|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
http://allegro.pl/lalka-jak-zywa-61c...948954285.html są straszne , bo zamykają oczy a ja chciałam Ninie kupic |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
więc dupa kolorowo nie jest jak o 17 wyjdzie tak wraca przed 7 ![]() muszę namówić swojego aby brał wolne przed świętami bo przecież ma jeszcze nie wykorzystany urlop do końca a tak by się przydało aby w czwartek już miał wolne
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak byłam mała to chowałam w nocy lalki do szafy, bo mi się wydawało że ruszają oczami ![]() chyba niepotrzebnie mama pozwoliła mi oglądać laleczkę chucky
|
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Aguskaa, super wozek i cena niezla jak na caly zestaw!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wlasnie wyjelam z pieca testowy piernik swiateczny. Jeszcze stygnie ale cos czuje ze chyba troche zakalec bedzie Ale i tak wolalabym kanapke z pasztetem, slodycze mnie nie kreca ![]() Desia, trzymam kciuki za twoja coreczke! |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pirdu , znalazłam lalkę , która reaguje na bicie? ciekawe jak ? oddaje ....i co to za pomysł ,żeby taką funkcje dać Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-15 o 22:20 |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i jeszcze ma urodzinki drugie 14 stycznia Ninusia , to się nieźle obłowi, tylko że już mi pomysłów brak
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Konia o nie tylko nie lalka ktora zamyka oczy
Ja tez chowalam lalki do szafy, cala szafa byla upchana lalkami, jak mi brat przeczytal w gazecie Skandal ze lalki szczypia i gryza. A swoja droga, gdzie on znalazl ta gazete to nie wiem ![]() Pewnie rodzice czytali i znalazl i mnie straszyl a ja oczywiscie uwierzylam. Mama jak zobaczyla lalki w szafie to sie za glowe zlapala ![]() o a to teraz luty ma 29 dni?? To nie chce wole 1 marca Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Moze to smieszne, ale ja Filipowi szukam pod choinke jakiejs nieduzej kuchni zabawkowej, bo uwielbia mnie nasladowac i miksuje, smazy, kluseczki kroi itd Zabawa w role sie zaczela ![]() Ciagle mi mowi, ze chcialby taka kuchnie, a wszedzie pisza: kuchnie dla dziewczynek a co chlopcy to nie lubia gotowac? Tez lubia Niech sie uczy, bedzie mamusi gotowal ziemniaczki ![]() Tylko mysle, czy mi to nie zagraci i czy bedzie sie rzeczywiscie bawil. ![]() Ostatnio mowi, ze ma pieniazki, ja mowie a co kupisz za pieniazki a on: ziemniaczki, buraczki ![]() Slodkie to bylo
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta jest taka bojowa ponoć a ta laleczka co otwiera oczy to je zamyka jak leży , więc nie jest straszna , choć ten ryjek ma trochę jak bramkarz z dyskoteki kuchnie dostanie od chrzestnego, od chrzestnej kucyka pony, od dziadków klocki , od babci sukienkę , o matko gdzie ja to wsadzę kolejny słodziak z tego Filipka, taki malusi pomocnik ![]() a właśnie kiedyś ogladałam program o tym,że zabawki to są też rak robione stereotypowo ,że np. żelazka, miotły, szufelki są różowe, dla dziewczynek, a dla chłopców to jakieś takie mądrzejsze są,np modele do skladania itd....juz od malego nawet ta branża narzuca taki uklad, baba do kuchni i sprzatania, facet inzynier Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-15 o 22:43 |
|
|
|
|
#4211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko faktycznie, trzeba popatrzeć za taką, która nie zajmie dużo miejsca. Dziś siostrzeniec powiedział, że na kolanach u cioci nie jest już wygodnie bo mam już duzy brzuch. Pogłaskał tak delikatnie... i się cieszył Szkoda, że nie miał jeszcze okazji poczuć kopniaków.---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i slusznie, nie dajmy wpędzić naszych dziewczynek w rolę sprzątaczek domowych itp. Ewelinka na konstruktora samochodów niech się chowa
|
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że Twój Filipek tak się interesuje gotowaniem, słodki jest! te zabawkowe kuchnie to rzeczywiście robione pod dziewczynki...a przecież podobno najlepsi kucharze to mężczyźni... Cytat:
|
|
#4214 | ||
|
Zakorzenienie
|
konia zastanawiam sie po co ta funkcja reakcji na bicie? Nie no masakra
![]() Oj to Twoja niunka dostanie sporo zabaweczek Najgorzej wlasnie miejsce zorganizowac.Wlasnie zauwazylam ze kuchni jest bardzo duzo w kolorze rozowym ![]() karolca wlasnie rozmawialam z mama zeby sie doradzic i jednak mu wybiore mniejsza, bo pokoik jest maly wiec nie ma co juz go dodatkowo zagracac. Poszukam mu takiej zeby mogl sobie przenosic i zebym mogla to zlozyc i schowac ![]() A co do kopniaczkow to ja mojego wolam zeby raczki polozyl i patrzal jak dzidzia kopie ale kladzie raczki a dzidzia zazwyczaj przestaje kopac hihi ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Chociaz juz ma byc mezem dla malej konikoni Cytat:
hehe
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak wchodzę do domu to wystarczy, że usiądę i daje popisy. Tak w ogóle, to z mamą robiłyśmy pierogi na święta. pyszne wyszły ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak to jest ze dzieciaczki poza domem takie grzeczne ze nie do poznania hehe A widzisz, zapomnialam ze przeciez mam drugiego syna do wydania KArolinka Ty to masz glowe hihi No to tym sposobem mam juz dwie synowe i dwie swatowe ![]() No tak sie czesto dzieje, moja mama jak przyklada reke to to samo, malutek na chwile jak myszka dmiotla sie chowa, ucisza a potem znow daje czadu jak babcia odejdzie i juz jej nie slyszy hihi
|
|
#4218 | |
|
Rozeznanie
|
Desia nie martw się kochana
Cytat:
Nie ma siły, będzie dziewczyna mechanik )))TŻ coraz częściej gada do brzuszka, mówi: no powiedz coś do taty, no powiedz |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, jak moją Ewelinkę chca już swatać, to dlaczego nie Twojego drugiego synka
Ja dziś czułam malutką nóżkę (stópkę) mojej małej żaby Jej, jakie to maleńkie jest a jakie twarde Ostatnio najbardziej fika jak leżę na lewym boku... i kopie prosto w wątrobę...---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
|
|
#4220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do TŻ najlepsze, że jak tak mówi to przystawia ucho do brzucha i czeka jakby naprawdę miała nasza mała coś powiedzieć |
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia dokladnie!
