|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Tak jest, mamo
![]() Cytat:
![]() Koszmar po prostu ![]() Cytat:
Ja już się podpytałam - mi płaci zakład pracy, a potem rozlicza się z Zusem, więc wypłaty mam normalnie i w terminie (tyle, że mnijesze, bo jakieś tam koszty uzyskania przychodu czy coś mi odpada). Ale tym sposobem jeszcze przed świętami dostanę drugą wypłatę
|
|
|
#3602 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Witam!!
u mnie od rana pralka się kręci - niewiem skąd się tego tyle nazbierało po południu przywiozą komodę dla małej ![]() Cytat:
ale nie jest to biegunka, czasem tylko towarzyszą temu okropne skurcze jelit :/ ale wiem, że jak np. przed ciążą jak zjadłam jakieś pieczywko z ziarnami czy coś to też tak miałam... mam drażliwe jelita przez moje eksperymenty z odchudzaniem w czasach jak się miało 14-16 lat.. ;/ a co do ułożenia dziecka, moje też ułożone główkowo...ale tak na moje wyczucie to ma głowę w dole, dupcie po lewej a pięty mi ciśnie pod lewe żebro i żołądek... nie mogę się pochylać i siedzieć bo zaraz napina nogi i wbija pięty pod żebra Cytat:
mój synek urodzony w 41tc miał 2380! czyli był mniejszy niż Twój teraz... moja mała miała na początku 31 tc (wg. OM to 28/29) 1500g i ja myślałam, że to nie mało ale pewnie dużo zależy od predyspozycji no i od wielkości rodzinnych ja nie jestem za wielka - 162cm no i z postury przed ciążą.. rozmiar 38 - tak w granicach ok 55kg się mieściłam, a TŻ ma 176cm wzrostu i waży ok 80kg (ale taki ubity jest bez tłuszczyku i brzuszka:P), oboje urodziliśmy się z wagą ok 3600g, ciekawe jaka będzie nasza kruszyneczka![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ogólnie mam taki kocyk jeszcze po synku (więc ma już ok 4,5 roku) i nigdy go nie "czesałam" po praniu, wyprałam wysuszyłam, potem możesz ewentualnie tak ręką po nim przejechać żeby włoski "wstały" ale ogólnie nie trzeba ![]() Cytat:
w każdym razie na świecie na bank jest masę takich "cudów" o których nawet byśmy nie pomyślały... tak jak np. dzidziuś, który urodził się w Niemczech w 2009 i ważył 275 gramów!!http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...7524543782.jpg
|
|
|
#3603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mimo mojego 30 tygodnia i kilku dni, chciałabym przyspieszyć czas żeby to było już ale w terminie ![]() Cytat:
Też doceniam takich ludzi, ale ich nie znam Cytat:
![]() Cytat:
). Okazało się że wydzielina z nosa dostała mi się do ucha i miałam zapalenie.Cytat:
![]() 2. Zwykle w wigilię to robiliśmy w domu i chyba tak zostanie. Cytat:
A to takie coś się przygotowuje? Matko mój dzidziuś od kiedy przekroczył 30 tydzień to żyć mi nie daje. Naciska na pęcherz tak że ledwo chodzę a w nocy to i na pęcherz i na jelita aż mnie bolą i spać nie mogę. Łoooo matko, mam nadzieję że to minie. |
|||||||
|
|
|
#3604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blizna w brzuchu- No u mnie to norma, niestety wolałabym rzadziej, ale u mnie kakao nie działa na to Cytat:
ja też się dołączam (będzie mi, renacie i annyonne raźniej )szkoda no ale cóż, zamówię to, co mi nikotynka dała, trudno, moja strata super, że ukochany wraca Cytat:
W szpitalu jak byłam to przez jedzenie takich rzeczy przytyło 400 gram/tydz, a onst przytył 400 gram/2 tyg bez jedzenia- więc musi coś w tym być ![]() Cytat:
chcę wytrzymać do stycznia!! korek se chyba wsadzę... A potem niech wyłazi dowoli
|
|
#3605 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze sie umówić do fryzjera jeszcze w tym roku bo już nie moge na siebie patrzec taka jakaś chodze rozmemłana tzn leże![]() Cytat:
a uwielbia nim jeździć też(częściej nim jeździ ostatnio niż ta swoją ukochaną wymarzona terenówka ) i śmiesznie w nim wygląda bo ma kolana pod kierownicąCytat:
|
|
#3606 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam takie fajne notatki ze SR ale w tym remontowym syfie gdzieś mi się zapodziały ![]() Dziękujemy Pamiętam o zakazie, chociaż muszę się przyznać, ze dostałam od szwagierki takie pyszne, słodziutkie winko o smaku liczi, które strasznie mnie kusi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziwne uczucie, bardzo nieprzyjemnieCoś mi się z SR przypomina, że skurcze porodowe zaczynają się właśnie na górze brzucha Może dopadł Cię mocniejszy skurcz braxtona hicksa![]() Cytat:
Ja z ZUS-em będę się jeszcze długo męczyła bo będzie mi macierzyńskie wypłacał. Muszę już zacząć powoli kompletować i wypełniać wszystkie papiery, żeby później na łapu capu wszystkiego nie załatwiać ![]() Cytat:
![]() W przyszłym roku planujemy zmienić autko na takiego minibusika: http://otomoto.pl/toyota-avensis-ver...C21144157.html
|
|
#3607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale za to dziadkowie muszą jechać osobno, w verso byśmy jeszcze kogoś mogli zabraćPod waszym wpływem postanowiłam, że spakuje torbę dla bąbelka na wyjście ze szpitala i okazało się, że mam ze 20 body z długim rękawem ale tylko jedno po dlugosci rozpinane i 62/68 i jest duże. Tam mnie to osłabiło, że już mi się nie chce pakować. a takiego przez głowę maluszkowi nie założę - pamiętam jak było z Alą. Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-12-16 o 12:20 |
|
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
a dziewczyny co wybieracie chuste czy nosidełko na początek?
