|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz drugi ;-)
Cytat:
Później przychodzi co do czego i z samym światłem w lodówce zostaję ![]() Jasne, że czasem coś trzeba kupić, nawet jak się oszczędza ![]() Wiadomo, że jak się kupuje ciągle to się nie ma co dziwić, że się nie udaje odkładać ![]() ![]() ![]() W 300 zł na jedzenie to bym się nie zamknęła nigdy, ale to dlatego, że nie mam zapasów, a tym bardziej tak dużych zapasów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała dojść do momentu, w którym mam zawsze na górkę mięsa i tych podstawowych produktów, żeby w razie gorszego miesiąca móc przyoszczędzić ![]() Ja nie mam jakiejś takiej systematyczności do picia ziołowych herbat. Tyle razy próbowałam, np. z pokrzywą i traciłam zapał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Dziękuje wszystkim za gratulacje i słowa pociechy. Udało nam się trochę ogarnąć mieszkanko. Ubrania wylądowały w jedynej szafie i pokój wygląda już w miarę. Nawet mamy chojankę. Kuchnia nadal zawalona kartonami. Fugi w łazience na podłodze są białe i jak były świeże to się ubrudziły i nie mogę tego doczyścić ![]() Prezenty mam pokupowane. Tylko muszę coś jeszcze dla siostry TŻ kupić i dla taty książkę odebrać. A dzisiaj wieczorem idziemy na pracowniczą wigilię. Niesamowite, ale firma dała nam kasę na pójście do restauracji. Co prawda pójdziemy dopiero o 22 jak skończy ostatnia osoba pracę, ale zawsze... |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kartony powoli usuniecie i zastąpicie tym co trzeba ![]() ![]() Będzie już coraz lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Tallu spoznione ale szczere ~ wszystkiego najlepszego ~
ja powoli robie zakupy jakies ale generalnie nie nastawiam sie na jakies wielkie gotowanie zrobie tylko salatke, bigos, lososia dla mojego , jakies mufinki tylko musze pomyslec jak ozdobic, barszczyk, uszka ( kupione juz) ,jakies rybki ( tez pewnie sledzika gotowca kupie ) i cos jeszcze pomysle do znajomej pojdziemy to mowila ze najwyzej jakiegos sledzika zebym kupila i to wszystko idziemy 25 grudnia jak mojemu sie polepszy Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-12-19 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przykładowo: dziś kupiłam mandarynki , 2 banany, 1 danio, masło, 3 muffinki, śmietankę do kawy, mleko, szaszetkę jedzenia dal kota i zapłaciłam prawie 29 zł bez paru groszy. i to jeden dzień .... tym bardziej się dziwię bo ostanimi czasy żywność strasznie podrożała
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka ![]() Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2011-12-19 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a słoiki ( NIE JEMY ICH CAŁY CZAS 1,2 SŁOIKI NA 2 TYGODNIE IDĄ ) w naszym wypadku wychodzą tanio , i nie opłacałoby się robić tego samemu ( tym bardziej, że to obiady dla tż gdy ja wracam później ) i to 300 zł nie wydajemy ciagle, tylko napisałam, że tyle wystarczy nam w styczniu, bo mamy dużo zapasów .. gdy się racjonalnie robi zakupy wcale nie trzeba dużych kwot miesięcznie wydawać i tak jak dla Ciebie 300 zł to mało to dla mnie 1200 zł to duużo ( myślę, że my wydajemy średnio tak z 600 zł miesięcznie ) a o zdrowie nie musisz się martwić, wszystkie wyniki mamy ok ..
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
wybyłam z domu i wróciliśmy dopiero z 2 godziny temu
![]() Pojechaliśmy na zakupy do 30-ego, wspólnie ustaliliśmy, że tak wyjdzie najtaniej ![]() Kupiliśmy wszystko prócz mięsa na obiady, więc kupno mięsa mnie jeszcze czeka ![]() Mam nadzieję, że starczy to co mam na 10 dni tak jak planuję ![]() Prócz tego stroik wzięłam za 12 zł, nie dorobiłam się jeszcze świątecznych rzeczy, właściwie to mam tylko małą choinkę i 2 stroiki ![]() ![]() Ten stroik jest większy od tej mojej malutkiej choinki ![]() ![]() ![]() Ja nadal nie wiem ile tracę na jedzenie, więc się nie wypowiadam. W ostatnim czasie traciłam bardzo mało, ale to z konieczności. Teraz będzie lepiej, będę większe zakupy robiła, takie na 2 tygodnie, więc mam nadzieję, że łatwiej mi się będzie doliczyć ![]() Myślę, że w normalnym miesiącu jest to około 800 zł, ale może się mylę ![]() ![]() ![]() Do tego chemia- myślę, że z powodzeniem jest to 200-250 zł/m-c (pieluchy, żel do mycia, pasta, papier, szampon, odżywka, płyn do prania/płukania, płyn do naczyń, itp)
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-12-19 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mięsa nie lubię kupować ... często dostaję od rodziców, bo oni kupują z pierwszej ręki ...a tak to w tych supermarketach mięso takie brzydkie , a znaleźć dobry mięsny też nie jest łatwo ![]()
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro wyliczę ile mi potrzeba mięcha na 10 dni, ustalę obiady i kupię od razu tyle, żeby do końca miesiąca mieć spokój i nic już nie kupować, tylko chleb, chociaż i tak kupię pewnie 5 i zamrożę ![]() zaraz spać lecę, market mnie zmęczył. Jednak Piotr i Paweł nie jest taki absorbujący jak Auchan ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też teraz sporo kupuję w PiP bo mają nawet fajne promocje (a ja mam jeszcze zniżkę )i nie mając czasu na zakupy w tesco czy innych ,drobiazgi typu wędlina, ser itd kupuję po pracy... czy któraś z Was hoduje świeże zioła ?? kupiliśmy ostatnio z TŻ i nam poschły ;/ czy może mi któraś powiedzieć jak o takie zioła dbać ?? w ogóle pleśń nam się na ziemii pojawiła i nie wiem czemu - nie tylko na ziołach ale na wszystkich kwiatach - a nie są przelewane??
![]() |
#3913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja je bede robiła w piatek albo i w sobote rano ![]() ![]() ja też ostatnio robiłam badania i pierwszy lat od kilku lat nie wyszła mi anemia co mnie strasznie zdziwiło ![]() ![]() a co daje taka karta? dzień dobry ![]() ja juz na wykładzie z ekonomii i potem do pracy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
dzieki nurek rudolfa na mufinkach widzialam ale mysle tez zeby jakos roznorodnie je przystroic
Sobota wolna wiec rano raczej bede robila wogole w tym tygodniu mam tylko 3 dni pracy wyplata marna nastepna bedzie no ale coz swieta raz w roku |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Rudolfy są ekstra
![]() My na jedzienie wydajemy ok 800 zł więc Lili mimo że nie liczysz dokładnie to wydaje mi się że to taki standard ![]() U Was też tak zimno ? Brr normalnie od wczoraj chodzę w rękawiczkach a dziś ubrałam zimowy płaszcz ![]() Rano zaliczyłam lekarza, jestem zdrowa jak ryba ![]() ![]() Nie wiem co dziś zrobię na obiad ![]() Musimy jeszcze kupić jakiś drobiazg dla babci na święta ale to myślę że załatwimy w piątek. W ogóle piątek będzie pełen roboty bo ciasta, zakupy, uszka, fryzjer coś czuję że jak po tym tygodniu padnę w piątek późnym wieczorem to wstanę dopiero na kolację wigilijną ![]() Miłego dnia ![]()
#3916 |
Zakorzenienie
|
rabaty przy zakupach ...małe bo małe (pow.50zł -3%, pow.150zł -4%, pow. 300zł-5% , ale to zawsze coś
![]() ![]() ![]() dzień dobry ![]() ![]() mam pełno sprzątania, zmywania itd. jakoś nie mogę ostatnio się zmobilizywać, i wszystko mnie wkurza ahh ![]()
#3917 |
Zakorzenienie
|
nie mam tej karty, bo podobno żeby ją założyć trzeba zrobić zakupy za minimum 150 zł
![]() ![]() Ja ziół nie hoduję właśnie z tego powodu, że nie wiem jak o nie dbać, żeby nie uschły ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-12-20 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3920 |
Zakorzenienie
|
w ogrodniczym , na rynku na wiosne , w spozywczych nieraz widzialam
allegrosz co chcesz posiac? |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
O to dobrze wiedzieć, że z nasion trzeba sadzić, a nie kupować te gotowe.