![]() Ten zestaw mnie oczarowal http://allegro.pl/zestaw-do-sprzatan...975975695.html Moj pedantyczny po mamusi synek chyba by tez byl oczarowany ![]() I teraz mysle ze mala kuchnia czy to ![]() On uwielbia sprzatac.
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Reni się ssa czy łyka ?? bo ja połknęłam a nie mam ulotki
|
|
|
|
#4223 |
|
Rozeznanie
|
Ssiee... Dobra jesteś, globulki dopochwowe połykasz, rennie połykasz
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz młodego podpytać teraz
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
ale ze mnie debil
i co teraz dupa przecież nie wezmę drugiej
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie super to jest
![]() Juz go nie podpytam, bo chcialam dzis zamowic, zeby moze jutro juz bylo wyslane, chcialam zdazyc przed Wigilia a teraz poczta dziala na wysokich obrotach wiec moga byc spore opoznienia. No nic musze pomyslec... On ostatnio chodzi ze szmatka i ciagle wyciera heheh po matce ma te zapedy bo ja ciagle cos wycieram ![]() Ale powaznie uwielbia te sprawy, autka go nie interesuja az tak jak sprzatanie i gotowanie ![]() No idealny material na meza sie szykuje hehe Taka kuchenke myslalam: http://allegro.pl/kuchnia-swiecacy-p...975971084.html tez niedroga albo taki zestaw: http://allegro.pl/zestaw-kuchenny-ku...975149390.html i do tego cos jeszcze bym mu dokupila ale juz sama nie wiem
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie mam kiedy wpadać wczoraj wróciliśmy koło 23:00, dzisiaj przed 22:00... przeprowadzka przeniesiona na sobotę, niby wszystko zrobione-dzisiaj skończyliśmy resztę, można by było już dziś, ale spokojnie poprzewozimy, poukładamy rzeczy w szafkach sobie i w sobotę będzie pierwsza noc na nowym mieszkaniu Jestem zła, bo nie mam kiedy nawet zacząć przygotowywać na święta, czyli krokiety robić, pierogi uszka... mam nadzieję, że jutro kupię resztę składników i coś zacznę robić, bo potem mi czasu braknie Gratuluję wszystkim poznanych płci, wizyt itp itd ![]() ![]() Uciekam spać, bo jutro pracy mnie sporo czeka p.s. jeszcze Wam sprzedam 'niusa'. może któraś z Was już to słyszała, może nie, ale powiem Wam bo może Was to zaciekawi ![]() dzisiaj się dowiedziałam, że duży wpływ na termin porodu ma długość cyklu., czyli te które mają cykle 30 dniowe powinny urodzić w terminie, te co mają 26-28 dni- to przed, a te co więcej niż 30 dniowe-jest duże prawdopodobieństwo na po terminie i u kilku osób się to sprawdziło ponoć jak pytałam powiem Wam, że trochę mnie to zaciekawiło, dlatego piszę to tutaj, bo zastanawia mnie czy to prawda czy głupi zabobon ?! to pytanie bardziej do dziewczyn, które już rodziły jak to u Was z tym było ? a teraz lecę spać, dobrej nocki, do jutra
|
#4230 |
|
Rozeznanie
|
Oj nieprawda, nie miałaś ulotki to nie wiedziałaś, nie przejmuj się. Hmm nie wiem niech inne dziewczyny się wypowiedzą, ale za jakiś czas possij tabletkę, naprawdę łagodzi objawy zgagi. Tyle, że nie wiem czy można tak szybko po pierwszej połkniętej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

więc dupa kolorowo nie jest
a tak by się przydało aby w czwartek już miał wolne 

Jej, jakie to maleńkie jest a jakie twarde