|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cześć laski!
Ja ostatnie 2 noce zarwałam, więc tę musiałam odespać i do równo... Wstałam dziś po 12tej i nie uwierzycie, ale siedzę jeszcze w piżamie ![]() LIPCÓWECZKI - co do diaska jest z tą pogodą?? U mnie w Szczecinie jest szaro i buro... czyli że słonka za 215 dni się nie doczekam ? Ech na samo wspomnienie 21 lipca 2011 chce mi się płakać - cały dzień pękała mi głowa bo lało i siąpiło na zmianę Tragedia...Kindziulindziu Chyba coś przegapiłam... I nie chcę być niedyskretna, ale powiesz mi po skrócie co się stało, że nie chcesz ślubu ? Zawsze miałam zdanie, że jesteście z Twoim TŻem dla siebie stworzeni, tyle przeszliście z tą byłą laską i nic Was nie zniszczyło... ?Cytat:
Ano ja kiedyś nie do końca wiedziałam czego chcę, TŻ niby spełnił moje oczekiwania że łączone złoto i choćby maleńki ale brylancik, ale nie trafił niestety No i dla idei w sumie go nosiłam, ale teraz po prostu się zniszczył i trudno go utrzymać w czystości... Wiesz, kiedyś jak mu powiedziałam że niebardzo to wiadomo, że było mu przykro tym bardziej że sam na niego zapracował pracując dorywczo (i studiując dziennie) no ale ja po prostu nie umiem kłamać... Później sam mnie namawiał, że mogę go zmienić i on się nie pogniewa, więc jakoś tak wyszło że ta decyzja zapadła No i generalnie budżet mamy wspólny, nikt nie liczy kto ile wydał na czynsz czy jedzonko - wspólnie podejmujemy o wszystkim decyzję od 1,5 roku No i wydaje mi się, że dzięki temu iż mam trochę nienoszonego złota to się właśnie wyrówna - tym bardziej że pierścionek który wstępnie wybrałam "na zastępstwo" kosztuje niecałe 500zł (jest z cyrkoniami - po obejrzeniu kiedyś filmu "Krwawy diament" stwierdziłam, że kolejnych brylantów już nie chcę :p) Niom ^^Gratuluję Ładnie wyglądasz ![]() Melody mnie też najbardziej podoba się pierwsza i te dwie takie greckie Myślę, że do Twojej subtelnej urody pasowałyby takie kroje Szkoda, że nie masz fotek ![]() Dobra! Przebieram się w dresisko i zamieniam się w perfekcyjną panią domu ^^ bo zarośliśmy kurzem i syfem ![]() Wszystkiego najświąteczniejszego
|
|
#4022 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Dawaj!
Bo w LU takie słońce i chmurki były, że aż się zastanawiałam, czy by nie wystawić facjaty i nie łapać promieni
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie tych moich sukienek, trochę to wszystko przemyślałam i doszłam do wniosku ze bardziej jestem za tymi empire.. Owszem ta 6 jest ładna ale to jednak nie mój styl.. I w sumie mam już gdzieś czy ktoś powie ze nie wyróżniam się w tłumie gości. Ale gdy je mierzyłam 3,4 to były suknie jak druga moja skóra. Nie czułam się "przebrana" jak w przypadku 1,6.
dzięki dziewczyny
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym ja zawsze lubiłam takie "kulturalne" imprezy, w wieczorowych sukniach, z inną fryzurą, wystrojem sali, innym niż na imprezach domowych jedzeniem... także bardzo cieszę się, że idziemy na tego sylwestra![]() Właśnie wróciłam z pracy. Zjem jakiś obiad i może trochę ogarnę szafki u mnie w pokoju, bo trochę nazbierałam niepotrzebnych ulotek i wydruków dotyczących planowania wesela
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się marzy że obudze się w wigilię a tam pełno śniegu za oknami
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które make-up Wam się podoba?
![]() I tak a propos, znalazłam dzisiaj na necie sukienkę, która mierzyła i nad którą się zastanawiałam ale w niej nie było do końca wow
Edytowane przez Jamee Czas edycji: 2011-12-19 o 16:11 |
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mimo wszystko jest przeurocza ![]() No i trening jest. Szczególnie, że teraz widać, że tu nie tylko o nakarmienie i przewinięcie chodzi, ale i o cały czas poświęcony dziecku. A jaszcze jak dziecku się coś nie podoba, to dopiero jest jazda. I dogadaj się tu z takim maluchem ![]() Wiesz, my też na bieżąco o wszystkim gadamy, bo oboje nie potrafimy dusić emocji w sobie, tylko, że nerwusami bywamy, to nam czasem coś na mózg padnie i zaczynamy się kłócić. Tylko co z tego, jak po chwili już jeden w drugiego wtulony i przeprasza się na wzajem ![]() Cytat:
I dobierzesz sobie pierścionek do obrączek ![]() Arletka zapomniałam napisać, że gratuluję wyboru sukni!!!!! Bardzo ładnie w niej wyglądasz A ja mam do was prośbę. Chodzi o cytaty na zaproszenia. Chciałabym umieścić 2. Z racji na sentyment do ks. J. Twardowskiego i uwielbienie do tego tekstu na pewno umieszczę ten: "Kocha się nie za cokolwiek ,ale pomimo wszystko kocha się za nic" I jeszcze chciałabym coś wybrać z podanych poniżej. I tu mam dylemat bo wszystkie mi się podobają, i każda ,ma dla mnie/ dla naszego związku znaczenie. Gdybyście mogły zerknąć i napisać, która Wam się najbardziej podoba, wtedy może byłoby mi łatwiej podjąć decyzję ![]() A lista prezentuje się następująco: 1. Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu. M. Mead 2. Nie wystarczy pokochać trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie A. Bekante 3. ścieżką pośród chabrów, wiatrem przy twej wstążce (...), pyłem księżycowym być na twych stopach, ławką, gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz, (...) być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku i dachem, co chroni przed deszczem. K. I. Gałczyński 4. Jesteście dwoje, dwoje na wszystko: na miłość, ból i godziny szczęścia, na wygrane i przegrane, na życie i do śmierci - dwoje. A teraz zmykam dekorować pierniczki
|
|
#4030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
wierszyk nr 2.
|
#4033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Pięknotki
ja juz mam za sobą ostatn dzien pracy Niedlugo zaczynamy sie pakowac i jutro rano ok. 10 wyruszamy do domku co do prezentow, to ja sama jeszcze prawie nic nie kupilam.. TZtowi tylko tą lapmkę i etui na laptopa, bratu model do sklejania (ma 15 lat i to uwielbia; , na Rodzicow skladamy sie z Rodzenstwem i wszystko kupuje na sczzescie moja starsza siostra, dla siostr jeszcze nic nie mam.. z TZ strony tez prawie nic nie mamy zakupione.. trzeba bedzie poswiecic jeden dzien na to.wiecie co? dzisiaj musiaol mi sie snic znowu, ze mam slub, choc tego nie pamietam, bo jak sie obudzilam mialam wrazenie, ze mam sztuczne paznokcie ladnie pomalowane i wyczulam na palcu obraczke!! a to przeciez moj piersconek byl:P serio myslalam w pierwszym momencie, ze juz po slubie jestem:P Chatko tez jak przeczytalam Twojego posta, ze sie poklocilas z TZ to nie moglam uwierzyc hehe ale taka mala pierdulka sie nie liczy a ksiadz na naukach nam powiedzial, ze pary ktore sie klocą są lepszymy malzenstwami, bo jak sie nigdy nie klocili to jak wkoncu bedzie jakis problem to nie beda umieli go rozwiazac i mogą sie rozejsc ale wie, ze Was to nie dotyczy![]() Cytat:
randka roku![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze Wasz slub i tak sie odbedzie wczoraj w TV lecial film :"Orzeszek" i od razu sobie o Was pomyslalam.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Twoja suknia zdecydowanie ladniejsza! |
||||
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczny.My mamy tylko jeden, K. Wojtyły: "Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno, odtąd jedno, chociaż nadal dwoje."
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kamerzystę, pseudoreżysera to bym chyba śmiechem zabiła No nie mów, że w W-chu nasypało Może dojdzie do Wro ![]() Cytat:
Ale te napompowane usta mnie rozwaliły na łopatki
|
||
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego w dzień rocznicy ![]() O tak i te motyle w brzuchu ![]() Cytat:
to dobrze. Obserwuj go, testuj. Myślę, że to nim wstrząsnęło i będzie się starał jeszcze bardziej ![]() Cytat:
A sukienka przepiękna. Zwiewna, elegancka, z klasą. Bardzo mi się podoba gosza_m - jak dla mnie 1 i 2 najlepsze
|
|||
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Jamee do Ciebie bardziej mi pierwszy pasuje
![]() Dzięki Laski za opinie
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Twoja opinia jest najcenniejsza |
||
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, łatwiej doradzać w takiej sytuacji kiedy gosza cię zna, wie jaki masz typ urody. Jeśli ona mówi, że pierwszy, to na pewno pierwszy
![]()
|
|
|
|
#4044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() dzisiaj 5 miesięcy do ślubu a no i zamówiliśmy alkohol jutro odbieramy ![]() aaaaaaaaaaaaa i przyszły buty są śliczne tylko że nie są idealnie białe tylko ivory... ale nie przejęłam się zbytnio nie chce mi się już butów szukać a po drugie to mi się bardzo podobają a spod sukni i tak nie widać ;p a po 3 to będę miała je do chodzenia po ślubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
witam po długiej nieobecności, pewnie nawet nie tęskniłyście, co?? Podsumowanie: Prezenty kupione i popakowane, pierniczki polurkowane, choinka kupiona (jodła kaukaska 2,70 m - jest przepiękna Na ten tydzień zostało mi tylko upieczenie ciast, ubranie choinki i ostatnie porządki. W zeszłym tygodniu byłam na wieczorze panieńskim, który współorganizowałam i powiem Wam nieskromnie że wyszedł świetnie. Szkoda tylko, że następnego dnia od 8.30 trzeba było się zwlec na zajęcia. Przyszła Pmka została obsypana niezliczoną ilością prezentów: dostała m.in. standardowo koszulkę nocną, bieliznę (w tym jadalną), strój sexy policjantki (który kazałyśmy jej przymierzyć) i niezbędnik każdej przyszłej żony - wałek do ciasta - do tłuczenia niegrzecznego męża. Nie wiem niestety co się działo u Was, wybaczcie, ale jeszcze nigdy nie miałam na głowie tyle, co podczas ostatniego tygodnia. Wiem tylko, że u Kindzi małe ślubne dramaty - mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli |
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tęskniłam! Miałam dziś pisać, że coś zaginęłaś w Krakowie :P To się chwal,co komu kupiłaś, bo dziewczyny mają problemy z doborem, może komuś pomożesz
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest w czym tańczyć, jest co pić, to można się weselić ![]() Cytat:
![]() Mi też zostały wypieki i reszta porządków. Widzę, że wszystko wskazuje na to, że ten Egipt panieński w Twoim przypadku wypali i będzie fajowo. W końcu strój kąpielowy nie może się zmarnować
|
||
|
|
|
#4049 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I bez jaj, że zginiesz na własnym weselu Cokolwiek byś ubrała, wszyscy będą się na Ciebie gapić całą noc ![]() Cytat:
A że my nerwuskami nie jesteśmy, to i mało okazji do starć, ot i cała tajemnica ![]() A z tych wierszyków, to 2 i 4 mi się najbardziej podoba My też jesteśmy w trakcie wybierania, chociaż ostatnio jeden tak mi się spodobał i tak do nas pasuje, że chyba już zostanie:Pójdziemy cisi, zamyśleni, wśród złotych przymgleń i promieni. Pójdziemy w ogród pełen zorzy kędy drzwi miłość nam otworzy. K. Tetmajer Cytat:
![]() I jak to było czuć się jak żona? ![]() Cytat:
I za buciki! pokaż!!!!Cytat:
Fajnie też, że wieczorek się udał (trudno mi sobie tylko wyobrazić tę jadalną bieliznę z czego ona zrobiona??)
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogóle to ona zaproponowała mi abym tę sukienkę nr 6.przymierzyła, bo jak stwierdziła w empire wyglądam za skromnie.. i zginę w tłumie. zaczeła sie sióstr wypytywać na ile osób mamy wesele, jakiego koloru sala, czy jasny-ciemny kosciół, jak wygląda mówj TZ, czy jest szczupły/ gruby i że pod tym katem mam wybierać sukienkę ![]() Myślałam ze padne ![]() mierzyłam tam też suknię nr 5 z trenem.. no i chciałam podejść do innego lustra złapałam za tren, a ta: ooo widzę że potrafi Pani tren odpowiednio nosić! Bardzo dobrze! Może mieć Pani sukienkę z trenem ![]() ![]() ale tak poważnie chyba postawie na wygodę, aczkolwiek w tamtej pewnie byłoby mi cieplej we wrześniu
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-12-19 o 18:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

? Ech na samo wspomnienie 21 lipca 2011 chce mi się płakać - cały dzień pękała mi głowa bo lało i siąpiło na zmianę
Chyba coś przegapiłam... I nie chcę być niedyskretna, ale powiesz mi po skrócie co się stało, że nie chcesz ślubu 
A i Ty będziesz się czuła bardziej komfortowo i swobodnie. Oczywiście cieniutkie makaroniki obciągnięte tiulem są jak najbardziej na miejscu
Na pewno była ona przemyślana i faktycznie duch pierścionka zaręczynowego zostanie gdzieś tam zachowany.
Ano ja kiedyś nie do końca wiedziałam czego chcę, TŻ niby spełnił moje oczekiwania że łączone złoto i choćby maleńki ale brylancik, ale nie trafił niestety 

i potem pojechali na dyskotekę, jeżeli oni robia to samo u niej co u tżta w domu to mają nieźle nudne randki , szkoda że jej bliżej nie poznaliśmy bo od mojego informatora wiem że to dośc sympatyczna dziewczyna, ale pewnie szwagier wkońcu się zbierze i się kiedyś spotkamy we czwórkę 
Może dojdzie do Wro 
a no i zamówiliśmy alkohol 
18.08.2010 - zaręczyny
Jest w czym tańczyć, jest co pić, to można się weselić