|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy śluby, dzieci; przy gadulstwie czas nam leci. Young PM cz. 5
Cytat:
nawet jak choinka dzień wcześniej ubrana jest, tylko że my mamy sztuczną - jest praktyczniejsza, kupuje się raz i co roku kasy nie traci się i nerwów a pod spód kładziemy gałązki żywego drzewka albo robię stroik i zapach lasu też jest ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- oj oj nie pochwaliłam się, wystawiłam ZNOWU suknię ślubną na all i na7 (chyba) innych portalach, także moje suknia jest wszędzie
|
|
#122 | ||||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
Skąd taką masz?Dziękuję za kciuki A jeśli pomysł Ci się podoba, to możesz zacząć opowiadania, bo jakoś nikt inny się nie pali ![]() A i wszystkiego najlepszego dla TŻ Skoro on ma imieniny, to mój brat też, nawet o tym nie wiedziałamCytat:
Mnie z zakupów czeka już tylko prezent dla TŻ, chyba, że mamie się jeszcze coś przypomni jak już będę w domu ![]() Cytat:
Cytat:
My też mieliśmy chyba ze 3 lata sztuczną, ale jednak wolimy prawdziwą ![]() Trzymam kciuki za sprzedaż sukni ![]() Zaraz jadę na tę wigilijkę, dokupiłam kilka cukierków i dosypałam do tego prezentu ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Szlag mnie kiedyś trafi przez ten limit emotikon |
||||
|
|
|
#123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wasze choinki swietnie sie prezentuja Cytat:
a czemu sie traci nerwy przy prawdziwej?
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od zawsze mam sztuczną, u babci zawsze była żywa, ale straciła do tego cierpliwość i 3 lata temu sztuczną kupiła, ale oczywiście co kto woli
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie wybieranie choinki to frajda a odkurzenie igiel to tez nie problem ale tak jak piszesz jak kto lubi
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W podstawówce byliśmy na wycieczce w fabryce bombek, pokazywali nam jak się robi itd. i przed wyjazdem można był składać zamówienia na takie bombki z imionami, więc u nas każdy w domu ma swoją-rodzice wspólną... tylko Tż jest teraz bez bombki własnej ![]() Więc u mnie to było tak, że akurat w dzień który Tż mi się oświadczył byłam w pracy, myślę, że to było jakoś około godziny 12;00 bo tak zawsze kończyłam pracę ( uczyłam się wtedy w studium i pracowałam na umowę zlecenie)...a pracowałam w sklepie mamy Tż-ta...Był wtedy lipiec ( dokładnie 3 ) i siedziałam na zapleczu, bo akurat nie było klientów, ale jak ktoś przychodził, to słyszałam bo w drzwiach leżała taka ciężka, krzywa krata, więc jak ktoś przychodził, to słychać było takie uderzenie....Usłyszałam uderzenie, ale byłam pewna, że to Tż, bo chwilę przed widziałam jak przyjechał autem-więc nie wychodziłam. Za chwilę słyszę znowu trzask, więc wstałam i odruchowo pędzę za ladę nawet nie patrząc za bardzo kto przyszedł, ale przed samą ladą zerknęłam a tam Tż stoi z wielkim bukietem czerwonych róż, więc wróciłam się parę kroków i patrzę na niego, a ten klęka...Był strasznie zdenerwowany, ale pięknie wyznał mi miłość, na koniec zadał pytanie 'czy zostaniesz moją żoną?' ![]() Wiem, że może mało romantyczne, ale byłam prze szczęśliwa i wiem, że mówił to od serca, bo on nie jest romantykiem i zrobił to po swojemu,a ja byłam bardzo zaskoczona Także teraz czekam na kolejne opowieści ![]() Cytat:
![]() pewnie dlatego, że igiełki się bardzo sypią
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2011-12-19 o 17:59 |
||
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś prosiła w poprzedniej cz o przepis na naleśniki
4jajka, 2szk mąki, 1szk mleka 1szk wody gazowanej, 2 łyżki cukru, szczypta soli. Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać, Dodać mąkę i zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny. Do smażenia najlepiej użyć masła (może być olej, nie polecam oliwy). Smażymy cieniutkie placki. Nadzienie: dowolną ilość jabłek obieramy, kroimy w ćwiartki, układamy w rondelku, zalewamy niewielką ilością wody (tak z 1cm powyżej dna, posypujemy cukrem pudrem (dzięki temu powstanie sos) i cynamonem. Dusimy jabłka do momentu aż będą miękkie. Nakładamy jabłka na naleśnika, ja rozprowadzam je troszeczkę widelcem, przykrywam to drugim naleśnikiem, składam na pół, polewam sosem z jabłek i dekoruję wcześniej ubitą śmietaną od krowy teściowej ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- mnie i tak nikt nie przebije na początku września pewnej noc postanowiliśmy że czas na ślub, to była sobota, w niedzielę powiedzieliśmy o tym rodzicom, pozajmowaliśmy co najważniejsze: salę i zespół i 16 października dopiero TŻ oświadczył się, klęknął na dwa kolana u siebie w domu (bo mnie akurat zaprosił) taki był zdenerwowany
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzmi smaaaakowicie
|
|
|
#129 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A kto tak twierdzi :P?
