Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 18:09   #1411
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tutaj chyba sposób przyjmowania nie ma nic do rzeczy, bo przecież mdłości w ciąży ponoć pojawiają się właśnie przez to, że organizm wytwarza więcej progesteronu. Więc skoro się go jeszcze w dodatkowej dawce dostarcza organizmowi, to mdłości byłyby logiczne.

Bóle głowy w ciąży to ponoć norma, zwłaszcza w pierwszym trymestrze. Ja mam do tego jeszcze ciężej, bo mam często gęsto bóle migrenowe. Oj naprawdę o wiele bardziej wolałabym zwykły ból głowy...
Jednym ze sposobów radzenia sobie z bólami głowy jest częste wietrzenie mieszkania, organizm teraz potrzebuje więcej świeżego powietrza
Jeśli chodzi o wietrzenie mieszkania to wypróbuje ten sposób

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja sama gotuje codziennie , i sprzatam ciagle eh naprawde juz mam dosc tego ;/
codziennie od rana to samo sprzatanie , obiad , mycie garow ehhhh bardzo monotonne
dzisiaj robie placki ziemniaczane
juz nie mam pomyslow na obiad

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

a powiem wam ze moja mama wczoraj z kolezanka byla u wrozki , bierze 20 zl to pomyslaly co im tam szkodzi
wiekszosc pewnie nie wierzy , ja tez w sumie nie bardzo ale zobaczymy czy cos sie sprawdzi
powiedziala ze urodze chlopczyka ( to tak jak przeczuwam )
ale ze bede miala jeszcze kiedys dziewczynke
no i ze moj Michal zda prawko za 3 razem
a wlasnie sie na nie zapisal ehhe
zobaczymy czy cos sie sprawdzi
ale z ta dziewczynka droga to przesadzila
przeciez ja nie planuje wiecej dzieci
Ja kiedyś chciałam iść do wróżki,ale ze strachu zrezygnowałam

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
jak wczoraj wyszłam z ciuchow i wszytko poprasowałam to dzis mi przywieźli pralke z naprawy(nie miałam jej przez ponad 2 tyg) i znowu cału pokuj zasypie pewnie ciuchami.

jutro ide do endokrynologa i zastanawiam sie co mi powie i czy prepisze mi jakies hormony. no ale to bedzie jutro

moze jutro tez wybiore sie po prozent dla rodzicow(kupuje im etui na telefony + jakis drobiazg) i moze rozjerze sie nad prezentem dla TŻ'ta ale hcyba kupie mu jakies fajne majtole i moze jakis sweterek bo zupelnie nei wiem co mu kupic, w tamty roku mialam prosto bo wiedzialam ze marzy mu sie zestaw kluczy wiec nei bylo zadnego problemu ale w tym roku nic takiego mi nei mowil ze cos mu potrzebne jest z narzedzi;/

Ogólnie ciągle czuje się źle i mam już dosyć. Chciałabymżeby juz byl styczeń i żeby mi się zaczął II trymestr bo mam nadzieje ze sie bede lepiej czuc.
Najgorsze jest o że boje się troche z córcią wychodzić na dwór bo kręci mi się w głowie . Ale może dziś nie pójdziemy za to jutro na pewno.
Dobrze na świeta nie musze prawie nic szykwac tylko sniadanie dla rodiznk TŻ w Boże Narodzenie(choc tez nei jest pewne czy bedzie u nas czy u nich) więc ogólnie lajcik.

Ide moze przynjemniej pościeram meble żeby troche czyściej było

Do uslyszenia
Ja jeszcze nie mam prezentów dla teściów i dla szwagierki,chyba w niedziele coś kupimy.

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
A ja się czuje już troszkę lepiej i mam nadzieje że tak pozostanie. Mdli mnie jeszcze codziennie ale już nie tak intensywnie. Ja to mam problem bo Wigilię niestety ja organizuję, bo mąż mi zaprosił gości , a miałam nadzieję że na spokojnie pójdziemy w tym roku do siostry męża, tym bardziej że pracuje i w ciąży jestem.... no ale coż, jakoś to będzie. Muszę dzisiaj mieszkanie ogarnąć i zaraz skoczyć do sklepu po kapustę bo mam straszną ochotę na łazanki. Pierogi ruskie też bym zjadła bo uwielbiam ale niestety nigdy nie robiłam, a to trochę czasochłonne...
Ide zjeść śniadanko bo dopiero wstałam i mdli mnie trochę.
To faktycznie Cię mąż z tymi gośćmi urządził

Cytat:
A my na wigilię jedziemy do moich rodziców a w drugi dzień świąt do teściów, więc ja też mam z głowy No i oczywiście zamówiłam sobie menu wigilijno-świąteczne u mamy - duuuużo wigilijnych pierogów (najpyszniejsze na świecie!), uszka z barszczem czerwonym koniecznie i specjalna porcja dla mnie takich naszych rodzinnych ciasteczek (przepis na nie przechodzi z pokolenia na pokolenie, właściwie nie spotkałam się, żeby ktokolwiek piekł te ciasteczka). I już się doczekać nie mogę
My na 16:00 mamy wigilie u teściów, później 19:00 wigilia u moich rodziców. I ogólnie całe święta w rozjazdach

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
proszę Was bardzo o radę- od 3 dni nie mam nudności, tzn. wcześniej też nie były jakieś masakryczne, po prostu mnie "muliło", ale dziś 3 dzień kiedy jest normalnie...
czy tak może być, to nic groźnego??
bo troszkę się martwię

Ja mdłości miałam przez tydzień, z dnia na dzień przeszły .Dosłownie jak ręką odjął. Teraz sporadycznie mnie zmuli.Z dzidzią wszystko ok,po prostu każda ciąża jest inna

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 18:46   #1412
prince_polo
Zakorzenienie

hej laseczki, ja od jutra smigam na l4. bylam dzis po recepte na lutke i lekarz mnie zrypal z ejeszcze w pracy nie pwoiedzialam o ciązy. Wiec jutro powiem i pojde po zwolnienie.

mam lezec duzo. I tyle lekarz mi powiedzial. A w pracy dzwigam czasami wiec nie zadobrze...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:07   #1413
asia665
Wtajemniczenie

Prince - bardzo mądra decyzja Maleństwo jest najważniejsze

Ja zaraz zaaplikuje sobie luteine i zmykam spać,bo miałam dzisiaj ciężki dzień (ból głowy).
Dobranoc

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 20:18   #1414
luby957
Raczkowanie

Wy martwicie sie zenie macie nudnosci a ja mam ich już serdecznie dosyc
dzis znowu wisialam nad kiblem i ja już po prostu mam dość, aż mi się płakać chciałao bo już nie miałam czym a dalej mnie ciągneło i byłam taka wykonczona że nei wiem
jak juz skonczyłąm to myslalm ze bo tak mi słabo było, ale trzymała mnei myśl że jestem sama z Ama i że nic nie może się takiego przytrafić bo co dziecko zrobi

do kuchni już wole nie wchodzić, i mam nadziej że TŻ wmiare wczesnie z pracy wroci i zrobi mi jakas kolacje.

Wiem ze cały czas narzekam i może jeszcze Was pesymistycznie nastawiam ale ja na prawde już nie moge, czasmi (aż głupio o tym mówić) mam już serdecznie dość tej ciązy i chciałabym po prostu przespać ten I trymestr bo już wariacji dostej

no a zaraz ide sie z Mała myć i spać o juz okrpnie choc po południu przespalam sie razem z córcia tak z 1,5 godz. Wydaje mi się ze jakbym nie musiała wstawac to bym mogła caly dzień przeleżeć w łózku i spać.

no i chyba dzis juz do Was wiecej nie zajrze takze do jutra
Stary 2011-12-15, 21:24   #1415
muminek82
Wtajemniczenie

Hej Kochane!
Ja dzisiaj przespałam pół dnia,rano tylko zakupy z małżem potem obiadek i jak się położyłam to wstałam o 17!
dla tych które lepijej się czują i nie męczą je już mdłości i ogromnedla tych bidulek które się męczą ze wszelkimi bólami i dolegliwościami!
jolcia jak tylko się zmoblilizuje to zrobie i wstawie foty
nicki mam to samo,zboczenie na punkcie pakowania prezentów,zawsze na to poświęcam dużo czasu wybieram papier ręcznie przystrajam opisuje itd
izasz dużo zdrówka
Asiu mam podobnie z jedzeniem,albo coś bym zjadła ale sama nie wiem co nawet owoce mi się już przejadły,chyba skosztuje tych Twoich lodów
prince super decyzja z l4
Norniczka no to nieżle Cie mężulek urządził,ale będziesz miała jakąś pomoc w przygotowaniach?
luby Ty jesteś poprostu przemęczona,i te wymioty to wszystko wykańcza i psychicznie i fizycznie w weekend niech Tż przejmie obowiązki a Ty się porządnie wyśpij i odpocznij!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:38   #1416
pumas
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,
Czy jest wątek dla czerwca/lipca? Jakoś nie mogę znaleźć...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:43   #1417
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Czy jest wątek dla czerwca/lipca? Jakoś nie mogę znaleźć...
Są dwa wątki: maj/czerwiec i lipiec/sierpień
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 21:49   #1418
pumas
Zakorzenienie

Hm dziwnie, a czerwiec lipiec tak jak ja?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 22:20   #1419
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hm dziwnie, a czerwiec lipiec tak jak ja?
No niestety, na wizażu są wątki łączone dwumiesięczne...
A na kiedy masz termin?

Jak są dziewczyny z terminem na pograniczu, to same decydują w którym wątku chcą uczestniczyć. Dzieci w końcu różnie się rodzą, ktoś kto ma termin na początek lipca może urodzić końcem czerwca-ale nadal jest mile widziany w naszym wątku Także zapraszamy
Stary 2011-12-16, 05:07   #1420
Madison9
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszle Mamusie

Z przyjemnoscia dolacze do watku. U mnie termin na poczatku po wizycie u lekarza byl na 29go lipca, ale po wczorajszym USG powiedziano, ze 2go sierpnia, jest to dzien urodzin mojej Mamy!!! Az nie moglam uwierzyc. Juz nie moge sie doczekac miny moich Rodzicow. Oni jeszcze nic nie wiedza, szykuje im niespodzianke na Swieta

Ciekawa jestem jak sie czujecie i znosicie ciaze? Ja jestem po 30ce i jest to moje pierwsze dziecko. Jestem troche przerazona hustawka hormonalna - czesta zmiana nastroju, zmaczeniem i mdlosciami! Caly dzien mam mdlosci i wymituje, czy wiecie jak dlugo to potrwa? Moja lekarka mowi, ze po 14tym tygodniu powinno byc lepiej ale nie jest to regula i niektore kobiety zle znosza cala ciaze... Przerazilo mnie to

Czy jest ktos z Wroclawia? Ja obecnie mieszkam za granica, ale w lutym przyjezdzamy do kraju na 12 miesiecy i bede musiala znalezc dobrego ginekologa-poloznika, ktory pracuje w szpitalu i moglby odebrac porod. Czy mozecie polecic jakies nazwiska?

Milego dnia
Madison9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 08:39   #1421
mlodaj
Rozeznanie

Hej moge się do was dołączyć?
Obecnie jestem w 7 tc, a termin mam z ostatniej @ na 29 lipca a z usg na 3 sierpnia

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 08:48   #1422
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Obecnie jestem w 7 tc, a termin mam z ostatniej @ na 29 lipca a z usg na 3 sierpnia
witaj i gratuluję

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 09:05   #1423
mlodaj
Rozeznanie

Troszkę naskrobałyście zanim się dołączyłam i nie wiem czy uda mi się to nadrobić ale postaram sie być z wami na bieżąco

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 10:25   #1424
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
luby Ty jesteś poprostu przemęczona,i te wymioty to wszystko wykańcza i psychicznie i fizycznie w weekend niech Tż przejmie obowiązki a Ty się porządnie wyśpij i odpocznij!
jakby tak mogło być to było by świetnie ale na weekendzie mam uczelnie ale chyba i tak na wszytko nie pójde a mój TŻ ma wolne tylko w sobote w w ndz znowu do pracy

przed myciem znowu wisiałam nad kiblem i stwoerdziłam że jak sie utrzyma to do ndz to ide w pon do gin bo już jestem tak wykończona że chodze blada jak ściana

jeszcze moja mala jak nigdy dała mi dziś popalić w nocy, budzila się pare razy i później usnąć nei mogła, po kilku wstawaniach do niej już stwierdziłam że śpie z nią do rana(jakie szczescie ze spi juz na duzym łóżku)ale i tak sie budziła a ja razem z nią. O 5 wstał TŻ więc też sie obudzilam a póżniej mała o 7 jak się obudziła to stwierdziła że już się wyspała i mnie udziłą i już koniec leniuchowania
jak tak dalej pojdzie to chyba isę

