|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
z pierwszej ciąży i mój TŻ chyba podobny w opowieściach o uczuciach ![]() To nic nie da takie moje gadania, ale zapewniam ,że dacie radę.Ja się wczoraj zastanawiałam nad tym właśnie....nad jakimi ja sprawami rozmyślałam "do przodu" i się martwiłam,a potem to jakoś tak samo przyszło i się udało i nawet nie wiem jak. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Ja nie wiem jak rodza dziewczyny sn dzieci o wadze 5 kg, nie wiem naprawde
![]() Cytat:
Jakie ja dzis pytania zadaje ![]() A moj Filip oj tez potrafi krzyknac, na pewno po babciach ma tak donosny glos Co do krwi, to z jednej strony lepsza opcja jak szybko krzepnie niz jak zbyt wolno...tym bardziej przy cc. Chociaz z drugiej strony skrzepliny tez nie sa bezpieczne. No ale wypytaj gina, bo sama jestem ciekawa czy ciaza ma wplyw na uklad krzepniecia ![]() No wiec lista do G sie tworzy
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-19 o 23:14 |
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio rozczulona jestem na Maxa ...do płaczu wystarczy pomyśleć np. Jak bardzo kocham męża...lub że już tak bardzo kocham synka i sobie wyobrazić naszą 3 jak go przytulamy...i tak samo szybko mi do płaczu ze strachu jak pomyślę, że coś może być nie tak ( tyle się słyszy, że narodziny dziecka to rewolucja często na minus) , nie chcę pisać o czarnych myślach więc nie piszę... ale o zdrowie maluszka bardzo się martwię...jakoś wypieram na razie te czarne myśli nie pozwalam sobie na nie! Dlatego jeszcze nie boję się porodu... pewnie mnie to czeka dopiero...
* właśnie mam twardnienie
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Konia tak faceci skrywaja emocje, ale nie zapomne miny przerazenia mojego meza, jak podczas porodu mu powiedzialam: Nie dam rady
![]() hihihi Byl tak przerazony, chyba myslal, ze wstane i podziekuje wszystkim i pojde do domu
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Oj tak do 4 stycznia to lista pytan do G się zrobi dość długa pewnie
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-19 o 23:21 |
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniec stresowania sie, trzeba zmienic temat na radosniejszy i przyjemniejszy np jak to cudnie jest gdy tuli sie taka mala kruszynke wiedzac ze jest z naszej krwi i kosci I jak takie malenstwo pieknie pachnie i pieknie mruczy i pojekuje gdy je mleczko. I jakie ma malusie raczki nozki ktore chce sie ciagle calusiac. ![]() To jest cudowne! ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Nie no zartuje, ja juz chce tulic maluszka !
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Aguśkaa83;31144847]Konia tak faceci skrywaja emocje, ale nie zapomne miny przerazenia mojego meza, jak podczas porodu mu powiedzialam: Nie dam rady
![]() hihihi Byl tak przerazony, chyba myslal, ze wstane i podziekuje wszystkim i pojde do domu [/QUOTE]---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
największy cud na świecie ![]() Ale przyznam się,że z tą falą miłości to u mnie było tak stopniowo, rosła rosła aż mnie pochłonęła .
|
|
|
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Karolca.. drugi mail podziałał
To uciekam znowu.. Buziaki! |
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie konia
Zgadzam sie z Toba we wszytkimUciekam spac, bo jutro znow rano maly bedzie mi kapcie kladl na lozko, zebym wstala i umyla go z kupki a ja sie dobudzic nie bede mogla
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki....jutro was nadrobię porządnie , bo dziś to tylko tak po łebkach dałam radę.
Ja dziś byłam na tym usg. Synuś jest synkiem na 100 %. W 23 tygodniu waży 480 g. Siedzi sobie główka do góry z kolankami przy buźce, więc jest zgięty na maxa i może dlatego tak delikatnie te ruchy czuję. Może będzie akrobatą. ![]() Wszystko jest z nim ok, narządy, przepływy...no wszystko super. Łożysko na tylniej ścianie wysoko. Termin porodu przesunąl się o 4 dni do przodu póki co.Teraz lecę juz spać bo padam, więc do jutra... |
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj do TŻ mówię, no ale jak będzie Kaja to dziewczynka i młoda kobieta to ok , ale 50 latka ?To jak to będzie brzmieć wtedy? A On : to będzie rok 2062
ot męska prosta odpowiedź , nie ma jak się martwić na zapasAguśka czas spać ,bo ja jutro na wielkie zakupy jadę, a miałam listę zrobic ...no nic będę improwizować ![]() no i zgaga nadchodzi , poza przy kompie nie jest zbyt dobra ![]() Dobranoc |
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak Aguśka to musi być niesamowite i cudowne
takie malutkie oczka, rączki, stópki taki podobny do nas nie mogę się doczekać!( ale maluszek niech siedzi przynajmniej do 10 marca ) Ja też zmykam ale spać mi się nie chce... Konia Jutro też mam zakupy, właśnie zrobiłam listę...nie chcę jechać przed samą wigilią bo to dopiero będzie szał!!! Dobrej nocki wszystkim
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-19 o 23:54 |
|
|
|
#4813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam iśc spać ale coś nie mogłam, bo pewne obliczenia nie dawały mi spokoju. włączyłam kompa. zrobiłam co miałam dla świętego spokoju i weszłam do was.
Cytat:
Ruchy jeszcze poczujesz, może nawet będziesz miała ich dość jak ja czasami sie to zdarza :/Dobra ide spać bo rano 7:20 wstać |
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś za to nie mogę spać... ehh...
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczynki, zaraz bede Was nadrabiac
U nas nasypalo sniegu akurat dzisiaj jak musze dojechac do meza firmy po poludniu pociagiem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ja juzna nogach
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge oddac Ci nasz Ja zjadlam sniadanko i dopijam wlasnie czekolade
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy tylko po tym czy ogólnie dieta ma wpływ ale załatwiam się codziennie a nawet 2 razy czasem. Zdarzyły mi się 2 razy przestoje jednodniowe
U mnie tez sypie. Jakos teraz mam stresa jak jeżdżę autem do pracy Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-12-20 o 08:06 |
|
|
|
#4820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Wtajemniczenie
|
Może na święta będzie biało chociaż. Dzieciaczki by się ucieszyły
|
|
|
|
#4822 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(to byl 26+2) od wlasciwie samego poczatku mala jest mniejsza o tydzien niz powinna, ale gin kazal sie nie martwic ![]() Cytat:
Maz z kolei boi sie czy uda nam sie corke wychowac na dobrego czlowieka, czy np w szkole nie wpadnie w zle towarzystwo, itp Ale pocieszam sie tym ze my tez bylismy nastolatkami i wyszlismy na ludzi Kwestiami finansowymi az tak sie nie martwimy, choc wiadomo ze nigdy nie ma pewnego jutra. Cytat:
Moja mama w sumie rodzila nas do 3,5 kg (ja i dwoch braci) a trzeci brat urodzil sie prawie 4,5 kg - mama jadla kilogramami marchewke w ciazy Cytat:
podejrzewam ze tylko po to, by dowiedziec sie jak to jest czuc dziecko jak sie rusza Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja niunia w 22+2 tc tez wazyla ok 470-480 g nie pamietam dokladnie
||||||||
|
|
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Maluszkowi chyba udzielily sie moje nerwy, bo mocno mnie cała noc kopał,no ale nic nie poradze ze ma ojca, który wczoraj myslal tylko o sobie. Mój gin tylko pyta czy czuje ruchy, wydaje mi sie ze jak zaczynamy odczuwac ruchy to wiemy na co stac dzidzie po dluzszej obserwacji i wiemy kiedys powinnysmy sie niepokoic. ide na sniadanko dzis obiadu nie bedzie![]() dziewczyny moze dobrze ze tego sniegu nie bedzie, ja ostatnio jak troche spadło mało sie nie przewróciłam tak było śliko, wiec sa tez plusy.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-20 o 08:44 |
|
|
|
#4825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na razie stanęło na imionach Maciej Kacper.Cytat:
co to święta bez śniegu ![]() Dzień dobry wszystkim ja już po śniadanku. Zjadłam tosty z serem i wędliną. Teraz się szykuję i jadę z tatą do skarbówki pozałatwiać sprawy a raczej mu pomóc. No to dziewczyny się ucieszą że w końcu je odwiedzę ![]() Odezwę się później
|
||
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mojego synka chyba właśnie obudziła jajecznica z pomidorami ... i kawał czekolady bo wierci się ale delikatnie! Wczoraj dostałam mocnego kopniaczka nawet udało mi się go nagrać na tel. ![]() O 14 jedziemy na Świąteczne zakupy...głównie jedzonko...produkty na sernik i pierogi... i takie tam! może znajdę pomysł i w końcu kupię prezenty siostrze i szwagrowskiemu ![]() a teraz odpoczywam chwilkę, zabieram się za sprzątanie i szykowanie i czekam do 12:30 aby obudzić męża!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-12-20 o 09:53 |
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziąsła są w masakrycznym stanie
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
moje też ...krwawią przy każdym myciu...pomimo mega miękkiej szczoteczki...
I jeszcze ta rwa kulszowa... nie wiem jak ja te zakupy dzisiaj zrobię??? chodzę jak połamana! dziewczyny jakie potrawy robicie na Święta? my idziemy do teściów ale chcę coś upichcić... nigdy u Nas nie było żuru świątecznego z grzybami...do tego pierogi z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami, zrobię sernik... może zrobię też odrobinę kutii ( zawsze ja robię ) no i upiekę jakąś szynkę lub schabik...
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też dziąsła krwawią przy myciu. Ale stomatolog powiedziała mi, że jak zaczną krwawić to trzeba przestać szczotkować.
Ja mam takiego lenia do robienia świąt w tym roku, że aż mi wstyd. Nie wiem kiedy ja zacznę lepić pierogi/uszka i robić cokolwiek jak tak mi się nie chce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

i że będzie dobrze! O porodzie na razie nie myślę...o karmieniu też nie...za bardzo się nie obawiam biorę to na klatę ( na razie )... ale to wszystko przed i po ...strach o zdrowie maleństwa... relacje z mężem, tak się boje, żeby nic Nas nie poróżniło... żeby nic się nie popsuło...wiem,ze tyle się zmieni, obecnie mam takie obawy...ale to się zmienia zależnie od etapu

) i tak patrzyłam jak mojtają tymi kulasami to było niesamowite.

akurat dzisiaj