|
|
#1411 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki, ja od jutra smigam na l4. bylam dzis po recepte na lutke i lekarz mnie zrypal z ejeszcze w pracy nie pwoiedzialam o ciązy. Wiec jutro powiem i pojde po zwolnienie.
mam lezec duzo. I tyle lekarz mi powiedzial. A w pracy dzwigam czasami wiec nie zadobrze...
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince - bardzo mądra decyzja
Maleństwo jest najważniejsze Ja zaraz zaaplikuje sobie luteine i zmykam spać,bo miałam dzisiaj ciężki dzień (ból głowy). Dobranoc
|
#1414 |
|
Raczkowanie
|
Wy martwicie sie zenie macie nudnosci a ja mam ich już serdecznie dosyc
dzis znowu wisialam nad kiblem i ja już po prostu mam dość, aż mi się płakać chciałao bo już nie miałam czym a dalej mnie ciągneło i byłam taka wykonczona że nei wiem ![]() jak juz skonczyłąm to myslalm ze bo tak mi słabo było, ale trzymała mnei myśl że jestem sama z Ama i że nic nie może się takiego przytrafić bo co dziecko zrobido kuchni już wole nie wchodzić, i mam nadziej że TŻ wmiare wczesnie z pracy wroci i zrobi mi jakas kolacje. Wiem ze cały czas narzekam i może jeszcze Was pesymistycznie nastawiam ale ja na prawde już nie moge, czasmi (aż głupio o tym mówić) mam już serdecznie dość tej ciązy i chciałabym po prostu przespać ten I trymestr bo już wariacji dostej ![]() no a zaraz ide sie z Mała myć i spać o juz okrpnie choc po południu przespalam sie razem z córcia tak z 1,5 godz. Wydaje mi się ze jakbym nie musiała wstawac to bym mogła caly dzień przeleżeć w łózku i spać.no i chyba dzis juz do Was wiecej nie zajrze takze do jutra
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!
Ja dzisiaj przespałam pół dnia,rano tylko zakupy z małżem potem obiadek i jak się położyłam to wstałam o 17 ! dla tych które lepijej się czują i nie męczą je już mdłości i ogromnejolcia jak tylko się zmoblilizuje to zrobie i wstawie foty ![]() nicki mam to samo,zboczenie na punkcie pakowania prezentów,zawsze na to poświęcam dużo czasu wybieram papier ręcznie przystrajam opisuje itd ![]() izasz dużo zdrówka Asiu mam podobnie z jedzeniem,albo coś bym zjadła ale sama nie wiem co nawet owoce mi się już przejadły,chyba skosztuje tych Twoich lodów![]() prince super decyzja z l4 ![]() Norniczka no to nieżle Cie mężulek urządził,ale będziesz miała jakąś pomoc w przygotowaniach? luby Ty jesteś poprostu przemęczona,i te wymioty to wszystko wykańcza i psychicznie i fizycznie w weekend niech Tż przejmie obowiązki a Ty się porządnie wyśpij i odpocznij! |
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
Czy jest wątek dla czerwca/lipca? Jakoś nie mogę znaleźć... |
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Hm dziwnie, a czerwiec lipiec tak jak ja?
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, na wizażu są wątki łączone dwumiesięczne...
A na kiedy masz termin? Jak są dziewczyny z terminem na pograniczu, to same decydują w którym wątku chcą uczestniczyć. Dzieci w końcu różnie się rodzą, ktoś kto ma termin na początek lipca może urodzić końcem czerwca-ale nadal jest mile widziany w naszym wątku Także zapraszamy
|
|
|
|
#1420 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszle Mamusie
![]() Z przyjemnoscia dolacze do watku. U mnie termin na poczatku po wizycie u lekarza byl na 29go lipca, ale po wczorajszym USG powiedziano, ze 2go sierpnia, jest to dzien urodzin mojej Mamy!!! Az nie moglam uwierzyc. Juz nie moge sie doczekac miny moich Rodzicow. Oni jeszcze nic nie wiedza, szykuje im niespodzianke na Swieta ![]() Ciekawa jestem jak sie czujecie i znosicie ciaze? Ja jestem po 30ce i jest to moje pierwsze dziecko. Jestem troche przerazona hustawka hormonalna - czesta zmiana nastroju, zmaczeniem i mdlosciami! Caly dzien mam mdlosci i wymituje, czy wiecie jak dlugo to potrwa? Moja lekarka mowi, ze po 14tym tygodniu powinno byc lepiej ale nie jest to regula i niektore kobiety zle znosza cala ciaze... Przerazilo mnie to ![]() Czy jest ktos z Wroclawia? Ja obecnie mieszkam za granica, ale w lutym przyjezdzamy do kraju na 12 miesiecy i bede musiala znalezc dobrego ginekologa-poloznika, ktory pracuje w szpitalu i moglby odebrac porod. Czy mozecie polecic jakies nazwiska? Milego dnia
|
|
|
|
#1421 |
|
Rozeznanie
|
Hej moge się do was dołączyć?
Obecnie jestem w 7 tc, a termin mam z ostatniej @ na 29 lipca a z usg na 3 sierpnia |
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Troszkę naskrobałyście zanim się dołączyłam i nie wiem czy uda mi się to nadrobić ale postaram sie być z wami na bieżąco
|
|
|
|
#1424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przed myciem znowu wisiałam nad kiblem i stwoerdziłam że jak sie utrzyma to do ndz to ide w pon do gin bo już jestem tak wykończona że chodze blada jak ściana jeszcze moja mala jak nigdy dała mi dziś popalić w nocy, budzila się pare razy i później usnąć nei mogła, po kilku wstawaniach do niej już stwierdziłam że śpie z nią do rana(jakie szczescie ze spi juz na duzym łóżku)ale i tak sie budziła a ja razem z nią. O 5 wstał TŻ więc też sie obudzilam a póżniej mała o 7 jak się obudziła to stwierdziła że już się wyspała i mnie udziłą i już koniec leniuchowania jak tak dalej pojdzie to chyba isę ![]() na dodatek TŻ mi wczoraj wyrzucił że się dotknąć do mnei nei można bo to albo nei mam chęci, albo mnei coś boli albo wymyślam coś innego. Myślałam ze jak mi to powiedział, ale nie dało mu ise przetłumaczyć że ja nie udaje, bo ciągle podawał ten cholerny argument "jak z Ama byłas w ciązy to normalnie się zachowywałaś i normalnie mogliśmy sie poprzytulać". Ja już mu nie umiem wytłumaczyć że ciąże moga przebiegać bardzo różnei i chyba na nast wizyte wezme go do gin i niech on mu moze przrtłumaczy że nie ma reguły co do ciązy bo ja już po prostu nei mam siły z nim walczyć i z tymi dolegliwościami ciązowymi
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Luby Ty chyba naprawdę musisz odpocząć, może daj sobie w ten weekend spokój z uczelnią?
Na szczęście I trymestr niedługo się skończy i może te dolegliwości ustąpią ![]() A małża faktycznie weź na wizytę do gina, niech on mu przetłumaczy co i jak. A ja dzisiaj mam dentystę i idę do gina umówić się na usg genetyczne
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też jestem od dziś na L4, wprawdzie tylko do końca roku ale zawsze to trochę odpoczynku, powiem szczerze że już świra dostaje w domu, nudzi mi się przeokropnie a nic mi się nie chce robić, nie wiem jak ja wytrzymam jak przyjdzie mi 3 trymestr spędzić w domu chociaż pracować też już wtedy nie zamierzam.
wczoraj naszło mnie na lazanie, o dziwo na mięsną, uwielbiam i przed ciążą często robiłam, tak się najadłam na obiad że do wieczora źle się czułam, jednak ciężkostrawne muszę odstawić, poza tym mdłości już mi ustąpiły i bardzo mnie to cieszy |
|
|
|
#1427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj! gratulacje
Cytat:
luby może odpuść w ten weeken uczelnie?przecież świat się nie zawali a zaraz święta się zbliżają,i koniecznie weż ze sobą małża na wizyte niech mu gin przemówi ![]() ja dzisiaj dostałam wyniki z badań krwi jak miałam prenatalne i wszystko jest wporządku zmykam dalej z mężulkiem porządki dzisiaj robimy
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Wczoraj byłam u mojej gin z wynikami badań krwi, moczu, toxo, hbs i wszystko ok, kazała mi zacząć przyjmować preparat witaminowy z kwasami omega 3 (ponoć bardzo ważne dla rozwoju maluszka) i kupiłam Pharmaton Maturelle. Oprócz tego zleciła mi wykonanie usg genetycznego u innej gin która ma super dokładny sprzęt i zapisałam się na to usg 3d na 2 stycznia już się nie mogę doczekać, to będzie 12t6d ciąży więc sobie z mężem pooglądamy maluszka![]() ![]() Rosną Wam już brzuszki??? Mi już się zaokrągla |
|
|
|
#1429 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=asia665;31068431]
Ja też biorę luteinie w takich dawkach jak Ty QUOTE] Ja biorę luteinę 2x2 i czasem mam takie kłucia i ciągnięcia. Moja gin mówi, że to normalne, bo macica się rozpycha ![]() Cytat:
Mniam!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na razie zero brzuszka A w którym jesteś tygodniu?A ja miałam wczoraj wizytę. Niestety bez usg, ale z badaniem ginekologicznym. Macica i szyjka mają się super, więc jestem spokojniejsza
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2011-12-16 o 17:32 |
||||||||
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie tez juz zaokrogla a w 10 tyg jestem
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam 9 tydz i z utęsknieniem czekam na to zaokrąglenie
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w 10tyg3dniu i spodnie już mnie uciskają i muszę rozpinać guzik, zwłaszcza po obiadku
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I już w domu chodzę tylko w dresach i sztruksach, bo jeansy jakoś gniotą.
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
No to wrzucam mój brzusio
|
|
|
|
#1435 |
|
Wtajemniczenie
|
malusi brzusio
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Fajniutki
To ja mam jednak podobny jak się tak przyglądam
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy właśnie z zakupów. Pół dnia poza domem, ale przy okazji poszliśmy na kawę i obiad
![]() Ale ważne, że duże zakupy mam już porobione, zostały jakieś drobiazgi, głównie z polskiego sklepu-a to osobna wyprawa ![]() Tż mówi że znów mi brzucha nie widać... za to cyc nadal mam wielki Ostatnio taki miałam jak córę karmiłam piersią Zaczęłam dziś 12. tydzień i coś jakby mi mdłości przeszły
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
No to bardzo fajnie
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam tak samo delikatnie po lewej stronie, nie wiem czy ma to związek z tym że jajeczko było z lewego jajnika, pewnie nie widać to tylko jak leżemój brzuszek też zaokrąglony, mam wrażenie że większy niż ooolllccciiiaaa ale ja mam troszkę więcej tłuszczyku pod pępkiem ![]() irminusia na serio mi się nudzi nie to że nie mam nic w domu do zrobienia bo oczywiście że mam, nic mi się nie chce robić |
|
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu macica jest zaraz nad pochwą. U mnie ta górka taka twardawa jest. Mam podejrzenie, że tam się kryje nasz mały Skarbek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

, a miałam nadzieję że na spokojnie pójdziemy w tym roku do siostry męża, tym bardziej że pracuje i w ciąży jestem.... no ale coż, jakoś to będzie. Muszę dzisiaj mieszkanie ogarnąć i zaraz skoczyć do sklepu po kapustę bo mam straszną ochotę na łazanki. Pierogi ruskie też bym zjadła bo uwielbiam ale niestety nigdy nie robiłam, a to trochę czasochłonne...

ja już po prostu mam dość, aż mi się płakać chciałao bo już nie miałam czym a dalej mnie ciągneło i byłam taka wykonczona że nei wiem 
bo tak mi słabo było, ale trzymała mnei myśl że jestem sama z Ama i że nic nie może się takiego przytrafić bo co dziecko zrobi
choc po południu przespalam sie razem z córcia tak z 1,5 godz. Wydaje mi się ze jakbym nie musiała wstawac to bym mogła caly dzień przeleżeć w łózku i spać.
dla tych które lepijej się czują i nie męczą je już mdłości i ogromne

widać to tylko jak leże