|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Śluby kwietniowe
Lady Whisper i malwus20 ładne obrączki. Ach zazdroszcze że macie je już w domku i możecie podziwiać.
Myszeczek odnośnie wierszyków o pieniądzach w zaproszeniach to nie obraz sie ale ja uważam że są trohę niestosowne. I tak zazwyczaj każdy daje w pieniądze w kopercie. A zaproszenia dajesz żeby zaprosić blikich by uczestniczyli w tym ważdnym dniu jakim jest ślub... Ja pierwszy raz spotkałam się z wierszykiem typu "żeby prezent zmieścił się w kopercie" na zaproszeniu od mojej kuzynki. I oboje z TŻ byliśmy zniesmaczeni bo i tak planowaliśmy dać pieniądze a po przeczytaniu tego było to na nas "wymuszone". Ja uważam że lepiej powiedzieć dyskretnie gdy ktos zapyta o prezent ze wolimy pieniądze niż pisac wiersze. Ale wiadomo że każdy robi jak uwaza i nie zamierzam w zaden sposob was krytykowac wiec nie bierz sobie moich slow do serca. To tylko moje odczucia. Uff ale sie rozpisalam. |
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powoli do siebie dochodzę ![]() Co do zaproszeń - wrzucaj foty! ![]() Co do wierszyka - wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach każdy praktycznie przychodzi z kopertą, a nawet jak się zdarzają prezenty, to sporadycznie, więc nie jest to konieczne Cytat:
![]() Ja mam podobne odczucia... |
||
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam nic przeciwko takim wierszykom. Sami daliśmy w zaproszeniach. Moja rodzina jest starej daty i już planowali nam dać sprzęt do domu, a nam bardziej potrzebne są pieniądze na wyposażenie wg własnego gustu. Daliśmy też prośbę o nie przynoszenie kwiatów, a zamiast tego prosimy o wpłacenie datków wolontariuszom po Mszy
Nikt się nie bulwersował, a wręcz pochwalali. Jedno co im się nie podobało, że planujemy skromne wesele:P no cóż, jeśli się ktoś nie chce z nami świętować to trudno.
|
#3814 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też mam wierszyk, że chcemy pieniążki i wino zamiast kwiatów. Starszych to dziwi, ale skoro mieszkamy razem 3 lata, no to zdążyłam się urządzić i kupić mikser
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny po dłuższej nieobecności
![]() Ze względów zdrowotnych nie było mnie tu prawie 2 tyg ![]() Podobnie nic się nie zmieniło niestety w organizacji... No oprócz tego, że mamy pełne listy gości W tym tygodniu muszę wypisać zaproszenia,jako że w Święta chcemy zaprosić większość gości Trochę mnie to przeraża bo sporo tego, no ale moi rodzice się uparli, żeby pisać ręcznie ![]() LadyWhisper bardzo ładne obrączki Bardzo Wyglądają świetnie ![]() maxwelka zaproszenia cudownie eleganckie ![]() Nie byłam niestety u Pani gorseciarki, ze względu na zdrowie, ale wybieram się w sobotę ![]() Dziewczyny zaczynam mieć koszmary senne ![]() Mamy nic nie załatwione w mojej parafii ani totalnie żadnych odpisów.. a to MUSI być załatwione w styczniu z tymi zapowiedziami.. |
|
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam nadzieję że nikt się nie obrazi na wierszyk, moim zdaniem to zrozumiałe
I tak jak ktoś chce mi kupić prezent to go kupi, tak jak np. moja babcia która chce żebym miała pamiątkę kazała mi wybrać sztućce i w sumie się cieszę, bo się przydadzą... Jakbym dopiero wyprowadzała się od rodziców i oni by sponsorowali nam wesele to naprawdę byłoby mi obojętnie czy dostanę coś na wesele czy kupię sobie sama, ale w momencie gdy wszystko co potrzebne w domu mam (wiadomo, coś tam zawsze się jeszcze przyda, ale jakoś żyję bez tego) a na wesele, sami pieniądze odkładamy i wielu rzeczy sobie z jego powodu odmawiamy to naprawdę bardziej ucieszą nas pieniążki potrzebujemy zmienić samochód, przydałaby się zmiana pralki i na pewno byśmy to zrobili za pieniążki, za które robimy wesele... Myślę, że część z Was mnie zrozumie, choć każdy ma prawo mieć swoje zdanie na ten temat Wstawiam zaproszenia i... hit sezonu :P Poduszeczkę na obrączki sam-pan-sklepał koszt:2.50zł ;D To się nazywa oszczędna organizacja wesela! Pozdrawiam wieczorową porą i mykam pisać pracę, pewnie zarwę dziś nockę a jutro człowiek nie do życia![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- no kurka mam problem z dodaniem załącznika... Obiecuję, że jutro wstawię
|
#3817 |
|
Raczkowanie
|
Wiadomo każdy ma swoje zdanie
My też sami finansujemy własne wesele więc rozumiem że wszystko może być kosztem odmawiania sobie czegoś. My mieszkamy razem kilka lat a mimo tego nie obrośliśmy w "sprzęty gospodarstwa domowego" i kiedyś nam przyjdzie kupić wszystko na raz. Ostatnio widziałam świetną poduszeczkę z żywych kwiatów na obrączki. Muszę znaleść kogos by mi taką zrobił. Maxwelka jak długo czeka się na obrączki z red rubin? I chyba widziałam twoje zestawienie dodatków na innym portalu ślubnym ![]() Tartetka o jakie odpisy z parafii ci chodzi? Ja też nic nie mam. Czyżbym o czymś zapomniała? |
|
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
a my kupiliśmy wczoraj szampana
I wódkę chcemy kupić do końca roku
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Nie było mnie tu troszkę... praca, praca, praca. ło matko! ja też! Śmieję się, że do kwietnia zwariuję! Śni mi się wesele, śni mi się msza... i ciągle jakieś perypetie A to zespół zamiast grać to robi konkursy na wiedzę ogólną... a to nie ma muzyków w kościele.... a to nie mam pończoch i w sukni szukam po jakiś sklepikach....zeświruję normalnie... zeświruję ![]() Dziewczyny z Krakowa - byliśmy na naukach przedmałżeńskich u Dominikanów - wiem już dlaczego takie kolejki! BYŁO CUDOWNIE! Śmiesznie ale... tak mądrze! ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() Z odpisów to na pewno akt urodzenia właśnie do USC... no a do kościoła metryka chrztu... coś jeszcze? coś z bierzmowania chyba też potrzeba? A zapowiedzi zdajsie też 3 m-ce przed startują
|
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
Co do bierzmowania to jakieś tam zaświadczenie jest wysyłane do parafii, w której był chrzest, także tam trzeba to wszystko odebrać... No też słyszałam że wszystko jest ważne 3 mc choć wydaje mi się to bezsensem i wyciąganiem kasy- przecież jak to się ma przedawnić? Chyba że za ciemna jestem i tego nie pojmuję... Kurka chciałam Wam dodać te zaproszenia ale nie działają mi załączniki
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co innego z tym zaświadczeniem z USC o braku okoliczności wykluczających możliwość zawarcia małżeństwa... to się przedawnić może :P Z tym bierzmowaniem to fajnie, my mamy ślub w kościele, w którym ja przyjmowałam i chrzest i bierzmowania ale nie jest to moja parafia... więc jeszcze jakąś zgodę od księdza potrzebuję a TŻ potrzebuje wszytko :P Wczoraj moja przyjaciółka nas utwierdziła w wyborze zaproszeń Skorygujemy listę (poodmieniamy prawidłowo nazwiska) i można zacząć produkcję. W święta chcemy wręczyć dwóm rodzinom, które mieszkają za granicą...I wiecie co??? ZNów miałam koszmar! TŻ mi bukietu nie przywiózł i zrywałam gołą różę z jakiegoś bukietu ozdobnego, ktoś dał mi gałązkę bzu :P ... a potem idąc do ołtarza przypomniało mi się, że nie byłam u spowiedzi... Ja naprawdę mam nadzieję, że jak śnią się takie pierdoły to na jawie będzie odwrotnie
|
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z parafią mam to samo - biorę ślub tam, gdzie byłam chrzczona, ale to nie jest moja parafia - więc w swojej obecnej parafii musze pójść po zaświadczenie o bierzmowaniu i jakąś licencję albo inne pozwolenie, nie wiem jak to się tam nazywa ![]() A pierdołami sennymi nie warto się przejmować! |
||
|
|
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja oglądam obrączki bo chcemy już coś wybrać.
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
. Też biorę ślub w kwietniu i jak czytam co już macie pozałatwiane to dostaję choroby nerwowej!
|
|
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- salę - orkiestrę -fotografa, kamerzystę -księdza i godzinę w kościele -zaproszenia -winietki robimy - szampana i chyba tyle
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
No to niedługo mnie w kaftan ubierać będą! My mamy salę, kościół, nauki odbębnione (ale bez poradni, zrobione jako pierwsze bo akurat się nawinęło) i moje buty.
|
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do końca roku chcemy kupić wódkę i zdecydować się na obrączki. I po świętach zaczynamy rozwozić zaproszenia. Garnitur dla TŻta po nowym roku, a będzie z tym problem bo jest niewymiarowy.
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, mam jeszcze część materiałów na woalkę
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pomyślałam, że jeszcze do końca roku możemy poprosić znajomych o foto i video. Trochę mi ta myśl poprawiła humor
|
|
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
No to widzisz, jakoś dacie radę. Mnie to najbardziej stresuje brak sukienki.
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3836 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szkoda że mój tż nie ma czasu popatrzeć. On będzie chciał iść do pierwszego jubilera poświecić pół godziny i wyjść z zamówieniem. Ach nie rozumiem facetów.Poemi witam Nie stresuj się - z wszystkim zdążycie - wystarczy dobra organizacja.Misiak pod koniec roku mogą byc wyprzedaże w salonach wiec "poluj" na sukienkę |
|||
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję, że będę mogła się tu niedługo pochwalić jakimiś konkretami ślubnymi
|
|
|
|
|
#3838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nam się podobają jedne obrączki ale są okrągłe, a my chcieliśmy ze ściętymi brzegami. Ale będzie nam robił kolega, więc może coś da się pokombinować. Jak będziemy w Warszawie to musimy do Lisiewskiego zajrzeć.
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie przejmujcie się
![]() w niektórych salonach panie mowiły, aby przyjśc w grudniu / styczniu, więc z suknią zdążycie a zawsze jak co można uszyć, to na pewno tyle nie trwaJa mam buciki (od wczoraj), takie typowo ślubne ze sklepu www.bialebuty.pl - zamówiłam przez internet i jestem super zadowolona. Są prześliczne Buziaki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

Proste i eleganckie
Normalnie sprzedawca- expres! W poniedziałek zamówiliśmy, po 1/2 już mieliśmy projekt, kilka poprawek, zapłaciliśmy, a dziś listonosz puk puk... Normalnie szok że tak szybko 
Powoli do siebie dochodzę