Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 23:29   #1021
aniaamelia
Zadomowienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Cytat:
Napisane przez mariaantoninaII Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Proszę Was o pomoc :-(
Mam bardzo cienkie i niezbyt gęste włosy. Kiedy wyczytałam o tych olejkach pomyslałam, że to moja jedyna szansa na zdrowe włosy.
Zamówiłam małą Sesę i Vatikę i stosuję naprzemiennie.
Ogólnie nie miiałam bardzo zniszczonych włosów przed kuracją.
Od skóry głowy były lśniące i gładkie, problem zaczynał się od połowy, gdzie miałam a raczej mam sianko,włosy są chropowate i wyglądają jak pióra. Myslalam ze po tych olejach staną się "cięższe", lejące i nie będą takie strąki suche wisieć. Zastosowałam już w sumie około 8 razy, stosuję 2 razy w tygodniu.
Ale nie widzę zadnej poprawy wlosow. No - może minimalne nawilzenie.
Przesuszone pióra są jak były, ;(. Czuję że to nie pomaga. Może źle nakładam? Po spłukaniu oleju też nie widzę żadnego działania na włosach. Wyschną i są takie same jak zawsze kiedy myję je tylko szamponem i zostawiam do wyschnięcia. Jestem załamana Myję włosy szamponem bez silikonów, bo taki mi odpowiada. Nie prostuję, nie suszę ich, staram się dobrze odzywiac,obchodzę się z nimi jak z jajkiem a i tak wyglądają fatalnie
Why?????Chyba się ogolę na łyso i sobie kupię perukę
Czasem potrzeba więcej czasu niż miesiąc aby były zauważalne efekty olejowania. Może te oleje ci nie służą? Dlaczego nie używasz po każdym myciu odżywki?
To że nie niszczysz włosów nie zawsze oznacza, że są wypielęgnowane.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:29   #1022
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Faktycznie olej z orzecha włoskiego to rewelacja!!! Nawet po amli moje włosy nie były takie miękkie. Bardzo łatwo się go nakłada i jeszcze łatwiej zmywa. Używam dziecięcego szamponu Boots. Szkoda tylko, że nie pachnie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:30   #1023
Krasko1
Zakorzenienie

UWIELBIAM olejek lniany
Mam cuuudnie sypkie i gładkie włosy po nim! Dałam w domu wszystkim do macania i są tego samego zdania co ja
Dzisiaj znów mam go na głowie. Oby tak dalej. A jakby mi porost włosów przyśpieszył to już w ogóle idealnie. I nawet dzisiaj przy wcieraniu mniej włosów wypadło

Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem

28.05.12 podcięcie końcówek
12.07.12 podcięcie końcówek

Tż- Towarzysz Życia
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:38   #1024
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez letito Pokaż wiadomość
ja wprawdzie z Warszawy nie jestem, ale przy okazji pobytu w stolicy zdarzało mi się kupować kosmetyki indyjskie w podziemiach wokół Dworca Centralnego. Tam widziałam co najmniej dwa sklepiki z indyjskimi olejkami. Ja kupowałam akurat Khadi w pawilonie 205 (jest to Kiosk TIZIO - aleje Jerozolimskie 54). Być może można tam znaleźć olejki, o które pytasz

No ja tam też kiedyś robiłam zakupy, ale na razie nie ma tego kiosku po tym remoncie. Przynajmniej jak byłam ostatnio, to nic tam nie było

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Weegirl, dzięki, tylko Praga to zupełnie nie moje rejony- potrafię tylko dojść z Centralnego do ZT A na Pradze byłam raz, na dodatek przejazdem
Hahaha, no cóż, ja wiem, wiem. Przypomniało mi się, jak kiedyś z koleżankami z klasy się znalazłam niedaleko tego bazarku na Szembeka, to stwierdziły, że tam jest jak na Ukrainie Ale ja kocham klimat Grochowa, w innych częściach Pragi rzadko bywam, ale niedaleko Dworca Wileńskiego jest mały sklepik zielarski, całkiem sympatyczny W każdym razie, warto poszukać czegoś ciekawego w tym sklepiku w ZT.

Aha, no i można jeszcze złożyć zamówienie w EcoSpa i odebrać je w centrum niedaleko metra centrum zresztą. Tylko tam trzeba troszkę czekać.

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ale dobrze, że masz u siebie Deesis, ja ostatnio u nich na allegro zamawiałam oleje, mają naprawdę tanio jak na zakupy w internecie i do tego bardzo szybko wysyłają
Ja baaardzo lubię ten sklep. Pracuje tam przemiły pan i jeszcze milsza pani Mają do tego niskie ceny. Tylko po raz pierwszy byłam przerażona, bo trzeba było wejść w jakąś bramę

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Też kiedyś widziałam w podziemiach dworca takie cudeńka. Ale niestety, po remoncie dworca chyba tamte sklepiki nie wróciły. Przynajmniej nie widziałam ich A spacerowałam sobie trochę po odświeżonym () dworcu.
No nie wiem, ja wolę odświeżony. Ale wolałabym, żeby jednak wyglądał np. jak dworzec główny w Berlinie
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:44   #1025
izus_86
Zakorzenienie

Ja dziewczyny dzisiaj miałam 3 lub 4 raz na włosach i skalpie Amlę (Dabur) i jestem nią zachwycona
Włosów przy nakładaniu i zmywaniu jej wypada mi znacznie mniej niż przy innych specyfikach, moje włoski są baaaardzo miękkie, błyszczące i sypkie po niej. Żałuję, że wzięłam tylko mała buteleczkę

Ogólnie już się chwaliłam na innym wątku, ale tu też to zrobię: w miesiąc moje włoski urosły, aż o 3 cm

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ja baaardzo lubię ten sklep. Pracuje tam przemiły pan i jeszcze milsza pani Mają do tego niskie ceny. Tylko po raz pierwszy byłam przerażona, bo trzeba było wejść w jakąś bramę
Ja na pewno jeszcze duuuużo razy u nich coś zamówię, mają niskie ceny, płaciłam za jedną wysyłkę (tzn. dopłacałam chyba 1 zł za drugi olejek) i bardzo fajny kontakt jest, strasznie szybko odpisują na e-maile

Ale im teraz reklamę zrobiłyśmy
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:44   #1026
angelinmyheart
Zakorzenienie

Po którym oleju najbardziej błyszczą Wam włosy?

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:44   #1027
Krasko1
Zakorzenienie

Weegirl te włosy na avku to twoje? Cudne

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2011-12-19, 23:49   #1028
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
ja dzis bede miala noc z khadi na skalp i heenara na dlugosc ( to bedzie noc, o ile sie nie udusze)
z niecierpliwością czekam na recenzję khadi. Powodzenia
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:50   #1029
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Mi po Amli, ale na razie mało wypróbowałam, bo oprócz niej tylko oliwę z oliwek, olejek BD, olej kokosowy Efavit, Vatikę kokosową (tą z mieszanką ziół i cytryny)
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-19, 23:54   #1030
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziewczyny dzisiaj miałam 3 lub 4 raz na włosach i skalpie Amlę (Dabur) i jestem nią zachwycona
Włosów przy nakładaniu i zmywaniu jej wypada mi znacznie mniej niż przy innych specyfikach, moje włoski są baaaardzo miękkie, błyszczące i sypkie po niej. Żałuję, że wzięłam tylko mała buteleczkę

Ogólnie już się chwaliłam na innym wątku, ale tu też to zrobię: w miesiąc moje włoski urosły, aż o 3 cm

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Ja na pewno jeszcze duuuużo razy u nich coś zamówię, mają niskie ceny, płaciłam za jedną wysyłkę (tzn. dopłacałam chyba 1 zł za drugi olejek) i bardzo fajny kontakt jest, strasznie szybko odpisują na e-maile

Ale im teraz reklamę zrobiłyśmy
Hahaha, no jak ja jestem zadowolona, to zawsze robię wszystkim darmową reklamę Ale naprawdę bardzo lubię u nich kupować, gdyby jeszcze mieli więcej cudeniek, to bym u nich zamieszkała Swoją drogą, strasznie mnie kusi ten olej musztardowy...

