|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
pieski - ja tam mam gdzies jak ktos chce dopuscic bo chce miec np. 2go psa albo ma suczke z ciaza urojona. ale nie dopuszczalabym nierodowego jakbym miala chociaz cien przypuszczen ze szczeniaki beda na sprzedaz. poza tym twierdze ze najlepsza selekcja to natura - nie powinno byc wcale rasowcow bo naturalnie to powinny byc tylko kundle! (m.in, to one najdluzej przeciez zyja...)
nadrabiam dalej, moze dam rade, dzieci w koincu mi usnely co wcale tu nie jest łatwe bo co chwile je cos lub ktos rozprasza... ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- [QUOTE=jacieeeee;31102441 Pupa już czerwona, z krostkami. Jak Mały widzi, że bierzemy się za przewijanie to się wkurza. [/QUOTE] wlasnie, u nas tez piesci w buzi, tyłek okrościały, az skóra schodzi... nie wiem czy to zeby czy wina pieluch z biedronki... o dziwo nie szczypie jej ten tyłek! |
|
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Brawa dla Helen
Cytat:
Jak ją odłożę i obraca się na boczek, to wiem, że zaśnie. Jak leży na plecach i macha łapkami, to nie zaśnie. Wtedy powtarzam tulenie jej na kolanach. A wiesz, że Zuziak nadal na boboticu? A ma prawie pół roku. Raz jej na noc nie dałam i takie wzdęcia miała, że 2 godziny się darła.
|
|
|
#483 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
uuuu to sobie "tatuś" zagulał. Proszę taka kruszynka a już zna się na ludziach Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a u nas mały dziś dostał po tygodniowej przerwie indyka z dynią , wtrąbił cały , duży słoik i był bardzo zadowolony teraz śpi od 19:30
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-18 o 23:55 |
|||||
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NADROBIŁAM!!! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-12-18 o 22:38 |
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
piwnooka77
brawa dla Helenki co do opasek są różne w sprzedaży. Ja kupiłam tez kilka na necie, jednak sa na nia jeszcze troszke za duze, a ta w sam raz ![]() CookieMonsters - widze ze masz duze dziecko w postaci TZ, szkoda ze odbija sie to kosztem dziecka i naprawde nie rozumiem jak jako ojciec nie chce spedzac czasu ze swoja corka tylko biega z kolegami, chyba bym go juz dwano w d.... kopnela. Ale to tylko ja i moj wredny charakter. patik87 mowisz kleik kukurydziany - hmmm ja tez zielona jestem w rozszerzaniu diety i przy okazji mam pytanie czym mozna zageszczac mleko na noc???? Chciałabym Manci tak robic, moze by dluzej spala w nocy i jedno karmienie mniej bym miala??jak myslicie, dzis przeszla sama siebie obudzila sie 4 razy jak NIGDY!!!! telik co do tarczycy to zrob badanie TSH, jakby cos bylo nie tak to wyjdzie w tych badaniach hormonu. Mnie czeka kolejna biopsja mojego guzka - fujjj ostatnia mialam w 2009 roku i doktor stwierdzil, ze najwyzszy czas zrobic. Pamietam ze ostatnia moja biopsja to byl dramat bo ta igla lekarz naruszyl mi nerwa i mi szyja zdretwiala i nic mowic nie moglam ![]() youyou co do suchej skory zacznij stopniowo, bo zeby nie wyszlo ze ma uczulenie na jakis skladnik. Ja to Oilatum kupilam w promocji, bo tak to cholerstwo drogie, a teraz tylko mleczko z Nivea uzywam i jest boskie A nas czeka jutro wyprawa do pani dr bo malej odparzylo na "cipci", co prawda nie placze ale nie wyglada to dobrze. Moze da jakas masc. Ehh |
|
|
|
#486 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Dziś było tak: spacer, zabawy, ćwiczenia, podróż do Ikei, powrót, masaż, kąpiel, a między każdą z tych pozycji jedzonko Teraz bobas śpi, jego tata pracuje, a jego mama właśnie skończyła pakować prezenty A łącznie z robieniem wizytówek ponad 7 h ![]() Cytat:
A z tymi kolkami to jestem w szoku, ze tak długo. Ja odstawiłam lek już z 1,5 miesiąca temu i ani razu nie było bólu brzuszka. Cytat:
![]() A wiesz że ostatnio nawet na spacerach nie bardzo śpi. Zwiedza Dziś ani sekundy nie przespał, a chodziliśmy ponad godzinę.Cytat:
![]() Gdzie zakopałaś Stronczka biednego?!?!?! ![]() To dziś zaczynamy! Mogę być Twoim trenerem ![]() Cytat:
Skąd te poglądy Brawo Helenko ![]() Cytat:
![]() (Ja dziś Tymciowi wywróżyłam że będzie zboczkiem, bo lubi się przewracać na boczek) Aniu, Wy jak byliście pierwszy raz na basenie to sami, indywidualnie, czy na takich zajęciach dla niemowląt? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A wiesz, czytała gdzieś (chyba ktoś tu dziś o tym pisał już), że może kto inny a nie Ty powinien jej dawać butlę. Bo jak Ciebie ma w pobliżu, to wie że i ulubiona pierś jest w zasięgu i marudzi na butlę. A przy tacie na przykład może łatwiej będzie ją przekonać.Cytat:
![]() Cytat:
I trzymam kciuki, żeby Szymonek polubił jedzonko Na święta będzie miał ucztę ![]() Cytat:
Smakowało?
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Eveeve ja zagęszczam Agacie na noc kleikiem kukurydzianym. Ale nie licz, ze pośpi dłużej
Zanetko u nas usypianie różnie. Najczęściej butla, do łóżeczka, smok, pozytywka. Ale czasem ją usypiam. Kładziemy się na łóżku. Smok i nos na cycku moim. Dziecie odpływa w 2 minuty ![]() Jutro mamy fizjoterapeute. Troche się boje, bo zaniedbałam ćwiczonka, ale jest masakra, bo Agata jest silna i nie daje rady jej utrzymać
|
|
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe ja daje Wiki Wlasnie kleik ryzowy. W sumie to 3x dziennie. Na śniadanie OK 7, pozniej obiad tak OK 13-14 i przed snem OK 20. W miedzy czasie samo MM. Wypada tak średnio co drugie karmienie. A proporcje to daje tyle samo miarek kleiku co MM. Np na 150 ml wody daje 5 miarek MM i 5 takich samych miarek kleiku ( używam tej miarki od mleka) mieszam to w butli i nakladam ten przeplywowy smoczek. 3 minuty i wypite
![]() Dobry wieczór Brumku. Zakopana ale jestem Co do usypiania. Ja klade Wiktorie do lozeczka, przykrywam, smok i zasypia gapiac sie w tv który widzi z lozeczka. Jak Juz jest mocno spiaca to odwraca główkę od tv i zasypia. Czasami Wlaczam pozytywke w karuzeli. Od suszarki odeszlysmy Juz JAKIS czas temu. |
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku jednak długość życia ma często zwązek z rodowodem, bo te "rasowe bez rodowodu" to często jakieś patologiczne krzyżówki, np. rodzeństwa. Nawarstwiają się błedy genetyczne (no ale to juz Ty spec
) i psiaki i często chorują.U nas troche spokojniej. jakoś tak pusto bez psiaczka. W ogóle decyzja o uśpieniu to jakaś masakra jest brrr.... |
|
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool a jaka zupę Szymkoei zaserwowalas?
Brumeczku za prezentyPytanko do masażu - ile czasu go wykonujesz? Kurcze muszę poszukać tego linka do masażu A ćwiczenia to te z YouTube co dziewczyny kiedyś wklejaly czy jeszcze jakieś ? Kobietami kiedy dzieciaczki łapią się za stopki? Bo Jaś jakoś nie przymierza się do tego
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
Teliczku moja tez jeszcze nie łapie stopek a w podobnym wieku są nasze dzieciatka. Kilka dni temu pokazalam jej dopiero jej stopy to sie przyglądała jakby Amerykę odkryła
|
|
|
|
#493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy się jak mu je "podam" to ciągnie, łapie i ma ubaw ale sam nie sięgnie po nie , najdalej do kolanka sięga poczekamy do wizyty kolejnej, jak sie nie nauczy to będę pytac czy coś trzeba robić, jakieś ćwiczenia itp.oj Brumku trenerem możesz byc ale nie dziś . jestem strasznie śpiąca, i uciekam spaćJutro a w zasadzie dziś bardzo "zajęty" dzień, zakupy w SCC (a to wyzwanie :P ) , potem sprzatanie a po południu wizyta przedświąteczna moich psiapsiół bedą prezenty tak więc zmykam nynu dobranoc mamusie Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-12-19 o 00:00 |
|
|
|
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ćwiczenia te z youtuba + obroty wszelkiej maści, bo to lubi. Stópek Tymcio oczywiście też jeszcze nie łapie sam, ale myślę, że spokojnie z miesiąc czasu na to ma ![]() Cytat:
|
|
#496 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Alibany, Jacieeeee, Zanetaa88, AgaGuernsey, Agadus, Telik, Brumek, Eveewe, Dziubek79, Iustyna dziekuje w imieniu Helenki
(mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
(nie mam dużo )
|
||||||
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc Dziubku, i dobranoc reszta mamusiek. Ide i ja spatku.
Bye Bye. |
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj Helenka miała problemy ze spanie, w ogóle od paru dni nie może zasnąć, płacze przez sen, dopiero na rękach się uspokaja. W końcu zasnęła spokojnie po tym jak ją położyłam na brzuszku - jest szansa, że dłużej pośpi. Przez pierwsze 2.5 miesiąca spała tylko na brzuszku... i wtedy ładnie spała w nocy ale były problemy z zasypianiem, trzeba było ją usypiać na rękach jak się nauczyła sama zasypiać na pleckach to się budzi w nocy... no ale dziecko na brzuszku podobno śpi głębszym snem...
---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Jednak nie ma znaczenia jak śpi moje dziecko, godzina 1 ona jest głodna i czas na jedzonko. Już po karmieniu zmykam spać ![]() Gaszę światło |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
I co teraz? Będę tu sama po ciemku siedzieć?
![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Kto mi powie, czemu taka zamiast iśc spać siedzę i klikam w pieski ze schronisk... Mam nie po kolei w głowie No ale ni cholery spać mi się nie chce
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
He he. Masz za dobre dziecko. Gdyby Tymek był rannym ptaszkiem i niespal prawie do południa nie byłoby Cie tu
A my po nocnym karmieniu. Wiki zasypia w łóżeczku to Lece i ja. Nara... |
|
|
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam pojęcia kim, wolę nie myśleć ![]() Na basenie pierwszy raz byliśmy na zajęciach dla niemowlaków, ale tylko dlatego że były w ramach tygodnia pływania niemowląt darmowe A dlatego wtedy, że u nas na basenie można się zapisać tylko na cały kurs, płatny z góry, więc jakby mu się nie spodobało to bez sensu wywalanie pieniędzy. A po tym pierwszym wyjściu chodzimy sobie już indywidualnie ![]() dziecko mi buszuje od dwóch godzin, stwierdził że jest wyspany i gotowy do zabawy ale to oznacza przynajmniej że niebawem znów padnie spać...
|
|
|
#503 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po "super" nocy
Dominik obudził się 3 razy, a ponowne usypianie zajmowało mu około godziny. Ostatnia nocna pobudka była o 4, zjadła i ... zrobił kupę, więc o spaniu w ogóle nie chciał myśleć. Włączyłam suszarkę, poprzytulałam i zasnęliśmy o 5.40 na jeszcze dwie godziny. W ogóle to już dziś poszły 2 kupy. Ech. A jutro zostawiam Małego z tatą i jadę rano do Futura Parku z mamą i bratową. Kasy co prawda nie ma, ale chcę po prostu wyjść sama. Od kiedy urodził się Dominik nie byłam nigdzie bez niego W tym CH jest Wójcik i babcia chce coś ładnego kupić Dominikowi pod choinkę, więc będę miała okazję sama wybrać ![]() Zanetaa Dominik wieczorem jest tak padnięty (staram się żeby z ostatniej drzemki nie wstał później niż o 17) że przy butli już mu oczy lecą i po odłożeniu do łóżeczka zasypia w sekundzie. A jak nie to daję smoka i wychodzę. Jak słyszę, że marudzi to idę podać smoka. Czasem pogłaszczę po policzku, dam buzi, przytulę. Czasem włączam mu melodyjkę z karuzelki, takie odgłosy nocy(tylko wtedy jak jest bardzo pobudzony, bo to zwraca jego uwagę na jednej rzeczy i ułatwia się wyciszyć). Zawsze na noc ściągam mu te zabawki z karuzeli, żeby go nie rozpraszały przy usypianiu. Usypianie nigdy nie trwa dłużej niż 20 minut.
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Szykuje Agu do fizoterapeuty trzymajcie kciuki. ![]() A potem na przedświąteczne zakupy, pierwszy raz z Agatą to hipermarketu. Boje się troche
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek randka sie udala. Marysia niestety nie wytrwala w swoim slucznym ubranku, bo jej za goraco bylo i musialam bodziaka z krotkim rekawem nalozyc i spodenki
ale jak sie patrzyli na siebie, usmiechali i raczkami dotykali. Aha czyli nawet jak jej zageszcze mleko nic z tego - chol........... ale dzis byly dwie pobudki na karmienie wiec spoko. Idziemy dzis do pani dr niech przepisze jakas masc na odparzenia poki jeszcze jej to nie piecze i nie placze. Teraz mala siedzi i gryzie pieluche, gryzaki ja nie interesuja, no i jeszcze lalke taka z Lamaze, do gryzienia sie nadaje![]() moja wczoraj zostawilam z mezem na lozku, on usnal a ona "gadala", az padla. U nas smok byl tylko 2 tyg a teraz nie ma mowy zeby jej dac, krzywi sie udaje ze wymiotuje i pluje |
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, jestem, zyję, miałam mega ciężkie dwa dni na uczelni - od 7 do 19...
Potem wrócę,
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Da rade agataka - spodobaja jej sie ludzie, dekoracje zobaczysz. Moja z nami na zakupy jezdzi od 2 tygodnia jej zycia. Na poczatku spala tylko ale im wieksza tym wiecej ja interesuje i rozglada sie.
|
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
kozaków nie ma nie znalazłam nic ciekawego mimo że przeszłam całą Bonarkę i M1 życzę miłego dnia idę szukać kozaków na allegro |
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide ubierać Młodą
|
|
|
|
|
#510 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nic dziś dużo roboty dwa ciasta upiec poprasować firany i zrobić zakupy, Żbika sobie chyba na głowę przykleję kropelką, żeby nie przeszkadzał
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Dałam mu pić, przebrałam pampka, poprzytulałam i ... nic 

i dobrz mu tak! skoro koledzy ważniejsi niż dzicko ( właśnie znowu pojechał do tych gówniarzy 
klask i:

A łącznie z robieniem wizytówek ponad 7 h
Skąd te poglądy 

(mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)