|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
? Moje dzieci też się mnie nie boją ![]() Cytat:
Teraz je 24.00, 4.00, 7.00 i ok 10.00 wstaje. Ale żeby nie było za pięknie, to zazwyczaj ok 23.00 się budzi i wariuje do 1.00-2.00 w nocy .Cytat:
)Cytat:
Dobry, noc standard - jak nie jedno, to drugie. Przyzwyczajam się powoli . Mam dziwne przeczucie, że te święta będą do duszy... Po pierwsze pogoda, po drugie nastrój a raczej jego brak . Powstawiajcie zdjęcia choinek, może chociaż nastrój się pojawi .Aaa byliśmy z Kubą na razie u pediatry i sprawdził uszy - czyste. Podejrzewa przerośnięty migdałek i mamy skierowanie do laryngologa.
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Znowu mi nie zacytowało...
dziubek, dla Szymka za nową umiejętność ![]() telik, morfologia to podstawa...a z tym zobaczysz dopiero co dalej... Mama wzięła małego na pole a ja obiad zrobiłam - makaron z sosem śmietanowo-porowym... nie wysiliłam się za bardzo ![]() Jadę zaraz na małe zakupy ![]()
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Hello
.Zaraz uciekam na uczelnie Eveewe witamy w naszym gronie Scio 100 latek dla Agatki Eveewe moja Malwinka cycowa i przesypia cala nocke . Dzisiaj wyjatkowo obudzila sie o 7 (zazwyczaj o 8), zjadla i spala do 9.15, po czym poszla w 'kime' do 10.50.
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ta ciocia za fajna żeby się jej bał
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie Kuba zaczął coś o małym piesku mówić, jak wrócił po nocy u teściów. Mam nadzieję, że mu tego pomysłu nie podsunęli i nie zrobią nam "prezentu" na święta... Wiem, że kiedyś o tym myśleli, ale wybiliśmy im z głowy. Shira nie zacytowało mi Ciebie: jakie ule robisz??? I dziękuję za ostatnie przekazanie mocy
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Telik miałaś problemy z tarczycą ? zrób morfologie, poproś może o TSH.
Jak u mnie pizga ![]() Popakowałam prezenty. Nie mam siły wiecie. Podłamałam się jak tylko odciągnęłam 70ml. Nie wyobrażam sobie nawet 30min siedzieć na zapleczu i odciągnąć 70ml co to jest? NIC Dobra muszę zrobić zestawienie: - wypiła 50ml chłodnego mleka. - krzywi się - łyżeczką zjadła,ale krzywi się. - zmieniałam butelki,smoczki na 2,3 na trójprzepływowe. - dałam najpierw UU a potem MM. - dałam MM w temp 40 stopni też nic. - dałam odmrożone moje też ble. zostaje jeszcze: - podanie mojego mleka odciągniętego dzisiaj. - na głodniaka - zmiana butelki - zmiana mleka. Z tego wszystkiego mam wrażenie, że już nic nie mam w UU. |
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
brumku, scio - najpierw musze go kupic
![]() pytanie w K o rozszerzaniu diety..... napiszcie cos bom zielona w te klocki ![]() a mi sie chce dzis spac....spac........spac. .............
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-16 o 14:06 |
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
A ja oglądam powtórkę voice of poland, i ten Nergal, chociaż chuchro to zaje.icie seksowny jest moim zdaniem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowi z zalu odpier*** Cytat:
dla Kubt zeby sie wyjasniłóCytat:
Agata zjadła obiad to jakas masakra, bo ona chce zabrac mi łyżke, wiec jemy na dwie
|
|||
|
|
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj oby szybko stwierdzili co to , no i chyba z dwojga złego to lepiej żeby to ten migdałek był Cytat:
u mnie dziś makaron z kurczakiem i szpinakiem ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
To jest nas więcej
![]() Mógłby mnie odwiedzić dzisiaj taki nergal, sfrustrowaną żonę i matkę ![]() A mój Igor wariuje - tak źle, tak niedobrze...oszaleć można. Kwiczy tylko jak jakieś małe prosie... Zmarnowałam już chyba z pięć słoików przez te kilka dni, teraz próbowałam mu dać truskawki z jagodami z rossa i oczywiście be...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
meldujemy się nowym wątku, żebyście na nie wyrzuciły
tamego nie nadrobię pewnie, Zuzanka strasznie ruchliwa, mało co śpi w dzień więc czasu jak na lekarstwo. AgaGurnsey mi doniosła, że czasem o mnie pytacie - miło![]() pozdrawiam Was gorąco! |
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Melduję się Kobietki! U nas była dziś kupa inna niż zawsze - taka bardziej stała, ale bez jakichś ekscesów ją robiła - podejrzewam, ze po dyni z ziemniakiem, bo po marchwi była luźnawa. Widać układ pokarmowy działa Małż chory, w zesżłym tygodniu przeziębienie, ale jakoś się wykaraskał, ale wczoraj znowu gorzej mu się zrobiło, jakaś grypa chyba bo go trzęsło i zimno/ciepło się mu robiło. Mam tylko nadzieję, ze my się nie pozarażamy, on jutro wyjeżdża do W-wy, więc izolacja totalna będzie ![]() Zapomniałam się pochwalic, że Zosia dostała od nas na gwiazdkę ten szalony Playskool gimanstyczny.... Już jej daliśmy... Nawet się interesuje i momentami wygląda jak DJ przy konsolecie ... A ja przestałam już słyszeć te melodyjki ![]() Eveewe witaj! Ale masz czochraczkę dużą! Moja Zocha tylko kilka dni starsza ![]() Cytat:
Małż najbardziej zadowolony ![]() Ja gdzieś od skończenia 1,5 m-ca nie zmieniam w nocy, bo juz kupek nie robiła za każdym karmieniem. Zazwyczaj około 21 przed snem ostatni raz zmieniam i potem około 6 przed karmieniem. Nie widzę, żeby jej z tym źle było, poza tym w nocy jeden posiłek, to już tak dużo nie naprodukuje. Dziubek i inne dopajające: 1) czy można podać dziecku taki zwykły koper włoski zaparzony z saszetki? 2) jaką wodą dopajacie? Czytałam, żeby niegazowaną i niskozmirealizowaną kupować. Przegotowujecie ją? Nadrabiam dalej... |
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
![]() Nergal nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeee za to Dodą bym nie pogardziła ![]() BEATA, BRIDA, BARTESSA gdzie one są?![]() żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce ![]()
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...iemowlaka.aspx
o przyprawach |
|
|
|
#167 | ||
|
Zadomowienie
|
dla ślicznej i już prawie dorosłej Agatki!!!Cytat:
![]() Tobie też miłego popołudnia już w zasadzie Cytat:
Dla bezpieczeństwa, kiedy masz długiiii post napisany, to przed kliknieciem "Wyślij odp." można wcisnąć CTRL+a (zaznacz wszystko) a następnie CTRL+c (kopiuj) - jak wystąpi jakis błąd to cały tekst będziesz miała w pamięci i wystarczy go tylko wkleić (CTRL+v). Oczywiście wszysko można zrobić prawym przyciskiem myszy czy pada. |
||
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Wodauqa Ja kupuje wodę z Biedronki i ją przegotowuję.
Nergalnie mój typ |
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedactwa! Ja miałam nadzieję, że jak już ząb się przebije, to dalej gładko już wyrasta... |
|
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() intelektualnie mi nie odpowiada, moim zdaniem plotki o jej wysokiej inteligencji są mocno przesadzone ![]() No nie mogę tej dziewczyny słuchać, działa na mnie chyba gorzej niż Kaczyński (jego też nie mogę słuchać)
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#172 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć - odpukać, już ze 2 m-ce mam spokój, bo dbam o nie jak o Zosię ![]() Cytat:
Cytat:
Zosia reaguje na wszytko, na "Zosia!", na "kupa!", na "pi.ździolcu!"
|
|||
|
|
|
#173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja właśnie objeździłam pół miasta w poszukiwaniu bebilonu ha , w rossie były wszystkie oprócz tego a w innych sklepach całkowicie brak w końcu dostałam ... jednak podajemy dalej, na razie jest ok a pije już to mleczko 5 dzień , pożyjemy , zobaczymy
|
|||
|
|
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Telik, pewnie przez przemęczenie i stresy tak masz bidulko! Chyba ogólne badanie krwi musisz zrobić... |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny miałyście racje, dziś mniej upocony w nocy był, więc go przegrzewałam
![]() co sądzicie o tych spacerówkach? http://allegro.pl/adamex-quatro-infi...984026165.html http://allegro.pl/wozek-lekka-spacer...992464771.html Cytat:
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
1 reka.
sloneczko to zapraszam do mnie! kiedy ię umawiamy z dzieciakami? mój ma jutro ost. dzień antybiotyku.
|
|
|
|
#177 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mysle ze taki z saszetki bedzie oki ale trzeba go konieczie rozcienczyc z woda bo sam to duzo za mocny! Cytat:
![]() a ja dalej jak neptyk dzis chodze jutro jade po medalik dla Igorzastego na chrzciny ile mam kupi sloiczkow o jedyn smaku np.marchewki z ziemniakiem bo od tego zaczynamy? 2 -3? bo chyba mozna je trzymac w lodowce iles tam nie?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-16 o 15:46 |
|||
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja, to musiałabym jej usta zakleić i dopiero zacząć się zastanawiać, czy coś z tego będzie
. Dziubek świetny avatar
|
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupuję też biodronkową albo primaverę. Tylko, że ja już nie przegotowywuje. Wodaqua - koper z saszetki można tylko rozcieńczony. Nergal -
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

?
Moje dzieci też się mnie nie boją
. 
dla Szymka za nową umiejętność 

a teściowi co się robi?
dla Kubt zeby sie wyjasniłó

mnie wczoraj gorączka dopadła chodziłam po ścianach. Dziś już zdecydowanie lepiej!!