na dodatek TŻ mi wczoraj wyrzucił że się dotknąć do mnei nei można bo to albo nei mam chęci, albo mnei coś boli albo wymyślam coś innego. Myślałam ze jak mi to powiedział, ale nie dało mu ise przetłumaczyć że ja nie udaje, bo ciągle podawał ten cholerny argument "jak z Ama byłas w ciązy to normalnie się zachowywałaś i normalnie mogliśmy sie poprzytulać". Ja już mu nie umiem wytłumaczyć że ciąże moga przebiegać bardzo różnei i chyba na nast wizyte wezme go do gin i niech on mu moze przrtłumaczy że nie ma reguły co do ciązy bo ja już po prostu nei mam siły z nim walczyć i z tymi dolegliwościami ciązowymi
Stary 2011-12-16, 10:28   #1425
agunia82
Zakorzenienie

Luby Ty chyba naprawdę musisz odpocząć, może daj sobie w ten weekend spokój z uczelnią?
Na szczęście I trymestr niedługo się skończy i może te dolegliwości ustąpią
A małża faktycznie weź na wizytę do gina, niech on mu przetłumaczy co i jak.

A ja dzisiaj mam dentystę i idę do gina umówić się na usg genetyczne

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:31   #1426
wanilllka82
Wtajemniczenie

ja też jestem od dziś na L4, wprawdzie tylko do końca roku ale zawsze to trochę odpoczynku, powiem szczerze że już świra dostaje w domu, nudzi mi się przeokropnie a nic mi się nie chce robić, nie wiem jak ja wytrzymam jak przyjdzie mi 3 trymestr spędzić w domu chociaż pracować też już wtedy nie zamierzam.
wczoraj naszło mnie na lazanie, o dziwo na mięsną, uwielbiam i przed ciążą często robiłam, tak się najadłam na obiad że do wieczora źle się czułam, jednak ciężkostrawne muszę odstawić, poza tym mdłości już mi ustąpiły i bardzo mnie to cieszy
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 14:32   #1427
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madison9 Pokaż wiadomość

Milego dnia
Witaj! gratulacje
Cytat:
Witam kolejną Mamusie
luby może odpuść w ten weeken uczelnie?przecież świat się nie zawali a zaraz święta się zbliżają,i koniecznie weż ze sobą małża na wizyte niech mu gin przemówi

ja dzisiaj dostałam wyniki z badań krwi jak miałam prenatalne i wszystko jest wporządku
zmykam dalej z mężulkiem porządki dzisiaj robimy
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:01   #1428
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki!
Wczoraj byłam u mojej gin z wynikami badań krwi, moczu, toxo, hbs i wszystko ok, kazała mi zacząć przyjmować preparat witaminowy z kwasami omega 3 (ponoć bardzo ważne dla rozwoju maluszka) i kupiłam Pharmaton Maturelle.
Oprócz tego zleciła mi wykonanie usg genetycznego u innej gin która ma super dokładny sprzęt i zapisałam się na to usg 3d na 2 stycznia już się nie mogę doczekać, to będzie 12t6d ciąży więc sobie z mężem pooglądamy maluszka
Rosną Wam już brzuszki??? Mi już się zaokrągla
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:27   #1429
Irmusia81
Zakorzenienie

[QUOTE=asia665;31068431]

Ja też biorę luteinie w takich dawkach jak Ty . Ja te bóle miałam przez pierwsze 4 dni . Takie właśnie jak opisujesz , uczucie ciągnięcia w dół. Teraz już się unormowało. Dzwoniłam do położnej to mi powiedziała ,że to taka reakcja obronna organizmu bo dostajemy jednak dużą dawke progesteronu . Ja początkowo to miałam też mdłości po niej-czego nadal nie rozumiem bob to przecież nie ma nic do rzeczy,bo jest dopochwowo.

QUOTE]

Ja biorę luteinę 2x2 i czasem mam takie kłucia i ciągnięcia. Moja gin mówi, że to normalne, bo macica się rozpycha

Cytat:
a ja sama gotuje codziennie , i sprzatam ciagle eh naprawde juz mam dosc tego ;/
codziennie od rana to samo sprzatanie , obiad , mycie garow ehhhh bardzo monotonne
dzisiaj robie placki ziemniaczane
juz nie mam pomyslow na obiad

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------
Jej! Placki ziemniaczane Mniam!

