Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-16, 17:45   #3691
Anabellita
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Anabellita dzięki to nie kupuje jeszcze w takim razie a mam taka wielka ochote rozhulac jakas kase najchętniej bym małej ciuszki zamówiła jakieś ale juz tyle tego jest albo posciel( w sumie nie mam żadnej nowej wszystkie po kuzynkach no ale 1okompletów to może przesada) ehh nie wiem cos mnie nosi strasznie zeby cos zrobic kupic zdziałać - ale za projekty mi sie brac nie chce

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

cena powala rzeczywiscie i czy nam sie az takie nosidełko przyda bo my po górach takich tutejszych raczej bedziemy chodzic -beskidach
Fajnie, ze mogłam pomóc
Wiesz, ja Ci tylko taki przykład dałam tego nosidła, wiem że cena jest kosmiczna, ale może w dzieciecym komisie albo na allegro trafiłabyś używane po okazyjnej cenie. Zawsze to jakiś pretekst żeby pooglądać dzidziusiowe rzeczy

Mnie też ciągle korci, żeby coś malutkiej kupić. Teraz już rozumiem jak można większość wypłaty wydać na brzdąca Teraz już mało ważne są moje ciuchy, byleby dzidzia była pięknie ubrana

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
O matko, Anabellita, to nosidełko samo w sobie jest ciężkie, a do tego jeszcze dziecko i wejść na górę??
Aż się zmęczyłam od samego czytania, ale ja nie mam za bardzo kondycji na chodzenie po górach, więc wiecie
Chociaż uwielbiam góry
Wygląda masywnie, ale ono nie jest ciężkie, przynajmniej nie powinno być. Ja mam podobne z aluminiowym leciutkim stelażem, jest bardzo wygodne tak jak plecak na stelażu.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mi na szczęście wszystkie dok dla Zus na macierzyński przygotują kadry w pracy
Ale i tak musisz dostarczyć do zus akt urodzenia dziecka, myślę, ze przy okazji będziesz musiała samodzielnie wypełnić i podpisać kilka papierków. Ja w styczniu będę się dowiadywała co i jak.
Zresztą wolę sama sobie takie rzeczy załatwić, bo na mojego pracodawce nie mogę liczyć, najchętniej by się mnie pozbył już teraz

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Nie strasz Dziś znów mnie pobolewa brzuch... ojj nie podoba mi się to bardzo
Nie nie, ja Cię straszę, tak mówili na SR, tylko ze razem z bólem góry brzucha musi być twardnienie, a Ty pisałaś, ze brzuch bolał ale nie twardniał dlatego pomyślałam ze to te skurcze braxtona.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 17:55   #3692
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Hejka

Bylam dzisiaj w klinice co chce rodzic,porobili wszystkie badania i okazalo sie,ze dziecko nie jest takie duze,wazy teraz 3450 w 37+1,radza zeby rodzic naturalnie.W tamtym tygodniu moja lekarka mowila,ze dziecko duze 3680 gram i cesarka,Ci w klinice ze nie takie duze i rodzic naturalnie.Masakra....kom u tu wierzyc.Mam odstawic magnez duzo seksu i ruchu,zeby zaczac rodzic,bo dziecko nie jest juz wczesniakiem,a mniejsze sie latwiej rodzi.

Nie wiem czy cos zrozumialyscie z mojego monologu....

I nie wierze juz w USG dotyczace wagi....
Stary 2011-12-16, 17:58   #3693
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka

Bylam dzisiaj w klinice co chce rodzic,porobili wszystkie badania i okazalo sie,ze dziecko nie jest takie duze,wazy teraz 3450 w 37+1,radza zeby rodzic naturalnie.W tamtym tygodniu moja lekarka mowila,ze dziecko duze 3680 gram i cesarka,Ci w klinice ze nie takie duze i rodzic naturalnie.Masakra....kom u tu wierzyc.Mam odstawic magnez duzo seksu i ruchu,zeby zaczac rodzic,bo dziecko nie jest juz wczesniakiem,a mniejsze sie latwiej rodzi.

usg daje blad pomiaru do 500g wiec moze tak byc

dodalam to zdjecie ale ze poza paintem nie mam nic;/ to jest jak jest;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:03   #3694
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Hejka

zawsze jest jakiś bład pomiaru i pisałysmy wielokrotnie
mi lekarz w 34t5d okreslil na 2600 plus minus pół kg

czyli chcesz wczesniej urodzic z uwagi na wage

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:11   #3695
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
zawsze jest jakiś bład pomiaru i pisałysmy wielokrotnie
mi lekarz w 34t5d okreslil na 2600 plus minus pół kg

czyli chcesz wczesniej urodzic z uwagi na wage
Lekarz stwierdzil,ze teraz ta waga jest optymalna do rodzenia naturalnie...
Stary 2011-12-16, 18:23   #3696
uska000
Zadomowienie

jaka cisza nastala

obiady jecie czy seriale ogladacie?

Stary 2011-12-16, 18:28   #3697
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Dziewczyny, boje sie, ze moj Nietoperek w ogole nie bedzie spal po urodzeniu, bo spi najdluzej 20 minut, non stop sie rusza, kopie, wygina, buszuje, skrobie, sie rozciaga, wyciaga. A jak zacznie chodzic, to bede musiala miec oczy w zeby go upilnowac...
Ja tez się tego boje. Zreszta babcia tzta straszy mnie że to będzie drugi Mimuś (tak mówią na mojego męza). A M. był od cholery podobno.... właził na dachy i z nich spadał, jak mial 3 lata to wbił swojej siostrze nozyczki w ramię. Ale najbardziej rozbraja mnie historia jak prababcia do której był bardzo przywiązany kazała mu byc grzecznym bo jechała do sklepu to skubany przywiązał sznurek do koszyka (takiego jak kiedys sie zbierało ziemniaki) i usiadł w tym koszyku, grzecznie na nią czekając

załączam kombinezonik i czapeczkę które kupiła siostra tzta dla małej. Powiedziała że nie mogła sie oprzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0108.jpg (94,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0107.jpg (94,0 KB, 37 załadowań)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:36   #3698
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Jeśli chcesz tam rodzić to chyba słuchaj już tych co będa z tobą przy porodzie. A mój lekarz też mówił że generalnie USG to pomiar maszynowy i tak naprawde może być przekłamane z dużym odchyleniem, tak że nawet jak się nie zna terminu ostatniej miesiączki to mogą się rąbnąć miesiąc lub nawet 2.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:37   #3699
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja tez się tego boje. Zreszta babcia tzta straszy mnie że to będzie drugi Mimuś (tak mówią na mojego męza). A M. był od cholery podobno.... właził na dachy i z nich spadał, jak mial 3 lata to wbił swojej siostrze nozyczki w ramię. Ale najbardziej rozbraja mnie historia jak prababcia do której był bardzo przywiązany kazała mu byc grzecznym bo jechała do sklepu to skubany przywiązał sznurek do koszyka (takiego jak kiedys sie zbierało ziemniaki) i usiadł w tym koszyku, grzecznie na nią czekając

załączam kombinezonik i czapeczkę które kupiła siostra tzta dla małej. Powiedziała że nie mogła sie oprzeć

faktycznie Mimus udany:P ale moze jak to dziewczynka to sie wda w Ciebie??

Stary 2011-12-16, 18:37   #3700
ewula83
Rozeznanie

Ja Pierwsza Milosc ogladam z nudow

Uska jak tam nastawienie przed cesarka.....masz stresa czy nie....to juz nie dlugo
Stary 2011-12-16, 18:38   #3701
czubasek20
Zakorzenienie

I jeszcze pochwalę sie stroikiem który dziś stworzyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0103.jpg (157,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0105.jpg (153,3 KB, 37 załadowań)

Stary 2011-12-16, 18:41   #3702
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Ja Pierwsza Milosc ogladam z nudow

Uska jak tam nastawienie przed cesarka.....masz stresa czy nie....to juz nie dlugo
u mnie tez leci w tle ale juz tak naciagaja..;/

co do cesarki narazie boje sie zeby nie zaczelo sie szybciej i czy oby nie za szybko tego 20;/ samej cesarki mysle ze zaczne sie bac w szpitalu..

Stary 2011-12-16, 18:42   #3703
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

faktycznie Mimus udany:P ale moze jak to dziewczynka to sie wda w Ciebie??
jego geny pod każdym względem są silniejsze ale ja podobno tez byłam mały szatan, do tej pory mi wypominają jak obcałowałam wszystkich chłopaków w pierwszym dniu szkoły w zerówce

Stary 2011-12-16, 18:42   #3704
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Ewula, na usg zawsze jest możliwość błędu pomiaru, więc nie ma co się sugerować aż tak bardzo

Cytat:
Ładniusie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:43   #3705
uska000
Zadomowienie

Cytat:
klask i:

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
jego geny pod każdym względem są silniejsze ale ja podobno tez byłam mały szatan, do tej pory mi wypominają jak obcałowałam wszystkich chłopaków w pierwszym dniu szkoły w zerówce
hmm to moze jednak lepiej zeby sie w M. wdala;p

Stary 2011-12-16, 18:49   #3706
Anabellita
Zadomowienie

Byliśmy z TŻ-em w markecie budowlanym po sedes i wszystko co jest potrzebne do jego podłączenia. TŻ nie bardzo się zna na tym i dzwoni do kumpla, zeby się dowiedzieć jaką rurę odpływową kupić, a kumpel do niego że na kupić gumową rurę z uszczelką i... waginą!

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Wczoraj odebrałam wyniki i niestety mam paciorkowca
Nie martw się, mi ostatnio gin tłumaczył, że jak się ma to świństwo to podczas porodu podają antybiotyk, żeby dziecko się nie zaraziło i po sprawie
Cytat:
wiedzialyscie ze jest roznica kiedy??

http://www.blog.przedporodem.pl/kied...ciac-pepowine/
uuu nie miałam pojęcia, ze to ma jakieś znaczenie

Cytat:
z
mama właśnie do mnie dzwoniła że żona jej kolegi z pracy urodziłacała ciąża bezproblemowa chodziła do pracy do ostatniego dnia wszystko cacy było...ale miała cesarke okazało się że na lewym boku jak leży to tetno małego zanika - jak go wyciągnęli to miał pępowine wokół szyjki i jeszcze szelki z niej sobie zrobił- no i jak ona się kładła na lewnym to zaciskało mu szyjke....brrr dobrze że lekarze przytomni i sprawdzali wszystko
A ja słyszałam, że niektóre noworodki lubią się podrażnić z lekarzami.Podczas porodu trzymają pępowinę w rączce i zaciskają ją i ich tętno spada. Jak już brakuje im tlenu to puszczają pępowinę i tętno wraca do normy, a lekarze zachodzą w głowę i się dziwią co się dzieje. Oczywiście cesarka murowana

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2011-12-16, 18:54   #3707
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Czesc laseczki

Pear to nie wielkolud.. ta dziewczynka 7kg wczoraj to wielkolud
a potem pokazywali ta co sie urodzila 330g masakra malenstwo.. ale przezyla i teraz ponad 2 kg

ide jeszcze spac

ja wyparzylam smoczek i nakladki na sutki
widziałam te dzieciaki - ten 7 kg - masakra jaki wielki, a ta kruszynka taka malunia była

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam!
Dziewczyny czy można w ciąży brać Apap?? Brzuch mnie boli cały dzień. Chyba wczoraj coś nie tak zjadłam.
Ja brałam ostatnio Apap na przeziębienie

Cytat:
bardzo ładny

Witajcie ! Ja od rana na nogach, na zakupach, u teściów, dopiero niedawno dotarłam do domu

Kupiłam dzisiaj pampersy i pierodoły do szpitala

A szwagierki zamówiły mi dzisiaj łóżeczko, będę miała je w przyszłym tygodniu pochwalę się zdjęciem z aukcji (łóżeczko na zdjeciu jest troszkę inne,moje dodatkowo z szufladą - wybrałam kolor teak i nie wszystkie elementy wchodzą w skład zestawu)
wyprawka dla dzidzi na wyjście ze szpitala też przyszła - cudowna
Dzisiaj 33 tydzień

idę odpoczywać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mosk.jpg (125,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg teak450.jpg (34,0 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-12-16 o 18:59
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 18:59   #3708
czubasek20
Zakorzenienie

https://lh4.googleusercontent.com/-c...Nc/s100/46.gif

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-12-16 o 19:01
Stary 2011-12-16, 19:12   #3709
Anabellita
Zadomowienie

czubasek czyżbyś chciała już nam świąteczne życzenia złożyć?
A to widziałyście http://www.youtube.com/watch?v=0pmc9...eature=related Wygląda jak chonik - wielkie policzki i mały różowy nosek i do tego śpiewa!

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

albo to:
http://www.youtube.com/watch?v=dodXW...eature=related

CÓRCIA

Stary 2011-12-16, 19:23   #3710
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
jakie pierdółki wyparzacie opróćz butelek i smoczków

:
laktator, szczoteczkę do włosków (bo naawet w instrukcji jej obsługi jest zeby wyparzyc) i nie wiem czy tez nożyczek nie wyparze... jeszcze ich nie otworzyłam,

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Chyba jestem chora
Gardło mnie boli od rana bardziej niż zwyklei nie przestaje, męczy mnie jakiś kaszel i drapanie, nos też jakoś dziwnie przytkany i boli mnie głowa
Leżę cały czas pod kocem i nic nie przechodzi

Jasne
Przewijak:
http://allegro.pl/klups-przewijak-ni...999260969.html
Materac (ten co wczoraj któraś z Was wklejała)
http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...997464950.html
Pościel:
http://allegro.pl/klups-posciel-3-el...997464906.html

:
to zdrowiej kochana!!!
super zakupy ale posciel the best..tylko ta cena
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Melduję że żyję ale nie siedzę w ogóle na kompie. Moja kość łonowa robi sobie ze mnie jaja i nie boli tylko jak siedze albo leżę wiec jak zalegnę na kanapie to nie mam jak wstać na górę do kompa . A na serio to mam już dość. W nocy nie śpię bo brzuch mi się obniżył i co godzinę się budzę uciskana na pęcherz i muszę siku ale przynajmniej oddycha mi się lepiej. Zaczęłam 36. tc i mam przeczucie że jednak urodze w grudniu. Trzymajcie się
Postaram się coś nadrobić wieczorem jak małą położę bo i tak ostatnio cierpie na bezsenność (dziś od 4. nie śpię)
ło matko, nie strasz tym porodem

apropos CZY MONIKA DZIS COS PISAŁA CZY JA NIE ZAUWAŻYŁAm?
Cytat:
Cześć mamusie

5
łąćze się w bólu co do paciorkowca
Cytat:
Hej!

Wróciłam, odebrałam przesyłkę wczorajszą i miałam niezły incydent... dojeżdżamy do domu i zabrakło mi paliwa sądziłam, że przejadę jeszcze z 20 kilosów, a tu dupa... Pierwszy raz mi się zdarzyło nie wycyrklować ile mogę pojechać, a kontrolka się u mnie nie pali (w tych samochodach się nie pali, A. mi sprawdzał osobiście) jak jest mało, jeżdżę na wyczucie i tyle
dobrze, ze miał CI ktoś pomóc
Cytat:
no pewnie każdy ma swoje przekonania albo się nasłuchał czegoś innego
a jaki wybraliście?

:
http://www.kadex-poland.pl/wozki_dzieciece_elipse.html tylko czerwony
Cytat:

sweet
Cytat:
wow zdolniacha
ja tez robie sama ale jeszcze tym roku nie robiłam...moze w przyszłym tyg...
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A szwagierki zamówiły mi dzisiaj łóżeczko, będę miała je w przyszłym tygodniu pochwalę się zdjęciem z aukcji (łóżeczko na zdjeciu jest troszkę inne,moje dodatkowo z szufladą - wybrałam kolor teak i nie wszystkie elementy wchodzą w skład zestawu)
Dzisiaj 33 tydzień

idę odpoczywać
super
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 19:28   #3711
kamciurka
Zakorzenienie

Hejka dziołszki
Ja dzisiaj dzien z TZ spędzałam, relaksowaliśmy się, a później nam wyłączyli prąd... TZ pojechał do pracy, a my z Nikolą siedziałyśmy dalej w ciemnościach dopiero niedawno włączyli...ale najlepszy numer, bo teściowa dzwoni o 11, że prąd jej wyłączyli, a mieszka na drugim końcu Wrocławia, więc mówię zrobię więcej obiadu to TZ przed pracą jej zawiezie, bo ona tez wszystko na prąd, nie ma gazu, no i co w połowie robienia obiadu i mi wyłączyli prąd dobrze, że mięso już w miarę się zrobiło to zjedliśmy bez ziemniaków samo mięso i sałatę ze śmietaną i tz jej tez zawiozł
Cytat:
ooo
to zdrowko dla tzta co kupilas????

nie moge uwierzyc, ze zaraz nasze wielkoludki beda na swiecie...
aaa dziękować kupiłam majtasy Pumy, koszulke tez z Pumy i perfumy CK
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
dopiero dzis od wyjścia ze szpitala udalo mi siędo WAs zaglądnąc

na wody plodowe nalezy codziennie wypijać 2litry wody i to podobno pomaga zapobiegać ich zmniejszaniu.

Renatko co do anemi to ja z nią walczę w ciązy i choć żelaza mam duzo to hemoglobina mi spadała, okazało się że zeby żelazo dobrze się wchłaniało musi byc odpowiedni poziom kwasu foliowego i wit b12 zrób sobie na to testy a potem tylko uzuelnij czego Ci brakuje

zmykam Was nadrabiać buziaczki
hej kochana dobrze, że już wszystko ok, dbaj o siebie, leżałaś na Brochowie? jeśli tak to za to że nie dałaś znać
Cytat:
Renata a z czego tu sie w tej patologicznej polsce cieszyc??

socjala mi nie dadza, ubezpieczenia tez nie.. wyplatne obetna a co tam.. umowy nie przedluza choc obiecali..(i ze nie przedluza powiedzieli za nim bylam w ciazy, bo niby nie ma pieniedzy) ale zatrudnic kogos z rodziny sa pieniadze;/

dziecko sie ma urodzic zamiast tym bardziej pokombinowac zebym dostala kase to robia wszystko zeby nie.. A ja juz sobie rozplanowalam kase i teraz co albo nie place rachunkow albo nie kupie nic na swieta.. bo tzt z pracy tez nic nie dostaje a grudniowa i styczniowa wyplata jest licha bo bez premii bo martwy okres;/ po prostu super trzeba bedzie ruszyc oszczednosci
Uśka no faktycznie porażka masakryczna z tą kasą i naszymi polskimi realiami, dobrze, że chociaż macie oszczędności, bo ja to żyję z miesiąca na miesiąc niestety, tzn. nie no mamy oszczędności z TZ ze sprzedanego auta sprzedaliśmy Audi a4 i bujamy się moim Fordem Ka , jak kupimy to znowu będziemy goli , także wiesz... dobrze, że masz do czego sięgnąć
Cytat:
ale zepsuła się czy w ogóle się nie pali
ale miałaś przeżycie, masakra - ja to się ciągle boję złapania gumy

jeszcze nie jadłam pierogow z marchewką
ja też nie mam lampki od rezerwy w Fordzie
Cytat:

hahahahhahaha

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 19:33   #3712
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
czubasek czyżbyś chciała już nam świąteczne życzenia złożyć?

na zyczenia jeszcze za wcześnie ale tak przeglądam stronki i rzuciło mi sie to w oczy

Co do prądu
ciązą mi mózg wyżera
chciałam przed chwilą sprawdzić czy mam prąd włączając telewizor a mam przecież włączone światło i kompa, ja nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje...
wczoraj w sklepie zamiast powiedzieć kokos to powiedziałam koks

Stary 2011-12-16, 19:54   #3713
uska000
Zadomowienie

Cytat:
na zyczenia jeszcze za wcześnie ale tak przeglądam stronki i rzuciło mi sie to w oczy

Co do prądu
ciązą mi mózg wyżera
chciałam przed chwilą sprawdzić czy mam prąd włączając telewizor a mam przecież włączone światło i kompa, ja nie wiem co się ze mną ostatnio dzieje...
wczoraj w sklepie zamiast powiedzieć kokos to powiedziałam koks
ja tez jestem dobra slysze ze ktos w cos stuknal pod oknem wiec zryw odrazu czy nie w nasza niunie.. patrze a tu tylko sucha plama po niej i mowie ku** auto ukradli a zaraz mysle przeciez G. pojechal zarowki wymienic;p ufff

mamuski co mialy cc ile w koncu tych godzin sie lezy plackiem?

Stary 2011-12-16, 20:02   #3714
kamciurka
Zakorzenienie

Uska ja nie miałam, ale ta kumpela co ostatnio rodziła to leżała 12 godzin

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:07   #3715
AgaMili
BAN stały

Cytat:
AgaMili,
moja bolaca kosc lonowa pozdrawia Twoja

Cytat:
Cześć mamusie

ojej i co teraz?
Cytat:
Hej!

Wróciłam, odebrałam przesyłkę wczorajszą i miałam niezły incydent... dojeżdżamy do domu i zabrakło mi paliwa sądziłam, że przejadę jeszcze z 20 kilosów, a tu dupa... Pierwszy raz mi się zdarzyło nie wycyrklować ile mogę pojechać, a kontrolka się u mnie nie pali (w tych samochodach się nie pali, A. mi sprawdzał osobiście) jak jest mało, jeżdżę na wyczucie i tyle

Znalazłam jakiś zakład pracy, pełno jakiś resztek, korków, smoły, normalnie szok aaaaa!!!!!! chcieli mi dać baniak i miałam se iść na pieszo z 2-3 km sama zatankować mówię, że niebardzo bo jestem w ciąży... "no to ciężarnej się nie odmawia" uff, jakiś koleś z tej firmy pojechał ze mną i mnie uratował... się zestresowałam tym dzisiaj i jestem zła na siebie Oczywiście odpaliłam kolesiowi piwo i 10 zł dałam za pomoc A ja nawet nie mam baniaka wrrrr na szczęście to było paliwo, a nic innego i normalnie dotarłam do domu- nie miałam daleko 2 km dalej stał

Nie nadrabiam Was, nie mam siły ani ochoty... dobija mnie ból brzucha idę coś zjeść i się położyć..

Nie strasz Dziś znów mnie pobolewa brzuch... ojj nie podoba mi się to bardzo
Ale miałaś "przygodę". Dobrze, że ten Pan Ci zawiózł paliwo i nie musiałaś z nim iść. A co do tego, że boli Cię brzuch to nic dziwnego po takich przebojach. Teraz leż i odpoczywaj, mi to zawsze pomaga
Cytat:
kochany tzcik slyszal jak dzwonil ze humorek nie dopisuje i kupil mi po drodze pierogi z podwojna marchewka

Cytat:
pierogi byly ruskie surowka byla z marchewki podwojna
aaa
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a takie pytanie z innej beczki, jakie macie firanki w kuchni????
Ja mam na 1 oknie satynową, krótką zieloną a na drugim, nad zlewem nie mam nic.
Cytat:

Cytat:
super
Cytat:
Dzisiaj 33 tydzień
Super łóżeczko i pościel śliczna.
Gratki 33 tygodnia
Cytat:
matko.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Co robicie na wigilie i święta? Jutro jadę na zakupy i szukam przepisów. Będę robić :
rybę po grecku,
śledzie (szukam jakiegoś fajnego przepisu, coś ze śmietaną)
jajka faszerowane pieczarkami
3 bit
drugie ciasto (szukam przepisu i pomysłu)
zupe grzybową krem
pierniczki

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-16 o 20:27
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:17   #3716
*Agatek*
Zakorzenienie

Wybaczcie dziewczynki- nie miałam neta, u mnie pada i wieje silny wiatr

Link DO TRUFLI- w klubie też wrzucę!

mala_stopka super że wizyta ok!!!

mala_stopka, neska
- na szczęście się zlitowali, ale mam nauczkę na przyszłość- nie jeździć na 'ostatni moment'

Cytat:
mialam tak parę dni temu.... normalnie obudziłam się z krzykiem tak bolało...

Stroik śliczny!!
Cytat:
Nie nie, ja Cię straszę, tak mówili na SR, tylko ze razem z bólem góry brzucha musi być twardnienie, a Ty pisałaś, ze brzuch bolał ale nie twardniał dlatego pomyślałam ze to te skurcze braxtona.
nie twardniał- sprawdzałam, dlatego stwierdziłam, że chyba to nie jest 'to'
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Agatek wsadzaj sobie co tam chcesz, Zajączek i tak sam zdecyduje kiedy wyjdzie
Osz Ty małpko! bo wykraczesz!!
Cytat:
Ty spamerko nie wiesz???
no nie wiem
Cytat:
wklej przepis do klubu, co
zaraz wrzucę grubasku
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Klikasz w prawym rogu postu w jego numer i już masz post i linka kopiujesz.
o dzięki Ci Pani Niech Ci to Bozia w pieniążkach wynagrodzi!! Bo w dzieciach nie ma co, zaraz się rozpakujesz
Cytat:

my juz 2 lata mieszkamy na swoim, a ja cały czas nie mam firanki w kuchni, bo nic mi się nie podoba i na nic nie mogę się zdecydować a cos w końcu trzeba by, bo to parter....
nie pomogę zbytnio bo my... nie mamy za oknem widok masakryczny- stary nasz płot, potem zarośnięte góry piachu i nieużywany teren, nikt nas nie widzi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:20   #3717
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Co robicie na wigilie i święta? Jutro jadę na zakupy i szukam przepisów. Będę robić :
rybę po grecku,
śledzie (szukam jakiegoś fajnego przepisu, coś ze śmietaną)
jajka faszerowane pieczarkami
3 bit
drugie ciasto (szukam przepisu i pomysłu)
zupe grzybową krem
pierniczki
U nas ma być 5 ciast, łazanki, paszteciki z barszczem, pierogi, ryba po grecku, kilka rodzai śledzi, coś grzybowego ale nie wiem co, jakieś sałatki tyle zapamietałam z tej listy co robilismy dzisiaj...

Cytat:
Wybaczcie dziewczynki- nie miałam neta, u mnie pada i wieje silny wiatr

u nas jest tak samo nie lubie takiej pogody

Stary 2011-12-16, 20:27   #3718
*Agatek*
Zakorzenienie

Mąż do mnie pisze na maila... wypisuje na co ile pieniędzy w tym napisał o tym materacu z nakładką + klinem, a on pisze: "PRZEZNACZONE JEST NA MATERAC Z KLINEM I POWŁOKĘ" sam jest jak ta powłoka

Cytat:
mamuski co mialy cc ile w koncu tych godzin sie lezy plackiem?
12 albo 24 h
Cytat:
Ale miałaś "przygodę". Dobrze, że ten Pan Ci zawiózł paliwo i nie musiałaś z nim iść. A co do tego, że boli Cię brzuch to nic dziwnego po takich przebojach. Teraz leż i odpoczywaj, mi to zawsze pomaga

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:30   #3719
AgaMili
BAN stały

Co do drugiego ciasta robię miodownik przekładany marmoladą różaną, robiłam w tamtym roku i bardzo prosty jest.
Czubasek u nas będzie dużo więcej ale reszte robią moi rodzice u siebie. Ja tylko to co wyżej i przywiozę do nich na Wigilię.
Macie jakiś sprawdzony przepis na śledzie

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Mąż do mnie pisze na maila... wypisuje na co ile pieniędzy w tym napisał o tym materacu z nakładką + klinem, a on pisze: "PRZEZNACZONE JEST NA MATERAC Z KLINEM I POWŁOKĘ" sam jest jak ta powłoka

A Ty to zawsze wyłapiesz takie pomyłki
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:32   #3720
dph
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam dola
witaj w klubie ja też mam jakiegoś doła

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
co do nosidełka to ja NIGDY w zyciu dziecka w to nie wsadze.... zawsze jak widze taka małą bidulę, której zwisają rąsie i nózki to az mi sie serce kraje.... i juz dawno sobie obiecałam ze nigdy nie bede takim czyms dziecka katowac....
prędzej bym sie na chuste zdecydowala ale raczej nie wybiore ani tego ani tego....
jestem tego samego zdania

Cytat:
trzeba bedzie ruszyc oszczednosci
dobrze że macie chociaż oszczędności bo my niestety nie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ale mi się kebaba zachciało i tak już mnie trzyma od godziny
kurcze a za mną też kebab chodzi już od dwóch dni chyba jutro poproszę męża żeby mi kupił

Cytat:

A ja wczoraj robiłam TRUFLE z przepisu koleżanki z innego forum- są mega!!!! bosssssskieeee [COLOR="Silver"]
[
Agatek daj przepis

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Normalnie powiem wam że z niektórymi ludźmi jest strasznie ciężko. Koleżanka w ciąży czuje się świetnie, żadnych dolegliwości, ja czuję się bardzo źle od początku. I jak dziś wspomniałam o nieprzespanej nocy to stwierdziła tylko że nikt nie mówił że będzie lekko i mnie wyśmiała. Przykre to jest, bo choć się z dzieciaczka cieszę i go kocham, to chyba mam prawo po prawie 30 tygodniach męczarni fizycznych westchnąć sobie że jest ciężko?
masz prawo masz, zawsze możesz nam tutaj powzdychać

Cytat:

my juz 2 lata mieszkamy na swoim, a ja cały czas nie mam firanki w kuchni, bo nic mi się nie podoba i na nic nie mogę się zdecydować a cos w końcu trzeba by, bo to parter....
krótkie i wydziwiane zdjęcie z mojego okna w kuchni

Cytat:
Dzisiaj 33 tydzień

idę odpoczywać
a ta pościel prześliczna gdzie ją kupowałaś i za ile? i jaka jest?

USKA ja miałam cesarkę i tak zrobili mi ją w pn o godz. 10.05 a we wtorek o 6 rano zmusili do wstania więc więcej niż 12 h
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070869.jpg (126,9 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2011-12-16 o 20:36
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości