|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
|
|
|
#4172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
tytul Zuzi z Bobasem jest the best ![]() co do tych kosmetykow, to ja tez jestem zdania, ze nie ma co sie dac zwariowac malo tego, czasami naturalne skladniki potrafia bardziej uczulic niz konserwanty, wiec nigdy nie wiadomo, jak zareaguje nasza dzidzia na dany kosmetyk z ta wiedza, ktora mam, zakupie sobie babydream, ale gdybym miala juz kupiona nivee, ziajke czy cos tam innego, to nie pozbywalabym sie tego Uska, ojej...az mi sie lezka w oku zakrecila. Trzymaj sie dzielnie i milego spotkania z Igorkiem Zuzia, dzieki za info od Nikotynki Dziewczynki, moze mi ktoras podeslac swoje listy wyprawkowe - chodzi mi o liste rzeczy,ktore zamawialyscie np od rodzyneczkow, rp77 itd?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-19 o 18:59 |
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() U mnie remont na całego, jeszcze z dwa dni i będzie koniec Już mam naprawdę dosyć bo sedes jest ściągnięty, żeby był lepszy dostęp do ścian, a jak tu w moim stanie nie sikać przez kilka godzin? Uskaooo to już POWODZENIA!!!!!!
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-12-19 o 19:01 |
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 i kazali przyjsc na usg po nowym roku |
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o to łożysko powiedział mi że wszystko super.
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Uska trzymamy kciuki i czekamy na wiadomości!!!!!
Kasik przykro mi z powodu babci! co do wątku to jestem tez za tym, zeby poczekac
|
|
|
|
#4177 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A termin na 14 lutego jest b. ładnym prezentem dla ukochanej osoby Sama mam na 21 stycznia,a to jest Dzień Babci i tak mam nadzieję, że właśnie wtedy dla niej będzie prawnuczek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4179 |
|
Rozeznanie
|
Uska trzymam kciuki i nie mogę doczekać się wiadomości od Ciebie ! Co do tytułu nowego wątku z tym bobasem mi się podoba ![]() Jutro się odezwę, bo robiliśmy przemeblowanie w pokoju i brak sił - idę odpoczywać
|
#4180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pukanie do drzwi. Otwiera pani domu, a za progiem żebrak. - Ach czego wam trzeba, biedny człowieku? - Kawałek chleba, szanowna pani, gdyby się znalazł, byłbym nad wyraz zobowiązany. - Ach, dobry człowieku, macie szczęście. Mieliśmy wczoraj małą uroczystość i sporo tortu zostało! - Alez szanowna pani zbyt łaskawa! Tylko kawałek chleba! - Ach, dobry człowieku, to żaden kłopot. Pani domu przynosi spory kawał tortu i wręcza go żebrakowi. Ten, chcąc nie chcąc, przyjmuje go i odchodząc szepcze pod nosem: - Chole*a! Jak ja teraz przez to dziadostwo mam denaturat przesączyć?!
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny który Linomag kupujecie? Myślałam że jest tylko jeden rodzaj a tu taka niespodzianka...
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest tego sporo, ale koleżanka używała tego, i był ok. edit, wycielo mi link do apteki ale chodzi mi o linomag maść.
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-12-19 o 20:28 |
|
|
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo mi pomoglyscie !!! Duzo latwiej bedzie mi sie teraz zamawialo
|
#4185 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() odnośnie łożyska to mi się wydaje, że na tym etapie II stopień dojrzałości jest git, ja nie wiem bo nawet nie pytałam, ale wiem, że jak leżałam z koleżanką w szpitalu to ona miała II stopień a była wtedy w 30 tygodniu... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i kazała przekazać Usce, że cesarka nie taka zła i żeby się nie wystraszyła jak dostanie drgawek po znieczuleniu, bo ją tak trzęsło...
|
||||||||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja nie wiemmi kazał przyjść bo II stopień ma się po 34 tygodniu, więc jeśli po nowym roku bedzie postępować to zostaje na oddziale. Na razie jest dobrze, bo z II stopniem to sobie moge chodzić ale jesli w ciągu tego czasu dojrzeje mi na III to cos jest nie halo Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-19 o 20:58 |
|
|
|
|
#4187 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
Wróciłam od gina, wszystko jest ok. Szyjka zamknięta, serduszko Gabi pięknie bije Następna wizyta 9 stycznia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe ile z nas będzie miało psikusa podczas porodu Jeśli chodzi o dojrzałość łożyska to nie mam o tym pojęcia![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4189 |
|
Raczkowanie
|
HEJ MAMUSIE!!!
Nie wiem czy mnie jeszcze kojarzycie bo właśnie uświadomiłam sobie że w tym wątku napisałam az jedna wiadomość, a tu lada chwila koniec kolejnej części. Podczytywałam Was w miarę na bieżąco ale jakoś tak nie było czasu na pisanie a potem znowu trudno było mi się wbić więc tak z marszu dołączam się do rozmowy. Pearpearlspóźnione mocno ale szczere gratulacje obrony pracy magisterskiej na 5 Agacia-cz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia uska000 kciuki za jutro żeby wszystko było dobrze ![]() Kasik przykro mi z powodu babci za Amelke żeby wyszła na świętaJa już przeprowadzona,ale wizytą i wizytacją nie widać końca, ciągle ktoś a to jakieś ciotki a to kuzynki, mam dość i od teraz mówię każdemu że niestety nie jestem w stanie latać i częstować kawkami i herbatkami, mało tego co niektórzy to najchętniej obiady trzy daniowe by jeszcze chcieli. KONIEC Z TYM bo ja już ledwo chodzę. Stopy mi puchną, w zasadzie to opuchnięte mam od półtora tygodnia i nic się nie zmniejsza, trochę przez noc ale w dzień to mam jak bańki, nie mam już butów w które bym mogła nogę włożyć. Lekarz powiedział że no niestety nic się nie da zrobić minie jak urodzę więc pozostaje pomęczyć sie trochę. Tak jak Agatek Wam pisała moj mały waży ok 3 kg i lekarz stwierdził że są duże szanse że do 27 (bo na ten dzień mam termin wizyty) urodzę ja tam jednak twardo chcę dotrwać do stycznia nawet pierwszego ważne żeby był styczeń. Nie mam jeszcze dużo rzeczy, dla siebie wiele mi brakuje dla małego również dlatego zamówiłam na all ale i tak nie wszystko. Torba nie spakowana i jakoś mnie nawet do tego nie ciągnie szczerze mówiąc. Jak czytam o tym że macie syndrom wicia gniazda to ja jakoś wręcz przeciwnie do niczego mnie nie ciągnie, rzeczy jeszcze nie poprasowane, nie poukładane i nie mogę się za to zabrać, kurcze nie wiem ale jakoś nie czuję się na przyszłą mamusie, myślicie że to się zmieni?że zdążę się przestawić zanim urodzę?bo trochę mnie to martwi że jakoś się tym wszystkim nie przejmuję, że jest mi to obojętne. Byłam dziś na ktg w brodnicy bo mój lekarz mi kazał zrobić gdzie mam najbliżej żeby się do torunia nie tłuc, pierwsze pytanie do kogo Pani chodzi? no to mówię że do torunia do dr... to zaraz zmiana wyrazu twarzy i acha a po co to ktg? no kurde poleżeć se przyjechałam. No ale podłączone zostało, położna mowi że mam się położyć wygodnie bo to tak min 20 do 30 min po 10 min przyszedł lekarz ni be ni me postawił pieczątkę na karcie i wyszedł potem przyszedł drugi nie be ni me zerknął podpisał się na pieczątce tej która postawił poprzedni i do położnej zapis prawidłowy można odłączyć, całe ktg trwało 10 minut plus 3 minuty na ciśnienie no masakra, bo jak nie chodzę do żadnego lekarza z Brodnicy to już inna kategoria chyba jestem. Dobra kończę moje żale i teraz postaram się być na bieżąco. Ps. ale macie ładne choinki, moj tż kupił choinkę cos ok 3 metry a do salonu wejdzie max 2,40-2,50 nie ma to jak pomyśleć
|
|
|
|
#4190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ta chec na slodkie mnie do grobu wpedzi. Wydaje mi sie, ze znowu cos mi sie dzieje z pimpucha (infekcja), a pozarlam jeden pasek czekolady i mysle, zeby zjesc nastepny
Najgorsze jest to, zepodobno przy czestych infekcjach tkanki sa tak oslabione, ze podczas porodu polozna musi uwazac, zeby nic tam nie peklo, a naciecie to norma ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-19 o 21:11 |
|
|
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
czesc Słoneczka
wpadłam sie przywitac i lece nadrabiac
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
jak będe na wizycie u prowadzącego we czwartek, to zapytam co i jak.
|
#4193 | ||
|
Rozeznanie
|
Agatku ja muszę Cię uświadomić, ze chyba pomylilas sie z liczeniem tyg i zyjesz w bledzie. Na Twoim suwaczku jest wyraznie widoczne 36tyg i 1 dzień, co znaczy, ze masz skończone 36tyg, a właśnie od dzis zaczal sie 37tydzień
![]() Cytat:
, bo przeciez nasze dzidzie, to raczej wiecej niz 5kg nie beda mialy![]() Cytat:
![]() no własnie gdzie Nikotynka???
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4195 |
|
Zadomowienie
|
weszlam jeszcze na chwile;p kurde jak ja bez was wytrzymam;/ mam nadzieje ze dam rade podczytywac na tel. gozej bedzie pisac..;/
naszykowalam ciuchy na jutro a tzt sie pyta gdzie sie stroje;p na wyjscie zostawie to samo przeciez 10kg odrazu nie schudne?? a jutro przez drogie sie nie ubrudze zebym nie mogla w tym wrocic;p jak cos to tzt cos przywiezie ostatecznie dres:Pteraz to juz naprawde ide do lozka jutro czekac ktoras na smsa
|
#4196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lecę powoli spać. Do jutra rana kobitki, wszystkim spokojnej nocy życzę
|
|
#4198 | |||||||
|
Rozeznanie
|
HEJ HEJ !!! witam, dziś nie było mnie od rana i 5 stronek do nadrobienia - byłam dziś na zakupach z mama - zamówiła sobie nowy komplet wypoczynkowy do pokoju, jutro jej przywiozą, a i kupiła dla dzidzi śpiworek do wózeczka
![]() Więc tak: Cytat:
, nawet wenflona nie miałam chyba... bo mi podała zastrzyk na ciśnienie normalnie w Cytat:
![]() Ja mam rozmiar "2" (3-6kg), ale dokupię "1" (2-5kg) też bo nawet jeśli dziecko urodzi się ok 4kg to na początku - jeszcze w szpitalu- jest takie kruche, ,miękkie i jeszcze trzeba i tak zawijać pieluszkę bo pępek (teraz już robią z wycięciem) więc pierwsza paczka nawet dla takiego malucha 4kg może być "1" -, następna już raczej większa.... Dla synka miałam od razu te 3-6kg... ale on urodził się 2380g i generalnie te pieluchy 3-6kg miał pod pachę... także zaraz 1 dnia po urodzeniu wysłałam TŻ po te mniejsze.. ![]() Koleżanka miała synka 3800g i też mu pierwszą paczkę ubierała te małe bo były wygodniejsze jeśli chodzi o pępek (nie trzeba było aż tyle ich podwijać)... także spokojnie... przecież te rozmiar "1" są do 5kg.. a chyba żadna z nas nie przewiduje, że urodzi bąbla większego niż 5kg :P hehe ![]() Cytat:
ja głównie do buźki bo jakoś tak mleczkiem do ciała to mi dziwnie u takiego noworodka smarować też buźkę... można też od czasu do czasu posmarować nim pupę przy zmianie pieluszki ... na mróz nie jest koniecznie odpowiedni bo zawiera wodę (a kremy te typu "na każdą pogodę" nie powinny zawierać wody )Cytat:
Cytat:
POPIERAM a jak przeniesiemy się do ochowalni to będziemy mogły skorzystać już z mojej propozycji tytułu :P ("Dzieciaczki w nowym roku witamy, zbędne (nad) kilogramy zrzucamy") - heheh Cytat:
Cytat:
Jaaa też... kupiłam dziś sobie 1kg i zrzeram DZIEWCZYNKI KTÓRE MAJĄ KOŁO SIEBIE APTEKĘ "NIEZAPOMINAJKA"!!
Wpadła mi dziś w ręce reklama z tej apteki i WODA MORSKA DISNE MAR jest w promocji - z 27zł na niecałe 9 zł!!! Ja niestety nie mam jej nawet w moim mieście ;P heh ale mam jeszcze taką wodę w domu ![]() A powiedzcie mi czy pisząc o tym reportażu z porodu chodziło wam o ten "CUD NARODZIN" czy coś innego? - bo chyba nie doczytałam??
|
|
|
#4199 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
! ja tez jestem zaCytat:
fajnie, ze dzidzia podrosla tak ładnie kaczuszka81 witaj Cytat:
Renata no to do roboty, niech mala juz wychodzi, bo na watku zbyt spokojnie jakos![]() Cytat:
p.s. ale Ci zazdroszcze ![]() Cytat:
ja tez jestem podatna na takowe paskudztwa i pomimo zjadania codziennej porcji (sporej )słodyczy nie mam z tym problemu. a jeszcze co do niejedzenia slodyczy- baaaardzo Ci wspolczuje ja mowie sobie, ze teraz mam czas, by wkoncu nie odmawiac temu co lubie bo pozniej nie bedzie juz takiej laby![]()
|
|
#4200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- heheh Wrzucam nasze obecne foto - 32 tydzień (zaczął się w piątek)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

nie mogłam się powstrzymać normalnie
Ja miałam w październiku 5x usg co tydzień jak wykryli wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, no ale co tam, przecież oglądałam se dziecko bo mi się tak podobało! 
bo bidna nie wiedziała czym się poratować... 

spoko, za drobną opłatą mogę Twoim też powyciągać 
to ja nie wiem
ale jakoś wytrzymałam ale dzisiaj rano się to stało
Gabrysia - 09.02.2012