|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Mogę jedynie cycki umyć ![]() Tzn myję oczywiście ![]() No, kozaku na Ciebie to można liczyć |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Lili pojdziesz do innego lekarza dowiesz sie co Radkowi dolega. Nie martw sie na zapas
![]() dziekuje dziewczynki za mile przywitanie. |
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Radek nie kaszle już, nie kicha.
Nawet kataru nie ma. Ale siedzi mu flegma gdzieś w gardle... Mam 2x dziennie podawać mu Hedelix- syrop wykrztuśny, mam nadzieję, że pomoże. Śpi na podusze, zwykłej, nie mam klina. A i jeszcze miałam pytać o te foto kalendarze ![]() Zamawiacie je z jakiejś stronki internetowej czy jak? Myślę, żeby taki sobie zafundować
|
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję że z nowej przuychodni będziecie zadowoleni.
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrym tego przykladem jest moja tesciowa ktora ma tez 8 miesiecznego wnuka, zapiecuszyli go do granic mozliwosci, wiec jak przynosi go do mojej malej to moja ma na sobie skarpetki spodnie i body z krotkim - a tamten pajac z weluru na to spodnie i bluza i tesciowa marudzi mi ze takie zimne ma raczki Marysia a ja jej ubrac nie chce!!!!a nie daj boze jak temperatura jest bliska zeru i wychodze z nia na spacer ile sie nagada.
A ja robie to co uwazam za sluszne.
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wariatka. ![]() A co do kozaka, to przypomniało mi się. Ubrałam Emi takie ładne kozaczki, pojechałam do taty. Rozebrałam ją, kozaczki dałam na dywan. Tato przychodzi i mówi do Emi:" Eeeee kochana, ja to do lasu nie muszę jęchać takie kozaki mi tu przywiozłaś " Dobra lasencje. Dama śpi. Jak długo ????????????? Tego nikt nie wie Zjadłam czekoladowego mikołaja i spać mogę. Dobry był. Jutro mąż wraca, trzeba zrobić jakiś dobry obiad. No i ogarnąć bajzel bo znowu mu się włączy dzień pedanta i będzie mnie gonił. ![]() |
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
pędzicie kochane jak szalone. już kolejny wątek ![]() żanetko może rzeczywiście Emi woli chłodniejsze mleczko. u nas temperatura jednak nie ma znaczenia. Hania W OGÓLE NIC nie wypije z butelki. nawet mojego odciągniętego mleka ale odkryłam kubek-niekapek z TT od czwartego miesiąca i od wczoraj mała go pokochała mi tez zależy na tym żeby nauczyła się jeść coś poza UU bo za miesiąc wracam do pracy i ona musi coś zjeść przez te 7 godzin.eveewe witaj dziewczęta mam pytanie: czy po zjedzeniu dosłownie 3 łyżeczek marchewki dziecko juz może mieć zatwardzenie??? bo Hania od niedzieli nie robiła koopy, a dawałam jej własnie marchewkę. normalnie bym nie panikowała bo już mieliśmy wcześniej takie tygodniowe akcje bez koopy, ale wtedy była tylko na UU, a to normalne... |
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam z butelkami nie mam problemu. Myje je w goracej wodzie z kranu i mojej jakos nic nie jest. Ona jest taki cudak po mamusi
moja po marchewce tez ma zatwardzenie, ale jakos z trudem zawsze wydali mega "klocka"
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Na pewno się podzielę wrażeniami Cytat:
Czeekoooooooolaaadaaaaaaa a ![]() ![]() ![]() Mój tż też taki pedant... Czasami aż mi wstyd.. i czuję się jak gnojara ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Brumku mogę Cię prosić o linka z książeczką i pacynkami na palce? Pamiętam, że Ty kiedyś wklejałaś? Ponawiam pytanie o foto kalendarze... ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- A ten pierwszy kubek tommee tippee to zamawiałyście przez internet czy w sklepie? Jak cenowo wychodzi? Muszę Radkowi kupić. Nie chce w ogóle pić z butelki. Herbatki koperkowej niet, rumiankowej niet. Nie wiem czy chodzi o smak, czy po prostu o butelkę... Jakie herbatki podajecie swoim maluchom ? ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Idę spać. Dobranoc |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Lili 83
nie kojarzę, żeby któraś z nas robiła fotokalendarze , prędzej wielkoformatowe "obrazy" . Jeśli jesteś zainteresowana polecam stronę mój łobuz kocha herbatkę rumiankową. Mam w sumie kilka harbatek granulowanych w domu ale z racji cukru który w nich jest daję je mu bardzo sporadycznie . Za to kupuję takie 1 2 3 4 |
|
|
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja podaję Hani taką herbatkę ziołową (koperek, anyżek itp.) z milupy od 1 tygodnia bo jest bez cukru.chciałabym teraz -skoro zaczęła pić - hippa coś jej kupić z tych granulowanych, ale one chyba wszystkie są słodzone?? dziubku gdzie kupujesz te herbatki?? bo nie mogę u siebie znaleźć w żadnym markecie... one są bezcukrowe?? i jeszcze pytanko: podajesz takie "czyste" czy rozrabiasz trochę z wodą??? bo myślałam i o nich dla Hani doczytałam w linkach, że są bezcukrowe ;-) Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-12-15 o 23:00 |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie masz gdzie kupić to można zamówić Napisane jest , że nie zawierają cukru (oprócz naturalnego z owoców). Nie rozcieńczam bo wg mnie sa odpowiednio stężone. Inne produkty Hipp ma w formie nektaru (np śliwkowy) i te rozcieńczam Herbatki są też na all no i są bezcukrowe jeszcze takie : 1 2 3 Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-15 o 23:07 |
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziubku zajrzę w najbliższym czasie zatem do rossmana. bo w tesco to chyba nie ma u nas, albo ja ślepa i nie widziałam
![]() lecę spać do mojej córeńki bo jutro rano przychodzą panowie zawory wymieniać i trzeba wstać bladym świtem ![]() dobrej nocki kobiety no i cały czas zapominam - Adasiu gratuluję półroczku!!!! |
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A fotokalendarza tez nie zamawiałam, tylko obraz na ścianę ze zdjęcia Tymusia, ale wiem że w tej firmie robią też kalendarze. Więc wklejam link, zajrzyj sobie: http://www.fotoboard.pl/
|
|
#75 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Marysia cudna i ta czuprynka Robi wrażenie dziewczyna![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) i można było zaznaczyć swoje daty.http://allegro.pl/kalendarz-a3-na-pr...983442016.html |
||||
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Witam na nowym wątku
Ale mnie dziś Tż wkurzył ![]() Synek mnie za to pozytywnie zaskoczył zjadł cały słoiczek marchewkowej z ryżem ![]() Adasiu buziaki od cioci Elika ja mam taka szczoteczke na palec silikonowa , pasty chyba nie ma dla niemowlaczków dentystka mówiła nam że możemy przecierac dziecku ząbki gazikiem moczonym w wodzie przegotowanej lub rumianku Eveewe witaj Asynastra ja pije 2-3 kawy czarne i czasem rozpuszczalną albo zbożową z nestle Natka Domek czlowieczek demolka ![]() Dziubek Tobie by sie chciało tyle km jechać choróbska goń ![]() Dziewczyny kiedy bedziecie obnizać łóżeczka ? |
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za marchewkową, Zuziakowi nie podeszła ![]() Przypomniało mi się: Aniu Adam to leniuch, nie ma innej opcji
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
I prawidlowo, kara musi byc
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy zacznie sam siadać
![]() Sprzedaj ploteczkę, czym Cie ślubny tak wkurzył? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Doczytałam czym podpadł. Surowa z Ciebie żoneczka
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Idę spać. Dobranoc miłym Paniom
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Śpicie?
Śpicie... To i ja spróbuję, choć nie specjalnie mi się chce ![]() Gaszę.
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
no i śpią
![]() a ja nie mogę prasowałam a teraz nie mam sił wstać i się położyć a rano stolarze przychodza i pewnie nie spocznę aż nie wyjdą malutki śpi od kilku godzin witam eveewe córcia śliczna ![]() jest dzień starsza od mojego Dawida i cały kilogram więcej waży
|
#86 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Synuś mi zafundował piękną noc, z jedną pobudką na kilka minut, więc w zasadzie chyba się wyspałam Cytat:
dzięki kochana Troszkę ćwiczę, ale może za mało... na boczki się przewraca i tak już sobie leży bo dalej nie ma zamiaru...Cytat:
![]() Ja z wątkiem mam problem z głowy bo nigdy strony nie zamykam Jak odświeżam to zatrzymuje się na ostatnio czytanym poście - też mam Mozillę.Cytat:
O, ja też a jak mu zakładam kurtkę to pod spodem ma tylko bodziaka z długim rękawem. I tyle Na spacer czasem kombinezon taki niezbyt gruby, to pod sporem rajstopki + bodziak.. Cytat:
![]() I potem będzie jak u mojej sąsiadki - córki ma trochę młodsze ode mnie, pamiętam że zawsze w domu mieli aż gorąco, wejść się nie dało, no i dziewczyny odkąd pamiętam to albo angina, zapalenie płuc albo inne tego typu... Cytat:
Mój też porządniś Kubeczek w auchan kupiłam za 8 zł, przez neta się nie opłaca bo on jest tani, za przesyłkę zapłacisz drugie tyle ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Postraszyłam, ale powiedział że tej cioci się nie boi Jeszcze buziaka kazał przekazać ![]() Cytat:
a, bo z innych rejonów jesteś
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Czołem brygado, jesteśmy i my!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
nadrabiam 2 dni bo mnie nie było w chałpie w ogóle... wyprowadziłam się ,tak mnie mąż wyprowada z równowagi... wkurza mnie w ni wszystko ostatnio.... byłam 2 dni u teściowej,nie musiałam gotować ,Nikosia ktoś ponosił na rączkach,było ok... Igorek,Adaś 100lat gratulacja z powodu skoczenie 1/2 roku ![]() Patik za egzamin![]() Aaniu-ja już wcześniej pisałam,że moja Nadia też nie ruchawa była a widzisz co się teraz z nią dzieje ale fajnie,ze masz skierowanie przynajmniej będziesz spokojna i masz wszystkie badania za darmo![]() Marinka- włoski super,chyba jesteś zadowolona??no wyglądasz jak zawsze pięknie WITAM NOWE MAMUSIE Agadus- keratyna śmierdzi,ponieważ jak się nałoży środek na włosy to się włosy prostuje,w zasadzie nagrzewa prostownicą i pojawiająca się para,opar śmierdzi.Włosów nie pali. |
|
|
|
#89 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy się i my
obudziłam moją Hanyskę dzisiaj o 7 i królewna nie bardzo chciała wstać a teraz już nakarmione czekamy na panów od zaworów. że tez ja sie zgodziłam na taka ranną godzinę
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Witam panienki
mnie moja obudzila o 7, a cieszylam sie bo obudzila sie o 5 na jedzonko i tak sobie mysle "wstanie za 3 godziny, czyli po 8"a ona co?? 7 rano i gada w lozeckzu i kopie![]() Moja jest len do lezenia, przewrocic sie, przewrocila raz i wiecej nie zamierza kluska kochana. Poki co sie nie martwie, bardziej mnie przejmuje to jej wyrywanie sie do siadania, jak sie mocuje przy lezaczku albo na lozku z podciagnieciem glowy z tulowiem do gory. Spac na boku nie lubi tylko na wznak, jak sie urodzila to jeszcze na brzuszku lubila, teraz juz nie, ale TZ sie smieje ze dlatego ze jej brzuch przeszkadza. Ciekawe kiedy wreszcie zacznie sie przewracac na boki. a ile razy wasze maluchy sie budza na jedzonko w nocy?? moja 2 raz okolo 1-2 a drugi 4-5 wydaje mi sie ze powinna juz dluzej spac, w koncu jest na butli nie na cycu?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

ale odkryłam kubek-niekapek z TT od czwartego miesiąca i od wczoraj mała go pokochała

dentystka mówiła nam że możemy przecierac dziecku ząbki gazikiem moczonym w wodzie przegotowanej lub rumianku 
za egzamin