Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-17, 12:12   #4921
szperrr
Zakorzenienie

Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

babki, ostatnio mi sie internet wylacza po kilku minutach sprobuje Was podczytywac na telefonie

nie awans, to samo tylko gdzie indziej, dalej, drozsze dojazdy, ale przyjemniejsi ludzie
Stary 2011-12-17, 18:50   #4922
Bakteryika
Wtajemniczenie

no i gdzie ten snieg wczoraj cos 'popadywalo' ale to wstyd nie snieg

szperrku - zawsze to zmiana, szczegolnie ze w poprzednim miejscu milo nie bylo

lolcia - wybieram sie, ale wciaz w domu kaszle jak nawiedzona, zreszta Adas tez
jedyna moja rozrywka to Waterloo Road wszystkie sezony (na youtube bo nigdzie nie moglam znalezc )

zakupy na swieta nie zrobione, dom wyglada jak Amazon warehouse - paczki przychodzace/wychodzace (znajomych paczki tez mamy ktore czekaja na wyjazd do Polski bo oni juz tam sa...)

nie przejmowalabym sie ale przesadna jestem, mama mowi ze jak zostawi sie balagan na swieta to caly kolejny rok bede z nim walczyc a ja juz nie mam sily do tych ciuchow
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 20:24   #4923
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Bakti http://tubeplus.me/player/1561456/Waterloo_Road/
Dziala videoweed, novamov, videobb (to tylko 72min i potem trzeba czekac) i megavideo (to tez 72min). Najlepiej wlaczyc odcinek i wcisnac pauze, poczekac kilka min i mozna ogladac. Jak sie ma dobry internet to nawet czekac nie trzeba.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 20:47   #4924
Kofika13
Zakorzenienie

Bakti a brandy probowala?

Rozumiem co czujesz z tym balaganem bo taki sama mialam jeszcze niedawno. Wczoraj zakasalam rekawy o ogranelam wszytsko "mniej wiecej" ...
chwala za moje wolne bo mam gore prania + lazienka wymaga gruntownego szorowania

dzis zrobilam zakupy na wigilie
i moze od poniedzialku zaczne lepienie uszek i pierogow

tymaczem zabieram sie za szybki manicure i zmykam z ksiazka do lozka

a wam jak mija wkend?

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 21:05   #4925
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Ja walcze z szerszeniami i zwyciezylam chyba
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 21:25   #4926
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Bakti http://tubeplus.me/player/1561456/Waterloo_Road/
Dziala videoweed, novamov, videobb (to tylko 72min i potem trzeba czekac) i megavideo (to tez 72min). Najlepiej wlaczyc odcinek i wcisnac pauze, poczekac kilka min i mozna ogladac. Jak sie ma dobry internet to nawet czekac nie trzeba.
sylwunia dzieki ale problem w tym ze seria od 2-6 nie dziala chyba ze nie umiem wlaczyc 1 i 7 sa z jakiegos niewytlumaczonego powodu a reszty nie ma

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
Bakti a brandy probowala?

Rozumiem co czujesz z tym balaganem bo taki sama mialam jeszcze niedawno. Wczoraj zakasalam rekawy o ogranelam wszytsko "mniej wiecej" ...
chwala za moje wolne bo mam gore prania + lazienka wymaga gruntownego szorowania

dzis zrobilam zakupy na wigilie
i moze od poniedzialku zaczne lepienie uszek i pierogow

tymaczem zabieram sie za szybki manicure i zmykam z ksiazka do lozka

a wam jak mija wkend?
kofciu - brandy nie, ale wlasnie wino probuje i zaczelam prasowanie

tylko chyba porwalam sie z motyka na slonce, bo po godzinie opadlam z sil a probuje znowu posegregowac ciuchy i wrzucic te za male na ebay

co czytasz?

co panny zakupily szanownym partnerom pod choinke?

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
lorcia!
skad szerszenie o tej porze roku pomylalo im sie

ogladam SCD - serio ta pania od spiewu powinni do baletu wyslac, morduje kazdy ciekawszy utwor
Stary 2011-12-17, 21:36   #4927
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość

lorcia!
skad szerszenie o tej porze roku pomylalo im sie

ogladam SCD - serio ta pania od spiewu powinni do baletu wyslac, morduje kazdy ciekawszy utwor
Ello Bakti .
Z szerszeniami to sama zaczelam zabawe sprzatalismy strych, w poszukiwaniu swiatecznych dekoracji i nie tylko. TZ zniosl pudla do pokoju i sie okazalo ze kilka sporych owadow tam siedzi . Grzejemy troche to zaczely sie budzic cholery, musialam je odkurzaczem potraktowac .

A prezentu nie mam choc kilka pomyslow jest. Za to TZ ma prezent dla mnie, ale nie chce mi powiedzec co .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-17, 22:01   #4928
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
OMG

Wspolczuje, kiedys te 'gady' zagniezdzily mi sie w takich ozdobnych piszczałkach bambusowych,ktore wisialy na balkonie ...
po wakacjach zabralam je do akademika ... jak sie pozniej okazalo, razem z "lokatorami"
Gdy, zaczal sie okres grzewczy,obudzily sie paskudy i zaczely fruwac bo moim malym pokoiku
Na poczatku nie wiedzielismy skad one sie biora (bylo chyba 6 piszczalek) ...
jak zaczelo sie ich wiecej zbierac to nam w glowie zaswitalo .... juz nie pamietam jak je wytepilismy ... albo nie chce pamietac

powodzenia Lorindo

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:

kofciu - brandy nie, ale wlasnie wino probuje i zaczelam prasowanie

tylko chyba porwalam sie z motyka na slonce, bo po godzinie opadlam z sil a probuje znowu posegregowac ciuchy i wrzucic te za male na ebay

co czytasz?

to trzebabylo se chociaz grzanca zrobic ....
ja dzi jednego wypilam... chociaz juz jak balon jestem od tego wina, ktore wlewam w siebie od srody co wieczor (taaaa xmas party)

co czytam - ksiazke, ktora chcialam przeczytac juz wieki temu i dopiero teraz calkiem przypadkiem natknelam sie na nia w ksiegarni!!!
Maria Antonina - A Fraser baaardzoooo ciekawa !!! http://www.antoniafraser.com/antoinette.aspx

a tz - to juz tu chyba pisalam, ze kupie blue ray frozen i blue planet i stephen fry in america ... i moze jeszcze jakas "glupotke" dokupie jak mi wpadnie w oko
ale nie kosztuje sie specjalnie w tym roku - pieniadze do skarpety mu oddalam wiec ... nie ma na zbytki

Cytat:
Ello Bakti .
Z szerszeniami to sama zaczelam zabawe sprzatalismy strych, w poszukiwaniu swiatecznych dekoracji i nie tylko. TZ zniosl pudla do pokoju i sie okazalo ze kilka sporych owadow tam siedzi . Grzejemy troche to zaczely sie budzic cholery, musialam je odkurzaczem potraktowac .
ahaaaaa! to podobnie jak u mnie hehhe mam nadz ze zniknley! byleby teraz z odkurzacza nie wylecialy
Cytat:
A prezentu nie mam choc kilka pomyslow jest. Za to TZ ma prezent dla mnie, ale nie chce mi powiedzec co .
to podaj pomysly
yyyy a po co chcesz wiedziec??? czego bedziesz szukac pod choinka <grozi>
chociaz ja w sumie sobie juz snood i torbe sama wybralam wiec nie sadze abym pod choinka cos znalazla

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2011-12-17 o 22:03
Stary 2011-12-17, 22:35   #4929
Bakteryika
Wtajemniczenie

a no rzeczywiscie mowilas

szukam natchnienia bo nie mam pojecia, chociaz ostatnio tzt zaszczepil sie Alan Carr Chatty Man - i moze kupie jego biografie bo podobno smieszna

a tak absolutnie nic mi po glowie nie chodzi, za koszule dostalam juz o.p.r zreszta w szafie sie nie mieszcza

ja za to walcze z mysza, a wlasciwie myszka, dostala imie Poppy i ganiamy sie po pokoju (odmawiam uzycia przemocy wciaz)

kofciu - ksiazka ciekawie napisana? ja walczylam z zonami Henryka VIII i poleglam - za duzo informacji
Stary 2011-12-17, 22:55   #4930
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

http://www.tv-links.eu/tv-shows/Waterloo-Road_707/
Bakti tu sa wszystkie, te same linki + videozer dziala. Tu sie troche dluzej laduja.

Kofika- weekend super, dzisiaj bylam z SPA z mama i siostra.Wczoraj sprzatalam-jutro nic nie robie.

A co do prezentow to nic takiego,mowilam juz chyba, ze jedziemy 26tego na wyprzedaze, moze cos sobie upolujemy.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-17, 22:58   #4931
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
a no rzeczywiscie mowilas

szukam natchnienia bo nie mam pojecia, chociaz ostatnio tzt zaszczepil sie Alan Carr Chatty Man - i moze kupie jego biografie bo podobno smieszna

a tak absolutnie nic mi po glowie nie chodzi, za koszule dostalam juz o.p.r zreszta w szafie sie nie mieszcza

ja za to walcze z mysza, a wlasciwie myszka, dostala imie Poppy i ganiamy sie po pokoju (odmawiam uzycia przemocy wciaz)

kofciu - ksiazka ciekawie napisana? ja walczylam z zonami Henryka VIII i poleglam - za duzo informacji
lubie alana
kiedys mialam "faze" na chatty man, teraz jak tylko mam okazje to slucham go w programie w bbc2 w sobote wieczorem ...mozna sie zdrowo posmiac

poppy ooo jak slodko ale u mnie dlugo by ona nie zabawila

co do ksiazki to jeszcze siena 100% nie wypowiem bo tyle co zaczelam i do tego nie mialam szansy siasc i poczytac tak porzadnie 2-3h pod rzad, bo ciagle "cos" wypadlo....
nie cierie tak czytac tym bardziej, ze ksiazka ciekawa ...
wiesz w niej tez duzo szczegolow glownie historycznych ale mnie to akurat nie przeszkadza

Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2011-12-17 o 23:28
Stary 2011-12-17, 23:31   #4932
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
http://www.tv-links.eu/tv-shows/Waterloo-Road_707/
Bakti tu sa wszystkie, te same linki + videozer dziala. Tu sie troche dluzej laduja.

Kofika- weekend super, dzisiaj bylam z SPA z mama i siostra.Wczoraj sprzatalam-jutro nic nie robie.

A co do prezentow to nic takiego,mowilam juz chyba, ze jedziemy 26tego na wyprzedaze, moze cos sobie upolujemy.

kobito - nawet nie wiesz jak cie kocham!!!! koniec z tym olernym youtube!tu tez sa przerwy moze?

my 26.12 lecimy i omina mnie najlepsze przeceny..- bede w domu sprawdzac co sie dzieje na stronach sklepow, chociaz w sumie boden juz ma, czekam na john lewis i w sumie wiecej mi nic nie potrzeba...

kofcia - no tak, ty z datami nie masz dla mnie za duzo, ja tylko siedze sfrustrowana bo nie moge znowu pokojarzyc co gdzie i kiedy
glowa juz nie ta

a ogladalas Alana ktores z wystepow, mozna 'posikac' sie

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2011-12-17 o 23:33
Stary 2011-12-18, 08:05   #4933
peorth
Zadomowienie

Cytat:
o jaaaaa nienawidzę szerszeni, boję się jak ognia. chyba bym na zawał padła jakby mi skądś wyfrunęły

bakti, jak myszka ma imię, to już chyba przemoc wogóle nie wchodzi w grę

a już za tydzień indyk
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 09:16   #4934
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:

kofcia - no tak, ty z datami nie masz dla mnie za duzo, ja tylko siedze sfrustrowana bo nie moge znowu pokojarzyc co gdzie i kiedy
glowa juz nie ta

a ogladalas Alana ktores z wystepow, mozna 'posikac' sie
oj...ja poprostu uwilebiam powiesci historyczne
i moze latwiej mi sie czyta bo jeszcze jakies resztki pojecia o czasach minionych we lbie zostaly ...
Chociaz, Henryk VIII i jego czasy jakos nigdy mnie nie fascynowaly wiec pewnie tez bym usnela. Zreszta ostatnio wlasnie to przerabiam z dzieciakami i praiwe juz tym ...a co jest najlepsze to to, ze jak gadam z innymi nauczycielami to kazdy chce to zrobic szybko i bez zbedenego zaglebiania sie w szczegoly

Alan jest przesmieszny chyba tylko raz go widzialam na scenie... on wystarczy ze paszcze otworzy i zaskrzeczy i juz mozna boki zrywac

a co do twojego TZ patrzylas na jakies porady typu "gifts for him" etc

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość

a już za tydzień indyk
idyk nie moja bajka u nas bedzie gammon w miodzie mniammmm

za oknem bialo od szronu/mrozu
ja sie zbieram do Londona dzis
udanej niedzieli zyczym

