|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Tcik poszedl sie kapac, wiec zagladnelam
![]() Pizza byla pyszunia picolo tes;p namowilam tzt i zlozylismy lozeczko i musze w biegu zamowic cos na sciane.. bo mialo byc lozeczko w innym miejscu a teraz ma swoj kacik i trzeba cos wyczarowac zeby tzt przykleil![]() i teraz prosba do Was czy ktores literki byly przyklejane a nie wiercone?? Agacia gratulacje cudnie ze tato jednak byl
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() Pomyłką się nie przejmuj, będziecie mieli co wspominać ![]() Dobrze, że tata przyszedł
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Zamykam kompa i spadam
podziubię jeszcze sobie - powoli kończę drugi obrazek nad łóżeczko![]() Ciekawe o której szanowny pan mąż się zjawi ![]() Dzidziol mi się tak wypycha, że mam na wierzchu calusieńki pępek ![]() Dobranoc
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3935 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny i brzuszki
![]() Czy Wy tez dzisiaj mieliście ciężki dzień? ja zaczęłam 30 tydzień i odczuwam ciężkość. Normalnie dzisiaj wszystko mnie dusi, nie mam humoru.. i jeszcze przed chwila było mi tak nie dobrze ,że aż wyszłam na dwór zaczerpnąć świeżego powietrza.... Chyba idę spać... bo już dzisiaj nie dam rady. Oby tylko mi się nie odbijało... marudzę ...wiem... Nasz Hubert też zmieniło pozycję w brzuszku- tzn z lewej części brzucha przerzucił pupcie na prawą część brzucha i w tym miejscu mnie tak strasznie boli jak chodzę... nie wiem... może za mocno naciąga mi tam skórę albo dusi na jakiś mięsień... Trochę was poczytam - może jutro.... bo ciężko mi czytać po 10 - stron na raz. ![]() pozdrawiam i kolorowych snów życzę... a i oczywiście spokojnej nocy bez wycieczek do toalet
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór!
agaciu, gratuluję i winszuję Dziewczyny... u mnie kolejna dolegliwość się kłania... od wczoraj z trudem oddycham. Gdy leżę na plecach mam wrażenie jakbym traciła oddech, oddycham wtedy jak ryba wyciągnięta z wody :/ Jutro zaczynam 31t. Wiem, że któraś z Was też tak miała. Moje pytanie - przeszło?? ![]() dziś miałam ochotę się seksić z tż... ale przez to oddychanie nie mogłam sobie znaleźć dogodnej pozycji |
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wydaję mi się że będzie jeszcze gorzej... |
|
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
uska mi też się wydaje że można je na taśmie przykleić
tylko ja bym radziła piankowe w takim razie nie drewniane będa lżejszeco do oddychania to na szczęście na boku jest ok ale na plecach to nie ma szans żeby leżeć...(36tydz juz u nas i niestety ale jest coraz ciężej ale może u was będzie inaczej )---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- spadam z forum mamusie i brzusie spokojnej nocy dla wszystkich!!
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam spać, dobranoc
|
|
#3941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wklej zdjęcia do klubu będzie kolejna piękna panna młodanormalnie szok miałam załączone antyradio i stwierdziłam że to może za ciężkie brzmienie dla młodej i załączyłam jakąś muzykę poważną na open fm i Młoda tak zaczęła szaleć że masakra ) tylko chyba nie za fajna pora na dyskotekę co by się nie przyzwyczajała za fest
Edytowane przez dph Czas edycji: 2011-12-17 o 23:45 |
|
|
|
|
#3942 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
ja też w ciąży mam mega ochotę na 3-bita mogłabym zjeść parę codziennie ![]() ![]() Cytat:
okaże się na początku stycznia jak pojedziemy odebrać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na święta i na poród będę wyglądać jak człowiek bo teraz mam takie odrosty że szkoda gadać. Juz się doczekać nie mogę właśnie siedzę przed kompem i nagle zrobiło mi się mokro na koszuli patrze a tam siarka wypłynęła z (.)(.)
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dziwie mu się wcale i nie chcę go zmuszać bo to powinno wyjśc od neigo samo z siebie ale było by miło jak by chciał być było by mi łatwiej w końcu ja też bardzo przeżyłam strate dziecka bo też to widziałam baaa nawet byłam z tym sama w domu zanim po niego zadzwoniłam by przyszedł do domu i dzwonił po karetke a ja sie boję tylko tego przedmiotowego traktowania bo wtedy zostałam okropnie potraktowana jak przedmiot czułam sie okropnie noo ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni wiem że i tym razem sobie poradze choć wiem że będzie mi ciężko
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
A JA UCIEKAM SPAĆ
o ile się uda bo mały strasznie wygina śmiało ![]() jutro wraca TZ z delegacji
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Troszkę znów ogarniałam dzisiaj u nas pokój- ścieranie kurzy ciąg dalszy i nie mam siły.. MartuNiunia87 super poukładane ![]() Lucy ![]() czubasek jak brzuszko?? wzięłaś nospę?? MissZuzia oj grabisz sobie kochanieńka, grabisz... ja nic złego nie widzę, że pomagają Pearl rodzice, po prostu jestem w szoku że można mieć tak wspaniałych rodziców... gdy się sama ustawi to należy okazać wdzięczność, ale o tym wie- i tak wdzięczność odwzajemnia, poprzez uczucia (tak jak pisała wcześniej o nich to panuje super atmosfera i ma z nimi świetny kontakt) dlatego zazdroszczę bo ja ... wiadomo jak było szkoda, że nie może mieszkać blisko nich, tylko będzie słuchać teściówki no ale tż ma tam pracę więc lipton coś kosztem czegoś jak to mówią
|
#3946 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na fotorelacje!! ![]() oj to tak z miłości Cytat:
nie paiętam ceny dokładnie, może zawyżyli ![]() NIE! KAMCIURCE TEŻ SIĘ PODOBAŁO NIEBIESKIE!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehehe, się rozbestwił dzieciaczek niech tylko wyjdzie to pokażę mu gdzie jego miejsce ![]() Cytat:
ja osobiście też bym pomogła tak córce, czy synowi, gdyby byli normalni i kochani tak jak Ty, bo nie każdy jest taki- znam takie przypadki u A. w rodzinie
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
A ja zamiast iść spać to leżę i ryczę. Nie śpię bo czekam na męża który miał "imprezo-zebranie" z pracy a że musiał tam dojechać 50 km w jedną stronę to czekam jak głupia
I tak przeglądam neta i czytam i co wyczytałam? że teraz jest moda na fotoreportaże z porodu a oglądałam ten http://www.iwonabaldyga.pl/blog/2011...ztyn-warm-maz/
|
#3948 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do mieszkania oddzielnie, to ja od razu po maturze wyjechalam na rok do Londynu, ale tam, jak znalazlam prace, to nie wzielam od Rodzicow ani grosza - nie mialam takiej potrzeby. Zarabialm spokojnie na tyle, zeby sie utrzymac i jeszcze pobawic sie, pozwiedzac i odlozyc troche na studia. Po powrocie do Polski najpierw studiowalam w Poznaniu i tam juz utrzymywali mnie Rodzice - wiadomo, musialam sie uczyc i nie bardzo byl czas na prace. Jednak w wakacje jezdzilam do Anglii, zeby sobie cos odlozyc na kolejny rok studiow. Pozniej juz byla magisterka we Wroclawiu i Erasmus w Berlinie - totalnie nie utrzymaniu Rodzicow (oprocz stypendium), ale caly czas sobie tlumaczylam, ze zaraz po obronie pierwsze co zrobie, to pojde do pracy. No i nawet dostalam propozycje od mojego bylego nauczyciela i mialam zaczac od wrzesnia, ale "zdarzyl" nam sie Nietoperek. I teraz pupa... Jest mi glupio, ale Rodzice caly czas mowia, ze nic sie nie dzieje, ze na szczescie mamy takie warunki, ze moga nam pomoc, tylko wiadomo, ze to jest tymczasowe i powinnismy jak najpredzej sie sami ogarnac. Wdzieczna im jestem za to bardzo ![]() Cytat:
a plukanki faktycznie pomagaja Cytat:
![]() i super, ze tato przyszedl ![]() Cytat:
Co do specyfikow, to jak przezyjesz mleko z czosnkiem, to syrop cebulowy bedzie smakolykiem ![]() Dph, ja tez widze, ze moj Smok reaguje na klasyczna. Szczegolnie na Mozarta Cytat:
![]() Cytat:
. Ja na razie nie zostawie przeciez dziecka samego, ale mam w planach od nastepnego roku szkolnego dawac chociaz korepetycje dzieciakom, zeby miec na podstawowe potrzeby swoje i DzidziAch...zasnelam o 21 i mialo byc tak pieknie,ale Rodzice wrocili z imprezki wigilijnej i Tato oczywiscie musial zajrzec i zapytac sie, czy spie. Zawsze wtedy sie budze i mowie, ze juz nie Przyszedl pokazac taki jakby lampion,ktory wylicytowali - szklany aniolek recznie malowany, robiony przez dzieci niepelnosprawne - sliczny, ale wolalabym go zobaczyc rano ![]() Pozniej zeszlam do nich na dol, zjadlam kanapke z wedlina i pomidorem, popilam cieplym mlekiem i teraz brzuch mi rownomiernie podskakuje... No i sobie czytam Was, czytam... az tu nagle slysze taki jakby maly trzask - Nietopson wszedl pod zebro Nie napisze, jak to bolalo, bo dostalabym bana...
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-18 o 01:26 |
|||||||
|
|
|
#3949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do drugiego - zgrał się z moim widzę no i dobrze, niech pokaże mamusi gdzie jej miejsce hihihi ![]() Obejrzałam hostel na polsacie, zjadłam parówki, wypiłam zieloną herbatę z cytryną z biedronki- jest mega masakra jakaś Dobranoc dzieciaki
|
|
#3951 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry! Dziś już spało mi się lepiej, nie kaszlałam w nocy i jakoś tak choroba powoli odchodzi - na szczęście !
Wczoraj zaczęłam robić porządki świąteczne, ale będę robić codziennie po troszkę, bo inaczej nie dam rady - wieczorem oczywiście po wysiłku nogi jak balony - mąż masował i wyczytałam, że skurcze jakie mam to już normalne w tym miesiącu a mam tak jeden-dwa na dzień. agacia_cz - ode mnie też najlepsze życzenia na nową drogę życia ![]() MIŁEGO DNIA
|
#3952 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale moimi rodzicami też się moge pochwalić, chociaż wiedzą że mąż dużo zarabia i nam na nic nigdy nie brakuje to i tak chcą pomagać- mama się uparła i kupuje wózek tata się uparł i nie chce żebyśmy płacili za mieszkanie(mieszkamy z nim teraz bo ja nie chciałam w krakowie-gdzie tż ma mieszkanie- i będziemy się budować na wiosne jak dobrze pójdzie), nie da się im nic przegadać i są naprawdę kochani Cytat:
a u nas jest śnieg!!!!!!!!!!!!
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() A co to jeszcze śpimy???? ![]() Ja już wstałam, tz znowu chory i chrapie...spać nie daje ![]() Wypiłam syrop z cebuli i tak jak Pearl napisała w porównaniu z mlekiem i czosnkiem, syropek był smakołykiem Teraz jeszcze popijam herbatę z cytryną i wcinam mandarynki(wczoraj zjadłam pół kilo )---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Pearl tak dokładnie to nie wiem ile czekać, w pracy mi sie nie śpieszy bo przygotowuję rano i nie kojarzę(wkładamy masło do takich kontenerków podgrzewanych). Musisz zaobserwować ale myślę że tak 2, 3 minuty. Ps. dzisiaj ostatni Dexter
|
#3955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuśki
Spalam dzisiaj dobrze,zjadłam śniadanko i weszłam się przywitac ![]() Wiecie ostatnio ciagle krąży mi myśl po głowie ,że nie zauważę ,że odeszły mi wody albo nie wyczuję,że mam skurcze porodowe.... |
|
|
|
#3957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niestety byłam już 2 razy zaprawiona:/ a co do wody z solą, to tak naprawdę żadne tantum verde i homeopatyki mi tak nie pomogły, jak zwykła woda z solą rano i przed spaniem więc ja Polecam
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() wczoraj pojechaliśmy z TZ na jarmark Bożonarodzeniowy do Rynku zjedliśmy po gofrze, połaziliśmy, faaaajnie było ![]() Zaraz jadę po prezenty, TZ w pracy, jadę też sobie wybrać torebkę, bo TZ się wkurza że do mojej sie już nic nie mieści i nie może mi portfela podrzucić, także pitnie mi się nowa torebka, ciekawe czy coś znajdę, bo chcę taką przez ramię - listonoszkę, bo wiadomo jak już będzie dzidzia to z wózkiem taka najwygodniejsza, taką mam też teraz, ale jest malutka, więc trochę większą, ciekawe czy coś znajdę... dziękuję ![]() Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() dobra idę się zbierać, muszę zrobić coś z moim kołtunem na głowie, bo ja mam kręcone włosy i wczoraj poszłam spać z mokrymi więc czeka mnie niezła przeprawa ![]() do pozniej
|
||
|
|
|
#3959 |
|
Rozeznanie
|
hejjj
jak tam niedziela?? u mnie leeeeeniwie
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry brzuchatki
![]() lecę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- nie brałam nic, położyłam się i przeszło po pewnym czasie. Ale miałam strach bo wywinęłam po południu orła, nie trafiłam w krzesło dzisiaj u nas z rana snieg padał ale wszystko się stopiło miałam tak ciężką noc ze szok, od 22 do 1 wyłam bez przerwy i mała jeszcze tak te syrki wypychała że aż jęczałam.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

cudnie ze tato jednak byl

no cóż stres

)

okaże się na początku stycznia jak pojedziemy odebrać 

kupiłam szpinak wczoraj i też sobie zrobie bo mi smaka narobiłaś
zobaczymy po19stycznia

no ale tż ma tam pracę więc lipton 
Nie napisze, jak to bolalo, bo dostalabym bana...
no i dobrze, niech pokaże mamusi gdzie jej miejsce hihihi