Aha, zazdroszczę tak szybkiego porostu. A na skalp stosujesz coś poza Amlą?

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Weegirl te włosy na avku to twoje? Cudne
Dziękuję A mnie się bardzo podobają Twoje włosy Ale ja o takich grubych to tylko pomarzyć mogę. Zresztą, co ja bym z takimi zrobiła Z moimi cieniznami czasami ciężko mi sobie poradzić, a wolę sobie nie wyobrażać, jak to jest u Ciebie Chociaż nie wiem, czy Ty masz takie gruba te włosy, czy też masz ich tyle
Stary 2011-12-19, 23:58   #1031
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Po sesie i lnianym
Stary 2011-12-20, 00:02   #1032
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, no jak ja jestem zadowolona, to zawsze robię wszystkim darmową reklamę Ale naprawdę bardzo lubię u nich kupować, gdyby jeszcze mieli więcej cudeniek, to bym u nich zamieszkała Swoją drogą, strasznie mnie kusi ten olej musztardowy...

Aha, zazdroszczę tak szybkiego porostu. A na skalp stosujesz coś poza Amlą?
To fakt zbyt dużego wyboru nie mają, ale i tak mają kilka ciekawych produktów
Olej musztardowy, ciekawe jak działa

A na skalp oprócz Amli kładę Vatikę kokosową (oba te olejki stosuję dopiero od 8 grudnia i każdy z nich użyłam 3-4 razy), nakładam też raz w tygodniu naftę i codziennie wcieram wodę brzozową i pokrzywową i to chyba głównie brzozowa spowodowała szybszy porost, bo z pokrzywową miałam przerwę na 2 tygodnie
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-20, 00:02   #1033
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Mi po Amli, ale na razie mało wypróbowałam, bo oprócz niej tylko oliwę z oliwek, olejek BD, olej kokosowy Efavit, Vatikę kokosową (tą z mieszanką ziół i cytryny)
Moje po olejku lnianym są genialne. Ale stosowałam dodatkowo jedynie oliwe z oliwek Zupełnie się nie sprawdziła

Cytat:
Dziękuję A mnie się bardzo podobają Twoje włosy Ale ja o takich grubych to tylko pomarzyć mogę. Zresztą, co ja bym z takimi zrobiła Z moimi cieniznami czasami ciężko mi sobie poradzić, a wolę sobie nie wyobrażać, jak to jest u Ciebie Chociaż nie wiem, czy Ty masz takie gruba te włosy, czy też masz ich tyle
Wcale nie wyglądają na cienkie A sama nie wiem, ale chyba raczej jest ich sporo niż są grube

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2011-12-20, 00:11   #1034
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Moje po olejku lnianym są genialne. Ale stosowałam dodatkowo jedynie oliwe z oliwek Zupełnie się nie sprawdziła
Lniany jest na mojej liście zakupów, jeszcze w tym tygodniu go przytargam do domu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-20, 00:14   #1035
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt zbyt dużego wyboru nie mają, ale i tak mają kilka ciekawych produktów
Olej musztardowy, ciekawe jak działa

A na skalp oprócz Amli kładę Vatikę kokosową (oba te olejki stosuję dopiero od 8 grudnia i każdy z nich użyłam 3-4 razy), nakładam też raz w tygodniu naftę i codziennie wcieram wodę brzozową i pokrzywową i to chyba głównie brzozowa spowodowała szybszy porost, bo z pokrzywową miałam przerwę na 2 tygodnie
W poprzedniej części dziewczyny opisywały jego działanie (o ile dobrze pamiętam). Działa rozgrzewająco i podobno śmierdzi

Vatiki ostatnio nie nakładam, bo mi jej już malutko zostało A u mnie woda brzozowa w ogóle nie działała chyba... za to skórę głowy wysuszyła. Ale kuracja była dosyć przyjemna, bo ja lubię zapach brzozy

Cytat:

Wcale nie wyglądają na cienkie A sama nie wiem, ale chyba raczej jest ich sporo niż są grube
Nie kuś tym lnianym
Stary 2011-12-20, 00:17   #1036
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kuś tym lnianym
Kuszę bo jestem zachwycona póki co! Nawet mój tata powiedział, że widzi efekty a on twierdzi, że wyłysieje od tego włosomaniactwa
A i do tego nawet nieźle pachnie ten lniany, specyficznie ale ładnie.

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2011-12-20, 00:22   #1037
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
W poprzedniej części dziewczyny opisywały jego działanie (o ile dobrze pamiętam). Działa rozgrzewająco i podobno śmierdzi

Vatiki ostatnio nie nakładam, bo mi jej już malutko zostało A u mnie woda brzozowa w ogóle nie działała chyba... za to skórę głowy wysuszyła. Ale kuracja była dosyć przyjemna, bo ja lubię zapach brzozy
Mnie żadne zapachy nie zrażają, raczej każdy zniosę dla efektów

Co do Vatiki, to na razie mam mieszane uczucia, ale będę testować dalej.

Mi brzozówka pomogła na przetłuszczanie, efekt strąków, strasznie unosi mi włoski u nasady i mam mnóstwo baby hair Uwielbiam ją Wejdź sobie do mojego albumu, tam mam zdjęcie tylko części młodych włosków
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-20, 00:44   #1038
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Kuszę bo jestem zachwycona póki co! Nawet mój tata powiedział, że widzi efekty a on twierdzi, że wyłysieje od tego włosomaniactwa
Sprawę lnianego przemyślę, bo i tak go miałam kupić jako suplement diety

Cytat:
Mnie żadne zapachy nie zrażają, raczej każdy zniosę dla efektów

Co do Vatiki, to na razie mam mieszane uczucia, ale będę testować dalej.

Mi brzozówka pomogła na przetłuszczanie, efekt strąków, strasznie unosi mi włoski u nasady i mam mnóstwo baby hair Uwielbiam ją Wejdź sobie do mojego albumu, tam mam zdjęcie tylko części młodych włosków
No wow. Może kiedyś znowu kupię wodę brzozową...

Jeśli chodzi o Vatikę, to ja ją pokochałam od pierwszego wejrzenia, chociaż mam wrażenie, że ziółka w niej zawarte mogą nieźle wysuszyć czasami. Ja akurat dosyć wrażliwa na zapachy jestem, bo często miewam migreny. I dlatego staram się unikać specyfików o intensywnym, duszącym zapachu. Dla mnie np. zapach oleju kokosowego Parachute jest już często męczący.

A ja dzisiaj nałożyłam na włosy Parachute właśnie, ale włosy wydawały mi się nadal jakieś tępe (to po amli w proszku...), no i zaaplikowałam im jeszcze olej ryżowy i oliwę z oliwek. Oliwy dawno już na włosach nie miałam i muszę przyznać, że jednak strasznie lubię ten olej Włosy są po nim takie mięsiste.
Stary 2011-12-20, 01:08   #1039
StayInShape
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość

polecacie olejek arganowy?
Ja użyłam go może z 2 razy i to w mieszankach, ale jak przeczytałam o jego cudownych wlaściwościach i o tym, że odbudowuje strukturę włosow to wiedzialam, że będzie mój. Liczę na niego tak samo jak na macadamię .

