|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
DUŻO ZDRÓWKA, RADOŚCI I UŚMIECHU NA CODZIEŃ DLA OLIWKI
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
I ja zapomniałam... jak mogłam
Oliwciu, duuuużo zdrówka i uśmiechu na co dzień !! 100 lat!!!!!!!! A zdjęcia... ryczę jak bóbr... nasza kochana dzielna Oliwka A my po kolejnej przespanej nocy Teraz też własnie śpi. zasypiała może 3 minuty
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekujemy kochane mamusie
IZAZULA zdjecie z balaganem bylo obione wieczorem a zdjecie z ciastolina bylo robione rano a rano zawsze jest blyska zelazko to Karinka podlaczyla normalnie do pradu ![]() ![]() MADZIWNIA ![]() a ja dzis obcielam wlosy...i to drastycznie mam teraz do ramion,dosc mocno pocieniowane i z grzywka ale mi teraz lekkomusialam obciac,znow mam mega problem z lupiezem.odkad mieszkam w uk to nie moge sie go pozbyc i jest straszny, ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- ASIULEK dla Werci---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- a wogole od xxx czasow od rana bylam na zakupach i zalatwianiu spraw tylko z tz bez dzieci bylo super,choc myslalam o dzieciach czy wszystko w porzadku.
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Aga pokaż się koniecznie w nowej fryzurce
Co do łupieżu to może jakiś specjalny olej wypróbuj na skóre głowy?
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też dzisiaj byłam na zakupach i kupiłam niespodziewanie kiecke na wesele ![]() dobrze że Zosia nie ma takich pomysłów jak Karinka ![]() Ana obkupiłaś Nine w h&mie?
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
a prosze
strasznie krotko mnie obciela.jestem nie przyzwyczajona bo od 10 lat zawsze mam bardzo dlugieto drugie zdjecie to moje wlosy rok temu,po swietach obcielam do lopatekito tz mnie obcinal bo ja sie strasznie wsydzilam isc do fryzjera z tym lupiezem...a teraz juz tak sie flejowato czulam,ze musialm cos zmienic...od razu zamowilam sobie szamponik u fryzjerek
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parę dni i się przyzwyczaisz.Mamy identyczną długość włosów teraz
|
|
#3939 |
|
Wtajemniczenie
|
ANAKAZAR
|
#3940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Aga wczesniej wygladalas ladnie,a tetaz pieknie,duzo ladniejsze rysy twarzy masz,takie lagodniejsze.choc wygladasz teraz na bardziej charakternie,a wczesniej na taka bardziej ulegla
![]() Libra kurtka mi doszla,juz w niej biegalam ,rekawy okna zgietej rece mam okolo 3cm za nadgarstkiem.ale rekawiczek potrzebuje myslalam ze bedzie czarna,a to taki ciemny szary ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Evitka ja z opoznieniem odpisuje o chlebie ja jak daje swieze drozdze to wychodzi 1/10kostki jak dajesz na mieszanke gotowa. Dzisiaj pieklam ze zwyklej maki przennej i swiezych drozdzy to 1/5kostki tz powiedzial ze ten dzisiejszy to najlepszy i smakuje jak bulka .Przy jednym i drugim chlebie nie czuc drozdzy. Zakwas teraz robie ale jakos nic narazie zmian w nim nie widac
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Joł
Agnieszka bardzo fajny ten Twój fryz ja dziś też na zakupach resztki prezentów musiałam dokupić i te bony w HM wykorzystać . Oli kieckę kupiłam na święta , SZymkowi bluzkę i parę jeszcze dupereli . Ogólnie ludzi mase . kieckę kupiłam taką : http://allegro.pl/hm-elegancka-sukie...945494201.html chyba już tu sara taką pokazywała tylko kolor inny . Olka ma ją sporo za kolano ale wyglada bosko Pop jak tam foty z urodzin ?
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja też w swojej już biegałam , mimo że taka cienka nie jest zimno ,bardzo mi podpasowała, moja też taka grafitowa ,taki sam kolor ja te spodnie co mam z tchibo tylko inny materiał.
Zakwas już na drugi dzień powinien ruszyć , może ma za zimno? na grzejniku postawiłaś?Ja stawiałam bezpośrednio na grzejnik na ściereczce złożonej i jeszcze owijałam szalikiem polarowym ![]() Drożdże jak da się za duzo to czuć , ja nie które piekę mieszane zakwas +drożdże i nic nie czuć , robię i na świeżych i na instant. Asiulek fajnie że ze spanie się udało Aga świetnie wyglądasz mam prawie identyczną fryzurę tylko włosy krótsze tak do ramion prawie U nas wczoraj w nocy tak strasznie wiało,dosłownie wył ten wicher ,że Miko sie z krzykiem budził , musieliśmy go wziąć do siebie bo mówił "boim" na okrągło i nie było mowy o spaniu wiercił się pół nocy my się oczywiście nie wyspaliśmy.Dzisiaj juz tak nie wieje na szczęście. Chociaż jeszcze w dzień jak na dworze byliśmy to duło dosyć. Męczy strasznie taka pogoda już by mogła zima przyjść. Odpampersianie bez zmian , jednak już coraz mniej się buntuje przy sadzaniu na nocnik i po drzemce w dzień wstaje suchy , po nocy niestety nie. A ja dzisiaj sobie nastawiłam 10 litrów trójnaczek pana Zagłoby Będzie najszybciej za rok
|
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny
kurcze juz od roku zmagam sie z wrastajacym pazurem u nogi.koszmar. znow mi kolec sie zrobil.wczoraj tam grzebalam a dzis znalazlam tego kolca,gleboko byl... juz mialam klamry zakladane ale guzik daly.a teraz robie tamponade,aby tak nie doskwieralo i chyba bede robila to systematycznie bo juz mam dosc. smieszy mnie to bo stopy mam zadbane,paznokcie wcale nie sa takie twarde a takie problemy... narazie duza ulga jak to cholerstwo wycielam,tylko szkoda,ze tak palucha zmasakrowalam bo ten kolec to sie robi w polowie paznokcia a nawet i dalej.......to sie naskarzylam... ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- LIBRA u nas taka pogoda byla z dwa dni temu.takze chyba do Was zawedrowalo. a na mysl o Twoich pysznosciach to az slinka mi pociekla
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że wytrzyma zanim zdąży dojrzeć Hehe wszyscy co robią miody pitne piszą że im przyjaciół przybywa
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka mi kiedyś wrastał w dużym palcu . podkładałam pod paznokieć kawałek waty taki w kulkę zwinięty . nosiłam tak dopóki ten paznokiec mi do góry nie zaczął normalnie rosnąć a nie w skórę . włożenie bolało i parę dni też bolało . ale po kilku tygodniach problem się skończył .
współczuję bo wiem że to cholerstwo boli .
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Agniesia ślicznie wyglądasz w tej nowej fryzurze,zdjęcia dzieci tez superwo,Adrianek jaki pyzunio sie zobil jak mój Danielek,a Karince widzę,że wspinaczka została
![]() a ja dzisiaj jestem wykonczona od samego rana sprzątanie ale na szczęście Daniel caly dzien nie spal i poszedł spac o 20 teraz się relksujemy przy drineczku co do sikania,nadal co sikanie musze zmieniac spodenki,dopiero jak troszke mu poleci to krzyczy mama i lecimy do nocnika ale na nim kończy,kilka razy udało się bez zmoczenia i kilka razy jak juz się zesikał to kazałam mu zdjąć spodnie i iść na nocnik dokończyć to nawet się posluchal i tak zrobił,a jaki dumny z siebie chyba mu się podoba bo nie chce pampersa zakladac,ale dzisiaj kupki nie zrobił,ciekawe jak to będzie bo do tej pory nie było mowy żeby usiadł jak czaczynał się skupiać
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Pop przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale przez 2 dni nie mogłam zalogowac się na wizazu
![]() Wszystkiego najlepszego dla Oliwki, dużo zdrówka, bo to najważniejsze...... Agnieszka w nowej fryzurze wyglądasz rewelacyjnie ![]() a tu link do promocji na klocki http://citeam.pl/oferty/kupony-alleg...tm_term=Kupony
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ten zakwas co robię to teraz tak kwaśno śmierdzi, ale jakiegoś extra bombelkowania to nie zauważyłam. Poczekam jeszcze z 2 dni, jak nic się nie zrobi to wyleję, i zacznę od nowa
![]() Dzisiaj chce przebiez moją taka trase, czyli obwodnice drogami rowerowymi na około, wychodzi kokoło 12 km najmniej 14 najwięcej, zalezy w którym momencie skończę lub zacznę. Kondycje mam kiepską, wczoraj biegłam, chyba przez to ze tak dużo w ostatnich dniach schudłam Aga jak mojemu tz pokazywałam ta fotkę jak mała stoi w wózku przy komodzie to się śmiał bo mój to sobie taboret taki wysoki podstawia pod szuflady do których zajrzeć nie może Taborety mam na takich dwóch nogach więc wywrotne, ale jak narazie albo w pore zauważamy, albo on ma tyle szczęścia.Im bliżej końca roku tym mi się większy banan na twarzy robi że już niedługo wiosna
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi też się wrastał jakiś czas paznokieć, wycinałam go kilka razy i tak wyginałam do góry i teraz mam spokój. Pop- wzruszyłam się jak oglądałam zdjęcia Oliwki- szczególnie to na wadze, jaka ona maleńka była ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- wiecie że sól fizjologiczna od16 listopada tylko na receptę.
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
sara sól ? zgłupieli ?
Ja kupiłam granatową bo mam srebrne bolerko do niej Ola będzie w kolorach naszej choinki ☠☠☠ handlowa niedziela trzeba sklep chociaż na 3 h otworzyć . weeka mi tu psują . jakby któraś chciała małe lego nie duplo to karton 1600szt jest w realu za 109 zł o taki http://allegro.pl/gigantyczny-box-xx...996943000.html
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
1 tydzien urlopu za mna, a ja jestem bardziej zestresowana niz przed... Przystosowanie Tosi do zlobka poszlo w miare gladko - trzeciego dnia juz wchodzila sama, chetnie i zostala na 4 godzinki, zjadla obiadek, bawila sie z dziecmi i wyszla szczesliwa. pierwsze dwa dni to byl jeden wielki ryk przy wchodzeniu, ale jak mama znikla z oczu, to juz luzik i frajda. zdaje sie, ze ja pierwszego dnia wiecej ryczalam niz ona
![]() Tylko niestety choruje nam caly czas przedszkolak nasz dzielny i madry juz 4 tygodnie ma kaszel mokry w dzien. w nocy moze 2-3 razy kaszlnie... tydzien temu bylismy w przychodni. dostala syrop wyksztusny i przeciwalergiczny, ale zmiany nie ma. doszedl za to katar (pewnie ze zlobka). cholernie sie martwie, ze to jakies zapalenie pluc bede dzisiaj zamawiac wizyte domowa, bo nie chce, zeby cos podlapala dodatkowego w przychodni jutro.. poza tym kaszlem i katarem nie ma nic - ani temperatury, ani braku apetytu ani obnizonego nastroju.. zdrowe kaszlaco-smarkajace dziecko ![]() nie wiem zupelnie, czy jutro prowadzic ja do zlobka.. prezentow nei mamy zadnych jeszcze - bo nie chce z kaszlacym szkrabem jezdzic do sklepow. do tego czuje, ze wszystko jest na mojej glowie, bo TZ w tej nieszczesnej przychodni sie przeziebil... znowu wpadam z jakimis swoimi zalami.. glupio mi tak, ale nie wiem co robic za bardzo sie wszystkim przejmuje i jak o tym napisze, to jakos mi lzej..
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ty pracowałaś w sklepie pumy, mój kuzyn kupił buty 5 miesięcy temu i mu na palcach pękły. Dał ponad 300 zł za nie i nie chcą mu reklamacji uwzględnić. Można coś jeszcze zrobić?
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie ania ale z tego co wiem to jesli wada nastapila w ciagu 6 miesiacy od zakupu to domniewa sie ze byla juz przy zakupie - a dali mu na pismie ze nie uwzgleniaja reklamacji?? szkoda ze nie ma mojego tezeta... bo on kiedys mial podobna sprawe...
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do niego i teraz jakoś na dniach minęło 6 miesięcy. Nie uznali reklmacji i dostał odpowiedz na piśmie
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
a co mu dali na odmowie??? jakie uzasadnienie
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
napisali mu że but się rozwalił z winy użytkownika, jakoś tak. A w sklepie babka powiedziała, że po pół roku but może się już rozwalić i ich to nic nie obchodzi
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-12-18 o 11:46 |
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co na jego miejscu zrobilabym sama ekspertyze.... idzie sie chyba do rzecznika praw konsumenta i oni daja tam swoja opie i wtedy do sklepu zanosi sie juz sama decyzje - bez butow zeby nie mogli ponownie miec butow do rozpatrzenia....bo za pierwszym razem na pewno jakas osoba ze sklepu wydala taka decyzje... a jak drugi raz wydadza negatywna to zostaje juz tylko sad... tylko coz ta decyzja zie robi to nie wiem....zaraz dryndne do tezeta i skoncze mysl:P
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- aha i jego piersze pytanie bylo jakie buty kupil... bo jesli kupil do tenisa a chodzil po asfalcie to nie ma co sie klocic.... czy np do koszykowki....ktore sa na inna nawierzchnie.... ale jak np do biegania to moze byc ok..... no i on mowi zeby dac je do rzeczoznawcy w federacji konsumentow - z tego co wie to ok. 50zl kosztuje opinia.... i druga reklamacja tylko na podstawie tej opinii |
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wczoraj bylam z bonami w HM, wzielam malej pare bluzek, spodnie, dresik z kotem ,be kota nie bylo:P,tz sie ze mnie smieje ze dziwna jestem bo ladny ten kotek ,moze....nie wiem,ale moze tak jak Ana sie przekonam
![]() wczoraj bylysmy renifery zywe ogladac i mikolaja oczywiscie nie chciala mala odejsc,fajnie wygladala musze jeszcze raz isc fotke jej cyknac. POP PRZEPRASZAM OLIWCIE ZE DZIS, ALE NIE MIALAM ZA BARDZO CZASU,TESCIU DZIS POJECHAL. WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NASZEJ DZIELNEJ 2 LATKI! NO I ZRYCZALAM SIE JAK GLUPIA NA ZDJECIA PATRZAC. A tu Oli z siostrzyczka (szwagierki cora) Agnieszka dla mnie twoje wlosy nadal sa meeeeega dlugie hehehedzieciaki sliczne jak zawsze zreszta. Wercia tak samo! do niej mam sentyment bo sie rodzila wtedy co moj diabel.
|
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
no to juz po wizycie jestesmy.. musimy kupic inhalator.
osluchowo jest czysto, antybiotyku nie trzeba, tylko inhalowac. do zlobka ma nie chodzic (fajnie, tylko, ze musi sie zaadaptowac przeciez... )wyszlismy na wyrodnych rodzicow, bo: 1 - szmery w serduszku - nie pamietalam, czy bylo echo robione (potem sprawdzilam w ksiazeczce, ze bylo jeszcze w szpitalu) 2 - krzywe nozki - juz dawno powinnismy byc pod opieka ortopedy 3 - Tosia za duzo wazy. 17kg, jest gdzies tam wysoko na siatkach centylowych dla swojego wieku i w zwiazku z tym ma duzy brzuszek i robi jej sie lordoza 4 - alergia - u alergikow takie infekcje moga sie bardzo przedluzac, a my mamy 2 koty i to nie sprzyja zdrowieniu.. nic tylko odebrac nam prawa do opieki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

).

dla Werci

Parę dni i się przyzwyczaisz.Mamy identyczną długość włosów teraz