|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
:brzy dal:
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
To może trzeba przerzucić się na śmieciowe żarcie?
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiec ja jestem juz w domku i niestety nie mam dobrych wiadomosci!
Uklad kielichowo miedniczkowy jest nadal powiekszony i rowniez pecherz moczowy. Narazie kaze mi sie nie stresowac tylko czekac do nastepnej wizyty 5.01 i wtedy moze okazac sie ze wszystko sie samo unormowalo poniewaz uklad moczowy w 23 tygodniu nie jest do konca wyksztalcony jeszcze. Druga opcja jest taka ze powiekszenie nadal bedzie i wtedy przy 3 razie nalezy wykonac specjalistyczne szczegolowe badanie nerek , ktore wiecej nam powie. On twierdzi ze wazne jest ze dzidzia siusia wogole a widzi to po rozmiarze pecherza moczowego, ze gdyby wogole mocz nie odchodzil to pol dzidzi bylby pecherz. No wiec siusia i to jest wazne! Twierdzi rowniez ze moze po prostu nerka dzieck byc tak zbudowana i nie bede z tym wiazac sie zdne konsekwencje,a le rownie odbrze moze to wskazywac na jakas wade wrodzona! Mam nadzieje ze nie opisalam tego zbyt zawile i ze zrozumialyscie co chcialam przekazac. Now iec teraz czekam i bede sie starac nie panikowac. Z dobrych widomosci to dziewczynka jest nadal dziewczynka, waga w gore o 2,4 kg przez 3 tygodnie co podsumowal ze w sumie to w normie ![]() Z tego wszytskiego nie dostalam skierowania na zadne badania, wizyta trwala 50 min, wiec nie wiem czy zapomnial czy co? Bo nastepna wizyta to bedzie tydzien 26 wiec nie wiem czy dopiero potem mam zrobic cukier czy co?
|
#4115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze, ważne ,że Maluszek oddaje mocz, musimy myśleć pozytywnie ![]() A jakie inicjaly ma Twój gin? |
|
|
|
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
desia-będzie dobrze
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj tez dopytalam gina, mowil ze spokojnie mozna do gotowania uzywac! Emigra ja moge Ci napisac na kolejnych wizytach moje cisnienie : 147/100 143/88 150/100 dzisiaj 144/94 i dzisiaj mialam ze soba swoj nadgarstkowy cisnieniomierz, ktory pokazal mi tak samo jak gina Z tego wnioskujemy ze moj jest w porzadku i jesli na nim w domu mam w porzadku cisnienie to ewidentnie podskakuje mi podczas wizyty. No i mam sobie sprawdzac po prostu
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie się Dziewczyny , bo wiem jaka ciężka potrafi być dieta |
|
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem półturczynką i półaustriaczka
![]() Moja praprababcia byla turczynka a prapradziadek austriakiem Nie wiem jak sie poznali ale nazwisko panienskie mam jak ziola z reklamy (niemieckie Bylismy z mezem i malym obejrzec wozeczek gleboki, ktory chcemy kupic od znajomej meza z pracy, wozeczek uzywany ale w bardzo dobrym stanie, w komplecie ze spacerowka, fotelikiem i nosidelkiem zaplacimy tylko 500 zl bo tyle chce dziewczyna, wiec super ![]() A wozeczek to Jet Baby Active, bardzo zgrabny i super sie nim jezdzi. ![]() Filip siedzial w aucie jak wozilam sobie wozek zeby zobaczyc jak sie jezdzi jakbyscie widzialy jego mine zazdrosci i chec szybkiej wysiadki, on myslal ze ja tam dzidzie mam, biedaczek kochany ![]() A teraz chodzi i nosi slonika i mowi ze ma dzidziusia ze urodzil ![]() Zaraz musze poogladac nowe fotki i malego Michaela Cytat:
![]() Cytat:
Ale od tamtej pory mi sie juz to nie zdarzylo i oddycha mi sie juz dobrze. Cytat:
On tak mowil: "farmazony" ![]() Pewnie dzis mi sie przez Ciebie przysni ![]() Cytat:
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
desia bidulko kochana, na pewno sie boisz, ale wazne ze dzidzia siusia! Mam nadzieje ze wszystko sie okaze dobrze na kolejnej wizycie
Nie martw sie na zapas, musisz byc dobrej mysli, zeby corcia nie czula smutnej mamusi, ciesze sie ze siostrzyczke bedzie mial Adas ![]()
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czerwcu czy lipcu byli w PL na Heinekerze, ale ja wtedy w podroży poślubnej chyba byłam, albo jakoś zaraz po i dałam sobie spokój. No ale teraz jak będą grac w wawie, na miejscu, to się wybiorę od razu zobaczę nowy stadion Pewnie trochę to będzie kosztowało...;/---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Desia trzymam kciuki żeby się poprawiło zdrówko ** nie martw się, ja tez się staram nie myślec o tym moim łożysku, choc nie jest łatwo, ale damy radę *
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam
![]() Zjadłam 4 kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym i nadal czuję głód no i od wczoraj znowu 1kg+ Nic nie poradzę..
|
|
|
|
#4125 |
|
Wtajemniczenie
|
zabieram sie za robienie placuszkow jablkowych..tak mi narobilyscie apetytu racuszkami, ale nie mam drozdzy.
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie o Wasze włosy - w jakiej są kondycji?
Moje tragedia;(( strasznie mi wypadają... ale to potwornie, garściami! będę łysa niedługo a myślałam że w ciąży się polepszą..Chyba w przyszłym tygodniu wybiorę się do fryzjera i zetnę na dużo krócej ![]() Aguśka chyba Ty jakiś czas temu ścianałaś na boba? też chyba tak zrobię, choc szkoda mi bo tyle zapuszczałam.. A najdziwniejsze jest to że jakiś czas temu badałam żelazo i jest w normie.. chyba że od tamtego czasu coś się zmieniło..;/ Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-15 o 19:11 |
|
|
|
#4127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na cukier masz czas do 28 tygodnia, moze lekarz zapomnial zwyczajnie? Ja bym zadzwonila sie spytac ostatnio musialam do swojego dzwonic, bo mam w karcie ciazy wpisane ze miedzy 28 a 30 tc mam dostac szczepionke zeby nie bylo konfliktu krwi a wizyte mam w 30+3 i myslalam ze za pozno bedzie, ale jak zadzwonilam to oni juz wiedzieli o co chodzi bo debatowali nad moim przypadkiem i doktorek stwierdzil ze nie bedzie za pozno ![]() Cytat:
no ale nic dziwnego, baby sie zawsze beda stresowac o zdrowie dzidzia najwazniejsze ze na codzien masz w normie Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#4128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-15 o 19:17 |
|
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuje Wam wszytskim za dobre slowa! Troche sie denerwuje nie powiem ze nie! Ale postaram sie o tym nie myslec po prostu bo i tak nic nie poradze a stres dla malej Viktorii niezbyt wskazany dzwonilam wlasnie do doktorka i9 nie zapomnial, skierowanie da mi na nastepnej wizycie ![]() Aguska, adas nadal marzy o braciszku i pyta sie czy moze jeszcze dzidzi wyrosnac siusiak na tym etapie A swoja droge to sie smialismy bo podczas badania adas patrzy w ekran i mowi: no dobrze, ale gdzie jest ten dzidzius? Nie wiem czego on sie spodziewal, ze mu pokiwa? ![]() Bardzo fajny wozek Aguska! A jak patrze na Wasze zdjecia to nadziwic sie nie moge jakie wsztystkie ladne jestescie i promienne! Nie wiem naprawde ktora z Was ma powod narzekac na dodoatkowe kilogramy! Bez przesady, bo
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
jesli o wlosy chodzi to moje to moja zmora od lat ... bodajze 4
a farbuje teraz tak raz na 7-8 tygodni, staram sie jak najrzadziej, zeby ich nie maltretowac juz tak rozjasniaczem. boje sie co bedzie po porodzie, ile mi ich zostanie po burzy hormonalnej i czy odrosna, ale czasu nie cofne, chcialam dzidzi i musze liczyc sie z takimi konsekwencjami np damy rade, najwyzej zafunduje sobie zageszczanie wlosow
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4132 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Co jedna to piękniejsza
aż miło popatrzeć na Was Desia, z malutką musi być wszystko dobrze masz już zdrowego synka, więc teraz będzie zdrowiutka kobietka. Czekamy na kolejną wizytę ![]() Tyle nadrukowałyście, że ja nie nadążam normalnie
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja scinalam na boba i jestem bardzo zadowolona. Ale kazalam nie cieniowac z tylu, bo mi sie wywijaja wlosy w kazda strone i u mnie zle wyglada cieniowanie. Mnie tez szkoda, bo mialam juz do ramion wloski, ale jednak wygodniej jest jak sa krotsze i od pierwszej ciazy nie potrafie juz zapuscic wloskow Jednak krotsze szybciej sie uklada. Dziekuje Jak za taka kwote w takim stanie to uwazam ze sie oplaca, no i dziewczyna znajoma wiec jestem pewniejsza.Prowadzi sie super. Cytat:
![]() Ale dzieci z tekstami sa zabawne Moj Filip jak widzial film z usg mowil na dzidzie ze to krokodyl
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mnie opieprzył ze żyrandol mało co nie spadł
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
mala ale masz czadowa fryzurke
Super wygladasz, zupelnie inaczej, odmieniona jestes, promieniejesz![]() emigra brzus juz masz duzy ale i tak do mojego malutki Sliczny masz brzuszek ![]() Ja w tej ciazy jakies to brzuszysko mam wielgasne ![]() A rozstepami nie przejmuj sie, zbledna i nie bedzie po nich sladu Monia jaki Ty masz juz spory brzus, rosnie Ci ladnie Wogole sliczna mamuska z Ciebie
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Jem bułeczkę z miodem
a ze zgagą nie wytrzymuje już... jest coraz gorzej...Cytat:
No cena świetna jak za cały zestaw super i wózek bardzo ładny
|
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słodki musi być ten Twój Adaś. I ja się nie dziwie ,że On tam nic nie widzi.Wielu nie widzi, tylko się wstydzą przyznać a On jest szczery
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
Moje włosy nie mają się zbyt dobrze, ale to głównie dlatego, że pomagam trochę mężowi przy remoncie i na koniec dnia mam na głowie warstwę pyłu. Poza tym żałuję trochę na wizytę u fryzjera, choć powinnam już u niego zawitać przynajmniej aby podciął końcówki. Wypadają intensywniej niż przed ciążą, ale liczę że ten proces niebawem zatrzyma się i znów zaczną jako tako się prezentować.
Byłam dziś u lekarza, zrobił mi cytologię, zaobserwował jakiś stan zapalny i przepisał globulki... Czeka mnie też kolejna seria badań laboratoryjnych włącznie z HIV (chyba 35-40 zł!). Moje dzieciątko boi się każdego dotknięcia i ucieka zarówno przed ręką jak i głowicą ultrasonografu, więc bardzo ciężko potwierdzić, że to "nadal" dziewczynka. Wykonuje przy tym niesamowite przewroty i przyjmuje dziwne pozy, więc jeśli to dziewczynka, to pewnie zainteresuje ją uprawianie gimnastyki albo pływania synchronicznego. Poza tym uroczyście kończę etap wstrzymywania się od jakichkolwiek dziecięcych zakupów. Malutkimi kroczkami zacznę już szykować wyprawkę Przyszła dziś do mnie paczka z pierwszymi drobiazgami dla maleństwa, mianowicie: kocyk bawełniany, okrycie kąpielowe z kapturkiem i komplet szczotka + grzebień, oraz kilka mamusiowych akcesoriów Dowiedziałam się też, że nie ma sensu abym myślała o kupowaniu jakichkolwiek ciuszków, bo rodzinka zgromadziła ich dla nas (po swoich dzieciach) aż nadto. Nie ukrywam, że przyniosło mi to sporą ulgę, bo wiem że ciuszki są zadbane i w dobrym guście, a oszczędzę przy tym sporo pieniędzy, czasu i nerwów. Poza ciuszkami, mają do odsprzedania za symboliczną kwotę wózek i sporo akcesoriów. Tym sposobem w kilka chwil moja lista zakupów skróciła się o ponad połowę.Wczoraj dowiedziałam się, że przyznano mi stypendium naukowe i do końca grudnia otrzymam wyrównanie za 3 miesiące, więc z czystym sumieniem, będę mogła zamówić łóżeczko z materacem, pościelą i dodatkami. I wyjdzie na to, że będziemy mieć wyprawkę gotową na grubo przed dniem, w którym mieliśmy rozpocząć zakupy ![]() Ah, jeszcze małe P.S. Mam od wczoraj tę długą poduszkę w kształcie podkowy i mimo sceptycznego nastawienia przy pierwszym spojrzeniu i obmacaniu, przyznaję że zaczęłam ją już ubóstwiać. Okładałam się wcześniej poduszkami z każdej strony i to nie to samo. Długość tej poduchy (1,9 m) i rurkowaty kształt rzeczywiście pozwalają na przyjęcie wygodnej pozycji do spania. Tego ranka prawie nic mnie nie bolało! (żebra bolą, bo jak się okazało maluszek wcisnął tam główkę). Jedynym mankamentem poduchy (kupiłam tę za 60 zł) jest brak zdejmowalnej poszewki Muszę chyba pokombinować i uszyć jakiś sama.
Edytowane przez Capsta Czas edycji: 2011-12-15 o 20:10 |
|
|
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gin twierdzi ze jak najbardziej mam brac, nie ma sensu sie meczyc!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

:brzy dal:

ale faaaaajnie,Coldplay przyjedzie do Polski

Chciałabym już już moje maleństwo przytulić. W ogóle zastanawiam się (pytanie do mam mających dzieci) Jak to jest po porodzie ? tęskni się za kopniakami i za samym brzuszkiem?

** nie martw się, ja tez się staram nie myślec o tym moim łożysku, choc nie jest łatwo, ale damy radę
Nic nie poradzę..