|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
a czemu by nie?? termin przydatności dość długi spr i na moim jest termin do II 2012
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-18 o 23:31 |
|
|
|
|
#3722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie zamówię sobie dostawę do apteki.
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako matka wariatka znów umówiłam sie kontrolnie do pediatry nie mogłam sie powstrzymac, ale jade we wtorek znow do tego chirurga wiec stwierdzilam ze przy okazji nie zaskodzi skontrolowac dziubaska wiem wiem nawiedzona jestem ale moze powiem mi co to za wysypka hehe no i meza był chory to zoabzczymy czy czegosc na dziubaska nie przeniósł
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo tak jak pisałam- nasmarowałam małej nóżki w piątek, w sobotę rano były czerwone i suche z krosteczkami. Na brzuchu jest już ładnie, nie mam krostek tylko lekko suche w niektórych miejscach, ale krem oliwkowy daje radę no i główki nie smaruję oliwką i jest czysta a czółko się gładkie robi. Tak że to chyba jednak u nas jest oliwka ![]() a mleko testujemy - dostaje 2xdziennie gerbera i widzę zmianę w kupce taką duużą daj znać co Wam powie lekarz na tę wysypkę ![]() Aneczka ja właśnie chyba też zamówię, za taką cenę to kurcze aż szkoda nie wziąć
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-18 o 23:52 |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dalej daje Nan i w sumi enei chce zmieniac bo mały chyba go lubi, kupki sa dwa razy dziennie ni ejakies wielkie ale sa i wydaje mi sie ze ok jeszcze tak sobie myslałam o tej wysypce ze moze od czapki bo akurat na czole o tyci tyci tam gdzie sie styka ze skóra koło uszek -może ciepło mu było , spocił sie i stad ona na razie obserwuje, a lekarza zapytam co mi tam
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jak pisałam- miałabym parę sztuk miesięcznie za free ![]() ale od czapki to chyba, że od proszku, bo jakby się spocił to prędzej potówki by były- tak myślę a pewnie, że pytaj- od tego ci lekarze są...
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
mój syn spał od 21ej do 4:30 i później spalismy do 8mej![]() a co tu tak cicho dzisiaj?
|
|
#3729 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() zaraziłam sie od mlodej i smarkam na potęgę, łeb mi pęka... walnełam apap ale rezultatu na razie nie widze katar tylko - odpukać - ale straszne gluciory ma bidaka, az sie dziwie gdzie taki wielki glut w takim małym nosku sie miesci ![]() Cytat:
![]() a widzisz super, że udało sie rozśmieszyć Juliśkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas juz 3 noc nieprzespana...tzn u mnie nie przespana bo bidula moja mimo ze jej charczy w tym nosie strasznie to jakos spała, chociaz strasznie niespokojnie |
|||
|
|
|
#3730 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Przepraszam za weekendową nieobecność - nie miałam neta ![]() Cytat:
hihih u nas podobnie ale smoka już ciut "mniej lubi" - żeby nie zapeszyć ![]() A jak Guni katarek? U nas też furczy w nosie, a nic nie leci. Cytat:
![]() I gratki za zaliczonko, zdolna mamusia z Ciebie ![]() Thaya ooo!!! Paskudy!!! Bratowa męża jest w 13 tc, pisałam Wam kiedyś - będzie dziewczynka -> Lenka, Nina albo Madzia. Chyba, bo oni sami nie wiedzą ![]() Cytat:
Nadrabiam dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3731 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wiejsko
![]() Cytat:
Cytat:
Daliśmy się zrobić nooooooo ![]() A dady sa spoko- dokłądnie takie jak te Pampersy nr4 ![]() za smieszekCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
. Dla mnie te Pampy nr 4 są dokłądnie takie same jak Dady z Biedry- nie warto przepłacać |
|||||||
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Archi dzięki za info. W takim razie może spróbujemy Activ baby i odpuścimy premium care.
A jak Twoje problemy z piersiami? |
|
|
|
#3733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Napisałam Wam wczoraj posta i go nie widze, co za shit!
![]() Cytat:
![]() u mnie już wczoraj żadnych bodziaków nie było i ogólnie kupa troche. Cytat:
jak zwykle drobny druczek ![]() a ja wczoraj kupiłam pampersiaki rossmanowskie i po nocce jestem w szoku - na każdych innych po całej nocy czuć taką wilgoć z zewnątrz no i w środku jak sie dotknie to wilgotno a na tych nic, suchuteńki chociaż peny na maksa ![]() Cytat:
dużo bardziej wole pampersowskie chusteczki, albo nawet te z Dady Cytat:
![]() MArtusiu, czekamy na choinke! ![]() Nasza ciągle stoi nieubrana ale tylko dlatego że nie mamy stojaka i zawsze wsadzamy choinke do dużej doniczki, no a do tego potrzebny jest piasek - wczoraj mogliśmy przynieść tai z osiedlowej piaskownicy, ale wole nie myśleć co w tym piasku się znajduje dlatego dziś tż z pracy przyniesie czyściutki piasek Zmykam sobie popakowac prezenty, a co! w ogóle kupiłam chrześniaczce tż tego misiaka z akcji "kup misia", przeslodki jest i jaka dumna z siebie jestem że pieniążki poszły na dobry cel a potem jak zdąrze zrobie fotki wczorajszych zakupów
|
||||
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczynki
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
hej lulko
![]() no to wczorajsze zakupy ostatki z h&m i pasiasta bluzeczka z pepco
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-19 o 12:34 |
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki acelinko ze pytasz
mozna powiedziec ze mialam romans z polopiryna i febrisanem i ibupromem zatoki i czuje sie o niebo lepiej a teraz musze wyprasowac sterte ciuszkow bo wczoraj dostalismy mnostwo ubranek i robilam pranie. Musze powyrzucac swoje ciuchy z szafy i poukladac tam rzeczy lulka, strach sie bac
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
*Dawno mnie nie było Moja Julcia troszkę chora-infekcja dróg oddechowych, bierze antybiotyk i syrop.Pani doktor nawet wypisała skierowanie do szpitala, gdyby coś się złego działo,ale na razie jest w porządku-ma apetyt, jest wesoła,nie gorączkuje![]() Miałam nadzieję,że uda nam się pozostać w zdrowiu znacznie dłużej, a tu już w 4 m-cu choróbsko Trudno...,myśl ę,że obędzie się bez szpitala![]() Dodatkowo pani pediatra stwierdziła AZS,a laryngolog, że to bardziej łojotokowe zapalenie skóry.Dostaa maść i widać troszkę poprawy,poza tym już nie pije mleka Enfamil, bo ją uczuliło, a Bebilon Pepti i po nim są takie kupki jak na początku-czyli jajecznica
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
luko, cieszę się ze lepiej
oby do świąt całkiem minęło ja też mam prasowanie, ale póki co idziemy na spacer do biedronki zrobić małę zakupy, bo na te większe ciagle się wybrac nie umiem ![]() golgie, zdrówka dla Juleczki ![]() to uciekam |
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
dzięcki acelinko
![]() lullaby-ja i mąż też chorzy, a do tego Julcia,także w domu szpital po paru feriach ![]() Wracaj szybko do zdrowia
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lula współczuje choroby a zatok szczególnie
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
golgie zdrówka dla Juleczki i jej rodziców
Lulka a Ciebie przytulam gorąco, może się wtedy wypocisz i choróbsko odejdzie na zawsze
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale tu dzisiaj pustki
![]() Cytat:
za akup na szczytny cel![]() A ciuszki śliczne ![]() hej hej dobrze, że już troszkę lepiej nieustanne kciuki za dalszą poprawęCytat:
![]() A oto obiecana choinka, stópka Bartusia i się pochwalę moim storczykiem
|
|
|
#3743 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Lullka ja odgapiłam od Spray
pomalowałam małemu stope szminką i odcisnęłam na papierze, dzisiaj może zrobie rączkę ale to jak będzie spał, bo tak to chyba nie da rady i mam taki album "pierwszy rok życia" do którego powklejam te odbiciakurde czekam na kuriera i nie może coś dojechać, chyba się wezmę za prasowanie ![]() a jutro jadę z małym do pracy na Wigilię ale się cieszęa na czwartek umówiłam się do fryzjera
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-12-19 o 14:20 |
|
|
|
#3745 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Nie było czasu ostatnio, żeby pisać, wpadałam podczytać i uciekalam, bo ciągle coś trzeba było robić... sprzątać, piec, przyjmować gości. My dziś po szczepieniu... bidulek mój malutki ![]() A tak w ogóle to nie najlepiej... dostaliśmy skierowania na cito do neurologa i na rehabilitacje - prawdopodobnie osłabione napięcie. Do tego waga w porywach 5400 , ale tym się nie kazała lekarka martwić, podobno jeszcze w normie.Cudna stópka Martusiu! Ja też chcę taką choinkę! Storczyk też ładniusi. |
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie i dzidziusie
![]() Meldujemy się z Zuzią z ferii u dziadków (moich rodziców) Nie nadrabiam bo nie mam casu zbytnio, cały czas się coś dzieje więc napiszę tylko co u nas a nadrabiać będę jak wrócę do domu po Nowym Roku My już po chrzcinach jesteśmy, impreza się udała, Zuzia była grzeczniutka, dostała dużo prezentów - jednym słowem było super Od tygodnia jest na mm i powiem Wam - jeśli któraś z Was się waha czy przejść na mm - że mam zupełnie inne dziecko odkąd pije tylko mm, jest grzeczna tfu tfu po każdym karmieniu ucina sobie min. 20-30 min drzemkę, wysypka powoli schodzi także jest super. Jedyny minus tego to to że muszę walczyć z laktacją, zielonymi kupkami i bólem brzuszka - bo w tym samym momencie odstawiłam pierś i kropelki i to był mój błąd ale podaję kropelki ponownie i jest lepiej, a i kolor kupki tłumaczę sobie przejściem na samo mm - spytam lekarza na szczepieniu o to ale mam nadzieję że do tego czasu wszystko się unormuje. Bardzo jestem ciekawa co u Was - czy już pierwsze ząbki wyszły na wierzch i w ogóle jak sobie radzicie ja czuje się o wiele wiele lepiej gdy mam tak dużą pomoc. Postaram się jednak szybciej nadrobić i wbić się w systematyczną rozmowęWszystkim mamusiom życzę wytrwałości i cierpliwości i mnóstwa uśmiechów od maluszków Pozdrawiamy i ściaskamy wszystkie dzieciaczki i ich mamusie |
|
|
|
#3747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze że Ty też nie masz tradycyjnych łańcuchów, a jak tż powiedziałam że w tym roku nie chce łańcuchów tylko takie koralikowe to delikatnie mi zasugerował że chyba na łeb upadłam podobno kwiatków się nie chwali, bo wtedy marnieją więc napisze tak - przeokropny ten storczyk, jak on w ogóle mógł tak przebrzydko zakwitnąć stópka eh ja też nie bardzo, ale od dzisiaj już musze działać bo nikt inny tego za mnie nie zrobi, a tż do piątku w pracy ![]() Cytat:
![]() a będziesz zmieniać fryzurke? Cytat:
![]() za ćwiczenia, na pewno szybko pomogą ![]() no to zakupy jakieś tam zrobione, nie moge tylko ciagle pojąć dlaczego w biedronce nie można płacić kartą )
|
|||
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rzytul: będzie dobrze ![]() My mamy jutro szczepienie
|
||||
|
|
|
#3750 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby to nie bylo nic poważnego![]() a za komplementy dziękuję ![]() Cytat:
i że masz pomoc w najbliższych![]() czekamy na Ciebie po nowym roku z kolejnymi wieściami buziakiCytat:
co do kwiatka to nie dziekuje ![]() Cytat:
za szczepieniemały wstał zmykam robic mleko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

nie mogłam sie powstrzymac, ale jade we wtorek znow do tego chirurga wiec stwierdzilam ze przy okazji nie zaskodzi skontrolowac dziubaska
na razie obserwuje, a lekarza zapytam co mi tam

Daliśmy się zrobić nooooooo 

Trudno...,myśl ę,że obędzie się bez szpitala

za ćwiczenia, na pewno szybko pomogą
rzytul: będzie dobrze