Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 17:41   #4711
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a mnie cos choróbsko przed świętami łapie katar gardło zaczyna bolec co polecacie?
syrop Prenalen, gorący soczek z malinek, woda morska do nosa, Propolki do ssania na gardło - to był mój zestaw
Zdrówka życzę!

agabi cieszę się że jesteś szczęśliwa po wizycie, dbaj o siebie i Maleństwo, a cesarka.. ? najważniejsze żeby było bezpiecznie i dla Cieie i dla Dzidzi, także nie przejmuj się Twoje serduszko na pewno da radę

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-12-19 o 17:45
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 17:52   #4712
agabi
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

karolca- masakra jakaś z tą Twoją migreną. współczuję Ci bardzo tego cholerstwa. miałam kiedyś okropne migreny więc wiem jak to potrafi utrudnić funkcjonowanie. mnie tak bolało że oczy ledwo otwierałam i miałam wymioty straszne. na szczęście przeszło...moje migreny były spowodowane baaaaardzo wysokim ciśnieniem.
co do cesarki- to faktycznie to że umówię się na konkretny dzień to taki maleńki plusik

tynka-super, że wizyta się udała,że wszystko jest w porządku

cytrynka- wszystkiego co najlepsze i najpiękniejszeosiem nastko Ty

claudia-wspólczuje Ci tych rewelacji...kurde, święta idą, może ten magiczny czas coś zmieni...tego Ci życzę
Stary 2011-12-19, 18:02   #4713
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

tak bardzo mi się to podoba http://allegro.pl/rampers-elegancki-...993557122.html ale cena już poszła do góry ładnie

wcinam lody i pije cappucino

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 18:10   #4714
tynka88
Zadomowienie

agabi fajnie ze u was tez wszystko w porzadku

jezeli mialybyscie wybór to wolalybyscie cesarskie ciecie od porodu naturalnego?

Jolka super to wdzianko, ale nie pokazuj mi tu takich rzeczy bo kusisz)
ja sobie cały czas powtarzam ze to malenstwo bedzie rosło w dosc szybkim tempie, ze byc moze bedzie je trzeba co troche przebierac, ze musi mu byc wygodnie ii staram sie nic juz nie kupowac zrobie rozeznanie po porodzie w czym najlepiej sie bedziemy czuc ii bede dokupywac wraz z jego wzrostem

a ja sie chyba przejadłam i jestem zla na TZ bo przytargał do domu czitosy keczupowe

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 18:15   #4715
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
tak bardzo mi się to podoba http://allegro.pl/rampers-elegancki-...993557122.html ale cena już poszła do góry ładnie

wcinam lody i pije cappucino
drozej niz nowy na stronie HM :
http://www.hm.com/ie/product/95193?article=95193-A
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 18:17   #4716
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

jezeli mialybyscie wybór to wolalybyscie cesarskie ciecie od porodu naturalnego?

ja sobie cały czas powtarzam ze to malenstwo bedzie rosło w dosc szybkim tempie, ze byc moze bedzie je trzeba co troche przebierac, ze musi mu byc wygodnie ii staram sie nic juz nie kupowac zrobie rozeznanie po porodzie w czym najlepiej sie bedziemy czuc ii bede dokupywac wraz z jego wzrostem

a ja sie chyba przejadłam i jestem zla na TZ bo przytargał do domu czitosy keczupowe
mnie ono też kusi, ale wstrzymam się powiedziałam już sobie dość ciuszków bo mam ich sporo i obawiam się, że za dużo
a jeśli okaże się, że czegoś mi brak to do kupie później

teraz muszę zabrać się za inne zakupy, ale to chyba jednak po Nowym Roku albo po Świętach

ja dzisiaj zjadłam jogurt z dużą ilością płatków oraz wafeleczka
na obiad miał być kurczak, ale mama zamówiła 2duże pizze więc była pizza i zjadłam jeden duży kawałek i teraz lody...
jakoś czuję się pełna choć nie powiem zjadłabym coś słodkiego albo słonego ale ciężko mi zdeczka może dlatego, że od 3dni nie byłam w toaletce jak dzisiaj nie pójdę to będzie już 4 dzień i nie wiem co mam z tym robić nic nie pomaga, a wcześniej już myślałam, że jest ok bo przez 3dni udało mi sie chodzić codziennie raz nawet dwa razy, a teraz znowu się zaczęło masakra

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
ciekawe czy u Nas w H&M będzie aż z ciekawości pójdę zobaczyć.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-19, 18:25   #4717
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawe czy u Nas w H&M będzie aż z ciekawości pójdę zobaczyć.
Byłam dziś w H&M i oglądałam cały dział dziecięcy, ale czegoś takiego nie widziałam Za to mogę Wam powiedzieć, że są tam super wyprzedaże ubranek niemowlęcych
Stary 2011-12-19, 18:31   #4718
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Byłam dziś w H&M i oglądałam cały dział dziecięcy, ale czegoś takiego nie widziałam Za to mogę Wam powiedzieć, że są tam super wyprzedaże ubranek niemowlęcych
o ja muszę podziękować wyprzedażą bo mam już mnóstwo ciuszków dla dzidzi yhhh

lecz koniecznie muszę znaleźć bieliznę dla siebie oraz jakąś sukienke na Sylwestra

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-19, 18:42   #4719
tynka88
Zadomowienie

ja widziałam biustonosze w H&M 2 sztuki za 49,9 oczywiscie do karmienia i chyba po swietach przejde sie zmierzyc , bo tak przez neta to sama nie wiem jaki rozmiar kupic i jak ja w takim miekkim staniku bede sie czuła.

ii na wyprzedaze ruszam, ale zakupic cos dla siebie moze do ubrania po porodzie, tak dla motywacji do szybszego powrocenia do formy po porodzie

i tak sie zastnawiam nad tymi majtami jednorazowymi poporodowymi ..chyba wolalabym je zastpic zwykłymi czarnymi bawelnianymi, sama nie wiem.

a teraz Jolka narobilas mi ochoty na lody, moze nawet mam jakies niedojedzone w zamrazarce, ale to nie to samo co rolada a w biedronce podobno sa pieluszki dada po 19,95 za opakowanie we wszystkich rozmiarach i tak mysle ze jedne kupie papmpersy a drugie wlasnie te biedronkowe

Stary 2011-12-19, 18:46   #4720
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane, dziękuję Wam bardzo za kciukiprzydał się bardzo.nastresowałam się dzisiaj strasznie. wizyta u gin bez żadnych rewelacji w sumie- wyniki w normie, ciśnienie i waga ok.i tyle.jak zwykle mnie nie zbadał...umówiliśmy się na usg , na 30 grudnia.
potem echo serca miałam. nawet dwa razy mi je robili, chyba wszyscy kardiolodzy z oddziału byli na tym badaniu...widownie miałam konkretną.ogólnie nie jest źle.tzn, nie jest bardzo gorzej niż było.miałam wysokie przepływy i teraz są jeszcze wyższe-ale wiadomo-ciąża, serducho mocno obciążone.mam leżeć. no i czeka mnie cesarka, już na 100 % ogólnie jestem szczęśliwa- spokojnie mogę się przygotowywać do świąt i kompletować wyprawkę

zaraz sobie poczytam co napisałyście i pooglądam fotki na mailu

jeszcze raz wielkieee dzięki za wszystkie kciuki i ciepłe myśli
Najwazniejsze ze nie jest gorzej, a Ty kochana musisz sie oszczedzac szkoda, ze nie mialas dzisiaj usg, ale napewno z maluszkiem wszystko dobrze
Cytat:
Hm ja bym wolala SN ale z ta zaleta cc zeby wiedziec kiedy dokladnie mnie zlapie hihi

Bo ja sie nie boje porodu naturalnego, uwazam ze to niesamowite przezycie i jesli nie ma wskazan to niewarto zyczyc sobie ciecia - w koncu to operacja .. no i dluzej ponoc sie do siebie dochodzi Ja w porodzie boje sie tylko tego czy go rozpoznam, a potem to juz pojdzie

Mezulek wrocil juz z pracy, zjedlismy obiadek - dzisiaj byl schabowy z ziemniakami i mizeria zamowilismy prezent dla przyjaciele (zestaw bluetooth do telefonu) i jutro ma przyjsc poczta wiec akurat zdazymy mu wieczorem dac na jedzonku swiatecznym

Dzisiaj mam dzien poniekad paszteta, czuje sie ciezka i wielka, sapie caly czas jak swinka coreczka dzisiaj znowu spokojniejsza, choc przed poludniem potrzasla moim sadelkiem

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
ja widziałam biustonosze w H&M 2 sztuki za 49,9 oczywiscie do karmienia i chyba po swietach przejde sie zmierzyc , bo tak przez neta to sama nie wiem jaki rozmiar kupic i jak ja w takim miekkim staniku bede sie czuła.

ii na wyprzedaze ruszam, ale zakupic cos dla siebie moze do ubrania po porodzie, tak dla motywacji do szybszego powrocenia do formy po porodzie

i tak sie zastnawiam nad tymi majtami jednorazowymi poporodowymi ..chyba wolalabym je zastpic zwykłymi czarnymi bawelnianymi, sama nie wiem.

a teraz Jolka narobilas mi ochoty na lody, moze nawet mam jakies niedojedzone w zamrazarce, ale to nie to samo co rolada a w biedronce podobno sa pieluszki dada po 19,95 za opakowanie we wszystkich rozmiarach i tak mysle ze jedne kupie papmpersy a drugie wlasnie te biedronkowe
Teraz sie zacznie szal wyprzedazy ja ociagam sie z kupnem butow sportowych juz drugi miesiac ale zaraz po swietach bede musiala je kupic, bo nie mam w czym chodzic, a w obcasach ciezko juz.
Z rzeczy dla Julci to bede polowac jedynie na jakis ladny dresik na wyjscie ze szpitala, bo tak to mam wszystko a dla siebie .. nie mam ochoty nic kupowac, bo coraz wiekszy rozmiar potrzebuje a to mnie doprowadza do deprechy

Ja tez bede kupowala na poczatek pieluszki kilku firm zeby sprawdzic ktore nam najlepiej podpasuja
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 18:49   #4721
tynka88
Zadomowienie

ja tez bym wolala rodzic naturalnie, chyba czułabym ze cos straciłam rodzac przez cc, no ale wiadomo ze czasem nie ma wyboru.

U mnie dzidzia dzis wyjatkowo pobudzona, dwa dni temu mial dzien leniuszka.

Stary 2011-12-19, 18:53   #4722
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

ja nie cierpię miękkich biustonoszy i nie wiem jak w nich wytrzymam masakra, nawet nie wiem czy kupić je już teraz czy może jeszcze się wstrzymać ?? Bo ja nie wiem czy jeszcze mi urosną czy już nie...

ja od dawna miałam ochotę na jakąś roladę lodową więc dzisiaj musiałam ją kupić zjadłam kawałek no nie powiem mam ochotę na jeszcze, ale nie będę przeginać jutro może zjem
a dziś jeszcze mnie czeka kolacyjka sama nie wiem jeszcze co i jabłuszko

co do pampersów ta cena cały czas taka będzie czy teraz jest tylko promocja?? Ja tak samo planuje kupić część Pampersa, a część tych biedronkowych

tyłek mnie boli od siedzenia chyba idę poprasować

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-19, 18:58   #4723
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie cierpię miękkich biustonoszy i nie wiem jak w nich wytrzymam masakra, nawet nie wiem czy kupić je już teraz czy może jeszcze się wstrzymać ?? Bo ja nie wiem czy jeszcze mi urosną czy już nie...

a ja uwielbiam miekie biustonosze i zawsze mam problem aby je kupić, usztywniane miseczki do dla mnie dramat
Stary 2011-12-19, 19:01   #4724
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ja uwielbiam miekie biustonosze i zawsze mam problem aby je kupić, usztywniane miseczki do dla mnie dramat
a ja tylko i wyłącznie usztywniane

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-19, 19:05   #4725
emigra
Zakorzenienie

A ja i takie i takie musi byc wygodny po prostu.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:05   #4726
tikki85
Zakorzenienie

Ja nigdy nie chodziłam w miękkich biustonoszach, ale od kiedy jestem w ciąży to są moimi przyjaciółmi . Wcale nie wygląda, że nie mam usztywnienia ani gąbki . W końcu dzięki ciąży, biust mam jak z sylikonu
Stary 2011-12-19, 19:08   #4727
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
tak.
Póki mam czas i siły to sobie poszukam dobrego neurologa. Mam u siebie w mieście Szpital Wojskowy w Przychodnią, myślę, żeby tam 'uderzyć'. Diagnostyka 'pod reką'. U mnie w przychodni niby też, ale nerologów mamy głupich
Mysle, ze lekarze ktorzy pracuja w przychodni przyszpitalnej beda mieli lepsze pojecie i konkretnie Toba pokieruja, bo tu nie ma zartow i takie przepisywanie ciagle ketonalu owszem jest skuteczne ale tylko na bol a trzeba znalezc przyczyne. Jesli zdretwiala Ci reka i pol twarzy a do tegobylas splatana i mialas afazje to znaczy ze cos sie dzieje, bez powodu nie ma takich sytuacji. Lepiej to sprawdzic zawczasu tym bardziej, ze bedziesz miala malutkie dziecko i co jesli zdarzy Ci sie taka sytuacja jak bedziesz sama z corcia. Musisz wiedziec co robic i w ciazy i po porodzie, gdyby cos takiego sie zdarzylo. Karolinka i powiedz o tym ginekologowi, wiesz ze to moze byc p/wskazanie do porodu sn nawet. Kurcze, nie dosc ze Twoj brat ma duzy problem, to jeszcze Ty bidulko tak musisz sie denerwowac teraz i martwic. Ech...
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane, dziękuję Wam bardzo za kciukiprzydał się bardzo.nastresowałam się dzisiaj strasznie. wizyta u gin bez żadnych rewelacji w sumie- wyniki w normie, ciśnienie i waga ok.i tyle.jak zwykle mnie nie zbadał...umówiliśmy się na usg , na 30 grudnia.
potem echo serca miałam. nawet dwa razy mi je robili, chyba wszyscy kardiolodzy z oddziału byli na tym badaniu...widownie miałam konkretną.ogólnie nie jest źle.tzn, nie jest bardzo gorzej niż było.miałam wysokie przepływy i teraz są jeszcze wyższe-ale wiadomo-ciąża, serducho mocno obciążone.mam leżeć. no i czeka mnie cesarka, już na 100 % ogólnie jestem szczęśliwa- spokojnie mogę się przygotowywać do świąt i kompletować wyprawkę

zaraz sobie poczytam co napisałyście i pooglądam fotki na mailu

jeszcze raz wielkieee dzięki za wszystkie kciuki i ciepłe myśli
Oj to chyba Twoja sytuacja z serduszkiem jest rzadkim przypadkiem skoro taka widownia Cie otaczala
Noi dobrze ze juz wiesz na czym stoisz, ze bedzie cc i bedziesz przynajmniej juz wiedziala kiedy ujrzysz swoje malenstwo
No i spokojnie w te swieta takjak lekarz zalecil.
Cytat:

Na pewno majac wybor wybralabym porod sn, dlatego ze czytalam, ze dla dziecka porod drogami natury jest zdrowszy, to jest jego naturalna droga przyjscia na swiat. Oczywiscie jesli jest koniecznosc i trzeba ratowac zycie maluszka i mamusi to jak najbardziej cc jest dobre i nie ma sie nad czym zastanawiac.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:08   #4728
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja wczoraj cały dzień chodziłam bez stanika bo tak mnie bolały, a tż oczywiście wniebowzięty

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-19, 19:18   #4729
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny zastanawiam sie nad poduszka poporodowa, na pewno kupie, tylko nie mam pojecia z jakim wypelnieniem

Bo pamietam po pierwszym porodzie pupa mnie bardzo bolala i siedzialam na jednym posladku a przy karmieniu w pozycji siedzacej jest bardzo ciezko tak usiedziec.

I teraz znalazlam takie poduszki na all:
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Jedne sa z wypelnieniem styropianowym (ale najtansze wiec pewnie lipa) inne z jakimis mikrogranulkami perelkowymi a inne jeszcze z gryka.
No i nie wiem ktore beda najlepsze???
Moze Wy macie jakies pojecie na ten temat?

Bo jak dziecku sie kupuje materacyk, to z jednej strony ma kokos a z drugiej gryke. Wiem, ze ta gryka ma wlasciwosci masujace, wiec moze z wypelniem z gryka bedzie najlepsza?
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 19:20   #4730
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś czuję się pełna choć nie powiem zjadłabym coś słodkiego albo słonego ale ciężko mi zdeczka może dlatego, że od 3dni nie byłam w toaletce jak dzisiaj nie pójdę to będzie już 4 dzień i nie wiem co mam z tym robić nic nie pomaga, a wcześniej już myślałam, że jest ok bo przez 3dni udało mi sie chodzić codziennie raz nawet dwa razy, a teraz znowu się zaczęło masakra
( ja mam podobny problem ( i nie wiem już co robić;/ brzuch mnie już boli..

a biustonosze tez tylko usztywniane zawsze nosiłam, ale teraz chcę kupić te miękkie - do karmienia podobno najlepsze ale przez net też się jakoś obawiam, także musze się wybrać do h&m
Stary 2011-12-19, 19:22   #4731
Mała!
Zakorzenienie

Hello

Ja właśnie po drzemce...mąż poszedł spać przed nocką a ja zasnęłam na kanapie

Dziś zrobiłam sobie na podwieczorek koktajl truskawkowy z mrożonych truskawek MNIAM
za chwilkę zjem kolację...mam ochotę na czerwoną paprykę! i jakieś owoce ciągle jem owoce!!!

* co do staników to musi być po prostu wygodny, nie lubię tych grubych z gąbki wole miększe...

Wiecie co dziewczyny mam dziś problem z chodzeniem... nad lewym pośladkiem coś mnie kłuje ostatnio a dziś to już na maksa przy każdym kroku, stawaniu na lewą nogę a najbardziej przy wchodzeniu nią na jakiś stopień...krawężnik czy górkę...masakra bardzo boli i przeszkadza w funkcjonowaniu ...czuję się jak paralityk!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:23   #4732
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mysle, ze lekarze ktorzy pracuja w przychodni przyszpitalnej beda mieli lepsze pojecie i konkretnie Toba pokieruja, bo tu nie ma zartow i takie przepisywanie ciagle ketonalu owszem jest skuteczne ale tylko na bol a trzeba znalezc przyczyne. Jesli zdretwiala Ci reka i pol twarzy a do tegobylas splatana i mialas afazje to znaczy ze cos sie dzieje, bez powodu nie ma takich sytuacji. Lepiej to sprawdzic zawczasu tym bardziej, ze bedziesz miala malutkie dziecko i co jesli zdarzy Ci sie taka sytuacja jak bedziesz sama z corcia. Musisz wiedziec co robic i w ciazy i po porodzie, gdyby cos takiego sie zdarzylo. Karolinka i powiedz o tym ginekologowi, wiesz ze to moze byc p/wskazanie do porodu sn nawet. Kurcze, nie dosc ze Twoj brat ma duzy problem, to jeszcze Ty bidulko tak musisz sie denerwowac teraz i martwic. Ech...
Aguśka, ale tak wygląda aura przed migreną :/ Niestety, miewałam takie coś od dziecka, słabiej, mocniej. Kiedyś podejrzewali u mnie zapalenie opon mózgowych jak mnie bolaca głowa położyła do łózka na kilka dni (jako dziecko). Najpierw wszyscy rozkladali ręce twierdząc, że dzieci nie chorują na migreny, potem zwalali na tabletki antykoncepcyjne. Mówiłam ginekologowi, że cierpię na migreny, ale powiedział, że leczenie można zastosowac doraźne. Szczęście w nieszczęściu, że aura trwa od 5 do 30 minut, potem nagle wszystko mija i pojawia się ból głowy. Neurolog, do której chodziłam (de facto też przychodnia przyszpitalna!), powiedziała, że to klasyczny objaw migreny. Kiedyś i tak bywało gorzej (w okresie dojrzewania, liceum), bo bywało, że traciłam słuch i wzrok. Na maturze spotkało mnie coś takiego. Siedziałam pól godziny jak sparalizowana, bo przestraszyłam sie tego, że nie napiszę i nie zdam. Moje głupie myślenie przesłoniło mi mozliwość poproszenia o tabletkę. Do dziś nie wiem jak ja tę maturę napisałam
Mnie te objawy nie przerażają, bo znam je doskonale, czułam się tylko nieswojo, bo nie mogłam się od razu połozyć i zadziałac tabletka zanim ból sie rozkrecił. Ale! I tak ból przeżyłam łagodnie! Sprawdzałam sobie ciśnienie, było prawidłowe. Tylko serce mocniej mi zabiło jak pomyślałam o szpitalu. Ułozyłam wygodnie głowę i tak sobie leżałam Potem przytuliłam się do męża i zasnęłam dość szybko.
Nie martw, wiem, że pracując na neurologii wiele widzisz. Niestety - choroby odziedziczylam po mamie - w tym także migrenę. Mama jakieś 20 lat temu chodziła na jakieś zastrzyki w tył szyi/karku/głowy i miała spokój na 15 lat.
Za 1,5 tygodnia mam wizytę u ginekologa to porozmawiam z nim o tym. A po nowym roku ide do lekarza rodzinnego po skierowanie do neurologa i będę szukała kogoś dobrego
Ostatni raz taka migrena złapała mnie... jakieś 4-5 lat temu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:27   #4733
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
( ja mam podobny problem ( i nie wiem już co robić;/ brzuch mnie już boli..

a biustonosze tez tylko usztywniane zawsze nosiłam, ale teraz chcę kupić te miękkie - do karmienia podobno najlepsze ale przez net też się jakoś obawiam, także musze się wybrać do h&m

no właśnie i z tego nie załatwiania się czuję się jak mega grubas... ciężko mi czasem mam uczucie, że mi się chce ale tylko idę to du..pa nie da rady

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-19, 19:27   #4734
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam sie nad poduszka poporodowa, na pewno kupie, tylko nie mam pojecia z jakim wypelnieniem

Bo pamietam po pierwszym porodzie pupa mnie bardzo bolala i siedzialam na jednym posladku a przy karmieniu w pozycji siedzacej jest bardzo ciezko tak usiedziec.

Jedne sa z wypelnieniem styropianowym (ale najtansze wiec pewnie lipa) inne z jakimis mikrogranulkami perelkowymi a inne jeszcze z gryka.

Bo jak dziecku sie kupuje materacyk, to z jednej strony ma kokos a z drugiej gryke. Wiem, ze ta gryka ma wlasciwosci masujace, wiec moze z wypelniem z gryka bedzie najlepsza?
Jesli miałabym wziąć, to z gryką. Wydaje mi się najsensowniejsza. Styropian - wiadomo, szajs. Mikrogranulki mogą być fajnym odpowiednikiem... to pewnie coś takiego jak w niektórych pluszakach.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 19:28   #4735
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mała mysle ze to bol rwy kulszowej, ja tez mam cos takiego, jednak czasem bol ustepuje lub jest mniejszy. Mysle, ze to zalezy od ulozenia dzidzi w brzuszku, czasem sie ulozy tak ze byc moze uciska na nerw i dlatego tak boli.
Sprobuj w pozycji stojacej wziac noge w bok i do tylu ile mozesz i miej stope w pozycji jakbys stawala na piecie. Powinno troche pomoc.
Pociesze Cie, ze po porodzie Ci zupelnie przejdzie

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jesli miałabym wziąć, to z gryką. Wydaje mi się najsensowniejsza. Styropian - wiadomo, szajs. Mikrogranulki mogą być fajnym odpowiednikiem... to pewnie coś takiego jak w niektórych pluszakach.
no wlasnie tez wydaje mi sie, ze gryka najlepsza.
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 19:28   #4736
tynka88
Zadomowienie

Ja tez jeszcze nigdy miekkiego stanika nie mialam, ale z tego co widze to dziewczyny które urodziły i karmiły mówia ze piersi sa nabrzmiale, czesto bolesne, wiec chyba tylko taki miekkie bawelniany wchodzi w gre, z reszta jezeli z cyców bedzie leciec to pewnie bedzie trzeba spac w takim biustonoszu , a w takim usztywnianym ja bym sie zle czuła, ale po swietach zobacze te w H&M i powiem jakie mam odczucia

w domu zawsze chodze bez stanika, tak sie przyzwyczaiłam i jak tylko wchodze to zdejmuje, mam nadzieje ze mi bardzo nie obwisna
moj TZ dostał ostatnio ochrzan za mocne dotykanie moich piersi, powiedziałam mu ze ma zakaz bo mi wyciska siare

co do pieluszek to nie wiem, ale to chyab jakas promocja, nie wiem tez czy we wszystkich biedronkach.

co takich poduszek, to ja nie jestem w stanie sobie wyobrazic jaki to bedzie bol i mysle ze narazie zaopatrze sie w kółko takie pompowane.

w ogole dziewczyny jak mi mój szwagier działa na nerwy, zawsze mi działał , w ciazy jakos staram sie go olewac, mimo ze mój TZ go ubóstwia ale nie zawsze wychodzi, w kółko tylko gada o sobie, przechwala sie, poprawia swoje włosy i dosłownie jęczy ze cos go boli cos mu dolega.
Cały czas pyta sie mnie czy podobaja mi sie jego płytki jakie wybrał do kuchni, albo do lazienki, z tym ze wszystko co on wybrał jest brazowe/bezowe i w koncu mu powiedziałam ze wszystko ok ale czemu wszystko takie brazowe i bezowe to sie obraził, no to mu mówie to po co sie pytasz i zaczał mi dokuczac i mwoic pewnie zrobie sobie tak jak ty białe i rózowe;D
palant ulżyło mi)

do jutra dziewczyny ide do TZ na masaz

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-19 o 19:38
Stary 2011-12-19, 19:44   #4737
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj cały dzień chodziłam bez stanika bo tak mnie bolały, a tż oczywiście wniebowzięty
ja dzis bez stanika latam bo mnie bola piersi ale fakt faktem sa jak silikony teraz
Stary 2011-12-19, 19:57   #4738
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a mnie cos choróbsko przed świętami łapie katar gardło zaczyna bolec co polecacie?
mnie w weekend rozłożyło brałam tantum verde, drosetux, syrop z cebuli i herbata z cytryną i jest lepiej

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
brawo dla meza

bo tez malo spotykane imie, ale bez przesady nie jest ani smieszne ani obrazliwe, tyle tylko ze rzadkie a te z listy to masakra niektore
Dzięki w imieniu męża

Dziś rozmawialiśmy nad tym imieniem i na razie staneło Maciej Kacper zobaczymy czy nie zmienimy zdania

Co do staników to też wolę te usztywniane, ale teraz źle mi się w nich chodzi. Po domu i tak chodzę albo bez albo mam górę od stroju kąpielowego Mąż też zadowolony bo zawsze chciał abym po domu chodziła bez
Stary 2011-12-19, 20:06   #4739
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie i z tego nie załatwiania się czuję się jak mega grubas... ciężko mi czasem mam uczucie, że mi się chce ale tylko idę to du..pa nie da rady
dokładnie też tak mam.. Idę do łazienki z nadzieją, a tu nic.. I coraz ciężej mi.. Mam nadzieję, że jutro da radę - mam zamiar iśc na spacer, czasem to pomaga. trzymam kciuki żeby nam przeszło..

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Wiecie co dziewczyny mam dziś problem z chodzeniem... nad lewym pośladkiem coś mnie kłuje ostatnio a dziś to już na maksa przy każdym kroku, stawaniu na lewą nogę a najbardziej przy wchodzeniu nią na jakiś stopień...krawężnik czy górkę...masakra bardzo boli i przeszkadza w funkcjonowaniu ...czuję się jak paralityk!
oj - rwa.. mam od czasu do czasu to samo.. ale mija co jakiś czas, potem znów wraca.. Mam nadzieję, że przejdzie Ci

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:

Wydaje mi sie że gryka najlepsza. Te mikrogranulki średnio mi przypadły do gustu (oglądałam kiedyś taką poduszkę do spania, a potem do karmienia właśnie z mikrogranulkami w środku i jakoś mnie nie przekonało, choc w przypadku poduszki poporodowej możę i by się sprawdziło...).
Stary 2011-12-19, 20:10   #4740
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Mała mysle ze to bol rwy kulszowej, ja tez mam cos takiego, jednak czasem bol ustepuje lub jest mniejszy. Mysle, ze to zalezy od ulozenia dzidzi w brzuszku, czasem sie ulozy tak ze byc moze uciska na nerw i dlatego tak boli.
Sprobuj w pozycji stojacej wziac noge w bok i do tylu ile mozesz i miej stope w pozycji jakbys stawala na piecie. Powinno troche pomoc.
Pociesze Cie, ze po porodzie Ci zupelnie przejdzie

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

no wlasnie tez wydaje mi sie, ze gryka najlepsza.
Jejku Aga do porodu jeszcze trzy m-ce... z takim bólem i z takim chodzeniem jak ja chodzę powoli podpierając się lub ciągnąc nogę to zwariuję chyba ale cóż wytrzymam! ale tak myślałam, że to może być rwa! 28-go mam wizytę u ortopedy w związku z moim bolącym i przeskakującym biodrem ( jejku tu rwa, tu biodro, tu skurcze no jak babuleńka) :Hahaha :...zobaczymy może coś zaradzi Jakby tego było mało dzidziulek siedzi na lub skacze po pęcherzu bo ciągle czuję parcie a lecą dwie kropelki!
Aga Dzięki

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości