|
|
#5011 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Ervisha - no to wtedy zmieniam serek wiejski na to na co mam ochotę. choć powiem szczerze że ja to na nic ne mam ochoty, po prostu nie czuje głodu a jem przez rozum
|
|
|
|
#5012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czujesz jakikolwiek smak potraw? Są jakieś potrawy, które szczególnie lubisz, które Ci smakują i których zjedzenie sprawia Ci przyjemność?
|
|
#5013 |
|
Rozeznanie
|
Moje Uuu
:śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, gruby plaster chudego białego twarogu, jogurt Fruvita, jabłko
Szkoła: -princessa mleczna maxi ![]() -jabłko - pierniczek w czekoladzie ( zostałam poczęstowana ) Obiad: ogromna porcja ryby po grecku , 2 ziemniakiPodwieczorek: danio brzoskwiniowe i 2 herbatniki Kolacja: pewnie jogurt naturalny i kromka razowca z polędwicą ( wiem, że tu skromnie , ale brzuch mnie pobolewa- chyba dostanę @) |
|
|
|
#5014 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak?
|
|
|
|
#5015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
az kielbaska? cała? i orzechow tez wiesz, nie wiecej niz 3---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
fajnie za to ze pojawia sie chleb razowy, rybka, owoce
|
|
#5016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat dzisiaj nie wiem, czego sie czepiasz..myślałam,że jest ok... ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- poza tym, jadłospis Nikol skomentowałaś pozytywnie, a tam jest dużo mniej jedzenia niz w moim.... |
|
|
|
|
#5017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co Ty całymi dniami robisz, leżysz w łóżku i oglądasz seriale? ja na takim jadłospisie nie byłabym w stanie funkcjonować normalnie (czyli studia plus nauka) a co dopiero na V biegu tak jak teraz. czemu nie jesz porządnego śniadania? (chociaż tutaj rozumiem jeżeli np wstajesz bardzo wcześnie bo ja np o 6 rano nie tknę więcej niż małą kanapkę bo zwyczajnie mi niedobrze później) czemu nie jadasz obiadów? jedyne co mi się podoba w Twoim jadłospisie to kolacja o ile kawałki pizzy słuszne. |
|
|
|
|
#5019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę sie przyznać , że staram się wzorować na Twoich jadłospisach - jesz, różnorodnie, zdrowo, luźno no i widać , że po ed też można jeść normalnie![]()
|
|
|
|
|
#5020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twoje jedzonko super, luzu zazdroszczę choć ostatnio też go czuję |
|
|
|
|
#5021 |
|
Konto usunięte
|
Moja R-ka na jutro
![]() I. Owsianka na mleku z siemieniem lnianym i pomarańczą, słodzona miodem II. Kanapka z 2 kromek razowca, szynki i sera żółtego z sałatą, smarowana masłem III. Pierś z kurczaka z prażonym słonecznikiem, kukurydzą i papryką IV. Duszony udziec indyczy z połową woreczka kaszy i jakąś surówką V. 100g twarogu z wkrojonymi migdałami VI. 100 g twarogu z łyżką oliwy z oliwek i papryką. Razem kcal: 1600, BWT: 127/139/59 Ujdzie jakoś? PS. Macie może jakieś fajne propozycje na podwieczorki? Najlepiej z niskimi węglami |
|
|
|
#5022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wcale nie czuję. mogłabym wgl nie jeść przez nie wiem le czasu. nie nie mam ohoty na żadną potrawę wszystko jest dla mnie bezpłciowe i ohydne, jedzenie nie sprawia mi przyjemności żadnej |
|
|
|
|
#5023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() b) bez jaj, naprawde, nikol ma pięć posiłków, z czego trzy są bardzo fajne, a dwa trochę zbyt ubogie, a ty masz cztery z czego dwa się nadają do nazwania ich "posiłkami", przy czym i sniadanie nie do konca Nephasis jak zwykle bomba
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2011-12-19 o 19:49 |
|
|
|
|
#5024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest trochę za mało pełnowartościowych posiłków ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31139047]Moja R-ka na jutro ![]() I. Owsianka na mleku z siemieniem lnianym i pomarańczą, słodzona miodem (ładnie) II. Kanapka z 2 kromek razowca, szynki i sera żółtego z sałatą, smarowana masłem (może troszkę więcej warzywek) III. Pierś z kurczaka z prażonym słonecznikiem, kukurydzą i papryką (a jakieś ziemniaczki albo ryż)? IV. Duszony udziec indyczy z połową woreczka kaszy i jakąś surówką (fajnie) V. 100g twarogu z wkrojonymi migdałami (mało twarogu i brak węgli) VI. 100 g twarogu z łyżką oliwy z oliwek i papryką. (mało węgli i twarogu) Razem kcal: 1600, BWT: 127/139/59 Ujdzie jakoś? PS. Macie może jakieś fajne propozycje na podwieczorki? Najlepiej z niskimi węglami[/QUOTE] kilka drobnych poprawek i będzie super, mało warzyw |
|
|
|
|
#5025 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W III specjalnie nie ma kaszy ze względu na to, że ograniczam węgle i nie chcę dodawać ich za dużo. No i staram się żeby podwieczorek i kolacja były bez węgli i lekkie, bo wtedy najlepiej się czuję, a na dodatek słyszałam, że na R nie powinno się jeść dużo nabiału, dlatego nie chcę wykraczać poza te 200g dziennie. Dzięki |
|
|
|
|
#5026 |
|
Zadomowienie
|
agataskate - przepraszam, ale 100g to mało twarogu? chyba zartujesz
to jest akurat jak na jeden posilek, 100 g to okolo 20 g bialka(tak pi razy oko, zalezy od sera), ile ona ma jesc? organizm nie przyswaja wiecej niz 30 g bialka jednorazowo ![]() dodatkowo węgle w V, a tym bardziej w VI posilku są niewskazane na redukcji. czepiasz sie tutaj szczegolow, a Irish Lady piszesz ze sniadanie jest ładnie? Tam jest jakas jedna buleczka i kielbaska, to bardzo malo (zwazywszy na to, ze je rowniez malo pozniej, wiec to nie jest tak ze rano nie moze przelknac).
|
#5027 |
|
Raczkowanie
|
1.bułka, 200 g serka wiejskiego z piątnicy, kawa z mlekiem
2.banan, jabłko 4,jajo sadzone , szpinak ze smietaną z frosty,pół bułki z dynią 5. mały jogurt z jabłkiem bananem i chrupkami błonikowymi 6.bułka z bieluchem, ogórkiem, resztka szpinaku lub serek wijski lekki Czuje się przejedzona........ w ciągu dnia 300 ml soku z sycylijskiej pomarańczy i 300 ml soczu marchewkowego |
|
|
|
#5028 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie: Dwie kromki razowca z masłem, szynką drobiową, camembertem i pomidorem, mandarynka, mocne espresso. II śniadanie: Twaróg ze śmietaną, cynamonem, orzechami laskowymi i suszonymi śliwkami, kawa z mlekiem, jabłko. Obiad: Sałatka z brązowym ryżem, kawałkami kurczaka, kukurydzą, kapustą pekińską i papryką z sosem czosnkowym (własnej roboty, jedzona w pracy) Podwieczorek: Banan na ciepło z wiórkami kokosowymi i rozpuszczoną gorzką czekoladą, kawa zbożowa na szklance mleka. Kolacja: Dwa dzwonki z karpia pieczone z pieczarkami + pomidor, papryka, ogórek kiszony, sałata - z ziołami i oliwą z oliwek.
|
#5029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brak warzyw trochę, brak węgli zlozonych, brak jakiegos porzadnego obiadu. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
!Ja sie dzis nie przyznaje bo mam dzien niejedzenia, nie wiem co mi jest.
|
|
#5030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio też miałam taki dzień w którym zjadłam 2 liche posiłki. i kilka pierniczków podczas pieczenia. strasznie dużo
|
|
#5031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Są warzywa, owoce, białko, zdrowe węglowodany i coś słodkiego (przyjemność dla duszy i podniebienia )---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Moim zdaniem brak uczucia łaknienia to niepokojący objaw. Może pij jakieś ziółka albo herbatki by go odczuwać? A moze potrawy Ci nie smakują bo nie są doprawione albo źle przyprawione ?
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-12-20 o 10:15 |
||
|
|
|
#5032 |
|
Zadomowienie
|
1śn (nieprzełknęłabym więcej bo trochę zaspałam i od razu po wstaniu):
banan, garść dyni łuskanej, herbata 2śn kawałek surowej pietruszki i selera, owsianka (2łyżki owsiancyh+ 3łychy homo nat), pół baton owsiano-zytni z syropem ryżowym (sklep ze zdrową żywnością- miałam zjeść cały, ale za dużo dla mnie), wielka kawa kokosowa biała obiad soczewica or kasza gryczana+ tuńczyk wsw + ogórasy kiszone podwieczorek omlet z cynamonem + trochę serka homo mała kawa biała kolacja wieśniak z jakimś warzywkiem |
|
|
|
#5033 |
|
Raczkowanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;31139799]Sałaty w kanapce jest dosyć sporo i tato często daje pomidora, ale do szkoły trudno więcej tam upchnąć
W III specjalnie nie ma kaszy ze względu na to, że ograniczam węgle i nie chcę dodawać ich za dużo. No i staram się żeby podwieczorek i kolacja były bez węgli i lekkie, bo wtedy najlepiej się czuję, a na dodatek słyszałam, że na R nie powinno się jeść dużo nabiału, dlatego nie chcę wykraczać poza te 200g dziennie. Dzięki jeśli nie jesteś głodna to ok. a zastanawiałaś się nad zabieraniem surówek czy sałatek w pojemniczkach? ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Oto mój dzisiejszy jadłospis na "Przytycie" Czy jet prawidłowy? Proszę o poprawę ewentualnych błędów. Śniadanie - 2 bułki pszenne z masłem, 2 białe kiełbasy, sos tatarski, sałatka jarzynowa z majonezem, szklanka kawy zbożowej z mlekiem Po śniadaniu - 2 spore pomarańcze, banan II Śniadanie - bułka grahamka z masłem, jedna połowa z twarogiem i miodem, druga połowa z powidłami śliwkowymi, kubek kakao na mleku 3,2% Obiad - zupa pieczarkowa z makaronem na gęsto zabielana śmietaną 18%, łosoś pieczony na grillu w różnych ziołach (nie wiem jakich bo mama robi), ziemniaki, warzywa na patelnię i surówka, szklanka soku ananasowego Deser - danio waniliowe, rodzynki i orzechy Podwieczorek - 2 kromki chleba razowego z masłem, jedna z pastellą z krewetek a druga z jajkiem na twardo, pomidorem i szynką, szklanka herbaty z miodem Kolacja - 2 bułki kajzerki z masłem, jedna z serem pleśniowym i pomidorem i sałata, a druga zapiekana w piekarniku: ser, pieczarki i spora ilość ketcupu. szklanka herbaty z miodem Po kolacji - suszone śliwki i morele |
|
|
|
#5034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja juz wiem ze to byl dziwny wyjątek od objadania się przed @, wyjątkowo zjadlam przed snem tylko dwie kromki bialego chleba z maslem ;d ale dzis juz jest normalnie ;d siostraelwa-jest ladnie, poza pierwszym i drugim posilkiem, ktore sa zbyt skromne
|
|
#5036 |
|
Raczkowanie
|
Ervisha - może i tak... słyszałam że osoby z ED nie mają potrzeby jedznia....
|
|
|
|
#5037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszy to wiem, że słabizna :Pale 2gi... tak sobie wydedukowałam, że skoro zawsze jem owsiankę z 4/5 łyżek owsianych, to teraz dam dwie+ ten baton owsiano-żytni. Zjadłam pół, a on był takiej wielkości jak 1,5 dużego Corny. Tylko białko słabe w serku homo
|
|
|
|
|
#5038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5039 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jadłospis bardzo ładny Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-12-20 o 16:00 |
|
|
|
|
#5040 |
|
Rozeznanie
|
Moje UUUUUUUUUUU
:śniadanie: 5 łyżek pł. owsianych na szklance mleka, mała pomarańcza, dużo cynamonu Szkoła :- 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i pl. drobiową - jabłko Obiad: talerz gęstej zupy pomidorowej z ryżem, omlet z 2 jajek z białym serem i dżemem Podwieczorek: duża marchew, jabłko, jogurt nat. - 180g cappucino, pasek gorzkiej czekolady, 3 pierniczki 2 herbatnikiKolacja:serek wiejski ze szczypiorkiem, kromka razowca, marchewka, 2 pl. polędwicy, pl. pomidora nie za dużo ? bo mam mega wyrzuty ;( Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2011-12-20 o 18:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

A czujesz jakikolwiek smak potraw? Są jakieś potrawy, które szczególnie lubisz, które Ci smakują i których zjedzenie sprawia Ci przyjemność?
:
, 2 ziemniaki

/ wiem wiem, ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że potrzebowałam energii na próbie i w ogóle jakaś nienażarta chodziłam 

też to lubię