|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
fryzurka na sylwestra :) (za pomocą prostownicy,co i jak? + jakieś śłiczne nabłyszczenie)
cześc Dziewczęta ! Już zaplanowałam kupno prostownicy Babyliss ,chciałabym na sylwestra zmienić się bardziej niż wyglądam na codzień. No więc zaplanowałam ,że jeżeli chodzi o włoski to conieco je wyprostuje , prócz tego chciałam aby wyglądały na bardzo zdrowe i żeby ślicznie błyszczały. Po pierwsze chciałam was zapytać o preparaty po prostowaniu (ewentualnie przed też) słyszałam o jakimś biosilk'u (regenerującym i nablyszczającym)jedna kropelke rozetrzec w raczkach i na włoski ? ale jak ? i jaki to będzie efekt?
No i jeżeli chodzi o prostowanie to czy osiągne podobny efekt co Britney na zdjęciu ? Niestety mam drobną pociągła twarzyczkę ,więc nie lubie jak mam włoski przyklapnięte do główki.A więc jaki będzie efekt jak po prostowaniu przechylę główkę w dół ,przeczesze paluszkami i kilka razy tak machnę główką? czy podniosą się troszkę u nasady ? i czy nie zakręcą się ? będą cały czas proste? I jeszcze chciałabym żeby włosy nie były posklejane , uwielbiam tańczyć i chciałabym mieć dużą swobodę w ruchach główką nie chce żeby było widać sztucznie posklejane pasma włosów. Tak jak Britney na tych zdjęciach podczas koncertu mogła głową machać i machać a włoski były proste , ładnie się układały ,wyglądały zdrowo i swobodnie się "rozwiewały" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: fryzurka na sylwestra :) (za pomocą prostownicy,co i jak? + jakieś śłiczne nabłyszczenie)
a jakie masz wloski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Re: fryzurka na sylwestra :) (za pomocą prostownicy,co i jak? + jakieś śłiczne nabłyszczenie)
lekko falujące jeżeli po umyciu ich nie wysusze i nie wymodeluje troszke , a poza tym mam ich mnostwoooooo ,duzo strasznie. Dokladnie coś takiego jak Cindy na zdjeciu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wyprostuj swe kosmyki dokładnie prostownicą a pozniej wykoncz żelem, guma fryzjerską, woskiem lub brylantyną. Aby fryzura sie duzej trzymała mozesz uzyc nie wielkiej ilosci lakieru. NIEWIELKIEJ!!! zeby wloski nie wygldaly jak tłuste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja proponuje najpierw po umyciu dać głowę w dół i suszyc suszarką czesząc od karku do grzywki potem tak jak napisała Choleryczka i jak spryskasz lakierem to rozczesz włosy nie posklejają sie wtedy od lakieru jak to czasem bywa nawet przy jego niewielkiej ilości.ja gumy nie polecam do długich włosówza bardzo skleja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zalezy jaki model prostownicy uzyjesz, ja kupilam ostatnio babyliss pro parowa, uzylam serum do prostowania babyliss pro i bez zadnych srodkow utrwalajacych trzymalo mi sie 2 dni(naturalny efekt) dopoki nie zmoczylam wloskow, jesli wyprostujesz i uzyjesz jakiegos nieobciazajacego srodka stylizujacego napewno przetanczysz spokojnie cala noc a fryzura pozostanie bez zmian
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.