Muszę na wiosnę sobie mały domowy ogródek zrobić ![]() ![]() ![]() Miętę też bym bardzo chciała ![]() Pietruszkę i bazylię też ![]() W ogóle to bardzo mi się podoba, jak się ma takie doniczki z ziołami powieszone w kuchni ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-12-20 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
ja swego czasu tylko swoje z ogrodka uzywalam i byla nawet roznica
a jak pachnialy te marketowe to pare tygodni postoja i dowidzenia a to to co innego |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam na tarasie wiosną latem a zimą normalnie w kuchni miałam tak bazylię, oregano, rozmaryn, mięte, cząber, lawenda ale ona jest wymagająca i bardzo długo wschodzi, ale ładne wygląda później i pachnie
![]() Lili mogę ci podesłać kartę do PiP jak będziesz chcieć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
a to nie jest imiennie ta karta? jak nie to fajnie
jedynie z tego co piszesz Olivko to mialam problem z lawenda ale wszystko inne roslo pieknie |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Rozeznanie
|
Mam domek z piernika
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Wtajemniczenie
|
Witam laseczki przed świętami. Ja dopiero dzisiaj ubralam moja sztuczna metrowa choinke. Nam taka starcza, bo mama na dole u siebie ma dużą. Mam tez taki świecący stroik w okno i to na tyle ze światecznych akcentów.
Nie wiem kiedy bede sprzątac bo do wigili pracuje normalnie. Ostatnio kupilismy malemu amerykanke do spania, a ja dostalam od mamy telefon na gwiazdke samsung galaxy pro ![]() Mam mega tyly z artykulami, wcale nie ruszylam a do 31 musze 12 napisac. chyba we wigilie bede to robic. Masakra jakas Jutro ide do salony czyli bede 12 godzin w pracy. Z tego przemeczenia leci mi juz czesto krew z nosa a z nerwow ma duszący kaszel. Jem mało i byle co i czuje, że ta praca sie mocno odbije na moim zdrowiu i psychice Sama sie sobie dziwie jak ja to ogarniam, w tele robie po 9 godzin, 2 razy w tygodniu ide po tele do salonu na 3 godziny, musze pisac 12 artykulow na miesiac i jeszcze mam szkole ( teraz mialam koniec semestru i same 5 wpadly) . W soboty albo ide na nadgodziny albo mam szkole. Nie pamietam kiedy sie wyspalam ostatnio. No i jeszcze dochodza obowiazki domowe typu pranie, sprzatanie, tylko gotowac przestalam bo na to juz wogole nie miala bym czasu. Maly je obiad w przedszkolu a my sie zywimy czym popadnie. Nie wiedzialam ze bedzie az tak ciezko, ale o dziwo daje rade
" Najtrudniejsze na tym świecie jest życie, miejmy odwagę... by żyć " 9kg mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to mieszczę się w spodnie z LO ![]() ![]() Edytowane przez effie22 Czas edycji: 2011-12-20 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
effie faktycznie dużo masz na głowie, a to 12 artykułów to też dużo
Plus taki, że kasa chociaż jest ![]() Ja już mam na dzisiaj dość i potrzebuję się wyciszyć w samotności, ale nie mam póki co takiej możliwości ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-12-20 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Effie- wiem co czujesz i współczuję
![]() witam ![]() ostatnio pracuję po 12 h plus opieka nad mamą, dwa mieszkania do sprzątania i gotowanie w dodatku mój brat pozapraszał pół rodziny na święta a przyjeżdża w czwartek wieczorem, przez co cały weekend spędziłam w kuchni, zrobiłam bigos, 200 pierogów i 120 uszek,jeszcze czeka mnie gotowanie w czwartek i pieczenie ciast w piątek ![]() w piątek miałam tą sprawę w sądzie i jestem już mamy prawnym opiekunem, tylko wyrok uprawomocni się po 7 dniach dzisiaj pierwszy raz od dwóch tyg pojawiło się u mnie słońce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.