|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
subskrybuje i znikam na długoooo bo jutro rano wyjezdzam do tesciow. a do tego od wczoraj kompa nie mam wiec jestem jeszcze myslami w poprzednim wątku. buziole i wesołych
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Nadrobić Was toż to cud!
Nergal mi się wcale nie podoba... Kaczyński też NIE ![]() Iustynko za Kubę u laryngologa ( my musimy poprosić o skierowanie) Agatko najlepszego z okazji miesięcznicy ![]() A moja Lilcia zaczyna próbować podnieść się do siadania, głowę już wysoko podnosi i łokciami zaczyna się zapierać... a Lena jeszcze nie, zresztą zauważyłam,ze ona nie jest taka prędka, wszystko robi około tygodnia dwóch później.
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie a mnie zaprosisz na imprezkę? Takie słodkości u Ciebie
Sara poćwiczy obroty, Miałaś wstawić linka ![]() Cześć. ![]() Dziękuję za wszystkie kciuki, nie wiem jak egzamin. Test abcd, dzwoniło ale nie wiadomo w którym kościele więc strzelałam. Oby celnie. Padam na pysk. Idę się ogarnąć i spać, bo od rana znowu szkoła.
|
#244 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na Tżta ![]() Cytat:
W Przegini mam ciotkę. To gdzieś koło Ciebie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Udanego wypadu! My mieliśmy dzisiaj bardzo dobry dzień Radek miał 2 krótkie drzemki i jedną dłuższa, tak to ja mogę żyć ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Jak czytasz? http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ale posucha tu dzisiaj.... nie ma się co dziwić w końcu piątek, weekendu początek. Dobranoc ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Żaneta, Telik ![]() Ja CHCĘ, MUSZĘ tego placka http://www.e-gastro.com/images_upload/almondy003.jpg znacie? Robiłyście? Albo któraś dziewczyna na forum?
|
||||||||
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaa Cookie zaprasza na impreze a potem sobie idzie... Cookie wracaj, ja juz walowke pakuje.
ps. nie mam polskich znakow
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku. Nawet nie miałam szansy zagłosować na tytuł, takie szybkie jesteście. Jako matka pracująca mam deficyt czasu na wizażowe przyjemności.
Przez ostatnie kilka dni dodatkowo walczyłam chyba z jakimś skokiem. Moje dziecko krzyczało na mnie non-stop. Nie płakało, tylko krzyczało. I w nocy musiałam po kilka razy wstawać. Budziła się ze strasznym płaczem. Mamy to już na szczęście za sobą. Z resztą z tego co przerzuciłam poprzedni wątek, to i u was bywało ciężko. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- A nie miałaś wcześniej problemów z tarczycą? To może być poporodowe zapalenie tarczycy. Moja znajoma miała podobne objawy. |
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry...
Dotarłam w koncu. Moja Mala zrobiła sie niemożliwa ostatnio. JAKIS skok czy cuś? A Moze wczorajsze szczepienia. Nie wiem... Agatko wszystkiego naj od cioci i Wiki Monia Wesolych Swiat CookieMonster moge i ja sie załapać? Jak zaraz wyrusze to Moze zdarze przed końcem. He he Gdzie jest nasze guru wiedzy N E R O L A???? halooo Nergal to nie Moj typ. Zdecydowanie A Kaczynski jak dla mnie chory człowiek. Dośc o tym bo nie chce nikogo urazić. Tak jak urazilam kiedyś Kajool i do tej pory mnie chyba nie lubi :p Co do prezentów gwiazdkowych ja od dawna wiedziałam o czym Moj marzy, a ze to sporo kosztuje to sobie odmawiał. http://www.turtlebeach.com/products/...force-px5.aspx Juz zamowilam i czekam na przesyłkę. Juz Nie moge sie doczekać jak zobaczę jego minę. I nie wiem czy wytrzymam do gwiazdki z wręczeniem prezentu !!!!!!! Ja Juz swój dostałam. Perfumy DKNY. tez od dawna mi sie podobały. A ze tz nigdy nie pamięta o szczegółach to dzwonił i pytał jakie to dokładnie i nici z niespodzianki. Wiki w koncu Zasnela. Ufffff.... |
|
|
|
#248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Cytat:
Ja cały czas wierzę i czuję że odda A te Twoje zawroty to mnie martwią. Koniecznie idź do lekarza! pewnie na początek morfologie tylko zrobi, a potem - w zależności od wyników - się zobaczy. Cytat:
![]() Nie może być - przecież Ty taka groźna Cytat:
A ten migdał to co? Wycina się? Co kupujesz? ![]() Cytat:
Cytat:
To etap przejściowy.![]() Cytat:
|
|
#249 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ponoć pierwszy raz odbija się na całym późniejszym życiu intymnym ![]() Cytat:
![]() A tak serio, to niestety zgadzam sie z Carmelką... Amen!!! Cytat:
Dla nich to towar, nie istota żywa. Poza tym schroniska i tak są przepełnione, więc po co mnożyć pieski, skoro można iść do schroniska i adoptować cudownego, już istnijącego psa.
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też lubię takie rozmowy .Zuziak padła o 19.30 i od pół godziny nie śpi i siedzi ze mną i Tż . Aaaa Bella podpisuj dziewczynki pod zdjęciami, bo nigdy nie wiem która to która .
|
|
|
#251 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
musiałam oporządzić Gałgana |
||
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
O, to dzisiaj Tż do Was dołączył
Miło z Waszej strony dziewczyny
|
#253 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
Helenka śpi, mąż ogląda tv a ja mam chwilę czasu na wizaż W końcu udało mi się wybrać i wysłać zdjęcia do kalendarza - przez chyba miesiąc to robiłam (w międzyczasie robiąc nowe zdjęcia, żeby mieć z czego wybrać)I zamówiłam prezent dla męża pod choinkę (jeden już mam dla niego - grę - to dla dużego chłopca w nim), a dzisiaj zamówiłam zestaw pióro i długopis - to dla dorosłego ![]() A w ogóle to dzień nam minął całkiem przyjemnie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na deser dla cioć Helenka - jedno z kalendarzowych zdjęć |
||||
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z pozostałych rzeczy Ida pije herbatkę granulowaną Hipp na trawienie oraz soczki. Jak zacznie się garnąć do siadania. Ale to chyba jeszcze chwile nam zajmie. Póki co mamy opracowane obrony w jedną stronę Gratulacje!!! |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na psach sie nie znam - wiec nie wypowiadam sie. Sama nie mam z braku czasu, bo uwazam ze poswiecenie dla psiaka jest podobne do tego dla dzieci. Jak pracowalam to nie bylo czasu, teraz mam Marysie. A jak bede miala juz swoj dom nie wykluczam psiaka. Moja szwagierka (idiotka) przywiozla ze soba dwa Yorki - parke, suczka schorowana, cos jakby ludzki reumatyzm, a pies to skrzyowanie czegos z ADHD i yorka. Dopoki nie urodzilo sie im dziecko - czyli do kwietnia, traktowali je jak dzieci, z suczka po weterynarzach zastrzyki za kupe kasy zeby chociaz troszke chodzila, a teraz co i tu UWAGA psy sa na dworzu. Samiec wskakuje do szopki co prawda a suczka do pewnego momentu wiem ze zyla bo slyszalam jak szczekala, a teraz jej nie slysze wiec chyba juz zdechla. Nasunie sie Wam pytanie czemu nic z tym nie zrobilam - ale to sa chorzy ludzie, jakbym nawet chciala cos w tej sprawie zdzialac odbiloby sie to na mnie, TZcie i dziecku, wiec zacisnelam zeby i poprostu nie zaprzatam sobie tym glowy. Tesciowa chciala ja uspic kiedys, jeszcze w lecie bo sie psina meczy i ujada z zaloscia i zgodzili sie, a jak przyjechal weterynarz to Szwagierki partner nie pozwolil, bo dopoki szczeka to zyje to byla jego odp. Wiec tesciowa go opier... jak bulke z maslem i facet pojechal i nic nie zrobil. Powiedzialam jej ze oni sa chorzy i ze kiedys ich dziecko ich tak samo powinno potraktowac - zostawic na dworzu wlasnemu losowi.
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
melduje sie na nowym watku
nie nadrobie, bo czasu brak, wiec nie wiem co u Was... CrazyM - moja pierwsza coreczka tez tak krzyczala jak wrocilam do pracy (miala wtedy 6,5mies. - to reakcja na stres rozlaki z mama) |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde byly u mnie dwie kumpele kupilam winko i przyprawe do grzanca i nie bylo komu pic
jedna bo autem a druga nie miala ochoty, TZ wypil piwko a ja sie oblizalam smakiem - ehhhh Ale zapowiedzialy sie ze na tygodniu wpadna na grzanca, wiec juz sie nie moge doczekac Marysia spi juz od bardzo dawna u mojej mamy a ja zamiast isc pod prysznic bo rano pobudka to kurczak siedze i czytam sobie Was, ale juz znikam prysznic i przespana cala noc przede mna
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj macie "ubaw" z córcią Brumek własnie co u Ciebie ?? Nerolka zaginęła i jeszcze mnóstwo innych dziewczyn, nie mówiąc już o Bridzie ![]() Patik za celne strzały czasem działają cuda Helenka jest ślicznaaaaaaaaaaaa a mnie przeszło całkowicie spanie ... a pociąg do Cookie tak fajnie kołysze
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-16 o 23:56 |
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku to gdzie Juz Jestes?
![]() CookieMonster jak tam imprezka? My siedzimy z Tz przy winku |
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Helenka jest śliczna, od razu widać, że dziewczynka
Dokładnie "ubaw". Tż się uśpił o 23.00 a przed minutką uśpiłam małą. Mój mąż zasypia przed córką To o której będziesz po mnie?
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie raźniej razem w podróży ![]() Brumek czy Ty widzisz o której godzinie ja tu jestem !!!! a Ciebie nie ma
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-17 o 00:29 |
|
|
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
czasem ostatkiem sił podczytywałam
ale dziś nie chce mi się spać![]() Justyna czekam pod domem pociąg też Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-17 o 00:46 |
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
To Dziubeczku nie kładz sie tylko posiedz z nami.
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
a kto za mnie rano wstanie ??
![]() no nic kochane , najsłabsze ogniwo odpada zmykam , żeby choć ciut ciut snu zaliczyć ![]() spokojnej nocy i kolorowych snów (np o Nergalu) no i wyyyyyyyyśpijcieeeeeeeeee eeee się Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-17 o 00:52 |
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepiękne zdjęcie
![]() Crazy, jak tam w pracy? Przyzwyczaiłas się już? ![]() Cytat:
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorota, Justyna dobranoc
![]() Brumku Jestes jeszcze? |
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Już nie pamiętam, co to jest winko
![]() A winka to ja kochałam Czerwone, wytrawne, mniam ![]() Cały czas mam zaproszenie na kurs somelierski, to zawsze było moje wielkie marzenie, i mąż podarował mi je w zeszłym roku na gwizdkę, nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciąży Ważne było niby rok, ale zadzwoniłam i wyjaśniłam że karmię itp i jeszcze pól roku poczekają ![]() Cytat:
Jakbym wiedziała, że tu jesteś, to bym siedziała przy kompie a nie kończyła te cholerne wazoniki ![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Dziewczyny, wracać mi tu!!!!!!!!! ![]() Żadne dobranoc!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

za Kubę u laryngologa ( my musimy poprosić o skierowanie) 

Prezenty drobne pod choinke kupione, jutro kupie ciuchy dzieciakom i z glowy. TZ nie powiedzial co chce wiec nic nie dostaje bo juz raz mu kupilam, to sie pozniej uryczalam jak glupia i lezy w szafce do tej pory.

jak dla mnie chory człowiek. Dośc o tym bo nie chce nikogo urazić. Tak jak urazilam kiedyś Kajool i do tej pory mnie chyba nie lubi :p 

Dla nich to towar, nie istota żywa. Poza tym schroniska i tak są przepełnione, więc po co mnożyć pieski, skoro można iść do schroniska i adoptować cudownego, już istnijącego psa.