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Ogólnie ciągle czuje się źle i mam już dosyć. Chciałabymżeby juz byl styczeń i żeby mi się zaczął II trymestr bo mam nadzieje ze sie bede lepiej czuc.
Najgorsze jest o że boje się troche z córcią wychodzić na dwór bo kręci mi się w głowie . Ale może dziś nie pójdziemy za to jutro na pewno.
Dobrze na świeta nie musze prawie nic szykwac tylko sniadanie dla rodiznk TŻ w Boże Narodzenie(choc tez nei jest pewne czy bedzie u nas czy u nich) więc ogólnie lajcik.

Ide moze przynjemniej pościeram meble żeby troche czyściej było

Do uslyszenia
Biedactwo Ja też jestem zupełnie do niczego. Bo albo mi słabo albo coś pobolewa i w ogóle prace domowe stanęły w miejscu, a święta za pasem...

Cytat:
A my na wigilię jedziemy do moich rodziców a w drugi dzień świąt do teściów, więc ja też mam z głowy No i oczywiście zamówiłam sobie menu wigilijno-świąteczne u mamy - duuuużo wigilijnych pierogów (najpyszniejsze na świecie!), uszka z barszczem czerwonym koniecznie i specjalna porcja dla mnie takich naszych rodzinnych ciasteczek (przepis na nie przechodzi z pokolenia na pokolenie, właściwie nie spotkałam się, żeby ktokolwiek piekł te ciasteczka). I już się doczekać nie mogę
Jej ale mi smaka narobiłaś na wigilijne jedzonko

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
proszę Was bardzo o radę- od 3 dni nie mam nudności, tzn. wcześniej też nie były jakieś masakryczne, po prostu mnie "muliło", ale dziś 3 dzień kiedy jest normalnie...
czy tak może być, to nic groźnego??
bo troszkę się martwię

Nie martw się Kochana Mdłości mogą zniknąć na parę dni, apotem znów się pojawić. Albo nie i to nic złego. Ja miałam tydzień temu bardzo silne mdłości, a teraz są dużo rzadsze. Staraj się myśleć, że widocznie tak ma być i tyle.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej laseczki, ja od jutra smigam na l4. bylam dzis po recepte na lutke i lekarz mnie zrypal z ejeszcze w pracy nie pwoiedzialam o ciązy. Wiec jutro powiem i pojde po zwolnienie.

mam lezec duzo. I tyle lekarz mi powiedzial. A w pracy dzwigam czasami wiec nie zadobrze...
To bardzo dobra decyzja Tylko nie wiem czy Ci się L4 należy już. Bo chyba masz umowę od 1 grudnia prawda? To musiałabyś przepracować do końca miesiąca, żeby dostać zasiłek chorobowy. Tak mi się wydaje

Cytat:
Napisane przez Madison9 Pokaż wiadomość

Milego dnia
Witaj Gratulacje

Cytat:
Cześć! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja też jestem od dziś na L4, wprawdzie tylko do końca roku ale zawsze to trochę odpoczynku, powiem szczerze że już świra dostaje w domu, nudzi mi się przeokropnie a nic mi się nie chce robić, nie wiem jak ja wytrzymam jak przyjdzie mi 3 trymestr spędzić w domu chociaż pracować też już wtedy nie zamierzam.
wczoraj naszło mnie na lazanie, o dziwo na mięsną, uwielbiam i przed ciążą często robiłam, tak się najadłam na obiad że do wieczora źle się czułam, jednak ciężkostrawne muszę odstawić, poza tym mdłości już mi ustąpiły i bardzo mnie to cieszy
Na prawdę Ci się nudzi? Ja mam w domu tyle do zrobienia, a tak niewiele mogę, bo ciało mną rządzi i tylko by leżało i jadło

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Wczoraj byłam u mojej gin z wynikami badań krwi, moczu, toxo, hbs i wszystko ok, kazała mi zacząć przyjmować preparat witaminowy z kwasami omega 3 (ponoć bardzo ważne dla rozwoju maluszka) i kupiłam Pharmaton Maturelle.
Oprócz tego zleciła mi wykonanie usg genetycznego u innej gin która ma super dokładny sprzęt i zapisałam się na to usg 3d na 2 stycznia już się nie mogę doczekać, to będzie 12t6d ciąży więc sobie z mężem pooglądamy maluszka
Rosną Wam już brzuszki??? Mi już się zaokrągla
Też biorę Pharmaton. Ma smak czekolady U mnie na razie zero brzuszka A w którym jesteś tygodniu?

A ja miałam wczoraj wizytę. Niestety bez usg, ale z badaniem ginekologicznym. Macica i szyjka mają się super, więc jestem spokojniejsza Dostałam skierowania na badania, L4 na miesiąc (choć jestem bezrobotna poprosiłam o zwolnienie, bo jak na złość UP znalazł dla mnie ofertę nakaz odpoczywania i relaksowania się. Ginka nie ma pomysłu skąd u mnie te bóle krzyża i podbrzusza, bo wszystko wygląda ok. Chyba po prostu muszę to przeczekać i wierzyć, że po 3 miesiącu będzie lepiej

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2011-12-16 o 17:32
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:30   #1430
ivoncia16
Wtajemniczenie

mi sie tez juz zaokrogla a w 10 tyg jestem
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:33   #1431
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie tez juz zaokrogla a w 10 tyg jestem
Ja zaczęłam 9 tydz i z utęsknieniem czekam na to zaokrąglenie Na razie mam jakby górkę nad pochwą
Stary 2011-12-16, 17:34   #1432
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Jestem w 10tyg3dniu i spodnie już mnie uciskają i muszę rozpinać guzik, zwłaszcza po obiadku
Stary 2011-12-16, 17:38   #1433
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w 10tyg3dniu i spodnie już mnie uciskają i muszę rozpinać guzik, zwłaszcza po obiadku
To może u mnie będzie tak za tydzień. Owszem czasem mi ciasno, ale to raczej przez wzdęcia I już w domu chodzę tylko w dresach i sztruksach, bo jeansy jakoś gniotą.
Stary 2011-12-16, 18:01   #1434
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

No to wrzucam mój brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 010.jpg (12,2 KB, 78 załadowań)
Stary 2011-12-16, 18:26   #1435
ivoncia16
Wtajemniczenie

malusi brzusio
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:27   #1436
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
No to wrzucam mój brzusio
Fajniutki

To ja mam jednak podobny jak się tak przyglądam
Stary 2011-12-16, 18:34   #1437
hanjah
Zakorzenienie

Wróciliśmy właśnie z zakupów. Pół dnia poza domem, ale przy okazji poszliśmy na kawę i obiad
Ale ważne, że duże zakupy mam już porobione, zostały jakieś drobiazgi, głównie z polskiego sklepu-a to osobna wyprawa

Tż mówi że znów mi brzucha nie widać... za to cyc nadal mam wielki Ostatnio taki miałam jak córę karmiłam piersią Zaczęłam dziś 12. tydzień i coś jakby mi mdłości przeszły
Stary 2011-12-16, 18:43   #1438
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zaczęłam dziś 12. tydzień i coś jakby mi mdłości przeszły
No to bardzo fajnie Teraz już będzie znośniej.
Stary 2011-12-16, 18:45   #1439
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam 9 tydz i z utęsknieniem czekam na to zaokrąglenie Na razie mam jakby górkę nad pochwą

mam tak samo delikatnie po lewej stronie, nie wiem czy ma to związek z tym że jajeczko było z lewego jajnika, pewnie nie widać to tylko jak leże
mój brzuszek też zaokrąglony, mam wrażenie że większy niż ooolllccciiiaaa ale ja mam troszkę więcej tłuszczyku pod pępkiem

irminusia na serio mi się nudzi nie to że nie mam nic w domu do zrobienia bo oczywiście że mam, nic mi się nie chce robić choć tak mi się nudzi, muszę się przestawić na tryb urlopowy czyli zwolnić tempo, w końcu po to chciałam zwolnienie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:49   #1440
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mam tak samo delikatnie po lewej stronie, nie wiem czy ma to związek z tym że jajeczko było z lewego jajnika, pewnie nie widać to tylko jak leże
mój brzuszek też zaokrąglony, mam wrażenie że większy niż ooolllccciiiaaa ale ja mam troszkę więcej tłuszczyku pod pępkiem
No u mnie to chyba też kwestia lekkiego tłuszczyku. Ale ta górka jest zastanawiająca W końcu macica jest zaraz nad pochwą. U mnie ta górka taka twardawa jest. Mam podejrzenie, że tam się kryje nasz mały Skarbek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości