|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Karo ja tez dziś nie wiedziałam w co ręce włożyc, 2 x zaczełam forum otwierac i 2x odpuszczałam ![]() ze skłądników to: grzybów i maku Cytat:
śledzika jeszcze nie ala dam troszke na próbę ![]() Cytat:
Cytat:
firanka mniej będzie pasowała wierzę ![]() Cytat:
1 2 we wtorek po świętach wybieram się z siora na zakupy, może wpadniesz do Rze to połazisz z nami
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za staranka i każda ma jakieś ale ... to za długa, za krótki rękaw, bez kaptura Cytat:
ta 1 mi najbardziej odpowiada, tylko ze nie ma rozmiaru dzięki za zaproszenie to może się skuszę ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- o jeszcze taką znalazłam
|
||
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
o ty wybredna ;p hihihi
ale masz rację chociaż, mnie ostatnio mój TŻ postawił przed faktem dokonanym, byłam z nim po kurtke a była promocja, że 2 za pól ceny no to i mi wcisnął na sile iii powiem Wam ze nawet bardzo mi sie podoba pomimo tego, ze jest fioletowa co niby nie modne w tym sezonie ale ja jestem insza hihihi i pasi mi to
|
|
|
|
#1654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Lepiej nie mów
![]() Dziś Ją ciastem przekupiłam to będzie dobrze. Mama wczoraj piekła makowca Cytat:
![]() Zuzia mówi: kocham Ciebie "o"(nad) zicie (życie) ![]() Ja bym dała spróbować wszystkiego po troszeczku oprócz grzybów. Śledzia pewnie i tak nie tknie, ja nawet nie wiem czy jest ciężkostrawny bo nie lubię. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dlaczego maku nie? ![]() Dużo nie naprodukowałyście to dałam radę coś pocytować Na koniec dnia nie wiedziałam jak się nazywam. Ledwo wyrabiałyśmy dziś na zakrętach. A skąd tych ludzi tyle to ja nie wiem. Idę coś porobić. Najchętniej bym zasiadła z lampką winka
|
||||
|
|
|
#1655 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ania, Ty po prostu musisz kupić kurtkę stacjonarnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo? Taki książę na ziarnku grochu
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to cofam ![]() Nie, jakie to?
|
|
|
#1658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale ze mnie sierota... Mam koło domu taki market zwykłe PSS Społem, stoi tam ze 30 lat, ale rzadko tam chodzę na zakupy, bo wydaje mi się, że mają drożej. A dzisiaj coś mnie natchnęło i myślę sobie - wejdę, bo dawno nie byłam. Weszłam, a tam półki się uginają pod sokami Polskiej Róży - i duże i małe, i te w ciemnych butelkach, no i nawet witamina C ta ich naturalna. A ja zamawiałam płacąc koło 26 zł za przesyłkę Tylko Vitalu C brakuje do pełni szczęścia ![]() A ja z wigilijnych to grzybów nie i maku raczej nie, bo piszą, że mocno ciężkostrawny. No chyba, że tyci, tyci Gdybym umiała robić groch z kapustą, to groch bym dała (bo ktoś pisał, że grochu nie). Śledzie w oleju - czy ja wiem.... kojarzą mi się z toną soli Wyjdzie w praniu czego sobie Tymek zażyczy Choć wybór będzie skromny W razie czego będę parzyć miętę ![]() .
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok juz sie dopatrzyłam super ta książeczka kurcze musze tez malej kupic ona uwielbia malowac rysoawać itp itd..
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2011-12-19 o 20:52 |
|
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Ostatnio miałam z Wami popisac ale mała co chwila sie budziła (chyba ja brzuszek bolał) i juz nie wychodziłam z sypialni. W tym tygodniu mam mase roboty,nie wiem od czego zaczac i w co ręce włozyc. Jeszcze nic nie mam posprzątane, dopiero dzisiaj zrobilismy czesc zakupów (zostały jeszcze ciasta, owoce i wedlina). Dzien jest strasznie krótki. Ok południa staram sie codziennie wychodzic z dziecmi na spacer a jak wracamy to zaraz robi sie ciemno.Nie mam na nic czasu, nie wspomne kiedy tak sobie w spokoju odpoczełam i np. obejrzałam jakis film albo poczytalam książkę
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę miała śledzie z octu, jeszcze pewnie gorzej, ale dam spróbować, a co tam, będę odważna Robicie u siebie Wigilię, czy gdzieś wybywacie? Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-12-19 o 21:33 |
||
|
|
|
#1664 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo przez dwa razy jak zjadł grochu w fasolkce po bretońsku,to skarżył się na bóle brzucha nie jestem gotowa na kolejne eksperymenty i nie w święta ![]() Cytat:
O,to fajne zakupy Ja w sumie wiem jak,ale też nie robię,u mamy będzie-osobiście uwielbiam ![]() Cytat:
Następna zmęczona ![]() Cytat:
O i jeszcze jedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj,ciapko ale czasem tak jest,że myślenie wprowadza w błąd ![]() A gdybyś poprosiła kogoś z obsługi o zamówienie tego Vitalu? Przypuszczam,że nie byłby to problem,skoro i tak mają inne soki tej firmy.Ja tak czasem robię u siebie w sklepie,jak coś chcę,a czegoś nie mają i nigdy nie robili problemu ![]() Ja pisałam ![]() Sami spędzacie Wigilię? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Widzę,że Jola zadała podobne pytanie
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-12-19 o 21:44 |
|||||||
|
|
|
#1665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WARIATKA Na zdrowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() *** Wpadłam na szybko. Unholy wstawiłam parę fotek rolet plus przy okazji kilka zdjęć Zosiowego pokoju I tak ku ścisłości-u Ciebie miałam na myśli bardziej jakąś zasłonkę, i to taką mięsistą, żadną firankę Coś nas z małżem bierze Jak już S ubrał piżamę to coś jest na rzeczy Ja jeszcze stroję paniusię w koszulce, ale też się chyba przyodzieję w coś konkretniejszego
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm zdaje się, że mam przepis na kaszubskie bez rodzynek, aż jutro sprawdze, bo dzisiaj już mi się nie chce. dzisiejszy dzien byl w miare udany kupilam sobie filc taki jak chciałam, drobny prezencik dla TZ sobie mialam kupić tunike w top secert, była w promocji za 69 zł ale stwierdziłam ze i tak jakoś drogo i nie kupiłam. Staram się oszczędzać, matko jakie to trudne ![]() kupiłam tylko lampke do kuchni, ale to w ramach oszczędności światła, zeby nie świecić ciągle 4 świetlówek 50 watowych tylko 1 czterdziestkę ![]() posiedze chwile z wami i zaraz spadam spać. Unholy ja bym wybrałal firanke do sypialni, ale.... nie bij... jakoś nie widzi mi się ta tapeta na całej ścianie, wolalabym taką tylko na wezgłowiu łóżka. Ale ważne że Tobie się podoba przeszedł ból głowy po kawie, czy apapy poszły w ruch? bo nie doczytalam ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- nie wysiedzę, zasypiam Do jutra, wpadnę z rana z kawką(z rana tzn ok 10 )
|
|
|
|
|
#1667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzia nawet mnie pozwala ![]() Cytat:
O to to to Nie dajcie się Dobrej nocy |
|||
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jak bede starą babuleńką
Cytat:
Z rodzynkami to są sledzie po sułtansku. Swoja droga uwielbiam je. Kiedys dostalam od znajomej przepis na pyszne sledziki. Sledzie solone wymoczyc w wodzie, pozniej pokroic na małe kawałki. W jakims półmisku lub salaterce wyłożyć na dnie te sledzie, na to połozyc wymoczone w wodzie rodzynki, pozniej kolejna warstwa pokrojonej w kostke cebuli i na sam wierzch starte na grubej tartce jabłko. Wszystko zalac olejem z dodatkiem papryki czerwonej i pieprzu (zalezy co kto lubi i jak ostro). Tez sie ostatnio zrobiłam bardzo oszczędna, co jest do mnie niepodobne Mam przemyslane wszystkie swoje wydatki
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem robić śledzi i nigdy nie robiłam ale Magda Gessler nie poleca moczenia śledzi w słonej wodzie tylko solenie śledzi. Mięso jest wtedy zupełnie inne.
|
|
|
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie dajcie się Jola,bo teraz sobie przypomniałam chrypka jest nadal mama mnie po głosie przez telefon nie poznała,tylko po numerze ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Wtedy będziesz wnuki bawić Cześć Cass ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Też już znikam ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#1671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie jadłam A my dopiero będziemy mieć ![]() Cytat:
Cytat:
, ja mieszam wszystko, ale śledzie są pokrojone na takie większe paseczki, a reszta w kostkę.No żebym się nie zdziwiła ![]() *** Miałam ciężki wieczór , idę też
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-12-19 o 22:49 |
|||
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
Milej nocki, uciekam też, jutro popołudniówka ehhh.... :/
|
|
|
|
#1673 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja Zuzia śpiewa tocham Cie a Ty mnie jak zaczęłyście pytac to aż wygooglowałam czy mam razje czy nie no i po trochu wiedziałam o tym że mak jest ciężkostrawny, że nie poleca sie go małym dzeciom TU w sumie pisz że jest OK ale podawac neiwielkie ilości, więc może spróbuje Zuzi kapkę dac ![]() tez tak uważam ![]() Ania, przyjedź autobusem ![]() co do maku to wyżej napisałam ale jeszcze mi coś przyszło do głowy, ktos mi kiedyż powiedział że mak jest jak narkotyk i dlatego dziecko nie powinno go jeśc /a może chodziło - dużo jeśc/ ![]() Cytat:
Cytat:
ale przyznaje sie że ja tez w tego typu sklepach nie bywam ![]() Cass, dasz radę P.S ja książki tylko jak jade autobusem czytam ![]() Cytat:
A co sie stało? Który facet podpadł ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Dobranoc
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Jolka, no dosłownie mnie zaskoczyłaś pytaniem, bo bym w życiu sama na takie nie wpadła.Szczerze powiem, że zje wszystko na co będzie miała ochotę. Lubię te książeczki malowane wodą Ola, ale super ta tapeta Morska a ja lubię nasz Społem.Jest stosunkowo tani,odremontowany i ma duży asortyment.Svi, reszty zapomniałam.Wróciłam z kijków i idę do męża do łóżka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1675 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Kasiu ale ja ogolnie nie gotuje osobno dla dzieci, gotuje jeden obiad dla wszystkich
ale nieraz jest cos co nie moga, albo nie lubia a my chcemy to zjesc to robie im co innego np ten sledz w smietanie - dzieciaki mi nie tkna no i teraz jak maly ma diete i robie np schabowe, to malemu wrzucam kawalek schabu do garnka, z warzywami i gotuje i robie z sosem
|
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np dzis robię spaghetti i robię z mielonej karkówki - smażę bez tłuszczu i jeszcze makaron gotuje w jednym garnku ale później już rozdzielam i nam robię mocniej przyprawione i z sosem bolońskim a Zuzi robię sos pomidorowy z gotowego domowego sosu + przyprawy i dodaje jej ser mozarella albo schaboszczaka też jej nie daje chińszczyzny tez nie uciekam do pracy bo mnie woła
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie będzie ![]() ![]() *** Chyba nic nam nie jest -aspiryna zrobiła swoje
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do maku-narkotyku, to chyba mak sam w sobie nie jest narkotykiem, tylko w tych główkach coś jest, ale nie jestem pewna, musiałabym poczytać. Młodszy ![]() Cytat:
Cytat:
*** Dzień mi się ciężko skończył i dzisiejszy tak samo zaczął , eh
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj stacjonuje w domu i sprzątam ![]() Trzeba pościel zmienić, sypialnie i salon sprzątnąć... ale odpoczęłam przez te 2 dni nic nie robienia więc póki co energię i ochotę mam ![]() idę na śniadanko. Miłego dnia |
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() USIĄDŹ I SIEDŹ
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

) będzie tu asowała, czy lepiej roletka normalna w ramie i karnisz z firaa jakąś czekoladową, lekką, spięta na boczek.
ja normalnie jestem jakaś 

za staranka
i każda ma jakieś ale ... to za długa, za krótki rękaw, bez kaptura

) był Pan i przywiózł Aniołka 
Jak już S ubrał piżamę to coś jest na rzeczy

mama mnie po głosie przez telefon nie poznała,tylko po numerze ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)