|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI
W rzeczywistości nie są takie białe... niestety to sprawka lampy błyskowej
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
hej czy jest wsrod Was ktos kto nosil expander albo cos w tym stylu podczas salego leczenia (noszenia aparatu)?bo zaczyna mnie ta wizja przerazac..!!
|
|
|
#4624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, że niektórym zęby się wolniej przesuwają niż innym. Niektórzy po pierwszych dniach już mają różnice, aaa ja tam nic nie widzę w swoich zębach..---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Jezu nie wiedziałam że tak będzie boleć.. Boli mnie prawa strona: jedynka, dwójka i piątka.. straaaaszne to jest. Dobrze tylko z tym, że nic a nic mnie nie obciera.. A moja orto jest fajna. Nie mam pierścieni, aani separacji " bo nie chciała mnie męczyć na święta " i założy na kolejnej wizycie w lutym.
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam dzisiaj stripping, górny stalowy łuk zmieniony na grubszy (boli jak nie wiem co), dolny nadal elastyczny, złotych gumek nie było, więc wzięłam czerwone (znowu mam tylko gumki, metalowych ligatur na szczęście nie) + wzmocnienie na dole
![]() Jeśli chodzi zdejmowanie to orto stwierdziła, że jak bardzo chcę to może mi zdjąć teraz, ale że zawsze będę miała poczucie, ze góra i dól jest są niedopasowane. Powiedziała, że zęby są proste, ale trzeba parę drobnych poprawek zrobić i najlepiej byłoby gdyby dolny łuk był także stalowy, a na razie jest elastyczny. I te 'drobne poprawki' mają zająć od 4 miesięcy do pół roku... |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Razem od Sylwestra 2008/2009 Od 23/04/2011 zaręczona ![]() Od 05/10/2013 szczęśliwa Żona ![]() Edytowane przez tr13823 Czas edycji: 2011-12-16 o 18:30 |
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie co to jest ten zderzak?
![]() A mi zęby same sie poganiaja do wyrywania bo zaczyna mi wyzynac sie gorna osemka Mam wizyte przed samymi swietami u orto 22 grudnia i tez wezme swiateczne czerwone gumeczki
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Przyczajenie
|
Hej, witam wszystkich. Jestem tu nowa, aczkolwiek niekoniecznie, bo wasze wątki śledzę już od dawna.
Aparat mam metalowy , u góry założylam w lutym tego roku, więc niedługo pierwsza rocznica noszenia , a na dół miesiąc temu. Wadę miałam ogromą u góry, totalne stłoczenie wszystkiego co tylko się da, na dole troche lepiej, ale wiadomo trzeba było załozyć obydwa łuki. Tak szybko streszczając moją aparatową historię to z górnym łukiem nie miałam zadnych problemów, bolało ok tyg po założeniu, potem zapomniałam, ze mam aparat i jadłam dosłownie wszystko.Ząbki sie szybko podprostowały. Ale jak załozyłam na dół to już inna bajka...juz dwa dni po odkleił mi się zamek na 5, gdy zajechałam do orto (Kraków 60km) przy naprawianiu odkleił się jeszcze na 4, gdy to wszystko mi sięknie naprawiła, po ok tygodniu wyszedł mi drucik z rurki, za nic nie moglam go włozyć spowrotem bo dodam,z e rurki mam na siódemkach, ranił mnie, więc znów pojechałam do mojej orto, naprawiła i przy okazji wymieniła gumeczki na perłowe, jedyny "plus". Na następny dzień odkleiła mi się rurka policzkowa, wystaje mi teraz kawał drutu, ale do orto pojadę dopiero po Nowym Roku , bo się zawziełam, dodam, ze wizyte mam dopiero ok 20 stycznia
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Przyczajenie
|
Aha, zanim mój post pojawi się na forum dodam, ze tez należę do weteranek gdyż na aparat mogłam sobie pozwolić dopiero w wieku 26 lat
![]() Dziewczyny może mi powiecie, czemu nie ma jeszcze mojego dłuuuugiego posta na forum z opisem mojej całej historii, bo nie mam jeszcze doświadczenia w zamieszczaniu tu wiadomości. Edytowane przez Mariola534 Czas edycji: 2011-12-16 o 19:23 |
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mariola534, wypowiedzi nowych użytkowników są chyba moderowane
|
|
|
|
|
|
#4632 |
|
Przyczajenie
|
Aha, dzieki Jigoku, już myślałam, ze przez przypadek usunęłam, to jak się pojawi to postaram się wstawic tu jakies fotki, bo bedę chciała się was poradzić w pewnej kwestii/
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak często zmienia się na grubszy łuk? Mnie się wydaje, że już dość gruby mam. ![]() Czyli znowu Ci się przeciągnie...? ![]() Cytat:
![]() Co do ściągania aparatu, do tej pory w mojej klasie, były trzy 'aparatki' łącznie ze mną. Teraz, przed studniówką, takie parcie wszystkie na ściągnie mają. Jedna koleżanka ściągnęła na początku tego tygodnia, druga będzie miała ściągany kilka dni przed balem. A ja 3 tyg. przed będę miała zakładany kolejny aparat...
Edytowane przez gwiazdka93 Czas edycji: 2011-12-16 o 22:17 |
||
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest to przyjemne uczucie, takie tarcie po prostu, ale nie boli Najpierw tarła paskami, a potem szlifowała wiertłem, nic strasznego ![]() Mi co wizytę (czyli co miesiąc) zmienia na grubszy łuk ostatnio... Już mi zapowiedziała, że w styczniu lecimy z kolejną grubością ![]() No niestety, znowu o pół roku ![]() Ja miałam studniówkę w aparacie, normalnie wszystko jadłam, także nie przejmuj się, bo lepiej ponosić dłużej niż ściągnąć i być niezadowoloną z efektów ![]() Btw masz dziewiątki?
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2011-12-16 o 22:53 |
|
|
|
|
|
#4636 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Dawno mnie tu nie było! Ale mam dobre wiadomości 1 marca ściągam aparat! ![]() nawet nie wiecie jak się cieszę ! iiiiii aaa no i mam do Was prośbę... bardzo chciałabym żebyście mi pomogły... CHCE WAS ZBADAĆ! haha oczywiście socjologicznie...:P studiuję socjologię i muszę przeprowadzić badanie... chciałabym niedlugo prosić, aby osoby które ściągnęły aparat, a dalej się tu udzielają odpowiedziąły mi na kilka pytań...i osoby które myślą, że ściągną w ciągu najbliższych 6ciu miesięcy również... badanie byłoby internetowe tzn krótka ankieta... czy moglabym na Was liczyć?? (bo jeśli nie to musze znaleźć inną metode) osoby chętne bardzo bym prosiła o wyrażenie się w poście lub pw- lepiej pw żeby nie spamować. Oczywiście anonimowo!
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4638 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdka93, nie martw się, moja koleżanka też ma niedługo studniówkę i ma też aparat na dole i na górze. Dasz radę.
![]() Aaa mam jeszcze pytanie do wszystkich, czy barszcz czerwony zafarbuje jasnoróżowe gumki, bo właśnie nie wiem, czy mogę sobie nie niego pozwolić w wigilię. ;/
Aparatka : Góra - 15.12.2011 "Iść krętą drogą, ale iść na przód" Edytowane przez cookie_19 Czas edycji: 2011-12-17 o 08:55 |
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
laski, dostalyscie PW od studenta, ktory robi jakies badania o przezyciach w zwiazku z noszeniem aparatu??
bo nie wiem czy odpisywac,a ankieta jest w wordzie wiec musi mailem podelsac
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mogę się doczekać 22.12 kiedy to mam ściągnąć aparat..
Ale w sumie ta ekscytacja jest mała, bo już pierwszy 'termin' do ściągnięcia miałam, pod koniec września - wtedy to się okazało, że jakieś coś się porobiło, trzeba to wyeliminować i trochę jeszcze ponosić.. Czy jeśli zacznę nosić nakładkę retencyjną mniej więcej półtora tygodnia po ściągnięciu - to będzie problem? |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypelnilam. Nie ma zadnego wirusa ani nic z tych rzeczy ![]() Chlopak odpisal, podziekowal i dodatkowo zadal jeszcze kilka pytan, by doprecyzowac moje odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
nie udzielam się za często na wątku, ale w miarę możliwości czytam Was Byłam dziś na wizycie, i orto powiedziała mi, że założy mi 'posted (?)' czy któraś z Was wie może co to takiego ?już znalazłam odpowiedź co to takiego, ale dziękuję
Magdalena, nie Magda ![]() Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. ! 14.07.2012 Edytowane przez cayoka Czas edycji: 2011-12-17 o 13:20 Powód: dopiska |
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ankiety to tez dostałam, skoro nie ma wirusa to wypełnię
|
|
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi nic nie mówiła o zmianach grubości łuku, ale też mi się wydaje, że teraz mam grubszy łuk niż poprzednio. Tak do tego podchodzę ![]() |
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Je generalnie nie zauważyłam żadnych problemów z gumkami. Pije wino czerwone, kawę, herbatę, jem sosy typu bolognese i jeśli chodzi o kolorowe gumki, to póki co żadne mi się nie zabarwiły lub odbarwiły. Jedyne co zauważyłam, to zażółcenie przeźroczystych gumeczek na górnym łuku który mam kosmetyczny. Ale też nie jest to problematyczne. Zmiany są w zasadzie niezauważalne na tle zebów.
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wyciągi mam od środy, jest sobotni wieczór a zęby jak bolały, tak bolą
Jeść się da, ale muszę kroić wszystko na małe kawałki, bo gumki ograniczają pole manewru Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

wiem, że niektórym zęby się wolniej przesuwają niż innym. Niektórzy po pierwszych dniach już mają różnice, aaa ja tam nic nie widzę w swoich zębach..