Albert Einstein
Stary 2011-12-18, 09:44   #4935
olka_222
Zakorzenienie

Mój TZ marzy o kluczach z halfordsa (!) i pewnie bym mu je kupila gdyby nie fakt ze nie ma gdzie tego trzymac, juz jeden zestaw wozi w aucie, wg mnei wielki ale twierdzi ze tam nei ma wszystkich potzrebnych narzedzi nie wspomne o wiertarce udaarowej i szlifierce Makita.... (zadne z ostatnich dwoch nie jest mu potrzebne ale fajnei byloby miec bo MOZE kiedys sie przyda- cos na nasz styl kupowania kolejnej bluzki

Oprocz tego nad czym sie jeszcze zastanawiam- dostanie ksiazke Clarksona najnowsza plus termometr samochodowy o ktorym mi truje od dluzszego czasu. Plus mysle nad kupnem predomierza (o matko jak sie to poprawnie nazywa) rowerowego na widok ktorego mu sie oczy zaswiecily w jednym ze sklepow. Dodam ze rower stoi w PL i przywieziemy go moze w przyszlym roku a moze za dwa lata

Moj TZ zawsze chcialby dostac to co wg mnie jest a) niepotrzebne jeszcze - patrz wiertarka b) w ogole niepotrzebne (patrz predkosciomierz)

U mnie tez juz dom wysprzatany, walczylismy 2 dni. minus? po wczorajszych przygotowaniaach na christmas party TZ trzeba sprzatac jeszcze raz ahhh my kobiety...

suma sumarum wole zaplacic 35 f i miec takie christmas party jak mialam ja niz nie placic nic i miec takei jak on. jak sam stwierdzil to bylo jego pierwsze i ostatniej CHP ale milo bylo bo tyle komplementow co wczoraj to nie dostalam nigdy jeszcze, nie liczac 6 ofert malzenstwa

Bakti nic cie nie ominie przeceny chulaja juz p osklepach pelna para i nie widze zeby ludzie sie jakos na nie rzucali namietnie

Moj TZ ma stronke na ktorej mozna ogladac seriale bez zadnych limitow... zapytam go i wrzuce Ci jak tylko do domu wroce bo teraz odbebniam swoj niedzielny dyzur w pracy

Ania widze ze ty w tym roku tez tak pozno wypisujesz kartki swiateczne Juz nawet mialam telefon od mojego tescia ktory dzwonil z pretensjami dlaczego w tym roku kartki nie wyslalismy Na pytanie czy on nam wyslal odpowiedzial ze nie

potrzebowalabym jakies dobre ciasto gotowe do kupna na swieta (bo piekarnik mi nie dziala poprawnie )

ma cos ktos godnego polecenia??

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2011-12-18 o 09:55
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 10:29   #4936
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:

Lori - powodzenia!
Cytat:
lolcia - wybieram sie, ale wciaz w domu kaszle jak nawiedzona, zreszta Adas tez
jedyna moja rozrywka to Waterloo Road wszystkie sezony (na youtube bo nigdzie nie moglam znalezc )

zakupy na swieta nie zrobione, dom wyglada jak Amazon warehouse - paczki przychodzace/wychodzace (znajomych paczki tez mamy ktore czekaja na wyjazd do Polski bo oni juz tam sa...)

nie przejmowalabym sie ale przesadna jestem, mama mowi ze jak zostawi sie balagan na swieta to caly kolejny rok bede z nim walczyc a ja juz nie mam sily do tych ciuchow
Bakti kuruj się Ty i Adaś też
Waterloo Road uwielbiałam
mam dokładnie tak samo
tato wczoraj poodkurzał cały dom, nasmażył naleśników na lunch i zasnął na sofie ze zmęczenia a tu jeszcze kolacja czekała do ugotowania, a już nie wspominam o sprzątaniu łazienki

Cytat:
a już za tydzień indyk
oooo! sama pieczesz?
ja jestem bardziej tradycyjna na Święta: typowo polska wigilia, a pierwszy dzień świąt cokolwiek "niedzielnego"

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
potrzebowalabym jakies dobre ciasto gotowe do kupna na swieta (bo piekarnik mi nie dziala poprawnie )

ma cos ktos godnego polecenia??
ja uwielbiam w sezonie zimowym panetone
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 10:46   #4937
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

kofika dzieki za kartke bardzo pasujaca

szerszenie to i my kiedys mielismy, z bratem zalatwialismy je aerozolem i zapalniczka (w pokoju wylozonym boazeria)

ide dzis odkopywac choinke ze schowka, juz pora

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-18, 12:03   #4938
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
kofika dzieki za kartke bardzo pasujaca

szerszenie to i my kiedys mielismy, z bratem zalatwialismy je aerozolem i zapalniczka (w pokoju wylozonym boazeria)

ide dzis odkopywac choinke ze schowka, juz pora
Oooo fajnie zr się podoba
Ola ananas z tego twojego teścia

Albert Einstein
Stary 2011-12-18, 18:22   #4939
little_ola
Zakorzenienie

ale znalazłam stronkę
http://stickatillbarbie.se/
już nie mogę się doczekać jutra, aż zacznę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 19:55   #4940
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
ale znalazłam stronkę
http://stickatillbarbie.se/
już nie mogę się doczekać jutra, aż zacznę

o pieknie
fajnie, ze lubisz takie "male rzeczy" tez dziergac

Albert Einstein
Stary 2011-12-18, 21:42   #4941
Bakteryika
Wtajemniczenie

lolciu - kup sobie lornetke do takich malych oczek

mam glupawke

nie ma nic w TV, z tego powodu nie prasuje! koncze wypisywanie kartek swiatecznych i wlaze do lozka z laptopem na Waterloo Road (lolciu - wlasnie zauwazylam ze od kiedy WR zaczeli robic bezposrednio dla BBC (seria3) to sie zepsulo - jakies klimaty polityczno poprawne, zielone inicjatywy wrrrr psuja mi serial!)

olcia - moj tzt tez ma takie zachcianki, ale dobra szlifierka czy wiertarka to kilkaset funtow wiec nie tym razem
zagadzam sie z lolcia- panettone uwielbiam! (tylko bez rodzynek)

kofcia - a ty z koculkiem sie widzialas?

karpia nie zamowilam jeszcze, nie umiem sie zebrac w te swieta!
Stary 2011-12-18, 22:22   #4942
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
o pieknie
fajnie, ze lubisz takie "male rzeczy" tez dziergac
Cytat:
lolciu - kup sobie lornetke do takich malych oczek

mam glupawke

jak mnie najdzie to nie ma zmiłuj się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg barbie 002bis.jpg (51,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-12-18, 22:32   #4943
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
kofcia - a ty z koculkiem sie widzialas?

karpia nie zamowilam jeszcze, nie umiem sie zebrac w te swieta!
Widziałam widzialam, to juz chyba 3 święta jak umawiamy się na jedzonko i dajemy sobie małe prezenty plus 31 grudnia kocul ma urodziny więc zawsze jest 2w1

Karpia zamówiłam wczoraj ...jakoś mi sie udało złapać na ostatnia dostawę na środę

Cytat:
jak mnie najdzie to nie ma zmiłuj się
Fajna pani mikolajowa

Albert Einstein
Stary 2011-12-19, 07:12   #4944
***luna
Zakorzenienie

Widzę przygotowania świateczne coraz powazniejsze
U mnie nie będzie karpia tylko łosoś
Nie bedzie indyka Co bedzie dokładnie: jeszcze nie wiem.
Na pewno sledzie, barszcz i uszka.

od wczoraj choinka stoi w ogrodzie i czeka na ozdobienie
A dziś czeka mnie wspaniały przedswiąteczny dzień w bibliotece
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:00   #4945
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Widzę przygotowania świateczne coraz powazniejsze
U mnie nie będzie karpia tylko łosoś
Nie bedzie indyka Co bedzie dokładnie: jeszcze nie wiem.
Na pewno sledzie, barszcz i uszka.

od wczoraj choinka stoi w ogrodzie i czeka na ozdobienie
A dziś czeka mnie wspaniały przedswiąteczny dzień w bibliotece

ooo luna fajnie ze humor wrocil

u nas tez normalnie bylby łosoś ale zupelnie mi sie ta ryba przejadła ...

ja nie wiem od czego mam dzis zaczac
siłownia
pranie
pakowanie prezentow
lepienie pierogów

udanego dnia

aaa i witam z kawką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2726.jpg (88,3 KB, 15 załadowań)

Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2011-12-19 o 10:03
Stary 2011-12-19, 10:35   #4946
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Mój TZ marzy o kluczach z halfordsa (!) i pewnie bym mu je kupila gdyby nie fakt ze nie ma gdzie tego trzymac, juz jeden zestaw wozi w aucie, wg mnei wielki ale twierdzi ze tam nei ma wszystkich potzrebnych narzedzi nie wspomne o wiertarce udaarowej i szlifierce Makita.... (zadne z ostatnich dwoch nie jest mu potrzebne ale fajnei byloby miec bo MOZE kiedys sie przyda- cos na nasz styl kupowania kolejnej bluzki
o tak, mój ma tak samo. ma trzy duże skrzynki z narzędziami i co chwilę coś dokupuje, ma jakieś wkrętarki itp, lutownicę, takie coś co ma różne końcówki i można szlifować, rzeźbić, cuda wianki, teraz z okazji nadchodzących remontów kupił sobie porządną wiertarkę (nie wiedziałam że to może tyle kosztować, jedno i drugie) i jeszcze coś co nie wiem czym jest, wszystko na konto świąt

ja oczywiście uważam że to niepotrzebne, ale mój to jest gadżeciarz straszny.

Cytat:
oooo! sama pieczesz?
ja jestem bardziej tradycyjna na Święta: typowo polska wigilia, a pierwszy dzień świąt cokolwiek "niedzielnego"
tak, rok temu też robiłam
indyk & all trimmings
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:07   #4947
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
o tak, mój ma tak samo. ma trzy duże skrzynki z narzędziami i co chwilę coś dokupuje, ma jakieś wkrętarki itp, lutownicę, takie coś co ma różne końcówki i można szlifować, rzeźbić, cuda wianki, teraz z okazji nadchodzących remontów kupił sobie porządną wiertarkę (nie wiedziałam że to może tyle kosztować, jedno i drugie) i jeszcze coś co nie wiem czym jest, wszystko na konto świąt

ja oczywiście uważam że to niepotrzebne, ale mój to jest gadżeciarz straszny.
ja tez tak uwazam ...
ale zazwuczaj nie mam na to wplywu gdyz on teraz wszystko przez neta kupuje :/

aaaaaa dostalam pierwszy tzn drugi albo juz 3ci podarek swiateczny (2 wczesniejsze od znajomych) ale ten od mojej siostry ...
oczywiscie wiedziala co mi kupic ... szkoda tylko, ze sie nie zobaczymy tym razem ...
ale w lutym mam zamiar wybrac sie do nich na kilka dni wiec jakos to przeboleje!

plus - listonisz przyniosl mi przesylke, ktora wyslalam w piatek
pani zamiast nakleic znaczek na stronie odbiorcy nakleila go po stronie nadawcy
mam nadzieje, ze listonosz zrobi tak jak obiecal i "naprawi blad" wypisujac na przesylce ze nastapila pomylka

a to moj prezent
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kotek.jpg (102,3 KB, 19 załadowań)

Albert Einstein
Stary 2011-12-19, 11:19   #4948
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
ooo luna fajnie ze humor wrocil

u nas tez normalnie bylby łosoś ale zupelnie mi sie ta ryba przejadła ...

ja nie wiem od czego mam dzis zaczac
siłownia
pranie
pakowanie prezentow
lepienie pierogów

udanego dnia

aaa i witam z kawką
kolejna lepi pierogi
a moja rodzinka ich nie lubi

ja juz poprasowalam 3 prania

Cytat:

tak, rok temu też robiłam
indyk & all trimmings

Cytat:
aaaaaa dostalam pierwszy tzn drugi albo juz 3ci podarek swiateczny (2 wczesniejsze od znajomych) ale ten od mojej siostry ...
oczywiscie wiedziala co mi kupic ... szkoda tylko, ze sie nie zobaczymy tym razem ...
ale w lutym mam zamiar wybrac sie do nich na kilka dni wiec jakos to przeboleje!

plus - listonisz przyniosl mi przesylke, ktora wyslalam w piatek
pani zamiast nakleic znaczek na stronie odbiorcy nakleila go po stronie nadawcy
mam nadzieje, ze listonosz zrobi tak jak obiecal i "naprawi blad" wypisujac na przesylce ze nastapila pomylka

a to moj prezent
kto by jeszcze pomyslal, ze Ty taka lubiana i popularna jestes
koty sá swietne
Stary 2011-12-19, 11:59   #4949
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
kolejna lepi pierogi
a moja rodzinka ich nie lubi
coooooooooooooooooooooooo ????

Cytat:
kto by jeszcze pomyslal, ze Ty taka lubiana i popularna jestes
koty sá swietne
:Jezyk:

i wlasnie takie male rzeczy mnie najbardziej ciesza

poki co pranie zalaczylam

Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2011-12-19 o 12:00
Stary 2011-12-19, 12:10   #4950
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
o tak, mój ma tak samo. ma trzy duże skrzynki z narzędziami
i pod ABSOLUTNIE zadnym warunkiem nie nalezy sie do takich skrzyneczek dotykac, bo oni tam maja zorganizowany balagan i przelozenie jednej nakretki zaburza rownowage calego systemu

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości