|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI
t
Cytat:
" u jedrusia" kidys kupowałam te z tesco te z biedro też dobre, dla mnie najlepsze te z kapusta
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam marmoladę różaną nada się do piernika ?
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A faktem jest że już 3 osoby się zatruły to już nie teges. Ja też nie jem codziennie lasanii, ale nigdy nie miałam problemów, co najwyżej z przejedzenia. A ta z biedro fujowa. za dużo beszamelu. Wole zrobić sama ![]() o edit: źle przeczytałam twój post. Co nie zmienia faktu że pasowałoby powiedzieć keirownictwu że coś z nią nei tak było.....
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2011-12-19 o 14:36 |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tescowe wychodzą dużo taniej ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- No pewnie.
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na piernik staropolski z domową polewą czekoladową zapraszam do mnie Dzisiaj pieczemy aż dwa - jeden na święta drugi do zjedzenia na teraz![]()
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie do pierników najlepsza jest marmolada śliwkowa i różana.
Jeeeju, ja dopiero zacznę piec coś w piątek i sobotę
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
![]() Znacie jakiś łatwy i dobry przepis na muffinki piernikowe?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
#4328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że ostrzegasz. Ja tam raczej takich rzeczy w biedronce nie kupuje ale jednak warto wiedzieć! Cytat:
Ja tam osobiście zawsze piernik przekładam marmoladą śliwką mmmm uwielbiam. Różanej wprawdzie nigdy nie próbowałam ale ostatnio właśnie w biedronce miałam ją w ręce ale jednak odłożyłam. Daj znać jak będzie smakowała z piernikiem. Jeżeli już jesteśmy przy temacie piernika świątecznego często spotykam w przepisach sposób przekładania piernika masą marcepanową czy taką też dostanę w biedronce albo gdzieś indziej polecicie coś? |
||
|
|
|
#4329 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny możecie mi powiedzieć ile kosztuje zgrzewka (6-pak) wody niegazowanej Żywiec zdrój ? No i jeszcze jaka jest pojemność butelki - 1.5 l czy więcej ?
Edytowane przez Mirka_ Czas edycji: 2011-12-19 o 15:04 |
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Biedronki daleko i jeszcze dzisiaj mamy samochód unieruchomiony
|
|
#4331 |
|
Moderator
|
U mnie jutro otwarcie nowej Biedronki, na wprost mojego okna
to lubię ![]() Ale jak widze ile tam osób już się kręci, węszy, jak zjeżdzają ludzie z całego miasta to sie odechciewa i zajdę chyba dopiero za jakis dzień, dwa, no ewentualnie na wieczór, bo z rana to pewnie się tam nastoję Jak zwykle daja cole original za 1.49. Ja osobiście pijam tylko pepsi light, ale za to mężulek kilka zgrzewek sobie przytaszczy ![]() Niestety nie dali żadnej gazetki przemysłowej, samą spozywczą i nie wiem co rzucą, może jakies niewyprzedane towary z poprzednich gazetek? |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
serio? :O dziwny jest ten rok... wcześniej nie obserwowałam aż takich podwyżek tuż przed świętami, tj. były, ale nie takie...
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle dziewczyny przepraszam za ot ale bylam w szoku. Pojechałam kupić uszka, jak już udało mi się znaleźć zamrażarkę to się okazało że uszek w niej nie ma, zostały same pierogi. Ale skoro już tam dotarłam to postanowiłam spytać kogoś z obsługi czy nie ma jeszcze uszek w kartonach w zamrażarce. I gdy tak stanęłam w spokoju przy mrożonkach zobaczyłam co tam się dzieje. Ludzi było mało, poza tym "mój real" jest ogromny, jest jeszcze mnostwo niewykorzystanego miejsca więc ten chaos nie rzucał się w oczy. Na stoisku z rybami mrożonymi, żywymi karpiami, mrożonkami i daniami z ryb stał jeden pracownik! Jeden! Do tego był dodatkowo zatrudniony pracownik do obróbki karpia. I naprawdę było mi żal że przed świętami ludzie, którzy kupują wigilijne karpie nie mają ani trochę rozumu w głowie i zrozumienia dla drugiego człowieka. Po pierwsze ten człowiek musiał obsłuzyc tam wszystkich a ludzie nawet nie potrafili się ustawić w kolejce tylko sie kłócili miedzy sobą kto gdzie ma stać i dlaczego jemu tak długo schodzi. Przeciez to nie od niego zalezy ilu ludzi jest przewidzianych na stoisko. Po drugie byli to w większości starsi ludzie a zachowywali się jak rozwydrzone bachory, naprawde z całym szacunkiem ale podobno to młodziez nie potrafi się zachować Po trzecie ten pracownik który miał obrabiać karpie w koncu w miedzyczasie zacząl obsługiwać tych ludzi a im i tak było zle bo dlaczego on ich pospiesza na zakupach jak oni muszą sobie wybrać ryby, i ze napewno ta ryba nie wazy tyle ile oni by chcieli bo oni widzą na oko (?) Przyszedl też Pan który chciał dorsza, oczywiscie wrył mi się bezczelnie w kolejkę, no coz przezyłam. I zjechał pracowników dlaczego wisi napis dorsz i cena jakas tam skoro się skonczył, że nalezy zdjąc cenę bo to jest oszukiwanie klientów i raban o tabliczkę na cały sklep Jak już udało mi się ładnie poprosić o sprawdzenie uszek w pudłach, to wielebna starsza pani nie chciala się przesunać zeby mi mogli je zważyc. Naprawdę dziwi mnie jacy ludzie potrafią być okropni i to w okresie przedswiatecznym, ja rozumiem ze kazdy się spieszy ale tak naprawde to oni sami wprowadzili najwiecej chaosu i sie wyżywali na tych pracownikach nie wiem za co. Ja się nie buntowałam, nie awanturowałam, poczekałam cierpliwie i zostałam obsłużona jak należy, a przeciez mogli powiedziec "nie widzi pani ze koszyk z uszkami jest pusty?!" Żeby przed swietami taka zawiść.. a potem idą babcie do kosciola i udają święte
|
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
Pulinciato się wyżaliłaś
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
musialam ;p powaznie, jeszcze chwila i oni wszyscy by się tam pobili
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobra
![]() Ja chyba jednak się skuszę na wieloowocową albo śliwkowe powidło.
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was kupiła może lokówkosuszarkę, która od dziś jest w ofercie?
Ja właśnie kupiłam i zauważyłam, że niektóre końcówki (okrągłe czyli akurat te na których mi zależy) są jakby luźne i klekotają. Niby to nie przeszkadza w użytkowaniu ale jest dość irytujące i obawiam się, że przez takie poruszanie się końcówki szybciej popękają. Czy wszystkie te suszarki tak mają czy trafiłam na wadliwy egzemplarz? |
|
|
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
Nie orientujecie się, czy w Biedro są uszka z grzybami?
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Są, ale są wstrętne*
* według mnie i mojej współlokatorki Piłyście napój z limonką (ten z serii gdzie jest jeszcze kaktus i granat)? Dobry jest? Bardzo kwaśny?
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2011-12-19 o 18:31 |
|
|
|
#4343 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy któraś kupiła lub orientuje się może w dokładniejszych paramterach odkurzacza dostępnego w ofercie od dzisiaj za 150zł? Szczególnie interesuje mnie jakiej klasy filtr HEPA posiada ten odkurzacz. Niestety nie ma gazetce dokładnej informacji a wpisanie w google nazwy modelu (XL-777B) nie zwraca nic sensownego. |
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiecie, czy w biedronce jest proszek do zmywarki?
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
a dla mnie one smakują
szczególnie z barszczykiem winiary, niech żyje chemia!
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
A ja poszłam dzisiaj do biedry i kupiłam blaszkę zwykłą, ale tą głębszą z myślą o ciastach, zapiekankach itp. Przychodzę do domu i coś mnie pchnęło żeby sprawdzić czy się zmieści. No i co? Nie mogłam domknąć drzwiczek. Więc wzięłam blaszkę i idę do biedry ją zwrócić. A tam Pani poprosiła o paragonik i bez problemu oddała mi kasiorkę. Aż się zdziwiłam. Powiedziałam że się nie mieści i tyle. Pod względem zwrotów muszę przyznać że biedra jest bezkonfliktowa.
|
|
|
|
#4347 |
|
Dossisława I
|
Czy w biedronce jest mleko skondensowane? Jeśli tak to ile kosztuje.
Co mogę upiec z ciasta francuskiego i z jakim nadzieniem? |
|
|
|
#4348 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma.
|
#4350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
EDIT: no cóż, może się pomyliłam ![]() z ciasta francuskiego np. rogaliki takie malutkie, ktoś podawał kiedyś przepis nawet na biedronkowym wątku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

Miałam goraczkę, wymioty przez 3 dni. Myślałam, że to wina tego, że rzadko jem lazanie i żołądek nie przyzwyczajony.