|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cześć dziewczyny
![]() mnie już powoli męczą moje bóle brzucha, wiem, że tam się wszystko rozciąga ale noce są okropne. Nie mogę spać, bo mnie boli, to tego mdli mnie na maxa.... ostatnio zjadłam spagetti na obiad i cały dzień się męczyłam, tak było mi nie dobrze, aż musiałam się zmusić aby zwymiotować na siłę aby się lepiej poczuć.... ogólnie to staram się nie narzekać, cieszę się,ze jestem w ciąży, ale czasami po prostu czuję że to za dużo dla mnie... najgorsze jest to, że już pomysłow mi brak na rzeczy do jedzenia... po większości czuję się nie dobrze, ale coś przecież jesc trzeba.... dobra, koniec z marudzeniem ![]() jak tam Wasze przygotowania do Świąt? w tym roku mam zamiar spróbować pierwszy raz zrobić bigos, a że jesteśmy daleko od rodziny to nie mogę liczyć na pomoc mamy np wiec albo uda się i bedzie on jadalny albo po prostu próbowanie musimy sobie odłożyć na później, prawda jest taka, że mam całkowicie zepsuty smak w ciąży i jestem ciekawa co nam tam wyjdzie
|
|
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Witam i gratuluje nowym Mamusiom pozdrawiam Was mocniasto póżniej wpadne nadrobić zaległości
|
|
|
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moja głupota nie zna granic. Wczoraj zachciało mi się chipsów orzechowych z biedronki, po prostu poczułam że muszę je mieć
- przed ciążą je uwielbiałam. I zjadłam pół paczki wieczorem,dzisiaj rano obudziłam sie z ogromnym bólem głowy. Do tego doszła biegunka i przed chwilą wymioty. I teraz tak rozmyslam po co ja jadłam te głupie chipsy?? I to na wieczór. A jeśli już chciałam to przecież mogłam zjeść 2-3 i już a nie wtrąbić pół paczki . Jaka ja pazerna jestem
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
...ale macie tempo!
Ja nie pracuję, ponieważ raz, że na początku plamiłam, potem okazało się, że mam krwiaka (który na szczęście już się wchłonął), badania pokazały, że mam infekcję dróg moczowych i cytologia przyszła z wynikiem IIIa... Do tego wyszła mi opryszczka. No i pracę mam 75km od miejsca zamieszkania Pewnie zostanę na zwolnieniu do końca.Na szczęście ostre mdłości się już skończyły, ale na początku było naprawdę ciężko. Schudłam - nie ważyłam tyle od podstawówki Na szczęście to nic groźnego, bo nie mam niedowagi. Myślę, że teraz już mi się odbije, bo jem normalnie. Także życzę wszystkim, które są wcześniej i cierpią, żeby w tym 10-11 tygodniu już wróciło wszystko do normy!Serduszka nie słyszałam, ale widziałam 30 XII kolejna wizyta, już nie mogę się doczekać, żeby usłyszeć, że mam już dobre wyniki! |
|
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
Hurra sprawdziłam już kolokwia 6-ciu grup (x ok. 30 os.) i zostały mi tylko 3 grupy - dziś jedna, jutro i pojutrze... A w styczniu od nowa Polska lidowa... ;(
Apropos soku owocowego to ten wiśnia/jabłko - pewnie chodzi o tymbark - ma bardzo dużo cukru, a cukier jak wiadomo, nie jest zdrowy - dodatkowo może spowodować próchnicę, bo zęby są teraz słabsze niż przed ciążą - mi właśnie wypadła plomba z kawałkiem zęba i muszę do dentysty... lepiej już wodę z cytryną i odrobinkę dosłodzić lub domiodzić lub soki wyciskane, a ostatecznie te kartonowe, tylko zwracać uwagę jak, czym i ile są dosładzane... sok pomarańczowy jest wskazany bo uzupełnia niedobory potasu i świetnie gasi pragnienie - mi smakuje hortex.Ewka5891 - zrób bigos "na winie" - co się pod rękę nawinie to do bigosu Tej potrawy chyba nie da się zepsuć - na pewno będzie pyszny, ale na wszelki wypadek 3mam kciuki..makarona - mi powiedzieli, że muszę mieć taki kwitek z laboratorium z podpisem technika i własnymi danymi, bo inaczej nie przejdzie, więc nie wiem, jak to jest z kartą krwiodawcy - zapytaj gina... Ja też mam problem z wybraniem się na badania - muszę zrobić tą krzywą cukrową - 2 godziny siedzieć jak parasol na poczekalni na czczo i jeszcze po pierwszym pobraniu wypić 75 ml glukozy - to jest jakaś masakra... Ale czeka mnie dopiero w czwartek, więc na razie staram się nie myśleć ![]() pozdrawiam
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gazów ze szok![]() i co? pierwsze co rano zrobilam to wstałam i zjadlam jabłko tak mi owoce smakuja jak nigdy
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem jak chodząca kula gazowa
nie zdziwię się, jeśli na stałe przylgnie to mnie ksywka PIERDZIUCH Ale co robić... wszystko przez progesteron
|
|
|
|
#1538 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
,wiesz ja nigdy nie patrzę na skład soku. Ale zwróce na to uwagę ![]() Cytat:
. A ja też jem owoce w ogromnych ilościach-głównie banany,mandarynki i gruszkiCytat:
|
|
#1539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jutro do gina ide.8 tydzien.Mam nadzieje uslyszec cos dobrego bo ostatnio lekarz powiedział ze płód jest mały i wyszły mi problemy z tarczyca.Jestem na Euthyroxie. Mam nadzieje ze mdłosci mina tak jak piszecie kolo 10 tygodnia,bo to jest najgorsze teraz no i ta potrzeba snu.Dzisiaj znowu do 11 spalam......
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle dziewczyny an co macie zachcianki? ja bardzo ale to bardzo na kwasne
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie wiem, chyba nie mam zachcianek
Tzn jedyną zachcianką jaką mam to owoce,które w domu muszą być cały czas
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
haha u mnie też owoce rządzą
głównie winogronka, mandarynki i jabłuszka
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie boli brzuch, jak siadam do czuje cały dół i krzyz. Musze ostroznie siadac i wstawac. Ale wyglada mi to na pęcherz? moz ejakies zapalenie?>
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
ja też mam cały czas ochote na owoce, ale ja zawsze owoce b.lubiłam i zawse były w domu ale manadareynek nie mzoemy miec ciagle w domu bo Ama jest na nie uczulona i jak kupujemy to po 10 sztuk tak zeby nie bylo ich duzo bo zaraz by chcila je zjesc ja dziś cały czas bym spała ale jestem z sibeie zadowolona bo poprasowałam ubrania i zrobiłam obiad ![]() ja jakiś większych porządków nie robie bo i ne mam na to chęci ani siły ale na szczęscie moze bydzie tylko jedno snaidanie tak jak wam juz pisałam.
|
#1545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W środe mam wizyte ,już nie mogę się doczekać
|
|
#1546 |
|
Zadomowienie
|
Jakbym czytała o sobie
ja też żyję owocami...winogrona,banan y, mandarynki i gruszki!!! mniam a wczoraj kupiłam ananasa tak ładnie dla mnie wyglądał![]() a dzisiaj zjadłam kanapkę z zakazanym pasztetem pieczonym (o dziwo nie śmierdział!!) bo chodził za mną od kilku dni, myśle że taka kanapeczka nie grozi przedawkowaniem witA
|
|
|
|
#1547 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja bylam na wizycie dzis
![]() i odebralam wyniki badan na szczescie wszystko dobrze moj Ginekolog twierdzi ze mozna wlosy farbowac
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a słyszałyście o tym? http://www.dzieciowo.pl/2011/09/kont...m-w-ciazy.html
mi ostatnio koleżanka powiedziała - jej mama jest lekarką to chyba wie, więc poszukałam na sieci i trafiłam na taki fajny blog, ale ta informacja mnie zastrzeliła...
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
![]() disiaj mam jakiś dobry dzień ![]() tak jak Wam juz pisałam poprasowałam, zrobiłam obia i na jutro od razu zrobiłam i jeszcze racuchy usmazyłam z Ama a teraz magrywam dla Niej bajki zeby wieczorem puscic na wiezy i zeby prubowała juz sama usnac bez mamy obok, oprocz tego szukamy piosenek zeby w dzien mogla sie bawic i tanczyc ![]() jutro musze pojechac na uczelnie po karte do wpisow i jeszcze do biblioteki zeby zrobic w swieta prace zaliczeniowe i zeby pozniej sie nei martwic ja zaraz lece myc sie i Amelke i spać bo mimo ze po poludniu usielam sobei komara to i tak mi sie chce spac co do tego linku iza to wiesz cos w tym jest masowaniu i wywolywaniu skurczow, jak powiedzialm mojemu lekarzowi o tym ze mam silne bole w podbrzuszu i ze wtedy klade sie i sobie lekko masuje to miesjce to powiedzial zebym zrezygnowala z masazu a jak juz to tylko trzymac w tym miejscu reke bo wlansie moge wywolac niepotrzebnie ksurcze macicy co nie jest dobre jednak z pierwszej ciazy wiem ze jak juz dizcko sie bradz kreci i nie daje spokoju to wlasnie poprzez glaskanie i mowienie do dziecka moja corcia sie uspokajala, nie iwme moze to glupie ale tak było, a jak sie wystraszylam ze sie nie rusza to pierwsze co mi mi lekarz przez tel powiedzial to zebym weszla do wanny odprezyla sie i naciskala na brzuch to moze obudze dizecko jak spi i wtedy poczuje ruchy, i rzeczywiscie to pomoglo jak ja obudzilam to juz cala noc nie spalam bos ie tak wiercila ale przynjmniej ciesylam ise ze zyje to chyba tyle co do masowania brzuszka jak cos jeszcze nasunie mis ie do glowy to oczywiscie o tym wam napisze
Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2011-12-19 o 20:27 |
|
|
|
#1551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Każdy pyta, jakie mam zachcianki, a ja naprawde nie mam póki co.
|
||||
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
Zaleca się kobietom w ciąży, aby przynajmniej przez pierwsze trzy miesiące zrezygnowały ze spożywania wątróbki, ponieważ zawiera ona duże ilości witaminy A. Przy spożywaniu produktów zawierających wątróbkę, takich jak wątrobianka czy pasztet z wątróbki, powinnaś być raczej wstrzemięźliwa.
źródło:http://www.we-dwoje.pl/co;wolno;jesc...ykul,1603.html |
|
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie też bolą krzyże a raczej okolice kości ogonowej, w jednym miejscu czuje ucisk, jak dłużej pochodzę albo posiedzę, dziwne jest to że zaczęło mi się jak przestałam pracować, może ma to związek z tym że przestałam chodzić na obcasie? nie wiem co to będzie dalej jak praktycznie nie mając brzucha zaczyna mnie boleć, pocieszające jest to że mdłości brak, wstręt do jedzenia też minoł, a najbardziej cieszy mnie to że spłyną na mnie błogi spokój, przestałam być taka nerwowa i ciągle wku... delikatniejsze słowo nie pasuje teraz to prawie nic nie jest wstanie podnieść mi ciśnienia, już tęskniłam za tym spokojem niestety zostały wzdęcia i konieczność regularnego jedzeniajeśli masz coś z pęcherzem to musisz dużo pić żeby wypłukać bakterie i najlepiej sok żurawinowy wizyta za tydzień, już nie mogę się doczekać Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-20 o 09:18 |
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() U mnie dziś samopoczucie lepsze, bo ostatnie dni to jakiś koszmar był... na nic nie miałam ochoty, najchętniej cały dzień bym przespała... dobrze, że tż był w domu to się chociaż Dorotką zajął... a teraz do Świąt on pracuje a wszystko na mojej głowie Ale póki co mam chęć do roboty i mam nadzieję, że mi nie przejdzie![]() Dziś zabieram się za bigosik
|
|
|
|
#1555 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a na bigos jeny ale mam smaka!ja dzisiaj dalej sprzątam i jedziemy na jakieś małe zakupy no i przywieżć choinkę |
|||
|
|
|
#1556 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja Wam powiem dziewczyny,że świąt nie czuje-to chyba przez brak śniegu Zawsze odkąd pamiętam bym śnieg . Ja nie mowię,żeby od razu były jakies zawieje czy coś ale chociaż lekko mógłby popadać.
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nigdy za bigosem nie przepadalam a teraz tak mi sie chce ze ostatnio jak sie polozylam to zasnac nie moglam tak o nim marzylam
![]() w swieta bede miala uczte mmmm !!!!! |
|
|
|
#1559 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja niestety nie zrobiłam badania przeciwciał na toksoplazmozę, bo pani w labolatorium powiedziała mi, że robią to jedynie w mieście wojewódzkim w sanepidzie. Jest tu jakaś dziewczyna ze śląska? Może robiła te badania jeszcze gdzieś indziej? Tak mnie brat dzisiaj wkurzył, że zaraz się rozbeczę na cały głos. W sobotę umyłam pięknie szafki w swoim pokoju, wypastowałam je pastą do mebli, aby błyszczały i nabrały koloru (to są bardzo stare meble, mają około 50 lat, więc trzeba się przy nich napracować), a on przyszedł z płynem odtłuszczającym i całą tą pastę mi wytarł. A potem jeszcze powiedział, że całą szmatę ma brudną i jak ja to wytarłam. Normalnie mam ochotę go pozbawić tych rączek
Edytowane przez makarona Czas edycji: 2011-12-20 o 12:18 |
||||
|
|
|
#1560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie tesknie za bialymi swietami, moze w przyszlym roku ![]() Dziewczyny, czy jest Wam cieplej niz przed ciaza? Mi jest ciagle goraco! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

póżniej wpadne nadrobić zaległości
- przed ciążą je uwielbiałam. I zjadłam pół paczki wieczorem,dzisiaj rano obudziłam sie z ogromnym bólem głowy. Do tego doszła biegunka i przed chwilą wymioty.
Na szczęście to nic groźnego, bo nie mam niedowagi. Myślę, że teraz już mi się odbije, bo jem normalnie. Także życzę wszystkim, które są wcześniej i cierpią, żeby w tym 10-11 tygodniu już wróciło wszystko do normy!

i gazów
Ale co robić... wszystko przez progesteron

a na bigos