Jak cholera :P! Cytat:
?Cytat:
? Kurczak z rożna ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
!To był dobry pomysł z tymi opowieściami, bo mało kto z początków pamięta . Ja opowiem później, bo nie mam czasu .Cytat:
Od razu sobie wyobraziłam "teściową- krowę" Sporo par tak robi, ale mi się to nie podoba . Ale najważniejsze, że się bierze ślub .My też sporo rozmawialiśmy o ślubie, wiedzieliśmy mniej więcej, kiedy się pobierzemy, ale nie zamawialiśmy nic przed oświadczynami i nie spodziewałam si,ę ich kompletnie. Opowiem Wam więcej wieczorem, albo jutro, bo teraz idę po mąkę, żeby robić uszka i pierogi :P. Ciao !
|
||||||
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
A mój TŻ oświadczył mi się nad morzem, na plaży.
Ale...zapomniał wziąc ze sobą pierścionka. ![]() Na miejscu kupił mi jakiś tani pierścionek, z niebieskim oczkiem, mam go do dzisiaj. I oświadczył mi się, podczas spaceru ![]() Po powrocie jeszcze raz mnie zapytał, czy za niego wyjdę i włożył mi na palec właściwy pierścionek. Ale od razu poszedł do zmniejszenia, bo kupił za duży. No, ale przynajmniej jest co wspominać.
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochanie a Ty masz czas odsapnąć trochę?? Cytat:
hej dziewczęta ja dopiero chwilę spokoju mam. Rano sprzątanie. Potem na uczelnie wracając pojechałam na zakupy. No i kupiłam tylko krawat dla TŻ i ptasie mleczko (dziś mamy 5,5 roku razem ) i wraz nie wiem co kupić mamie Co do zaręczyn mój TŻ oświadczył mi się nad jeziorem. Czasem jak nie chciało nam się pływać to jezdziliśmy nad takie dzikie jeziorko trawka cisza spokój i tam TŻ jak siedzieliśmy na kocyku odpoczywaliśmy wyciągnął pierścionek i mi się oświadczył bez przyklęku (bo ja leżałam a on siedział ) ale i tak było romantycznie.... jeju to już 3,5 roku nie od razu powiedziałam rodzicom dopiero jakiś miesiąc później (bo tak nawet 18stu lat nie miałam i nie chcieliśmy żeby to tak wyglądało że taka jeszcze zemnie no powiedzmy gówniara a już do ołtarza leci wiedzieliśmy że musimy poczekać) 25 grudnia będzie 3 lata od oficjalnych zaręczyn (tzn oficjalnie to w czerwcu ale tak przy rodzicach ahh te tradycje). Wtedy TŻowi mój bukiet w domu padł i miał tylko dla mamy ael jak się chłopak stresował no w życiu tak zdenerwowanego go nie widziałam a pierwsze tak padło 5 czerwca---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- A miałam w temacie choinki jeszcze napisać ja nigdy nie miałam w domu sztucznej choinki więc jestem przyzwyczajona do sprzątania po niej choć nie przeczę że jest sporo roboty. My bardzo dlugo trzymamy (aż do okolo święta Matki Boże Gromnicznej to chyba jakoś na początku lutego wypada) i zawsze kupujemy jodłę (kaukaską syberyjską itp) są one droższe niz zwykłe choinki nawet po 200 zł ale my zazwyczaj kupujemy tak do 100 zł... ale warto bo są piękne
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-12-19 o 19:29 |
||
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
matko idę zaraz na dół bo mąż wygania mnie kompy naprawiać;/ nie chce mi się
|
|
#133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze jest to, że ludzie się kochają i tworzą szczęśliwe związki i bardzo ważna jest też sama decyzja o ślubie ![]() Cytat:
Super historia i na pewno świetnie się ją wspomina zresztą zaręczyny jakie by nie były i tak będą miłym wspomnieniem, bo to jest tylko chwila która jest wstępem do nowego życia ![]() Cytat:
- teraz wszystko jest tam dostępne ![]() a jeśłi nie to może w okolicy jest jakaś 'fabryka' bombek Twoja historia też super, powiem Wam, że to są cudne wspomnienia ![]() Taka nasza pierwsza dorosła decyzja, czy chcemy spędzić resztę naszego życia z tym właśnie mężczyzną ![]() ![]() My się z Tż-tem zaręczyliśmy po 9 miesiącach znajomości i powiem Wam, że dużo wcześniej już czułam, że to ten ![]() Aha i zapomniałam wcześniej ( bo się wczułam w opisywanie zaręczyn ) Morsi dziękuję za życzenia dla Tż-ta, przekazałam i oczywiście prosił, żeby podziękować Wam za wszystkie życzenia
|
|
#134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Choinki ładne i ta własna bombka super My dzisiaj kupiliśmy czubek i bombki, a jutro idziemy po łańcuchy i światełka Wszystkie oświadczyny mają swój urok. |
|||
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
no ktoś musi to zrobić, może po nowym roku odpocznę sobie
|
#136 | |||||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno zrobię te naleśniory ![]() A co do waszych zaręczyn - ważne, że to była wspólnie podjęta decyzja ![]() Cytat:
![]() Czekam na Twoją opowieść ![]() Cytat:
Bardzo romantycznie ![]() Cytat:
Piękna historia ![]() Ale lubię Was czytać! ![]() Tak w ogóle to jestem lekko zakręcona po tej wigilijce Idę spać, bo padam :P
|
|||||
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wyszło że większą połowę związku jesteśmy narzeczeństwem więc w końcu czas na ślub ![]() też lecę spać dobranoc
|
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że widziałam, że się do tego przygotował No a później spędziliśmy miłe popołudnie i wieczór, a pod koniec lipca pierwszy wspólny wyjazd w góry ![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle to dzień dobry
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Brzmi smakowicie .Cytat:
?No to ja opowiadam też :P. To było 2 lata temu. Mieszkaliśmy wtedy w Lbn. Pojechałam do mamy na Śląsk, bo zbliżały się Święta. TŻ miał jechać tydzień później, bo pracował. Dzień przed Wigilią miałyśmy z mamą jechać do Gdańska do naszej rodziny (najczęściej spędzaliśmy Święta u babci, a wtedy nas i babcię zaprosił brat mamy). Były 2 dni przed wyjazdem, a TŻ mi mówi, że on nie da rady jutro jechać, bo musi coś z pracą załatwić i będzie jechał dopiero w dzień naszego wyjazdu do Gdańska i się nie zobaczymy nawet ten jeden dzień przed Świętami . Było mi strasznie smutno, ale jakoś przeżyłam. 22. grudnia pojechałam z przyjaciółką (świadkową) dokupić jakieś prezenty. Żaliłam jej się, że TŻ nie przyjeżdża i nie odbiera w ogóle moich telefonów od rana, mówiłam, że na pewno poszedł na imprezę wczoraj, a teraz śpi. A kumpela zamiast mnie wspierać, siedziała cicho. Jak jechałyśmy, to dostawała jakieś smsy i odwracała telefon- pomyślałam, że zwariowała, bo ja przecież nie czytam jej smsów . Po zakupach, wróciłyśmy do naszego miasta, ja miałam jeszcze parę spraw do załatwienia, ale ona mnie ubłagała, żebym z nią poszła do naleśnikarni, bo tam czeka jej koleżanka z jakąś ksiażką. No to poszłam, ale wiedziałam, że nie mam czasu i że mi to nie na rękę. Wchodzimy do naleśnikarni, a ta kumpela się cieszy jak mysz do sera. Patrzę, a tam stoi mój TŻ (a miał być w Lbn!!!!!!!!!!!!!) i też się cieszy. Kumpela poszła (okazało się, że wiedziała tylko o niespodziankowym przyjeździe, niczym więcej ), a TŻ zaprosił mnie do stolika. Byłam przeszczęśliwa, że go widzę. I mnie tknęło coś, że może "w końcu" padnie TO pytanie . Ale stwierdziłam, że na pewno nie, bo kilka razy już się tego spodziewałam i nic nie było :P. Spytałam TŻta, czemu jest tak elegancko ubrany. Powiedział, że nie miał już nic czystego, więc to ubrał (uwierzyłam, w końcu mnie nie było i nie miał kto pralki włączyć "co to, jakieś Walentynki?!" (w grudniu :P), a ona stawia przede mną talerzyk z otwartm pudełeczkiem z pierścionkiem ). A ja "No.... tak" . A potem opowiadał, ile po drodze było perypetii (np mijałyśmy go jak jechałyśmy z tych zakupów i on się schował za przystankiem Powiedzieliśmy wieczorem mojej mamie i tej kumpeli też .
|
||
|
|
|
#140 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Muszę się uczyć na kolosa, ale będę tu zaglądać, mam nadzieję, że ktoś będzie pisał a po południu idę do spowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dalenka, ale miałaś boskie zaręczyny!
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#142 |
|
sajkolidżist
|
Nie dziwię się
![]() A co z Twoją sesją? Kiedy zaczynasz?
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Z moich wczorajszych planów pracusiowych nici, nic nie poukładałam bo pojechaliśmy do Krakowa po ten nasz aparat. W jednym Media był ostatni egzemplarz i to w dodatku wystawowy, na co Tż do kolesia czy było by coś taniej, mimo że wystawka nas nie interesowała w cale-usłyszeliśmy, że kierownika nie ma , żeby jutro przyjechać, więc pojechaliśmy źli, podjechaliśmy do drugiego sklepu, mniejszego ale liczyliśmy, że może tam mimo wszystko będzie, niestety nie było tego modelu z tym obiektywem. Więc jazda na darmo poszła podjechaliśmy do przyjaciół na herbatę przy okazji no i tak zleciał wieczór. Ech... myślałam, że uda nam się go kupić przed pierwszymi naszymi świętami, a tu jednak póki co są małe szanse. Zostaje nam jeszcze saturn, bo tam też była fajna oferta cenowa na ten komplet... ale nie wiadomo też czy będzie. Zobaczymy... Ja dzisiaj robię krokiety, zaraz się za nie zabieram, a wieczorkiem jadę farbę nałożyć. Dziewczyny każde zaręczyny super ja Wam swoje opowiem później, bo teraz idę sprzątać w kuchni i zabrać się za krokiety.
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam do dziś, jak oglądaliśmy jakiś film z wesela, jeszcze wtedy byłam w liceum, a TŻ do mnie, że my też tak kiedyś będziemy. A zaręczyliśmy się po 2 latach z hakiem.
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku
Dziewczyny!! Przecież nie było mnie raptem 4 dni a Wy zdążyłyście skończyć jedną część i nastukać 5 stron następnej Jutro też pracuję, więc jak wrócę to pewnie nie będę miała już sił na komputer... w czwartek mam za to wolne, więc popiszemy ![]() O ile będziecie na wizażu a nie będziecie dyżurować w kuchni przed świętami Buziaki dla Wszystkich!
|
#146 | |||
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak w nowej pracy?
|
|||
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde kurde mam wyrzuty sumienia dzisiaj tylko wyprałam koc wyszorowałam szafki w kuchni, ugotowałam obiad i umyłam szklanki literatki i takie tam z salonu i kuchni których na codzień nie używa się a no i kompa przeinstalowałam a już nie chce mi się szorować dalej płytek a to prawie pół mojej roboty głowa mnie boli i mam zatkany noc, ja już na prawdę myślałam że limit przeziębień mam na ten rok wykorzystany, normalnie nie mam sił
|
|
#148 |
|
sajkolidżist
|
Alonka
Edytowane przez morsmordre Czas edycji: 2011-12-20 o 19:16 |
|
|
|
#149 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie choinkę ubiera się parę dni przed wigilią, w tym roku będzie to np. piątek. A lampki się świecą od końca zeszłego tygodnia. Ale parę razy już na początku grudnia widziałam np. ![]() Cytat:
jak byłam młodsza to jeździłam z tatą do lasu i szukaliśmy tej jedynej oczywiście to z leśnikiem wszystko było załatwiane. Teraz od kilku lat co roku wycinamy naszą z podwórka, bo już tak ładnie podrosły Cytat:
![]() Cytat:
hej cudne zaręczyny miałyście i choinki te, które pokazywałyście też śliczne u mnie to było tak.. TŻ przyjechał po mnie do szkoły i mieliśmy jechać do niego, ale zaczął mnie strasznie namawiać, żebyśmy się gdzieś przeszli na jakiś spacer, bo ładna pogoda, a mi było strasznie zimno i nie chciałam nigdzie iść, więc się dość długo sprzeczaliśmy i w trakcie pojechaliśmy jeszcze do centrum handlowego coś zjeść i siku, bo mi się strasznie chciało no i potem zgodziłam się na ten spacer, ale już coś tam podejrzewałam.. pojechaliśmy w takie fajne miejsce w Szczecinie, usiedliśmy na fontannie (która jeszcze niestety nie działała i TŻ wyciągnął spod kurtki różę, udekorowaną takimi dużymi czerwonymi wstęgami, a na jej płatku był wydrukowany napis "Kocham Cię, wyjdziesz za mnie?" no i ukląkł i wyciągnął pudełeczko.. a ja w tym momencie automatycznie się rozpłakałam i nie mogłam nic wykrztusić no i się zapytał w końcu czy tak czy nie no i wtedy w końcu wykrztusiłam, że tak (albo pokiwałam głową, nie pamiętam)
|
||||
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem tak po zaręczynach w 2008 roku wyznaczyliśmy rok 2012 myśleliśmy o czerwcu... ale to było przed moimi studiami kiedy nie wiedziałam co to znaczy sesja letnia. A przygotowania zaczęliśmy na początku tego roku w styczniu jakoś i wtedy zdecydowaliśmy że lipiec będzie najlepszy super zaręczyny ja dopiero siadłam na chwilę na dupce masakra Pojechaliśmy z TŻ dziś do makro i po prezenty. W empiku w lublinie nie ma działu zdrowie i medycyna więc nie kupiłam książki dla babci muszę czekać aż przywiozą tą zamówiioną. Kupiłam dla taty skórzane etui na dokumenty bo już mu się rozwala to co ma teraz i jeszcze poszukam fajnego zestawu kosmetyków męskich. Dla mamy nie znalazłam nic... I jeszcze choinkę kupiłam i ubrałam zdjęcie w załączniku tylko szpica brak bo się nie zmieścił za wąski ma wlot i muszę czekać na tatę sam go włoży ale za to mam w 99,9 % kompletny strój ślubny. Dziś moja koleżanka przywiozła mi pończoszki które u niej zamówiłam na 3 paczkach zaoszczędziłam 21 zł w porównaniu z cenami sklepowymi śnieg dalej sypie chce ktoś??
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-12-20 o 19:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

A kolosa nie zdałam
Jestem strasznie na siebie zła, bo dotychczas wszystko zdawałam w pierwszym terminie i miałam szansę na 4
I nie zdałam nie dlatego, że się nie nauczyłam, ale że było za mało czasu

Ty pracusiu, nie rób tyle bidulo bo się zamęczysz nam
bo Tż się śmieje, że skarpetki, żeby znaleźć to musi pobawić się w górnika 

. Ale stwierdziłam, że na pewno nie, bo kilka razy już się tego spodziewałam i nic nie było :P. Spytałam TŻta, czemu jest tak elegancko ubrany. Powiedział, że nie miał już nic czystego, więc to ubrał (uwierzyłam, w końcu mnie nie było i nie miał kto pralki włączyć 

głowa mnie boli i mam zatkany noc, ja już na prawdę myślałam że limit przeziębień mam na ten rok wykorzystany, normalnie nie mam sił
i muszę czekać na tatę sam go włoży