|
|||||||
| Notka |
|
| Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Potrzebuje metamorfozy !!
Hej
![]() potrzebuje metamorfozy... chce cos zrobic z wlosami tylko sama niewiem co, jak malowac sie ostatnio tez juz niewiem nie mam pomyslu na siebie pomocy!! prosze na dole zalaczam wam foty |
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebuje metamorfozy !!
włosy masz ładne zdrowe
![]() jeśli o cięcie chodzi to nie pomogę.. ![]() jednak może spróbuj dodać im trochę objętości ![]() pianki lakiery itp suszenie głową w dół a naturalne proste czy loczki z ost zdjęcia? bo to różnica ![]() co do makijażu polecam tutoriale z youtube'a jest ich peeeełno! ![]() z taniej kolorówki polecam essence - mimo że limitowane kolekcje to ja nadal nałogowo kupuję więcej i więcej bo są dobre jakościowo ![]() życzę powodzenia i pozdrawiam
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak wyżej, staraj się suszyć włosy z głową na dół, dodaj trochę pianki, aby zwiększyć objętość, trochę popróbuj z okrągłą szczotką a propo grzywki, postaraj się aby tej grzywki było więcej i zasłaniała na bok jak najwięcej czoła.
Cerę masz ładną, może dodaj trochę kulek brązujących do makijażu, może jakiś samoopalacz ( np dobry dla twarzy Autohelios La roche posay), koniecznie na dolnej powiece maluj czarną kreskę ( a jeśli potrafisz na górnej powiece - to też), mocno wytuszowane rzęsy - to powiększy Ci oko. Aby powiększyć nieco usta obrysuj je kontorówką, następnie jakiś błyszczyk ewentualnie szminka o NIEnasyconym kolorze (szminka zbyt ciemna pomniejszy jeszcze bardziej usta). Lubisz blond włosy? jeśli tak możesz ożywić , rozjaśnić nieco kolor rozjaśniaczem rumiankowym w sprey firmy joanna (psikasz na umyte lekko wilgotne włosy, następnie suszysz włosy i masz fajny rozjaśniony nieco kolor włosów) - polecam , dzięki temu unikam farbowania już z 1,5 roku ![]() Dół włosów możesz nieco przeciągnąć prostownicą. Aha, i pięknie jest Ci w okularach, jakieś fajne oprawki mogą być dla Ciebie ciekawe ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- PS. regulacja brwi koniecznie
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
naturalnie mam proste wlosy
![]() jak susze wlosy staram sie aby grzywka zakrywala jak najwiecej czola ale albo jest juz za dluga bo sie nie trzyma i leci mi do oczu co strasznie przeszkadza albo ona juz tak ma, a poza tym strasznie sie w ten sposob przetuszcza
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
ja bym zmieniła kolor włosów i ewentualnie zrobiła grzywkę, no i koniecznie zmieniła okulary na bardziej wyraziste, z grubszymi oprawkami plus pomalowała usta szminką
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
witaj, ja również polecam Ci grzywkę i zmiana koloru na ciemniejszy. np brąz.
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
hm... tylko jak zrobic ta grzywke ??
Szajn87 jakie okulary proponujesz bo w poniedzialek ide do okulisty ![]() a nad zmiana koloru myslalam bo mam jasniejsze koncowki tak jakbym miala odrosty (ale nie farbowalam wlosow mam jasniejsze od slonca ) |
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Co do objętości - to może trwała ondulacja? Wiadomo, niszczy włosy jak większość zabiegów fryzjerskich), lecz daje efekt zwiększonej objętości. masz szczupłą, ładną buzię, natomiast wydaje mi się (może to moje subiektywne odczucie), że powinnaś wyeksponować swoje oczy - czyli, np. soczewki zamiast okularów, lub odpowiedni dla osób noszących szkła, makijaż. Do tego lekka trwała (nie niszczy tak włosów), aby uzyskać efekt łagodnych fal i zwiększyć puszystość i objętość włosów. Na włosy delikatne jasne refleksy, dodające fryzurze charakteru i rozświetlające ją.
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- AA, jeszcze jedno - nie przyciemniaj włosów - jeszcze bardziej wyszczupli to Twoją szczupłą buzię... |
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ja proponuję suszyć włosy z głową w dół i z nałożoną pianką, albo ewentualnie spróbować pudru nadającego objętość. Co do grzywki, to może nie tak, jak dziewczyny proponują, że po skosie, tylko najzwyklejszą, prostą, kończącą się równo z brwiami lub centymetr nad nimi ?
Obowiązkowo na co dzień błyszczyk - może być nawet bezbarwny, chociaż myślę, ze w jasnym zgaszonym rózu, czy jasnej brudnej czerwieni było by Ci nieźle. Polecam też lekko skorygować brwi
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Co do koloru włosów to masz bardzo ładny. Nie przyciemniaj. Możesz rozjaśniać sobie rumiankiem bądź miodem. Tak jak radzą dziewczyny susz włosy głową w dół + pianka i wymodeluj na szczotkę. Grzywka do boku dłuższa lub zapuść. Brwi wyreguluj u kosmetyczki. Do makijażu polecam jasny podkład, tusz do rzęs i jasne cienie do oczu (fiolety, błękity, szarości), błyszczyk lub szminka w kolorze różowo-beżowym. W okularach wyglądasz dobrze. Ich kształt jest odpowiedni aczkolwiek kolor powinien być bardziej wyrazisty.
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, ze te fryzury pasują do Ciebie. A kolorek proponuję jakiś delikatny tzn. jasny brąz lub ciemny blond
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze chciałam dodać , że jeżeli chcesz zwiększyć objętość włosów musisz używać jakiś pianek i układać je codziennie okrągłą szczotką i suszarką. Podpytaj się o układanie fryzjera, niech Ci dokładnie wytłumaczy co i jak
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
milenkaJ podoba mi sie ta druga propozycja fryzury ale chyba jeszcze mam za krotkie wlosy
![]() co do reszty porad jutro ide do kosmetyczki na brwii i wlosy przefarbowalam choc na pierwszy rzut oka nie widac duzej roznicy ale chodzilo mi glownie o zrownanie koloru by wygladalo to jak bym miala odrosty |
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.