a jeszcze potem za moim ex już facetem. I żaden jej kurcze nie chciał, więc oczywiście ja winna wszystkiemu. A jak widzę tą kobitę to za każdym razem jakbym patrzyła na cielę. Wiecie, takie wielkie puste, załzawione oczy cielęce ech... I ona ma termin na 19 stycznia, czyli dwa dni przede mną! Jak mnie tam zobaczyła to zbladła Tylko, że te dziewczyny, które tam były to już chyba raczej zżyte ze sobą są (czyt. m.in. z tamtym cielęciem) i tak mi trochę dziwnie, bo ona pewnie im teraz nagada cholera wie co
|
|
#3504 |
|
Zadomowienie
|
aaaa juz wiem choinka
![]() w tamtym roku byla olbrzymia zywa w tym roku bedzie ze sklepu za 2,90 30cm sztuczna ![]() a my teraz mama passata b5 kombi bo my fani VW
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
Choinkę mamy malutką, ma chyba z metr
Ubieramy w piątek przed świętami ![]() Dziewczynyy, weźcie zacznijcie wypuszczać dzieciaki na świat, nudno u nas trochę
|
#3507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jak rodziłam córkę to mnie nacieły i popękałam. Pielęgniarka szyła mnie min... Blizna jedna kończy mi się prawie na udzie
|
|
|
|
|
#3508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a na ciasto chętnie się wproszę ![]() Cytat:
choinka tylko i wyłącznie żywa ![]() co roku kupujemy świerk kaukaski (czy jodłę nie pamietam )) i sie w ogole nie osypuje... stoi spokojnie do 3 króli... zawsze ubieram koło wigilii ale w tym roku mamy zamiar juz w niedziele bo chcemy sie nacieszyc ![]() tak samo w ogrodzie tata z tz dzisiaj juz ubrali swiatełkami wielką akację na niebiesko (super wyglada) i renifery tez juz są Inutil fajnie, ze Cie wypuscili ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- a dzisiaj całe popołudnie piekłysmy z mama ciasteczka ale przepisu nie podam bo nie wypróbowany - taki z jakiejs gazety.. zobaczymy jutro jak smakują ![]() a potem upiekłam cebularze na kolacje tez pierwszy raz
|
|||
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
ide was nadrabiać ![]() wróciłam z zakupów o 16 ale pokłócona z mężem ![]() do godziny 18 się nie odzywaliśmy ale przeprosił i się dwie godziny godziliśmy więc jest dobrze a normalnie myślałam ze zaczne sie pakować.
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Monia a czy czasem oczyszczanie sie jelit to nie jeden z pierwszych objawów porodu??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

Dzisiaj upiekłam 

a jaki roczniak i kolorek?? Ja mam '97 czarnulkę
(już raz była w tym roku) typowe auto w De, jest ich multum
żebym mogła dzieciaczka, ze żłobka odbierać i czym jeździć do pracy- aż 5 km

i jeszcze jak gin powiedzial, ze dziecko duze, bo do terminu przeciez urosnie to myslalam, ze z fotela spadne
moze urodze

z jednej strony nie chce miec, a z drugiej moze to prawda z tym rozciagnieciem miesni

Taaaak, wizyta mamusi to samo dobro, ale pomoc siostry już be ?? Oj sama bym sobie z nim pogadała 

krówki, michałki itp... ChCe!!!!!!! .... tylko ta moja wredna cukrzyca mi nie pozwala