|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
różne piersi
Witam wszystkich!
Mam 14 miesięczną córkę którą nie karmię od 8 m-cy. Moim problemem jest to że moje piersi są teraz różnej wielkości i to sporej bo jedna pierś wychodzi z miseczki i muszę ją przy każdym ruchu "układać" natomiast drugiej muszę z lupą szukać. A o bluzkach to już nie mówię bo na jeden bok uciekają. Wiem że sama jestem sobie winna ponieważ jedną piersią karmiłam więcej powiem szczerze dużo więcej tak mi było wygodniej a później miałam w niej więcej pokarmu. Mam do was pytanie czy kiedyś ociupinę się wyrównają??? Czytałam że piersi dochodzą do stanu przed ciąży dwa lata po karmieniu czy regenerację ich można przyspieszyć???? Może jakimiś ćwiczeniami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: różne piersi
Powiem Ci ze nie wiem co Ci poradzić
![]() I chyba tylko mogę Ci przyznac racje ze rzeczywiście sama jesteś sobie winna.Ja karmiłam swoja córke ponad 7 miesięcy,kilkanaście dni temu skończyłam karmic i nie mam takiego problemu,piersi sie zmniejszyły to fakt,ale sa równe.tyle ze moja Wika jedła z obu. Myśle ze nic na to nie poradzisz,być moze sa jakies ćwiczenia i po czasie piersi sie troche wyrównaja,ale nie sądze zeby było tak jak przed karmieniem. Zresztą matki którke karmia piersią,godzą sie z tym ze ich piersi bedą wyglądać gorzej i godza sie na to.Wkońcu liczy sie zdrwoei dzieci,a wygląd schodzi na dalszy plan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez słyszałam, ze po dwóch latach piersi się wyrównują, nie wiem czy mozna ten proces jakoś przyspieszyć. Moze sa na to jakies ćwiczenia ?
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No właśnie o to mi chodziło gdy miałam na myśli tak mi było wygodniej. Z prawej piersi nie chciało mi zabardzo iść mleko brodawka nie była tak samo wykształcona jak w drugiej piersi Moja córka nie chciała z niej ssać a ja nie chciałam jej do tego zmuszać. Jak przyjechałam do domu ze szpitala już było widać różnice co prawda nauczyłam się ją dostawiać ale już w tej piersi nie była taka produkcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Moja roznica piersi natomiast powstala po dwukrotnym zapaleniu (straszny bol).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem już 5 lat po karmieniu i niestety nie wyrównały się
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam na pamiątkę różnicę - cały czas karmiłam z lewej, dla czystej wygody.
14 miesięcy i dość. ![]() Lubię tę różnicę, przypomina mi miłe chwile. ![]() Jednak przy rozmiarze A jaki po karmieniu mi pozostał (ze sporego B ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
ja tez mam roznice , ale nie od karmienia, takie mi urosly, chcialam sobie je wyrownac, nawet polozna dala mi taki cynk zeby ta mniejsza czesciej karmic. Robilam tak, ale to nic nie dalo, piersi sa nadal asymetryczne. Moja pani ginekolog stwierdzila ze musze miec mniej gruczolu i dlatego nawet karmienie piesia nie spowodowalo ze gruczol sie wyksztalcil jak trzeba i piersi wyrownaly jak to mialo mijesc u mojej kolezanki.
Mysle ze n ie masz sie co ludzic, ak sie tak stalo, to sie odstanie jak sprawisz sobie drugie dziecko i bedziesz czesciej przykladac do tej mniejszej piersi, tak ze sie ona wyrowna. Moja kolezanka o ktorej wczesniej wspomnialam. Przy drugim dziecku myslala, ze skoro piersi ma juz rowne to moze karmic rowno z obu i znow sie jej asymetria zrobila. Mysle ze skoro mialam rowne, a przez karmienie sie ona zrobila to gdy bys miala drugie dziecko i przykladala czesciej do tej malej piersi to powinno wszystko wrocic do normy. Poza tym polecam staniki usztywniane, nie chodzi tylko o fiszbine, ale o usztywniana miseczke. Nie widac asymetrii i mozna nawet dopasowane bluzki zalozyc. Prawdopodomnie bedziesz tez musiala mocniej podicgac ramiaczko u tej duzej piersi zeby obie byly na jednym poziomie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
mam ten sam problem moje dziecko chcialao byc przystawiane tylko do jedej piersi od poczatku d prawej z lewej nawet nie chciala jesc ba nawet przystawic sie nie dala bo zaraz byl dziki ryk i koniec jedzenia, probowalam to wyrownac laktkoterm ale niesty nie udalo mi sie obecnie karmie jedna piersia staram sie z uporem mamniaka przystawiac do drugoej pomimo protestow ale to nic nie daje lekarka powiedziala mi ze musze skonczyc karmienie a pozniej zabrac sie za cwiczenia ksztaltujace biust to roznica sie wyrowna no nic zobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
witam ja tez mam jedną piers większą.Upatrzył sobie lewą i koniec z prawej ani rusz nawet w nocy nie da sie oszukac.Lewa pierś jest o rozmiar większa od prawej mam nadzieje ze jakoś to wyrównam pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja karmiłam swojego szkraba do 18 miesiąca, Paulince spododala sie lewa pierś ja jej nie zmuszałam do drugiej zreszta każdy pediatra mowił wyrówna się i tak miną juz rok jak nie karmię. Jedna pierś jest mniejsza niz miałam jak byłam panienką i topi sie w misce stanika a druga sporo większa . Pociesze was w sklepach z bielizna są specjalne wkładki silikonowe które wklada sie w miseczke stanika . efekt ,nawet przy dotyku nie ma róznicy .
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ja mam to samo co alien i ciampurek. w szpitalu mala chciala jesc tylko z jednej piersi a polozne jak to polozne, wiadomo. karmie dopiero 6 tygodni i jeszcze sie ludze ze sie wyrownaja ale w jednej i tak zawsze bedzie wiecej mleka i mala bedzie z niej dluzej jadla.
sory za brak polskich i duzych liter ale pewnie znacie z doswiadczenia pisanie jedna reka i z maluchem na drugiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.