i chyba sie zdecyduje na ten wózek http://allegro.pl/leo-wozek-graco-sy...998281374.html bo wreszcie trzeba sie dezydowac a ja cos nie moge podjąc decyzji mura juz stwierdziłam że za ciężka a na razie jeszcze w mieście mieszkamy, mutsy sie nie miesci w bagażniku po złożeniu wiec pozostaje mi graco...
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogłam leżeć ani na plecach ani na boku, aż mnie skręcało normalnie Bałam się, że to może jakieś skurcze albo coś W końcu usnęłam ![]() Cytat:
![]() I jak zaczał się tak sypać, to więcej nim jeździł mój TZ, bo w razie czego był w stanie go odpalić, jak się coś spierniczyło, a ja to bym chyba z płaczem na środku drogi stanęła
|
|
|
#3610 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, laktatora nie biorę - w razie w są szpitalne, po za tym zawsze można donieść...Butelki też nie, mój synek był butelkowcem i butelkę przyniosła mi mama na 2 dzień, bo w pierwszym ciągle starałam się go przystawiać a jak nie wychodziło to dostawał mój pokarm w strzykawce ze smoczkiem
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-12-16 o 12:29 |
|
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn mam najważniejsze rzeczy, a część np kocyki , tetry itp przyszły mi dopiero wczoraj. Odwlekałam też pranie pościeli, żeby się nie kurzyła, ale po świętach biorę się do nauki związanej z sesją , więc i czasu nie będe chciała poświęcac na pranie i prasowanie...
|
|
#3612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jestem przekonana co do wkładania tak małego i miękkiego dziecka do takich rzeczy , po za tym gdzie ja to wykorzystam?? - na zakupy będę chodzić z wózkiem (jeśli autem to fotelik mam z adapterami), na spacer z wózkiem, a w domu dziecko najlepiej czuje się w łóżeczku, ew w leżaczku .. ![]() WÓZEK - fajny Graco to dobra firma ogólnie, szwagierka ma z tej firmy wózek dla dzieci rok po roku i sobie chwali
|
|
|
#3613 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby było tak jak u was to pewnie tez juz bym nim nie jeździła- nie jest w takim razie tak źle z moim tikaczu![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- MartuNiunia fajnie że taką opinie ma szwagierkato przemawia za tym wózkiem jeszcze bardziej bo póki co to mi się z wyglądu strasznie podoba i spacerówka taka mała my na pewno będziemy chodzić w góry więc się przyda dlatego pytałam o chusty albo nosidła a po domu też można w chuście ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- mam jeszcze jedno pytanko do was uważacie że jest konieczność zapinania fotelika do stelaża? bo jakbym sie decydowała na wózek graco to chciałabym fotelik maxi cosi (lepsze) a nie ma możliwości wpięcia takiego fotelika i nie wiem czy brac 3w1 czy 2w1 plus fotelik
|
|
#3614 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba sie Smoczysko w mamunie wdalo ![]() Cytat:
a Ty lez kochana i odpoczywaj bo inaczej z paly dostaniesz ![]() ![]() Cytat:
teraz jak sie rusza i czasem az zaboli, to tez mowie do Brzucha "a taki malutki byles, ledwie 2 mm, jak sie o Tobie dowiedzialam..." ![]() Cytat:
tzn nie jest gruby, ale taki zbity w ciazy ze mna sporo przytyl ![]() na poczatku chcialam chuste, bo wtedy latwiej pokarmic gdzies w centrum handlowym czy innym miejscu publicznym, ale jeszcze sama nie wiem... Co do choinki, to u nas jest tradycja, ze zawsze Tato przynosi zywa i zawsze na maksa brzydka lub krzywa A pozniej jest pelno smiechu przy ubieraniu takiego krzywulca ![]() Agatek, to sie Zajaczek wypial na nas Uska, wspolczuje, ze musisz sie z mendami uzerac :/
|
|
#3615 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehhee... uparł się i tyleTakie rzeczy to jak już dziecko siedzi czyli takie półroczne Ja mam dwa nosidełka bo dostałam, ale na razie bym nie kupowała, bo jeśli dziecko na problem z bioderkami (a dziewczynki często mają dysplazję stawu biodrowego) to nie można używać ani chusty ani nosidełka ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/nosidlo-turystyczn...978397377.html Ja mam nosidełko takie typowo turystyczne, myslę że w góry będzie rewelacyjne bo jest na stabilnej konstrukcji, na wiele schowków i kieszonek i ma osłonke przed deszczem, wiatrem i słońcem... tylko jest jeden mankament - cena
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Anabellita dzięki
to nie kupuje jeszcze w takim razie a mam taka wielka ochote rozhulac jakas kase najchętniej bym małej ciuszki zamówiła jakieś ale juz tyle tego jest albo posciel( w sumie nie mam żadnej nowej wszystkie po kuzynkach no ale 1okompletów to może przesada) ehh nie wiem cos mnie nosi strasznie zeby cos zrobic kupic zdziałać - ale za projekty mi sie brac nie chce![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- cena powala rzeczywiscie i czy nam sie az takie nosidełko przyda bo my po górach takich tutejszych raczej bedziemy chodzic -beskidach
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuszki, niedrapki, czapeczki, pampersy, chusteczki i pieluszki tetrowe. I tyle. O żadnych kosmetykach ani laktatorach nie piszą, więc nic takiego nie będę brała (zresztą aktatora nie zamierzam nawet kupować na razie). Cytat:
Tikacz dziadka się jeszcze trzyma super, ale dziadek tak na niego uważa, że szok Jak pada deszcz to go chowa do garażu, zresztą i tak w większości go tam trzyma DObrze, że czasem nam pożyczy, bo by to biedne autko zapomniało jak się jeździ A jakby dziadek wiedział, że w czasie jego wyjazdu auto było rozbite i miało urwane luterko, to by chyba najpierw zabił nas, a potem siebie A fotelik to jak uważasz - czy będziesz potrzebować takiego udogodnienia czy nie
|
|
|
#3618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama bym już chętnie Filipa zobaczyła, no ale nie da się nic zrobić
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
agawoo no pięknie dbacie o skarb dziadziusiowy
![]() właśnie nie wiem czy to konieczne i jak to jest w praktyce bo ponoc i tak w foteliku nie nalzey dzidzusia za długo trzymać
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, Anabellita, to nosidełko samo w sobie jest ciężkie, a do tego jeszcze dziecko i wejść na górę??
Aż się zmęczyłam od samego czytania, ale ja nie mam za bardzo kondycji na chodzenie po górach, więc wiecie ![]() Chociaż uwielbiam góry
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam dola
![]() a i nosidelko mam takie http://allegro.pl/nosidelko-niemowle...974003708.html
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeeeeeeeeesc
ja mam dzis dzien lenia..... co do nosidełka to ja NIGDY w zyciu dziecka w to nie wsadze.... zawsze jak widze taka małą bidulę, której zwisają rąsie i nózki to az mi sie serce kraje.... i juz dawno sobie obiecałam ze nigdy nie bede takim czyms dziecka katowac.... prędzej bym sie na chuste zdecydowala ale raczej nie wybiore ani tego ani tego.... |
|
|
|
#3623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O lusterku Wam pisałam ostatnio, że jakiś palant pod blokiem postanowił urwać, a w zeszłym roku jakiś pijany koleś wjechał w tył samochodu, i to niedługo przed przyjazdem dziadka TZ wziął wtedy błotnik od naszego tikacza, kupił nową lampę, szpachlę i lakier i zrobił tak, że dziadek się do tej pory nie zorientował ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
No to Twoje nosidełko wygląda duuużo lżej ![]() Ale nie wykluczam zakupu, gdyby mi się jakiś wyjazd zamarzył, a TZ by się przypadkiem zgodził ![]() Pochwalę się - własnie był kurier z materacen, przewijakiem i pościelą
|
|
|
#3624 | ||||||
|
Zadomowienie
|
ja po wizycie, u mnie bez zmian-czyli dobrze, bo szyjka dalej się nie skróciła, wód też nie ubyło, wymaz na paciora pobrany, więc ufff do szpitala iść nie muszę i dalej leżanko w domu
a jak pozytywnie byłam zdziwiona, bo poszłam do rejestracji, ze ja nie jestem umówiona ani nic... a pani milutka, ze tak oczywiście skoro pani doktor kazała przyjść to mnie przyjmą, poprosiła o numer kartoteki, jeszcze zapytała się czy dobrze sie czuję, czy może się wody napiję... ze tylko dwie pacjentki sa przede mną i mogę wejść, a potem jak wychodzilam pytam się kiedy będa wyniki paciora, a ona ze we wtorek, ale żebym się już tu nie fatygowała to oni mi przyślą je do domu ![]() normalnie szok... a jednak da się normalnie podejść do pacjenta w publicznej służbie zdrowia ![]() Cytat:
![]() plan porodu- wytrzymać do stycznia ![]() Cytat:
Cytat:
a laktator biore i butelke do niego też, ostatnio uratował mi życie jak miałam nawał a te szpitalne byly zajęte... Cytat:
Cytat:
, zeby choć raz codziennie załatwić grubsza sprawę...Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
Agawoo ja je dostalam. moja szwagierka uzywala go jak maly lakal i tylko na rekach siedzial cicho.. to go brala i mogla gary umyc czy obiad zrobic
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
heej
![]() lece Was ponadrabiać cud, że wczoraj nie urodziłam - z tztem była kłótnia do 2 w nocy o tą przeprowadzkę. Na szczęście już jest ok ![]() poczytam chwilę co naskrobałyście
|
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Uff...udało mi sie umówic na usg w przyszłym tyg. Czyli we wtorek na 9.10 Do pielęgniarki niestety nie, bo termin dopiero na czwartek a to miało być przed usg, ale to nic bo u piel. tylko siuśki i ciśnienie a to we wtorek też będę mieć ![]() Lecę Was poczytać.........
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I normalnie ukłony w stronę Pań w rejestracji Może to nadchodzące święta tak je natchnęły Albo obejrzały wczoraj Opowieść Wigilijną i Scroodge'a ![]() Cytat:
|
|
|
#3629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko zależy co zamierzasz i jakie masz potrzeby ja mam możliwość wpinania fotelika na stelaż, bo mam wózek 3 w 1. Właśnie koleżanka mi mówiła,że żałuje ze nie wzięła fotelika z możliwością wpinania, bo teraz wysiada z auta i idzie coś załatwić czy coś i wyciąga małego z fotelikiem... a szkrab już trochę waży 7700g + fotelik i to w co jest ubrany i jeszcze oczy do okoła głowy za 2 synkiem... dlatego kupiła już sobie nosidełko takie na brzuch bo zawsze lepiej tak się nosi. Ale to zależy bo jeśli np. będziesz korzystała z chusty to wychodzi podobnie. Po za tym zależy od trybu życia skoro wy często w góry jeździcie to fotelik na stelażu i tak za wiele nie da bo kołami po górach jeździć nie będziesz więc nosidełko czy coś i tak potrzebne
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-12-16 o 14:10 |
|
|
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
agawoo to twój tż musiał śliczne odpicowac auteczko skoro dziadek sięnie zorientował
uska czesto cos masz te doły zdecydowanie za często...co się stało? może w klubiku sie nam wygadaj![]() fajne nosidełko ![]() neska22 niektóre dzieciaczki uwielbiaja nosidełka właśnie dlatego że moga sobie swobodnie ruszać nózkami i rączkami ![]() małastopka ale super kobietka!! tak powinno byc zawsze i wszedzie i nawet chciala ci dac cos do picia no supersymbio graco sie nie rozkłada całkiem na płask jestem jedyną już z was która nie ma wózka- chociaz wybranego no nie?---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- MartuNiunia o własnie o taka raktyczna rade mi chodziło- czyli jednak sie przydaje to wpinanie fotelika do stelaża...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

boze jak tu sie nie wykonczyc 

u mnie od rana pralka się kręci - niewiem skąd się tego tyle nazbierało
po południu przywiozą komodę dla małej
bo mnie gna na kibelek koło 3-4 razy w ciągu dnia więc dla mnie to 'norma'
mam nadzieję 
i z lewej strony główką pcha mi się pod kość łonową na bezczela, czasami strasznie mnie wtedy boli
takie bajki lubią tam pisać... poza tym gdzieś kiedyś czytałam, że urodzenie dziecka w tak młodym wieku hamuje rozwój fizyczny czy coś takiego- nie pamiętam już, dawno temu czytałam

chcę wytrzymać do stycznia!!
korek se chyba wsadzę...
ale zaraz musze sie wygramolić i zrobic na czlowieka 
Po 20 min ustąpiło samoistnie... i po tym zdarzeniu spałam jak niemowlę do 10.30. Myślałam przez chwilę, że zaczynam rodzić 

to nie kupuje jeszcze w takim razie