|
|
#1501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
biorę tylko folik - i generalnie zamierzam na tym poprzestać dopóki mam dobre wyniki badań - bo chyba nadmiar witamin i minerałów też nie jest najlepszy
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę z witaminami.
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
hm pytam bo na wizycie ginka pytala czy biore folik, ja potwierdzilam, ale zapomnialam ze wtedy zaczelam femibion. I zastanawiam sie czy nie powrocic do folika zeby bylo zgodnie z tym co ustalilysmy z ginka
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj padam na pysk, ten weekend dał mi się we znaki. Wczoraj maraton zakupowy, dziś w nocy źle spałam bo sąsiedzi imprezowali i pies dostał biegunki i na zmianę z mężem z nich wychodziliśmy, a dzisiaj znowu zakupy - spożywka i trochę ciuchów i małż sobie wymyślił na obiad kopytka (na szczęście sama ich nie robiłam tylko razem ). A jeszcze trzeba było nieco chałupę ogarnąć i pranie zrobić...
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
A mnie siostra dzisiaj namówiła na wyprawę do Olsztyna (120km) po jej kreacje sylwestrową... pół drogi siedziałam przy otwartym oknie z myślą że zaraz będę w torebkę zwracać...
nie chce mi się wierzyć że później może być lepiej... |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy niedawno z kościoła. Dawno mi tak niedobrze nie było jak dziś, a to za sprawą dwóch pań-jednej śmierdzącej fajkami i drugiej-która się chyba w perfumach wykąpała
|
|
|
|
#1508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Staram się nie obarczać tymi myślami i wyimaginowanymi problemami nikogo, więc siedzą tylko w mojej głowie. Cytat:
Dziś czuję się strasznie śpiąca i zmęczona. Ledwo trzymam się na nogach. Weekendy na mnie zle wpływaja, bo w pracy nie mam takiego uczucia raczej
|
|||
|
|
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
Hej
co do tej luteiny dziewczyny to mi gin od razu jak ja przepisał to powiedzial ze po zaaplikowaniu musze lezec ze 20min zeby sie wchlonelo to co musi a jak mi cos pozniej wyleci to zebym sie nie martwila bo to tylko oslonka tabletki i ze moze ona byc pod rozna postacia np.jakis kawlkow,albo ze od razu cal otoczka abo grudkowy sluz. pisze z tel wiec moze wygladac dziwniee wiadomosc a tak w ogole to w weekend jak zwykle uczelnia choc nie bylam na wszystkim ale przynajmniej jestem na kilku listach,od piatku czuje sie odroninke lepij ale nie chce mowic za glosno bo znoowu nawiedza mnie mdlosci jak ostatnio. Nawet wedliny troche zjadlam. A teraz lece spac bo same mi sie oczy zamykaja.
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja mam do was pytanie.
Jutro idę na badania, które zlecił mi lekarz. To są moje pierwsze badania, w czwartek mam wizytę, może wtedy zrobię kolejne. Pierwsze z nich brzmi - grupa krwi. Nie wiem czemu, może ze stresu nie dopytałam o co chodzi z tą grupą krwi. Czyja to ma być grupa krwi? Moja? Dziecka? Potraficie mi na to pytanie odpowiedzieć?
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do porodu będziesz potrzebowała i swoją i partnera tak naprawdę w przypadku "kłopotów" (których nie życzę oczywiście) dobrze mieć od początku wyniki grupy krwi i swojej i ojca dziecka w szpitalach nie przyjmą na słowo honoru - miej na wszelki wypadek wyniki ze sobą zawsze. Pamiętaj że na pierwsze ogólne idziesz na czczo a masz tam mocz też? bo dobrze by było z porannego jak masz pudełko ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ja z własnych perfum znoszę tylko dwie flaszki już - reszta jest "kibelko-genna"
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
||
|
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
A czy, jeśli znam swoją grupę krwi, mam ją wpisaną do legitymacji honorowego krwiodawcy, to chyba wystarczy, prawda? Nie muszę ponownie krwi oznaczać?
Legitymację noszę przy sobie. Mam badanie krwi, moczu, coś z toksoplazmozą, ale nie potrafię rozczytać. Wiedziałam, że zapomnę kupić tego pojemnika na mocz
|
|
|
|
#1513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przeciwciała na toksoplazmozę - to Ci trochę więcej krwi pobiorą tylko ja już tych pojemników mam całą szufladę bo też o nich ciągle zapominam
|
|
|
|
#1514 | |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że nie ja jedyna mam taką sklerozę
![]() Dzięki falka za informację. Nie miałam się kogo spytać. W dodatku idę na te badania prywatnie i zastanawiam się jaki tego będzie koszt. Mam nadzieję, że nie zbankrutuję na pierwszym badaniu. Muszę się w końcu ubezpieczyć
|
|
|
|
#1515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam zleconych 14 badań, ale na szczęście płaci mój ubezpieczyciel. Też dzisiaj robię badania. I już mi słabo na głodniaka. Odruch pojawił się dziś 2 razy. Ciekawe co się będzie działo zanim mi tą krew pobiorą...
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() ja dzis sie wyleguje w lozeczku ![]() piękne uczucie, szkoda z emąz musial isc do pracy ![]() Boli mnie dzis pęcherz, siusiam co chwile. A ja wcale wody nie pije. Tak sobie pomyslalam ze nie pijam herbat, wody ani nic, czasami sok marchewkowy jedynie. To zle nie????
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mało pijesz to źle, bo możesz się odwodnić. Trzeba jednak te płyny w siebie "wmusić" jakoś. Może zupkę sobie na obiad ugotuj? To też się liczy jako spożyte płyny
|
#1519 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zwłaszcza teraz, w ciąży powinnyśmy dużo pić. Musisz się zmuszać! Kupiłam sobie ostatnio książkę "Pierwszy rok życia dziecka" i tam generalnie jest napisane (co prawda a propos karmienia ale myślę, że ogólnie też tak jest), że jak pijesz kiedy Ci się chce i Cię suszy to za rzadko i za mało. Musisz pić więcej - zwłaszcza przy zapaleniu pęcherza podobno dobrze jest dużo pić.
|
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nauczyłam już jakiś czas temu pić wodę i tak przynajmniej kilka dużych szklanek dziennie wypijam, plus jakieś soki. Do tego możesz jeść dużo owoców, one też wodę zawierają i to też się liczy do spożytych płynów
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, bede od dzis duzo piła. Bede sie zmuszala....
|
#1523 |
|
Raczkowanie
|
A ja głównie funkcjonuję na zupach - wczoraj i dziś kapuśniak - mniam, ale wyszedł taki kwasior, że bez chleba nie podejdziesz
i sporo piję - herbaty z miodem i cytryną, wody z miodem i cytryną i samej wody - bo na przeziebienie też jest dobrze duuużo pić - wypłukuje się toksyny z organizmu... przed ciążą uwielbiałam zieloną herbatę - praktycznie od kilku lat nie piłam nic innego - a teraz mnie odrzuca... przeczytałam gdzieś, że przy zielonej herbacie nie przyswaja się tak dobrze żelaza, bo ma antyoksydanty i coś tam, więc może organizm wie co robi...U mnie brzuszek się już zaokrąglił w dolnej części, ale ja przed ciążą byłam "przy kości" i mam tam sporo tłuszczyku, więc głównie dlatego widać... ale już nie wchodzę praktycznie w żadne ciuchy - koszule się nie dopinają na piersiach, a spodnie w pasie, a w brzuchu mnie cisną... więc kupiłam 2 dyżurne pary spodni ciążowych i używam z tunikami i luźniejszymi bluzkami... Używam prenatal classic - kwasu foliowego ma aż 800 j., ale przerzucę się na prenatal complex, bo zawiera jod... prenatal ma też zestaw uroCare na infekcje pęcherza moczowego - zresztą popatrzcie - http://www.prenatale.pl/produkty Mnie tylko denerwują te bóle w dole brzucha - niby normalne, ale się ich boję - co chwilę latam do toalety sprawdzić, czy nie ma plamienia - chyba wpadam w lekką paranoję i tak samo jak Wy martwię się, że nie mam już takich okropnych mdłości, że jestem przeziębiona, że boli brzuch, a jak przestaje, to że przestał... można zwariować... Z kuchennych wariacji mięsnych jem tylko kiełbasę gospodarza z Lidla na śniadanie i o dziwo nic mi po niej nie jest - woreczek i wątroba jakoś ją znoszą... a jest pyszna... pozostałe mięsa muszą chyba jeszcze odczekać, ale już widzę poprawę- nie odrzuca mnie na wszystko ![]() Dobra, pomarudziłam sobie, a teraz idę zjeść II śniadanko i wracam do pracy - jeszcze sprawdzam te nieszczęsne kolokwia... buziaki
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
Ja z jedzenia to cały czas jem tylko kanapki z serem białym i dżemem a na obiad mogłabym codziennie wcinać makaron ze skwarkami i serem białym. Na wędline patrzeć nie mogę a jak otworzę lodówkę i dobiegnie mnie zapach wędliny to wogóle masakra.
Póki co mdłości przeszły mi narazie, a w razie czego pomagały mi doraźnie migdały ![]() Miłego dnia życzę |
|
|
|
#1525 |
|
Rozeznanie
|
Makaron z białym serem i skwarkami...
na dziś zaplanowana już niestety tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami, z barszczem... ale jaki makaronik bym wciągnęła
|
|
|
|
#1526 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulację Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i mój gin powiedział , że to nie przejdzie w szpitalu .Musi być aktualne nazwisko ,adres zamieszkania i pesel. W związku z czym kazał mi wyrobić krewkarte.Cytat:
|
|
#1527 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do usg i testu papa wiesz ile czeka się na wyniki? Cytat:
Cytat:
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
płyny pod jakąkolwiek postacią, nawet te z jedzenia "stałego" (np. owoce) się liczą.
Tyle tylko, że picie dużej ilości soków też nie jest wskazane, bo one cukru dużo zwykle zawierają. Ja mam wielką ochotę kupić sobie wyciskarkę do owoców i robić sobie świeże soki. Ostatnio taki z pomarańczki piłam, ale był pyszny! A wodę sobie zawsze można spróbować jakąś smakową zrobić - dodać cytrynki na przykład
|
#1529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiecie co? Nastawiłam sobie budzik w tel. na chwilkę po 6 i nie zadzwonił
||
|
|
|
#1530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nawet smakowa mi nie podchodzi. A jeśli chodzi o świeże soki to mi właśnie smaku narobiłaśCytat:
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2011-12-19 o 10:47 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

). A jeszcze trzeba było nieco chałupę ogarnąć i pranie zrobić...

U mnie brzuszka nie ma. Tylko tłuszczyk. No chyba, że mam wzdęcia to wtedy jest większy. No i jakoś tak się boję, że nic tam się nie dzieje, bo jakoś nie rośnie

pojawił się dziś 2 razy. Ciekawe co się będzie działo zanim mi tą krew pobiorą...

67,5 65,9