|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
obecna
![]() hej Texasik, ale mały mężyzna A ja jeszcze wczoraj wyskoczyłam do auchan po prezent urodzinowy dla Natalki.W szale świątecznych prezentów które robiłam hurtem na raz dla wszystkich zapomniałam że jeszcze przed świętami Natalka świętuje. Chwilę później sis ma urodziny i Nikoś, tak więc potrzeba mocy prezentów Fajnie że tą kartę z pracy miałam i mogłam zaszaleć ![]() Laura dostanie lalkę i wózek bo to taka jej Blanka zaczęła się dość dużo bawić lalką.Wózek od sis.Blanka dostanie misia śpioszkahttp://allegro.pl/spioszek-lezacy-kr...985722210.html tylko różowego. Z porządkami to ja też jestem w tyle, ale do przodu nie ruszę.W tym roku nie sprzątam,nie cuduję.Mamie daję pieniążki i mama organizuje wszystko.Kochana mamusia. idę pić kawkę i wstawić zupkę.Dziś cały dzień same.Mąż do pracy poszedł :/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() my tez dzisiaj same bo malz pojechal do Bytomia na spotkanie z klientem a po poludniu jak wroci idziemy w gosci do przyjaciol ![]() Anula hehe udala ci sie Martynka Texasik gdzies ty byla jak cie nie bylo ![]()
|
#1533 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly dzis spal mi do 9 a na 10 na pilke, szybko wstalam dalam sniadanko i wyszykowalam i pojechaly chlopakiEryk je sniadanie i bierze sie za porzadki bo na 12 do kosciola potem 15.30 lekarz i na 17.30 Eryk ma basen, takze dzis za wiele nie zrobie bo caly dzien w rozjazdach maly dzis w nocy nie wiele kaszlal i calkiem dobrze spal, nawet pozwolil rodzicom na male conieco ![]() ale rano jak wstal to dostal napadu kaszlu i tak z 5min kaszlal, slysze, ze mu sie odrywa na maksa
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, ja placków nie robię, ale kiedyś robiłam tak, że do warzywa/owocu starkowanego dodawałam jajko, mąkę, jogurt naturalny i przyprawy.
Svi, to chyba dobrze, że kaszel się odrywa
|
|
#1535 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie śmieję się ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1536 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() jeju ja jeszcze nawet okien nie umylam, zreszta caly czas pada ![]() w zasadzie to sie nie spinam bo swieta i tak u rodzicow choinke z tz stwierdzilismy, ze kupujemy tylko taka mala, na komode duza bedzie u tesciow
|
|
#1537 |
|
Ola-Unhola
|
Ja tylko macham, bo lecimy z B do fryzjera ![]() Odezwę się po powrocie i poczytam ![]() Miłego dnia
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Milego weekendu
Texasik witaj Svi, trzymam kciuki za wizyte ![]() Musze sie zdrzemnac na chwile, bo po nocy jestem, a jeszcze mam duzo do zrobienia i wieczorem znowu do pracy wiec
|
#1539 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w mozesz powiedziec jak nazywal sie ten specyfik do inhalatora, ktorego uzywacie?
|
|
#1540 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ale starałas się chociaz Cytat:
ja też mam nadzieję na chociaż podstawowe a i ztym nie bedzie łatwo dziś zaledwie pościel przebralam i małe pranie zrobiłam, sprzątanie czeka a ja tu siedzę, ale zaraz uciekam ![]() to tak jak mojemu mężowi Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
nigdy nie jadłam z feta ale brzmią apetyczniejak robisz? hmmmmm ![]() mały przystojniaczek wypiłam kawke więc ide coś pożytecznego zrobic ...a do kawki miałam resztę masy krówkowej........
|
|
#1541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
wlasnie wrocilismy od babci mojej. Oliwka zasneła w samochodzie i spi dalej. Kupilismy dzisiaj choinkę i mamy zamiar ją jeszcze dzisiaj ubrać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
hehe u nas dziadek przebrał się za mikołaja i jak tylko wszedł do pokoju to oliwka " to Dziadziuś!" ale pozniej troche ją zbilismy z tropu i przestraszyła się Mikołaja ![]() chociaż jak teraz wspomina to mówi ze "troche go lubi" ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
no i nie idziemy do przyjaciol bo zadzwonila mi ze myje okna i sie nie wyrobi a tak sie cieszylam bo dawno sie nie widzielismy a teraz to nie wiadomo kiedy malz bedzie mial wolny dzien week. zeby sie spotkac-jedynie same na klachy
![]() Cytat:
pewnie po nocy sie nazbieralo a podajesz jakis syrop wykrztusny?
|
|
#1543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak ma gorszy dzień,to potrafi stanąć w miejscu umytej podłogi i specjalnie szurać butami ![]() Dzisiaj też bez popołudniowego spania i od dłuższej chwili marudzi na maksa,zaraz idziemy się kąpać,kolacja i spanie
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
posprzątałam z grubsza, mam jeszcze podłogi pomyc ale mi się nie chce
![]() chciałam Wam jeszcze napisac, że dziś na ang było suuuuuuuper, Zuza sporo powtarzała i się łądnie bawiła, powiedziałabym że najwięcej korzystała z tych zajęc ![]() nawet się Mouse nie bała i przytulała się do niej w czasie lekcji bo tydzień temu to chyba kryzys przechodziła ale wtedy to wogóle dzieciaczki coś niemrawe i marudne były
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ma może któraś z was do sprzedania karuzelę po swoim smyku?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
morska, kupiłam Ci 3 mydełka - podaj mi adres na pw to wyślę jeszcze przed świętami
|
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ![]() Bartoś już śpi,ale po kąpaniu i tak odstawiał cyrki i długo nie mógł zasnąć oj,nie służy Mu to,że nie śpi w dzień
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze chciałam wspomnieć, ze zaznajomiłam się asortymentem sklepu Mango w związku z promocją i nie wiem czy zauważyłyście ile kosztuje przesyłka
chyba 39 zł, dopiero powyżej 250 zł wysyłka 9 złale jak wybierzecie opcję dostawy do jednego z wybranych sklepów (spis na stronie) to dostawa jest gratis bez względu na kwotę zakupów - odkrył to mój kochany małż i zrobiłam małe zamówienie bo tyle za przesyłkę nie miałam ochoty płacić
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się, żeby w końcu napisać ale tyle produkujecie, że nawet nie zdążę doczytać i już zmykam. Teraz też po łebkach poczytałam ![]() O dziwo wszystko już wysprzątałam, łącznie z myciem okien, odsuwaniem wszystkich mebli i sprzątaniem wewnątrz szaf, szafek. Nawet choinkę mamy ubraną. Chcę jeszcze tylko upiec pierniczki ale to Zuzka mi pomoże Wigilia u teściów i mojej Mamy. Prezenty już prawie wszystkie mam, tylko świąt nie czuję ale to pewnie przez pogodę ![]() Po świętach Zuzka zacznie chodzić do przedszkola i mam nadzieję, że będzie chętnie chodziła. Niania mówi, że będzie za Nią bardzo tęskniła. No i chyba będziemy pracować na zmiany A tak mi to nie rękę. Zuzka już nie ma drzemek w dzień więc pada 19-20 i mało będę Ją widywała jak będę szła na późniejszą zmianę Poza tym u nas wszystko ok. Zuzia ciągle gada jak nakręcona i ostatnio jest dużo grzeczniejsza (ale ). Mam nadzieję, że to nie chwilowe Z jedzeniem różnie ale nie jest najgorzej. No i tęskno mi, ale ja nie mam możliwości pisać w pracy Buziaki dla wszystkich Ps. Jola, choinka ładna ale mała jednak. Ja mam taką 155 cm i stoi na koszu wiklinowym i mam wrażenie, że ledwo ją widać Kupiłam już nową, taką 220 cm ale w tym roku nie postawię bo nie chce mi się na nowo ubierać.
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ubralismy choinkę, jestem wykonczona.ze 3 godziny nam to zajeło. |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda ze Werka swoja zepsuła -tak ciagnela ze sie nie kreci ![]() to sporo-my w godzine sie uwinelysmy
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też Cię kochamy ![]() My pewnie w piątek będziemy ubierać ![]() Dobranoc Też idę. Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#1554 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie za górnika ![]() Nie no, to pierwsze, wiadomo ![]() Mi już Pani raz nagrywała filmik, musiałam mieć nieźle minę zdziwioną, skoro postanowiła udowodnić swe słowa ![]() Cytat:
Pamiętamy, pamiętamy ![]() Śliczny chłopiec z Danielka Cytat:
Już piszę pw .
|
|
#1555 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
bylam na listach do m
fajne ![]() u lekarza ok, nic groznego sie nie dzieje Cytat:
a juz sobie poszukalam przed wyjsciem i dostalam recepte
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Również wpadam pożyczyć Wam miłej niedzieli Jedziemy na obiad do Rodziców wpadnę wieczorem Svi cieszę się,że Marcelkowi nic poważnego nie dolega |
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Witam się i spadam na obiad a potem do teściów. |
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() my juz po obiadku, teraz sie relaksuje z herbatka ![]() Cytat:
|
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wczoraj mielismy gości, na szybko sprzątałam, robiłam sałatkę grecką, z małzem do koleżanki fryzjerki /sam nie pojechał - jak dziecko / ... dzisiaj dopiero ogarniałam kuchnie bo był sajgon Wyjaśniło się w końcu co z naszym sylwestrem ... kolega znalazł nocleg w jakimś pensjonacie pod Zakopanym nie wiem czy będzie fajnie, bo nie mamy mieć tylko 1 piętro i nie ma tam kuchni , ale przynajmniej nie będziemy siedzieli w domu ![]() Bartek od rana tylko z ciocią Donką więc mam troszkę luzu ![]() jak bym tylko mieszkała bliżej, to wpadła bym na 100% Cytat:
![]() nooo chyba, ze wykorzystam talony małża ![]() fajny ten śpioszek super, ze mama CIę odciąży na święta i wszystko przygotuje Cytat:
szybko CI poszło sprzątanie tez bym chciała być juz tak obrobiona ... jutro zaczynam piecznie ciasteczek, babeczek i orzeszków - z pomocnikiem Ba - więc będzie wesoło ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- idę nałożyć maskę na twarz i jedziemy do teściów ... a po drodze jeszcze po mleko
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Fajnie że tą kartę z pracy miałam i mogłam zaszaleć 

, no ja też 

nigdy nie jadłam z feta ale brzmią apetycznie

chyba 39 zł, dopiero powyżej 250 zł wysyłka 9 zł