|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Melduję się i ja z Szymciem w nowym wątku
![]() Nie dam rady Was nadrobić... ![]() Nie mam jeszcze internetu, mąż ma tylko w telefonie... Tęsknie za Wami...
|
#392 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
. my zaczynamy chyba od ryżu. zobaczy sie mam dwa tygodnie na opanowanie 2 książek annabel karmel.![]() przykro.. ![]() Cytat:
Cytat:
A ja mówie dobranoc i do zobaczenia jutro
|
|||
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Jeszcze Wam napiszę od czego mój syn od kilku dni dostaje histerycznego napadu śmiechu. Otóż taki ciężki stan powoduje u niego... wkładanie główki w ten otwór na głowę w bodziaku i wieczorem zdejmowanie bodziaka przez głowę
|
|
#394 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór,
na początek Eveewe, Dziubek79, Iustyna1,Brumek, Telik, CarmelaSoprano, Aania_20, Jacieeeee, Nerola, Kajool dziękuję w imieniu Helenki ![]() My dzisiaj cały dzień spędziliśmy poza domem, najpierw mały wypad do Factory na zakupy (kupiłam sobie sukienkę ), a potem reszta dnia u teściowej, na obiadku i w ogóle obijaniu się. Jak kiedyś pisałam, ja nie narzekam na swoją teściową - lubię ją. Aż mi głupio I do domku wróciliśmy po 20, potem kąpiel Helenki i utulenie jej do spania. Dzisiaj miała problemy z zaśnięciem (z reguły sama zasypia w łóżeczku), stękała, popłakiwała ale udało mi się ją uśpić. I mam czas dla siebie (zerkając jednym okiem na Bridget Jones: W pogoni za rozumem)Cytat:
trzymam kciuki aby wszystko się dobrze skończyło. W weekend przelew nie przejdzie, chociaż jeżeli to ten sam bank ( a tak pisałaś) to przy opcji QuickMoney pieniądze od razu są na koncie (przynajmniej w inteligo tak jest) przystojniak ![]() Cytat:
Cytat:
nic na świecie tak mamy nie cieszy jak kupa, bo dzień bez kupy to dzień prawie stracony... ![]() Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących Maluszków i tych większych też
|
|||
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
YouYou bardzo mi przykro ale na pewno skończy się dobrze , wiesz nie ma tego złego ... |
|
|
|
|
#396 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni nie podazam. Wydaje mi sie ze Wiki Juz jest gotowa na nowe smaki. Napisz Cos wiecej o tym ryżu oraz co to za książka ?
Brumku Tymek wymiata. Moja jak widzi bodziaka w moich rękach to od razu mruzy oczy i tak jakby chowa głowę w ramionach. Wie ze zaraz bedzie nakładanie. Ogolnie nie cierpi sie ubierac, przebierać. Jak nie baba Kajool fajnie ze sie nie boczysz. Zakopmy topór wojenny i zapomnijmy. |
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
szkoda
![]() i pośladki Przysłali mi dzisiaj mailem kalendarze do akceptacji - zapowiadają się bardzo fajnie. A to dla cioci Brumka i nie tylko
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2011-12-17 o 23:03 |
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie cudo przecudne Taaaaka grzywa
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
Piwnooka Helenka jest urocza.
Brumek Moj mąż z racji tego ze czesto nie ma go w domu (praca) tez nie jest świadkiem rożnych wydarzeń. Duzo go omija. I to co dla mnie jest codziennością, normalnoscia on widzi po raz pierwszy i robi duże oczy A ja oczywiscie nie wytrzymalam i wypaplalam wczoraj co kupiłam tz na prezent. I Dzis wyłudził go ode mnie. Dziad jeden ale mina jego bezcenna. Dzis całe popołudnie sie "bawił" i testował. A nawet i ja na tym skorzystam. Bede mogła używać tych słuchawek i mieć wolne ręce podczas rozmów telefonicznych. Dodam ze duzo dzwonię. Codziennie do rodziców i rozmawiamy najkrócej z pól godziny.
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku zapomniałam podziękowac za ofertę spędzenia wspólnie czasu
moje dziecko właśnie się obudziło na jedzonko zjadł 180ml i coś zaczął kombinowac w łóżeczku ale jak zawsze dostał buzi w czółko na dobranoc i został w pokoju sam, coś tam wierzga , gada, skrzeczy ale musi zasnąć , nie ma innej opcji a ja dziś mega śpiąca :ziewa: więc niestety będę zmykac nynu ale Wam życze udanej nocki no i kolorowych snów i duuużo snu
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku, dziś znowu mnie porzucasz?
Ja teraz tylko szybko skoczę Tymonka nakarmić i wracam za 15 minut
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem Kochaniutkie
Czytam cały czas tylko weny nie mam żeby się odezwać ![]() Kasy brak, facet ma wyłączona komórkę Ach szkoda gadać nie będę wam smecic o tym Dziś byliśmy z Jasiem w CH dokupić resztę prezentów i odebrałem moja sukienkę z reklamacji Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Brumek - masz szczęście, moja jak widzi bodziaka to zamyka oczy i myśli tylko o tym żeby to przeżyć.
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuski ja zmykac nynac.
Moj tz Juz chrapie słodko. Telik nie ciekawie z tym gościem. Mam nadzieje ze sie wszystko dobrze skonczy. Pa pa pa pa ... Ciekawe kto jutro pierwszy wstanie ?? |
|
|
|
#406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z facetem dziwnie, owszem, ale ja i tak cały czas wierzę że zapłaci, tzn. odda. Mam prawie pewność Tez dziś kupiłam już ostatni prezent i przygotowałam wizytówki na nie wszystkie Od jutra pakuję ![]() Cytat:
Na pewno nie my
|
|
#407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie jakieś cuda bedą z tych opakowań jak Ciebie znam ![]() Ja pakuje wtorek Szary papier + cylafon i taki zwykły sznurek Tak staromodnie
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak było w zeszłym roku
Nie mogę sie powtórzyć, bo to samo towarzystwo będzie ![]() Tylko sznurek zostaje. Zawsze mam sznurek zamiast wstążek. I jakoś mnie nie dziwi, że ty też
|
#409 | |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
Oczywiscie czytam ale nie pisze , Bo zawsze cos.... Stronczek dziekuje za pamiec Witam nowe mamusie Agni brawa dla kupyyyy Piwnooka cudo te Twoje dziecie Telik mam nadzieje ze jeszcze odda, nie bedzie cha..m Agni sliczny Emil ![]() A u nas.... Sophie dzis tak sie smiala w kapieli, Bo mamy kaczuszki do kapania I jak one nabraly wody to tak rechocza ,a Sophie w glos I to tak dlugo och , tak na sercu milo. Jak ona szybko rosnie ... W swieta bedziemy w trojke juz nie sami , taka nasza rodzinka. Dzis juz nakulam gozdzikami pomarancze to swiateczny aromat juz jest![]() Dwa dni bylam chora , gardlo zawalonr , nie wychodzilismy ,ale dzis juz byl spacer. Jutro zakupy... A I jeszcze przeprowadzamy sie na wieksze mieszkanko, no I corcia bedzie spala u siebie w pokoju troche sie tego boje , ale z drogiej strony I'm wczesniej tym lepiej... ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Stronczek pytalas Agni czy czeka do 6 miesiecy z podawaniem marchewki... Ja juz podalam Sophie jablko ale ma na nie uczulenie , wiec od tygodnia jest sama marchew ( gotuje jej) , a od poniedzialku dodam ziemniaka, kupa jak narazie jest ok. Ja daje jej do momentu gdy chce , jak sie wykreca I pluje , przestaje , nic na sile , czasami zjada tylko lyzeczke
|
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
No to do jutra panienki
|
#411 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cały tydzień podczytuję, ale w weekendy T. jest z małym więc mam czas na wizaż Cudna fryzurka Cytat:
![]() Co do książek to ponoc polecaną autorką tu jest Annabel Karmel. podaje przepisy na jedzonko dla maluchów oraz jak zacząc podawac stały pokarm. napisała chyba 20 książek o tym jak przyrządzac potrawy dla niemowlaków oraz dzieci straszych a także dla całej rodziny. Wyjaśnia jakie witaminy sa potrzebne, w jakich pokarmach je znalezc oraz jak przyrządzic. Więc słoiczki na mnie nie zarobią Kupiłam tylko 3 żeby zobaczyc jak wygląda konsystencja i smak. a ryż będę gotowac na taki kleik i skrapiac swoim mlekiem. . dam znac jak poszło za niecałe 2 tygodnie.![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Pięknie sypie za oknem Dominik wstał o 6.08 No ale skoro wczoraj pospał chwilę dłużej, to dziś musiał krócej. Równowaga w przyrodzie musi być zachowana. Spał raczej dobrze, załatwił się dopiero rano, no i już dwa razy ![]() Aaaaa i TŻ mi się wygadał, że ![]() Niech ją bóg ma w swojej opiece, bo jak dziś tam pojadę to mogą mi nerwy puścić (lekarz pozwolił wychodzić z Domkiem, więc czeka mnie obiad z teściami)
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej.
Jaciee Sara zachorowała od leżenia na podłodze to Domi od herbaty Debilki Dobrze, że mały zdiagnozowany. Gdyby nie był szczepiony to przebieg byłby duuzo gorszy i wtedy szpital ![]() U nas piździ i wieje. Chcę śniegu i wybyć z tąd ( tzn z tego domu)- NA ZAWSZE. Wstałyśmy o 7. Piwnooka śliczna ta Twoje córa. Kalendarz napewno wygląda cudnie. Zazdroszczę stosunków z teściową. Eh. Zazdrość to podobno zła cecha...
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
widze,że Dominik zdiagnozowany- to życzę powrotu do zdrowia!!! AgaG. jak tam u rodziców? wczoraj słyszałam,że pozrywało dachy w Ustroniu? a ja idę urabiać męża na nowe kozaki
|
|
|
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
Dzień niedobry
![]() Mam w planach wysłać moje dziecko na Marsa, chce któraś dorzucić swoje do załadunku? ![]() Teliku - ja nie byłabym tak optymistyczna jak brumek a policja wemie od Was jego adres i tel i będzie łatwiej, sprawa jest jasna, bo macie dan przelewu i zaświadcznia z banku że to pomyłka
|
|
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry niedzielnie.
My Juz nie spimy od półtorej godziny. Moja dama sie wyspala i ma gdzies ze jest niedziela. Madziaranew, Agni dziekuje za wyczerpujące odpowiedzi. Ja zacznę chyba od marchewki, która sama zrobię. Wczoraj podalam herbatke jablkowa i smakowalo. Sensacji jakichkolwiek narazie brak. Jacieee Ciesze sie ze Dominik ma sie lepiej. Kciuki za dalsza rekonwalescencje. A śniegu zazdroszcze. Uwielbiam jak pada taki gesty z dużymi płatkami Patik współczuje. Ja bym chyba zwariowala na Twoim miejscu. We własnym domu powinno sie czuc dobrze i bezpiecznie a nie myslec o ucieczce. Musze zaplanować sobie dzien.... |
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, jaka ja wyspana
![]() Cytat:
My obudziłyśmy sie pierwszy raz o 6, ale po jedzeniu i świeżym pampku Sarka poszła spać jeszcze do teraz ( ja z na oczywiście ).
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee Wazne ze Domka zdiagnozowal lekarz i nie musisz sie juz martwic i zachodzic w glowe od czego. Ja tez mam pierwsze dziecko i jakby to powiedziec eksperymentuje na nim wszystko co mi nieznane. Takze nie martw sie i nie doluj.
agunia82 twoj opis koop - usmialam sie jak nie wiem ![]() stronczek 27 ja pierwsze danie jaki epodalam Marysi to byla zupa jarzynowa krem, bo marchewki nie bylo dostepnej. A moja bratowa to wogole ugotowala mu marchew pietruszke ziemniaka i kurczaka i takie danie podala i nic malemu nie bylo. |
|
|
|
#419 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie ja tylko, że nie napiszę bo musiałabym zbluzgać tak, żeby było ciężko co delikatniejszej to przeczytać ![]() taaa napiję się kawy nara Zmorki
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
brumek co do usmiechy twojego syna przy wkladaniu body
myslalas nad tym??moja tez uwielbia sie ubierac i nie mam z tym problemu![]() piwnooka77 widze ze nie tylko ja zerkalam wczoraj na Bridget Jones. Ja wracam do pracy okolo 1 marca po wykorzystaniu dluzszego macierzynskiego i calego urlopu z tego roku plus kliku dni z urlopu 2012. Juz wiem ze bedzie mi ciezko Ominie mnie wiele z jej nauki i pierwszych chwil niestety musze wrocic do pracy, bo zaczynamy budowe domu i musimy wziac kredyt Zdjecia malej sweetttt- zakochalam sieyouyou co do suchej skory moja tez tak miala, kupilam jej z oliatum emulsje do kapieli plus zaczlema uzywac mleczka do ciala dla dzieci z Nivea Baby i swietna ma teraz skore taka milutka w dotyku. A to image mojej malej na dzis |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

. my zaczynamy chyba od ryżu. zobaczy sie mam dwa tygodnie na opanowanie 2 książek annabel karmel.

nic na świecie tak mamy nie cieszy jak kupa, bo dzień bez kupy to dzień prawie stracony...
i tych większych też

No ale skoro wczoraj pospał chwilę dłużej, to dziś musiał krócej. Równowaga w przyrodzie musi być zachowana. 

zębole