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Moja mam dzisiaj mnie kompletnie zjechała, za podniecanie się nowym olejem. Że niby dbanie o siebie jest ok, ale że mam już świra, że od cholery kosmetyków i że podniecanie się olejem na włosach jest chore. No i tak jak już mówiłam kiedyś - że bawię się jedzeniem...
Ojjj czekam tylko jak się wyprowadzę i założę sobie oddzielną szafkę na kosmetyki i oleje do włosów :P
Na mnie w domu kiedyś dziwnie patrzyli z powodu mojego zamiłowania do pielęgnacji wlosów i czego to ja nie wymyślę. Teraz chyba juz ich nic nie zdziwi . Ale żeby od razu kogoś zjechać??.
Moje kosmetyki nie dosć, że w łazience, pokoju, lodówce, to jeszcze na korytarzu, trochę tego jest .

Cytat:
Do mnie dzisiaj przyszła koleżanka, a ja jak zwykle z olejem na głowie i ona chyba jako jedyna nie wykrzywiała się z pogardą na ten widok (tak robi moja szwagierka ). Zapytała mnie nawet co poleciłabym do jej włosów i powiedziała, że strasznie zazdrości mi tego ile wiem na temat różnych kosmetyków, bo sama by chciała wiedzieć czego unikać, ale mi się miło zrobiło
Jak jej pokazywałam oleje to była pełna zainteresowania, co się rzadko zdarza u osób totalnie nie uświadomionych w tym temacie
Też mam taką koleżankę, co z zainteresowaniem mnie słucha jak opowiadam o włosach. Powiem więcej, ona mnie podziwia hehe i prosi o rady, a ja chętnie pomagam . Masz rację to miłe. Co do szwagierki, to pewnie zazdrosci włosów, może sama w ukryciu nakłada oleje .

Cytat:

Oh, wymarzony przyrost . Oby tak dalej .
-

Edytowane przez StayInShape
Czas edycji: 2011-12-20 o 01:10
StayInShape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 09:58   #1040
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
na mnie lniany w ogóle nie działa, stoi w lodówce od sierpnia

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:16   #1041
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tą Vatikę, ale rzadko ją stosuje to muszę w końcu zacząć.

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
Po sesie i lnianym
Lniany miałam i, jak go stosowałam to koleżanka mi mówiła, że błyszczą mi włosy, więc na pewno go zakupię (nie tylko z tego powodu)
A na sesę czaje się, ale chyba po nowym roku kupię.

Dziękuje Wam za odpowiedzi.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:53   #1042
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
z niecierpliwością czekam na recenzję khadi. Powodzenia
nie bylo tak zle, jesli chodzi o zapach, bo przespalam calutka noc i nawet moja poduszka nie ucierpiala
zmylam odzywka Potters Aloes, na koncowki dalam olejek BD, wlosy sobie narazie schna, ale juz widze, ze to polaczenie bedzie rewela. Przy nasadzie wlosy takie sztywniejsze sa, pewnie od rycynowego oleju, ktory jest w skladzie khadi, ładnie blyszcza i takie miesiste sie robia

skoro ten arganowy taki fajny to chyba dopisze do listy

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 12:52   #1043
Cesena0
Zadomowienie

Przecedziłam właśnie mój macerat z marchwii. Dziwny jest. Ma barwę siko-limonkową, śmierdzi lekko marchewką i właściwie nie wiem co o nim sądzić :P Dzisiaj może wypróbuję na włosach.
Stary 2011-12-20, 13:16   #1044
vagabondaewa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariaantoninaII Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Proszę Was o pomoc :-(
Mam bardzo cienkie i niezbyt gęste włosy. Kiedy wyczytałam o tych olejkach pomyslałam, że to moja jedyna szansa na zdrowe włosy.
Zamówiłam małą Sesę i Vatikę i stosuję naprzemiennie.
Ogólnie nie miiałam bardzo zniszczonych włosów przed kuracją.
Od skóry głowy były lśniące i gładkie, problem zaczynał się od połowy, gdzie miałam a raczej mam sianko,włosy są chropowate i wyglądają jak pióra. Myslalam ze po tych olejach staną się "cięższe", lejące i nie będą takie strąki suche wisieć. Zastosowałam już w sumie około 8 razy, stosuję 2 razy w tygodniu.
Ale nie widzę zadnej poprawy wlosow. No - może minimalne nawilzenie.
Przesuszone pióra są jak były, ;(. Czuję że to nie pomaga. Może źle nakładam? Po spłukaniu oleju też nie widzę żadnego działania na włosach. Wyschną i są takie same jak zawsze kiedy myję je tylko szamponem i zostawiam do wyschnięcia. Jestem załamana Myję włosy szamponem bez silikonów, bo taki mi odpowiada. Nie prostuję, nie suszę ich, staram się dobrze odzywiac,obchodzę się z nimi jak z jajkiem a i tak wyglądają fatalnie
Why?????Chyba się ogolę na łyso i sobie kupię perukę
hej a może masz żle podciete lub pocieniowane włosy i z tąd twoje problemy z siankiem? bo ja tak mam właśnie,stosuję oleje bo zależy mi na odżywianiu i natłuszczaniu wysuszonych włosów
Stary 2011-12-20, 13:22   #1045
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
nie martw sie na mnie tez nie działa. i tak mi szkoda bo wszystkie naokolo sie nim zachwycaja a na mnie niestety nie dziala. nie pamietam czy mialam rafinowany czy nie

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 13:37   #1046
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
S
No wow. Może kiedyś znowu kupię wodę brzozową...
No nie każdemu ona jednak służy, ja nie mam wrażliwego skalpu i na mnie działa rewelacyjnie Oprócz tych baby hair co są na zdjęciu ciągle pojawiają się nowe i to na całej głowie, tylko każdy jest innej długości o 1mm do kilkunastu cm, śmiesznie to wygląda

Cytat:
Napisane przez StayInShape Pokaż wiadomość
Też mam taką koleżankę, co z zainteresowaniem mnie słucha jak opowiadam o włosach. Powiem więcej, ona mnie podziwia hehe i prosi o rady, a ja chętnie pomagam . Masz rację to miłe. Co do szwagierki, to pewnie zazdrosci włosów, może sama w ukryciu nakłada oleje .

Oh, wymarzony przyrost . Oby tak dalej .
Oj ta szwagierka na pewno niczego takiego nie używa,sama mi mówiła, że najlepiej jej służy odżywka Pantene i tylko jej używa, a szampony typu H&S. Ma jedno wielkie siano na głowie, ciągle rozjaśnia i suszy, do tego idzie mnóstwo lakieru do włosów. Raz mi się zapytała czego używam i co jej mogę polecić, jak powiedziałam, że oleje, to od razu był koniec tematu.
A swojej 11-letniej córce zwalcza łupież szamponem H&S i wysusza jej skórę głowy suszarką

Co do przyrostu, to jestem bardzo zadowolona, mam nadzieję, że jeszcze Amla ruszy go bardziej
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-12-20, 13:54   #1047
Dagunia
Komplikatorka

Dziewczyny jaki to jest olej rafinowany i nierafinowany to wiem, ale powiedzcie czym się różnią oleje "naturalne" i "organiczne"
Stary 2011-12-20, 14:09   #1048
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maneo444 Pokaż wiadomość
nie martw sie na mnie tez nie działa. i tak mi szkoda bo wszystkie naokolo sie nim zachwycaja a na mnie niestety nie dziala. nie pamietam czy mialam rafinowany czy nie
Skonsumuj go Wewnętrznie jest mega zdrowy Niekoniecznie sam, ja daję do sałatki na przykład
Stary 2011-12-20, 14:46   #1049
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
Pewnie zależy od rodzaju włosów Na mnie znowuż kompletnie nie działa oliwa z oliwek. Zero różnicy po użyciu Teraz czekam bo może na gwiazdkę dostanę Vatikę więc kolejna rzecz do przetestowania

Tż- Towarzysz Życia
Stary 2011-12-20, 15:08   #1050
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Skonsumuj go Wewnętrznie jest mega zdrowy Niekoniecznie sam, ja daję do sałatki na przykład
Ale jak od sierpnia stoi to już z terminem może być różnie

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości