|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Ja nie rozumie po jaką cholere Darianna tak sie uparła na ten temat ,
![]() to jest dośc osobista sprawa a Jola jako nasza znajoma z forum dała nam jakis kredyt zaufania , opowiadając o swoim życiu , Nie znamy jej , nie znamy jej historii i jak jej sie życie ułożyło zmuszając do takich decyzji , wiec po co ciągnąc ten temat i dreczyc dziewczyne . Taka sytuacja ma swoje plusy i minusy jak i wierze że dla Joli jako matki nie było łatwo . ale idzie sie przyzwyczaic a tym bardziej jak sytuacja tego wymaga . Bez sensu jest podawanie za przykład np Blanki czy by z ojcem została - takie sytuacje nie rodzą sie w chwile , to jest napewno trudny moralny dylemat dla matki , ale różne są sytuacje życiowe . Też bym Gabi nie zostawiła , ale ja czy Darianna , czy ktokolwiek tu nie musi wybierac , nie miał napewno takiego dylematu , wiec dyskusja co by było gdy by jest bez sensu i napewno przykra dla naszej koleżanki. w sumie nie znam Joli - nie popieram ale i nie potepiam bo nie znam całej sytuacji i to nie moja sparwa , a szlag mnie trafia jak ktoś zaczyna takie gdybanie .. to tyle , opisałam sie ![]()
![]() |
#1292 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Przez swoje x lat zycia przekonalam sie,ze nie mozna mowic "nigdy" i nie ma nic na zawsze.Naprawde zycie bywa przewrotne i czesto nas zaskakuje. I nie mowie tutaj tylko o sobie,ale w ogole...
Czesto jestesmy zmuszeni do podejmowania roznych,trudnych decyzji,ktore z perspektywy czasu okazuja sie zlymi decyzjami... Ja za swoje placic bede do konca zycia... Dziekuje tym,ktore staraja sie lub potrafia zrozumiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama mając lat kilka czy naście, gdybym miała wybrać, wybrałabym życie z ojcem. Tak samo jak mój chłop, tyle że jego nikt nie pytał i został z matką, która go wcale nie chciała. To nie jest takie oczywiste, że matka i koniec. Zresztą to nie jest temat do dyskusji. Jola powiedziała co powiedziała. I nie po to byśmy to oceniały. Nic nam do tego. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Tak teraz liczę te 17 lat syna Joli i liczę... Najpierw dumanie jakim cudem. A potem bum - nagle mnie olśniło, że skoro ja mam teraz 36, a jestem od Joli młodsza o lat 3 i z powodzeniem mogłabym mieć syna lat 17 wcale nie w takim gówniarzowym wieku, bo mając lat 20 bym go urodziła, to Jola tym bardziej. ![]() Jak to się punkt widzenia zmienia i realia zacierają, gdy się ma takiego małego gada tak późno. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-17 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Konto usunięte
|
Kropka, ale możemy się łudzić jakie to my młode
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niektore a was sie teraz czepiają mnie.Milczeć nie będe. A o Blance pisałam Kardashi a nie Tobie. ************************* **** Ja dziś udekorowałam świątecznie dom na ile to mozliwe przy Olce zeby nic nie dotykała. Natalia pakuje prezenty a jutro ubieramy choinkę. Już zaczęły się u nas przeceny świąteczne i ide upolowac jakąś fajna bluzke Natalce pod choinkę.Ide sama bo tłumy na mieście. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-12-17 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Konto usunięte
|
Tak wcześnie pakujecie? Ja zawsze 24 grudnia
![]() Ciekawa jestem, czym Agatka najbardziej będzie zafascynowana ![]() I obmyślam jak ma wyglądać kartonowa kuchenka ![]() A tak drogą skojarzeń - mamy w szkole konserwatora - dłubka. Facet ma zacięcie takie projektanta, zrobił genialny okręt na potrzeby szkoły, teraz stajenkę - szok, ze styropianu powycinał cegły (takie duuuże), cudo. Będę musiała posznupać kiedyś, czy nie ma jakiejś starej szafki na zbyciu w piwnicach, to spróbuję ją na kuchenkę taką ładną przerobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
W tygodniu nie ma czasu za bardzo na pakowanie.A w Wigilie to bedzie niańka do Oli.
Ja spakuje w tygodniu swoje prezenty jak Ola bedzie spała. Ola znowu ma gorączke.To już 3 dzien, to co jutro wysypka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Konto usunięte
|
Możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31108154]Kropka, ale możemy się łudzić jakie to my młode ![]() Nooooo ![]() Cytat:
Ubraliśmy choinkę. Luiza chodzi i mówi "wwwwwooooowww" ![]() Miała tyle wrażeń, że noc pewnie będzie ciężka.
![]() |
![]() |
#1300 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Jak chcesz, to spytam jej, czy wciąz chce sprzedać, czy już jej przeszło. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a nie miała jeszcze trzydniówki? oby to tylko to. ![]() Ja też już powoli zaczynam pakować prezenty, bo w dzień wigilii będzie wystarczający sajgon. ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() Znajomi likwidują drzewostan na działce, więc dziś byliśmy sobie wybrać nasze drzewko. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31108154]Kropka, ale możemy się łudzić jakie to my młode
![]() A nie? ![]() A chlopakow dwoch 18 i 16 lat ![]() Cytat:
Albo jak nie trzydniowka,to zeby moze ![]() ---------------------------------------------- Oli ma juz 1,2,3, i czworki. I caly czas pcha paluchy do paszczy tak z boku jakby piatek szukal. Ale cos pisalyscie,ze to za wczesnie na piatki.To kiedy one wyleza? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
Konto usunięte
|
Piątki dziwnie, bo mogą do 2 lat ale mogą i później chyba.
Agata ma u góry 1,2,3 przebite (ale nie widać ich jeszcze w uśmiechu) i 4, a na dole 1 i 4 tylko ![]() Ja nie mogę pakować niczego teraz, bo nie mam gdzie schować ładnie zapakowanych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31109388]
a my zdecydowaliśmy się w tym roku na żywe drzewko. ![]() Znajomi likwidują drzewostan na działce, więc dziś byliśmy sobie wybrać nasze drzewko. ![]() ![]() Ale fajnie! Ja kocham zywe choinki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31109542]Piątki dziwnie, bo mogą do 2 lat ale mogą i później chyba. Agata ma u góry 1,2,3 przebite (ale nie widać ich jeszcze w uśmiechu) i 4, a na dole 1 i 4 tylko ![]() Ja nie mogę pakować niczego teraz, bo nie mam gdzie schować ładnie zapakowanych.[/QUOTE] No to smiesznie jej te zeby wychodza ![]() Oli mial na gorze najpierw dwojki,dopiero potem jedynki. Pozniej juz po kolei szly. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Raczkowanie
|
Wleciałam tylko, żeby zobaczyć co u ferminki .
Ufff, dobrze, że się mąż znalazł. ![]() Dobra spadam, bo mąż już w domku. ![]() A ja @ dziś rano dostałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
hej...
echh ależ sie dzieje tu u nas ostatnio... Dla wszystkich kobietek w tym wyjątkowym okresie przesyłam dobrą energię i życze pomyślności... U nas znów mała podłapała katar... ależ się męczy ![]() ale nic dziwnego jak a to ja a to mąż chory wiecznie...masakra do tego oczywiscie remoncik sie przedłużył... oby do środy skończyli......... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |||
Raczkowanie
|
Witam
![]() padam ale dom ogarnięty,okna umyte, przed świętami się jeszcze odkurzy i podłogi umyje. Pierogi i piernik zrobiła moja mama. A jutro będziemy ubierać choinkę i upiekę jeszcze pierniczki na choinkę. Czy słyszałyście o witrażykach na pierniczki??! Ponoć z rozkruszonych landrynek się to robi? Prawda? Ja raczej cienka w te klocki, dlatego pytam Was ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31100069] i co udało się męża namówic? ![]() sukienka fajna, nie na moją figurę, ale podoba mi się ten bombkowy dół.[/QUOTE] udało się namówić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31103887]Darianno, ale tak samo mogą się cieszyć mając ojca przy sobie. Mało tego, mają ułożone życie, mama jakoś tam jest obecna, po co to burzyć? Jeszcze raz: zburzyłabyś spokój swoich dzieci w takiej sytuacji, bo dziecko ma być z matką i już? Ja nie. Jeśli wiedziałabym, że ojciec jest normalny, odpowiedzialny, to nie. Napalone w piecu, zupa ugotowana, farsz do pierogów zrobiony, gary umyte milion razy, mega zakupy odwalone, spacer zaliczony (w gradzie i deszczu ![]() Głupia jestem. Szukałam, kombinowałam co by małej od cioci kupić pod choinkę, a dzisiaj wlazłam do sklepu pod nosem, kupiłam farby do malowania palcami i komplet garnków ![]() ![]() dobry pomysł z kuchenką z pudełka ![]() ![]() A bo miałam Ci wcześniej napisać Drżące Trąby.., super, głos narratorki ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2011-12-17 o 20:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31109388]
a nie miała jeszcze trzydniówki? oby to tylko to. ![]() [/QUOTE] Miała. A to tylko raz można mieć ![]() Cytat:
No zeby już ma do 4, wszystkie. Niby 5tki ![]() Ola już śpi i ja też ide spac.Zawsze mowie,ze jak ona idzie spać to ja równo z nia w te dni co pracuje a zawsze wychodzi inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Raczkowanie
|
witaj w klubie. Przynajmniej w święta i na sylwestra będziemy miały spokój z okresem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 |
Konto usunięte
|
A ja mam 1 stycznia dostać
![]() Buziaczku, pokażę, pewnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Zadomowienie
|
Farminka, dobrze, że mąż się odnalazł. Czeka Was pewnie trudna rozmowa, mam nadzieję że znajdziecie możliwie najlepsze rozwiązanie waszych problemów.
Ubraliśmy choinkę, upiekłam z Blanką drożdżaka Kropki (super przepis) - posypałam mielonymi migdałami mniammm, teraz winkujemy z tżtem. Wrzuce do klubiku filmik z Witkiem i Blanką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Jola piątki koło 24 miesiąca
![]() darianna nie sądzę by taka wysoka gorączka (bo wysoka była chyba ![]() ![]() My w tym roku tez żywą choinkę będziemy mieli, choć mąż mnie nakręca na sztuczną. Ja całe życie miałam sztuczną, ale odkąd mieszkam u siebie mam co roku żywą i nie mam zamiaru tego zmieniać ![]() Szalony, kaszpirek zazdroszczę, mi wypada w sylwka ![]()
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31110325]A ja mam 1 stycznia dostać
![]() Buziaczku, pokażę, pewnie ![]() uu kiedyś babcia mi mówiła jaki Nowy Rok taki cały rok bla bla. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- A ja już nie wiem ile moja ma zębów. Nie da sobie zajrzeć, jak mówię pokaż ząbki to się szczerzy ale buziaka nie chce otworzyć. Myślę że znowu teraz wyłażą kolejne. Mleczne ząbki Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2011-12-17 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie będzie za ciemno? Może cieliste? Na gorę hmmmm, może jakieś futerko? http://xarchiwum.pl/bolerko-futerko-...436908438.html http://www.burak.pl/produkt/futerko-wieczorowe-2/ Cytat:
![]() Lusia z papryką przy choince ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-12-17 o 21:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
jeny jak lusia ładnie je te papryczke Ami by ja od razu cała wcisneła do buzi
![]() a zeby hmm u nas ida 5 narazie ich nie widac ale rozpulchnione wsio ona wszystko pakuje w paszcze i slini sie na potege ![]() bylismy dzis w auchanie i kupilismy motor z promocji za 150 zeta ami zachwycona zasneła po 23 heheh wstaje na sioedzisku i macha nam reka ![]() jola ja cie rozumie w 100% ja zawsze miałam prawdziwa a w tym roku sztuczna niestety i bo li mnie to ale cóz farm+inka mi chodziło ze za te długi mu nakopac i wiesz jeli do tej pory wasze małzenstwo było kochajace i on cie nie zdradził ja bym walczyła chyba ze miłosc sie wypaliła i byliscie ze soba tylko ze wzgledu na dziecko długi długami spłacic bedzie musiał m oze mozna jakos to jeszcze naprawic i wziąśc kredyt wiekszy na te co pozostały dobra laski idem Nara
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
Farminko dobrze ze maz sie odnalazł,nieprawdopodobna historia....
![]() ![]() Ja wczoraj miałam na głowie tesciową do pierwszej w nocy sprzątałam ![]() Na szczeście udało sie bez zgrzytów ![]() odwiedzila mnie tez znajoma,wiec dzien mi zleciał nieprawdopodobnie szybko.Adrian od babci dostał na gwiazdke te drewniane klocki z lidla ale juz je otworzylismy w nadziei ze może chociaz na chwilę się czymś zajmie ![]() ![]() ![]() paskudnie dzis u mnie jest zachmurzone całe niebo i chyba pada deszcz ![]()
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
Darianna jak Olcia , u nas chyba w sierpniu młoda miała przez 3 dni mega gorączke nie dającą sie zbic , dawałam ibum i czopki na zmiane i to momagało na chwile a po 3 dniach wysypki nie było
![]() i nie wiem co jej było . jakis wirus czy co ![]() ale po paru tygodniach odkryłam ząb i był juz na tyle duzy że mógł własnie wtedy wychodzic . Mam meża ![]() zdziwienie Gabi z rana bezcenne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysypki nie ma. Na noc dalam nurofen i spala normalnie.Tzn.pobutka w środku nocy, zmiana pieluchy i spanie z nami. Jak ja wam zazdrosze tego gadania.To tak słodko wszytko brzmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jedno pytanie-czy dajecie dzieciom miód?bo niby uczula itd ja jeszcze nie dawalam i nie wiem co robic...duzo przepisow ktore stosuje maja wlasnie miod....
![]()
![]() |
#1320 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, chorowałyście na swinkę juz jako dorośle osoby? Jak to wygląda?
Cholera jasna, chyba na domiar zlego swinke zalapalam ![]() I teraz nie wiem co robić. Szukac lekarza, czekac do jutra? Jestem w 15 tygodniu ciazy, z tego co wyczytalam to ryzyko poronienia wystepuje w I trymestrze. Mam nadzieje ze nie musze sie martwic o ciaze, ale jednak... ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.