różne piersi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-11, 07:52   #1
juem
Przyczajenie

różne piersi

Witam wszystkich!

Mam 14 miesięczną córkę którą nie karmię od 8 m-cy. Moim problemem jest to że moje piersi są teraz różnej wielkości i to sporej bo jedna pierś wychodzi z miseczki i muszę ją przy każdym ruchu "układać" natomiast drugiej muszę z lupą szukać. A o bluzkach to już nie mówię bo na jeden bok uciekają.

Wiem że sama jestem sobie winna ponieważ jedną piersią karmiłam więcej powiem szczerze dużo więcej tak mi było wygodniej a później miałam w niej więcej pokarmu.

Mam do was pytanie czy kiedyś ociupinę się wyrównają???
Czytałam że piersi dochodzą do stanu przed ciąży dwa lata po karmieniu czy regenerację ich można przyspieszyć???? Może jakimiś ćwiczeniami
juem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-11, 13:07   #2
jastin83
Zakorzenienie

Dot.: różne piersi

Powiem Ci ze nie wiem co Ci poradzić
I chyba tylko mogę Ci przyznac racje ze rzeczywiście sama jesteś sobie winna.Ja karmiłam swoja córke ponad 7 miesięcy,kilkanaście dni temu skończyłam karmic i nie mam takiego problemu,piersi sie zmniejszyły to fakt,ale sa równe.tyle ze moja Wika jedła z obu.
Myśle ze nic na to nie poradzisz,być moze sa jakies ćwiczenia i po czasie piersi sie troche wyrównaja,ale nie sądze zeby było tak jak przed karmieniem.
Zresztą matki którke karmia piersią,godzą sie z tym ze ich piersi bedą wyglądać gorzej i godza sie na to.Wkońcu liczy sie zdrwoei dzieci,a wygląd schodzi na dalszy plan.

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-12, 10:20   #3
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez juem Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

Mam 14 miesięczną córkę którą nie karmię od 8 m-cy. Moim problemem jest to że moje piersi są teraz różnej wielkości i to sporej bo jedna pierś wychodzi z miseczki i muszę ją przy każdym ruchu "układać" natomiast drugiej muszę z lupą szukać. A o bluzkach to już nie mówię bo na jeden bok uciekają.

Wiem że sama jestem sobie winna ponieważ jedną piersią karmiłam więcej powiem szczerze dużo więcej tak mi było wygodniej a później miałam w niej więcej pokarmu.

Mam do was pytanie czy kiedyś ociupinę się wyrównają???
Czytałam że piersi dochodzą do stanu przed ciąży dwa lata po karmieniu czy regenerację ich można przyspieszyć???? Może jakimiś ćwiczeniami
Ja tez mam ten sam problem. Jednak u mnie wina tkwi w innym podłożu. Córka nie chciała ssać z piersi, ja próbowałam ją przystawiać, nikt nie chciał mi w szpitalu wytłumaczyć jak to się robi odpowiednia, w końcu udało się przystawić ją do jednej piersi i zaczeła pic z jednej i zanim nauczyła sie pić z drugiej w tej jednej juz niestety melka było i jest mniej

Tez słyszałam, ze po dwóch latach piersi się wyrównują, nie wiem czy mozna ten proces jakoś przyspieszyć. Moze sa na to jakies ćwiczenia ?

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-12, 11:31   #4
juem
Przyczajenie

No właśnie o to mi chodziło gdy miałam na myśli tak mi było wygodniej. Z prawej piersi nie chciało mi zabardzo iść mleko brodawka nie była tak samo wykształcona jak w drugiej piersi Moja córka nie chciała z niej ssać a ja nie chciałam jej do tego zmuszać. Jak przyjechałam do domu ze szpitala już było widać różnice co prawda nauczyłam się ją dostawiać ale już w tej piersi nie była taka produkcja.
juem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 06:10   #5
renia77
Przyczajenie

Moja roznica piersi natomiast powstala po dwukrotnym zapaleniu (straszny bol).
renia77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 06:15   #6
Momo
Zakorzenienie

Ja jestem już 5 lat po karmieniu i niestety nie wyrównały się

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 20:57   #7
Kate30
Zakorzenienie

Ja też mam na pamiątkę różnicę - cały czas karmiłam z lewej, dla czystej wygody.
14 miesięcy i dość. Niedługo będzie rok jak przestałam.
Lubię tę różnicę, przypomina mi miłe chwile.

Jednak przy rozmiarze A jaki po karmieniu mi pozostał (ze sporego B ) nie ma to takiego dużego znaczenia.
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-01, 16:39   #8
201608040942
Konto usunięte

ja tez mam roznice , ale nie od karmienia, takie mi urosly, chcialam sobie je wyrownac, nawet polozna dala mi taki cynk zeby ta mniejsza czesciej karmic. Robilam tak, ale to nic nie dalo, piersi sa nadal asymetryczne. Moja pani ginekolog stwierdzila ze musze miec mniej gruczolu i dlatego nawet karmienie piesia nie spowodowalo ze gruczol sie wyksztalcil jak trzeba i piersi wyrownaly jak to mialo mijesc u mojej kolezanki.
Mysle ze n ie masz sie co ludzic, ak sie tak stalo, to sie odstanie jak sprawisz sobie drugie dziecko i bedziesz czesciej przykladac do tej mniejszej piersi, tak ze sie ona wyrowna. Moja kolezanka o ktorej wczesniej wspomnialam. Przy drugim dziecku myslala, ze skoro piersi ma juz rowne to moze karmic rowno z obu i znow sie jej asymetria zrobila.
Mysle ze skoro mialam rowne, a przez karmienie sie ona zrobila to gdy bys miala drugie dziecko i przykladala czesciej do tej malej piersi to powinno wszystko wrocic do normy.
Poza tym polecam staniki usztywniane, nie chodzi tylko o fiszbine, ale o usztywniana miseczke. Nie widac asymetrii i mozna nawet dopasowane bluzki zalozyc. Prawdopodomnie bedziesz tez musiala mocniej podicgac ramiaczko u tej duzej piersi zeby obie byly na jednym poziomie.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-06, 20:31   #9
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

mam ten sam problem moje dziecko chcialao byc przystawiane tylko do jedej piersi od poczatku d prawej z lewej nawet nie chciala jesc ba nawet przystawic sie nie dala bo zaraz byl dziki ryk i koniec jedzenia, probowalam to wyrownac laktkoterm ale niesty nie udalo mi sie obecnie karmie jedna piersia staram sie z uporem mamniaka przystawiac do drugoej pomimo protestow ale to nic nie daje lekarka powiedziala mi ze musze skonczyc karmienie a pozniej zabrac sie za cwiczenia ksztaltujace biust to roznica sie wyrowna no nic zobaczymy
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-10, 20:05   #10
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

witam ja tez mam jedną piers większą.Upatrzył sobie lewą i koniec z prawej ani rusz nawet w nocy nie da sie oszukac.Lewa pierś jest o rozmiar większa od prawej mam nadzieje ze jakoś to wyrównam pozdrawiam
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-20, 12:35   #11
Katazyna
Raczkowanie

Ja karmiłam swojego szkraba do 18 miesiąca, Paulince spododala sie lewa pierś ja jej nie zmuszałam do drugiej zreszta każdy pediatra mowił wyrówna się i tak miną juz rok jak nie karmię. Jedna pierś jest mniejsza niz miałam jak byłam panienką i topi sie w misce stanika a druga sporo większa . Pociesze was w sklepach z bielizna są specjalne wkładki silikonowe które wklada sie w miseczke stanika . efekt ,nawet przy dotyku nie ma róznicy .
Katazyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-20, 14:41   #12
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

ja mam to samo co alien i ciampurek. w szpitalu mala chciala jesc tylko z jednej piersi a polozne jak to polozne, wiadomo. karmie dopiero 6 tygodni i jeszcze sie ludze ze sie wyrownaja ale w jednej i tak zawsze bedzie wiecej mleka i mala bedzie z niej dluzej jadla.
sory za brak polskich i duzych liter ale pewnie znacie z doswiadczenia pisanie jedna reka i z maluchem na drugiej

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości