Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 23:12   #4801
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jejku ...dokładnie mam tak samo! a układanie się do snu lub zmiana boku to wyczyn na miarę olimpiady!!!
Ja miałam zresztą nadal mam dużo energii czuję się OK. ale ta rwa bardzo dokucza... brzuszek ciąży... czuję, że zaczyna się już robić ciężki okres ciężarówki ( ciężki w przenośni i dosłownie )

Jejku ja jak czasami sobie przypomnę, że BĘDZIEMY MIELI DZIECKO to ogarnia mnie paniczny strach! pamiętam jak o tym myślałam, że kiedyś będę w ciąży... i będzie dzidziuś...a teraz to się dzieje...teraz!!! boję się wszystkiego... ale myślę sobie też, że przecież to takie naturalne i że będzie dobrze! O porodzie na razie nie myślę...o karmieniu też nie...za bardzo się nie obawiam biorę to na klatę ( na razie )... ale to wszystko przed i po ...strach o zdrowie maleństwa... relacje z mężem, tak się boje, żeby nic Nas nie poróżniło... żeby nic się nie popsuło...wiem,ze tyle się zmieni, obecnie mam takie obawy...ale to się zmienia zależnie od etapu

*mój mąż dziś do mnie, że zostało 90 dni... i popukał brzusio i mówi ja to już bym się z dzidziusiem pobawił widzę, że On się doczekać Maluszka nie może... ciekawa jestem o czym myśli mój mąż...czego On się obawia...muszę wypytać choć to typowy Facet...i rozmowa o uczuciach obawach może być ciężka hehehe!
Mała znam ten stan z pierwszej ciąży i mój TŻ chyba podobny w opowieściach o uczuciach
To nic nie da takie moje gadania, ale zapewniam ,że dacie radę.Ja się wczoraj zastanawiałam nad tym właśnie....nad jakimi ja sprawami rozmyślałam "do przodu" i się martwiłam,a potem to jakoś tak samo przyszło i się udało i nawet nie wiem jak.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Mala ja na poczatku tej ciazy myslalam ciagle o tym, jak to bedzie z dwojka dzieci, ze musze wyremontowac kuchnie, przerobic toczy tamto, Filipkowi zrobic pokoj, zeby zdazyc go tam przeniesc, ze to czy tamto trzeba kupic itd itd....a teraz jak juz glowe mam wolna od powyzszych obaw i mysli to naszly mnie mysli o porodzie.
Wiem, ze dam rade bo przeciez za I razem dalam, a jestem wrazliwa jak nie wiem co na bol, ale teraz boje sie ze bedzie trudniej inaczej dluzej i takie tam....
A co do facetow, oni tez maja duzo obaw, z rozmow z moim mezem wywnioskowalam, ze boja sie czy dadza rade zapewnic dziecku (dzieciom) dobrobyt, czy podolaja finansowo, itd...
Ale mysle ze nie tylko o to sie boja. Na pewno tez czy maluszek bedzie zdrowy, czy wszystko bedzie w porzadku.
Jednak ja im czasem tak zazdroszcze ze nie musza znosic ciazy i rodzenia ze nieraz sie wyzywam na swoim i mu to mowie, ze on powinien drugi raz to przechodzic hihihi
Oni pewnie też się martwią, no ale jak przystało na facetów chcą być twardzielami , Mój za dużo nie gadał,ale widziałam ,że się bał biedny , ale nic nie mówił,oprócz tego ,że jestem dzielna i jak ma trochę w czubie to zawsze to opowiada na imprezach jak jest temat porodowy ,ze byłam taki chojrak , ale u mnie to wszystko adrenalina .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:13   #4802
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Ja nie wiem jak rodza dziewczyny sn dzieci o wadze 5 kg, nie wiem naprawde

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Śmieszne, dziwne i nie wiem jakie jeszcze ...i jeszcze potem jak te panie pielęgniarki już odsłoniły girki i mnie przerzucały (ale im wspołczułam ) i tak patrzyłam jak mojtają tymi kulasami to było niesamowite.
No się nasłuchali....nawet Teściową obgadałam troszkę taka ze mnie Synowa,ale nic w sumie strasznego.
A i mówili na sali ,że Mała ma głos jak dzwon, teraz też to powtarza pediatra jak się Mała nadrze na wizycie może będzie śpiewaczką

A z ta krwią .. to położna przyszła pobrać przed porodem drugi raz , bo jej zakrzepła i w czasie cc też się tnący pytał czy mam coś z krwią , bo szybko dość krzepnie ,hmmmm? Może to wynik ciąży itd.bo ogólnie z pobieraniem nigdy kłopotu nie było, dolegliwości związanych z ukladem krwionośnym też nie ma ...więc muszę przeszpiegować sprawę
Nie wyobrazam sobie nie czuc siebie calej no to musi byc dziwne na pewno Musialas sie dziwnie czuc, a po jakim czasie zaczelas czuc nogi i jak to czulas?
Jakie ja dzis pytania zadaje
A moj Filip oj tez potrafi krzyknac, na pewno po babciach ma tak donosny glos
Co do krwi, to z jednej strony lepsza opcja jak szybko krzepnie niz jak zbyt wolno...tym bardziej przy cc. Chociaz z drugiej strony skrzepliny tez nie sa bezpieczne.
No ale wypytaj gina, bo sama jestem ciekawa czy ciaza ma wplyw na uklad krzepniecia
No wiec lista do G sie tworzy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-19 o 23:14
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:18   #4803
Mała!
Zakorzenienie

Ja ostatnio rozczulona jestem na Maxa ...do płaczu wystarczy pomyśleć np. Jak bardzo kocham męża...lub że już tak bardzo kocham synka i sobie wyobrazić naszą 3 jak go przytulamy...i tak samo szybko mi do płaczu ze strachu jak pomyślę, że coś może być nie tak ( tyle się słyszy, że narodziny dziecka to rewolucja często na minus) , nie chcę pisać o czarnych myślach więc nie piszę... ale o zdrowie maluszka bardzo się martwię...jakoś wypieram na razie te czarne myśli nie pozwalam sobie na nie! Dlatego jeszcze nie boję się porodu... pewnie mnie to czeka dopiero...

* właśnie mam twardnienie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:18   #4804
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Konia tak faceci skrywaja emocje, ale nie zapomne miny przerazenia mojego meza, jak podczas porodu mu powiedzialam: Nie dam rady
hihihi Byl tak przerazony, chyba myslal, ze wstane i podziekuje wszystkim i pojde do domu
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 23:18   #4805
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem jak rodza dziewczyny sn dzieci o wadze 5 kg, nie wiem naprawde

Nie wyobrazam sobie nie czuc siebie calej no to musi byc dziwne na pewno Musialas sie dziwnie czuc, a po jakim czasie zaczelas czuc nogi i jak to czulas?
Jakie ja dzis pytania zadaje
A moj Filip oj tez potrafi krzyknac, na pewno po babciach ma tak donosny glos
Co do krwi, to z jednej strony lepsza opcja jak szybko krzepnie niz jak zbyt wolno...tym bardziej przy cc. Chociaz z drugiej strony skrzepliny tez nie sa bezpieczne.
No ale wypytaj gina, bo sama jestem ciekawa czy ciaza ma wplyw na uklad krzepniecia
No wiec lista do G sie tworzy
Te nogi "wróciły " nie pamiętam po jakim czasie, ale chyba po 2-3 godzinach, ale mogę się mylić, bo trochę emocji było, ale nie wrócił tak rachu ciachu tylko tak stopniowo.Ogólnie poród uważam, pomijając kwestie ,że Dziecko się urodziło bo to najważniejsze, za bardzo ciekawe doświadczenie .

Oj tak do 4 stycznia to lista pytan do G się zrobi dość długa pewnie

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-19 o 23:21
Stary 2011-12-19, 23:23   #4806
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio rozczulona jestem na Maxa ...do płaczu wystarczy pomyśleć np. Jak bardzo kocham męża...lub że już tak bardzo kocham synka i sobie wyobrazić naszą 3 jak go przytulamy...i tak samo szybko mi do płaczu ze strachu jak pomyślę, że coś może być nie tak ( tyle się słyszy, że narodziny dziecka to rewolucja często na minus) , nie chcę pisać o czarnych myślach więc nie piszę... ale o zdrowie maluszka bardzo się martwię...jakoś wypieram na razie te czarne myśli nie pozwalam sobie na nie! Dlatego jeszcze nie boję się porodu... pewnie mnie to czeka dopiero...

Koniec stresowania sie, trzeba zmienic temat na radosniejszy i przyjemniejszy np jak to cudnie jest gdy tuli sie taka mala kruszynke wiedzac ze jest z naszej krwi i kosci
I jak takie malenstwo pieknie pachnie i pieknie mruczy i pojekuje gdy je mleczko. I jakie ma malusie raczki nozki ktore chce sie ciagle calusiac.
To jest cudowne!

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Te nogi "wróciły " nie pamiętam po jakim czasie, ale chyba po 2-3 godzinach, ale mogę się mylić, bo trochę emocji było, ale nie wrócił tak rachu ciachu tylko tak stopniowo.Ogólnie poród uważam, pomijając kwestie ,że Dziecko się urodziło bo to najważniejsze, za bardzo ciekawe doświadczenie .

Oj tak do 4 stycznia to lista pytan do G się zrobi dość długa pewnie
Ja chce cc
Nie no zartuje, ja juz chce tulic maluszka !
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 23:28   #4807
koniakonia
Zakorzenienie

[QUOTE=Aguśkaa83;31144847]Konia tak faceci skrywaja emocje, ale nie zapomne miny przerazenia mojego meza, jak podczas porodu mu powiedzialam: Nie dam rady
hihihi Byl tak przerazony, chyba myslal, ze wstane i podziekuje wszystkim i pojde do domu[/QUOTE]

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:

Koniec stresowania sie, trzeba zmienic temat na radosniejszy i przyjemniejszy np jak to cudnie jest gdy tuli sie taka mala kruszynke wiedzac ze jest z naszej krwi i kosci
I jak takie malenstwo pieknie pachnie i pieknie mruczy i pojekuje gdy je mleczko. I jakie ma malusie raczki nozki ktore chce sie ciagle calusiac.
To jest cudowne!

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Ja chce cc
Nie no zartuje, ja juz chce tulic maluszka !
Oj tak , jest urocze takie Dzieciątko, a ja jeszcze dokładam od siebie to ,że jest naszym przedłużeniem tu na Ziemi największy cud na świecie
Ale przyznam się,że z tą falą miłości to u mnie było tak stopniowo, rosła rosła aż mnie pochłonęła .
Stary 2011-12-19, 23:31   #4808
anagat
Zadomowienie

Dzięki Karolca.. drugi mail podziałał
To uciekam znowu..
Buziaki!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:33   #4809
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dokladnie konia Zgadzam sie z Toba we wszytkim

Uciekam spac, bo jutro znow rano maly bedzie mi kapcie kladl na lozko, zebym wstala i umyla go z kupki a ja sie dobudzic nie bede mogla
SZYMONEK

Stary 2011-12-19, 23:33   #4810
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej babeczki....jutro was nadrobię porządnie , bo dziś to tylko tak po łebkach dałam radę.

Ja dziś byłam na tym usg. Synuś jest synkiem na 100 %. W 23 tygodniu waży 480 g. Siedzi sobie główka do góry z kolankami przy buźce, więc jest zgięty na maxa i może dlatego tak delikatnie te ruchy czuję. Może będzie akrobatą.
Wszystko jest z nim ok, narządy, przepływy...no wszystko super. Łożysko na tylniej ścianie wysoko. Termin porodu przesunąl się o 4 dni do przodu póki co.Teraz lecę juz spać bo padam, więc do jutra...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 23:34   #4811
koniakonia
Zakorzenienie

A dzisiaj do TŻ mówię, no ale jak będzie Kaja to dziewczynka i młoda kobieta to ok , ale 50 latka ?To jak to będzie brzmieć wtedy? A On : to będzie rok 2062 ot męska prosta odpowiedź , nie ma jak się martwić na zapas

Aguśka czas spać ,bo ja jutro na wielkie zakupy jadę, a miałam listę zrobic ...no nic będę improwizować
no i zgaga nadchodzi , poza przy kompie nie jest zbyt dobra

Dobranoc śpijcie dobrze Dziewczyny
Stary 2011-12-19, 23:51   #4812
Mała!
Zakorzenienie

Oj tak Aguśka to musi być niesamowite i cudowne takie malutkie oczka, rączki, stópki taki podobny do nas nie mogę się doczekać!( ale maluszek niech siedzi przynajmniej do 10 marca )

Ja też zmykam ale spać mi się nie chce...
Konia Jutro też mam zakupy, właśnie zrobiłam listę...nie chcę jechać przed samą wigilią bo to dopiero będzie szał!!!

Dobrej nocki wszystkim

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-12-19 o 23:54
Stary 2011-12-20, 01:23   #4813
qsloncu
Wtajemniczenie

Miałam iśc spać ale coś nie mogłam, bo pewne obliczenia nie dawały mi spokoju. włączyłam kompa. zrobiłam co miałam dla świętego spokoju i weszłam do was.
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej babeczki....jutro was nadrobię porządnie , bo dziś to tylko tak po łebkach dałam radę.

Ja dziś byłam na tym usg. Synuś jest synkiem na 100 %. W 23 tygodniu waży 480 g. Siedzi sobie główka do góry z kolankami przy buźce, więc jest zgięty na maxa i może dlatego tak delikatnie te ruchy czuję. Może będzie akrobatą.
Wszystko jest z nim ok, narządy, przepływy...no wszystko super. Łożysko na tylniej ścianie wysoko. Termin porodu przesunąl się o 4 dni do przodu póki co.Teraz lecę juz spać bo padam, więc do jutra...
To rwelacja Ruchy jeszcze poczujesz, może nawet będziesz miała ich dość jak ja czasami sie to zdarza :/

Dobra ide spać bo rano 7:20 wstać

qsloncu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 01:29   #4814
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
Miałam iśc spać ale coś nie mogłam, bo pewne obliczenia nie dawały mi spokoju. włączyłam kompa. zrobiłam co miałam dla świętego spokoju i weszłam do was.
To rwelacja Ruchy jeszcze poczujesz, może nawet będziesz miała ich dość jak ja czasami sie to zdarza :/

Dobra ide spać bo rano 7:20 wstać
Dobranoc

Ja dziś za to nie mogę spać... ehh...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 07:20   #4815
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry dziewczynki, zaraz bede Was nadrabiac

U nas nasypalo sniegu akurat dzisiaj jak musze dojechac do meza firmy po poludniu pociagiem masakra jakas. Moglo w sobote dopiero popadac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 07:58   #4816
qsloncu
Wtajemniczenie

witam ja juzna nogach

Stary 2011-12-20, 07:59   #4817
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki, zaraz bede Was nadrabiac

U nas nasypalo sniegu akurat dzisiaj jak musze dojechac do meza firmy po poludniu pociagiem masakra jakas. Moglo w sobote dopiero popadac
Śnieg Ciekawe czy u nas do Świąt chociaż troszkę spadnie. Zaczynam w to wątpić
Stary 2011-12-20, 08:04   #4818
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Śnieg Ciekawe czy u nas do Świąt chociaż troszkę spadnie. Zaczynam w to wątpić

Moge oddac Ci nasz

Ja zjadlam sniadanko i dopijam wlasnie czekolade
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-20, 08:04   #4819
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
i pomaga? codziennie się załatwiasz po tym?
Nie wiem czy tylko po tym czy ogólnie dieta ma wpływ ale załatwiam się codziennie a nawet 2 razy czasem. Zdarzyły mi się 2 razy przestoje jednodniowe

U mnie tez sypie. Jakos teraz mam stresa jak jeżdżę autem do pracy

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2011-12-20 o 08:06
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:08   #4820
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tylko po tym czy ogólnie dieta ma wpływ ale załatwiam się codziennie a nawet 2 razy czasem. Zdarzyły mi się 2 razy przestoje jednodniowe

U mnie tez sypie. Jakos teraz mam stresa jak jeżdżę autem do pracy
A w Poznaniu nic a nic, zero śniegu. Witam Was wszystkie, miłego dnia
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:11   #4821
qsloncu
Wtajemniczenie

Może na święta będzie biało chociaż. Dzieciaczki by się ucieszyły

Stary 2011-12-20, 08:23   #4822
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Kochane ile waży wasz w malec po ostatniej wizycie i który tydzień?) Mój 26 tydzień i 880
Mi jeszcze lekarz nie kazał liczyć ruchów? ale jeśli zacznie to w jaki sposób to robić? Moje dziecko przez godzinę kopie z tysiąc razy..
moja ksiezniczka w 27 tygodniu wazyla dokladnie 884 g (to byl 26+2) od wlasciwie samego poczatku mala jest mniejsza o tydzien niz powinna, ale gin kazal sie nie martwic
Cytat:
Jejku ja jak czasami sobie przypomnę, że BĘDZIEMY MIELI DZIECKO to ogarnia mnie paniczny strach! pamiętam jak o tym myślałam, że kiedyś będę w ciąży... i będzie dzidziuś...a teraz to się dzieje...teraz!!! boję się wszystkiego... ale myślę sobie też, że przecież to takie naturalne i że będzie dobrze! O porodzie na razie nie myślę...o karmieniu też nie...za bardzo się nie obawiam biorę to na klatę ( na razie )... ale to wszystko przed i po ...strach o zdrowie maleństwa... relacje z mężem, tak się boje, żeby nic Nas nie poróżniło... żeby nic się nie popsuło...wiem,ze tyle się zmieni, obecnie mam takie obawy...ale to się zmienia zależnie od etapu

*mój mąż dziś do mnie, że zostało 90 dni... i popukał brzusio i mówi ja to już bym się z dzidziusiem pobawił widzę, że On się doczekać Maluszka nie może... ciekawa jestem o czym myśli mój mąż...czego On się obawia...muszę wypytać choć to typowy Facet...i rozmowa o uczuciach obawach może być ciężka hehehe!
Tez mam takie obawy... boje sie ze zmieni sie cos miedzy nami, miedzy mna i mezem, ze cos peknie. mimo ze oboje chcielismy tego dziecka, to nigdy nie wiadomo jak zwiazek zareaguje na te zmiane zyciowa. Moj maz mi ciagle powtarza ze nas kocha, ze mu sie podobam jaka jestem, zebym sie nie przejmowala waga i wygladem, ze napewno zrzuce po porodzie itp

Maz z kolei boi sie czy uda nam sie corke wychowac na dobrego czlowieka, czy np w szkole nie wpadnie w zle towarzystwo, itp Ale pocieszam sie tym ze my tez bylismy nastolatkami i wyszlismy na ludzi Kwestiami finansowymi az tak sie nie martwimy, choc wiadomo ze nigdy nie ma pewnego jutra.
Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
koniakonia moja waga urodzenia to 2180, mojego mężulka 2100, syna urodziłam 2525 hehe więc wniosek sam się nasuwa a i raczej szczupła jestem mimo że przytyłam. A rozstępy mam jakbyb bliźniaki urodziła!!
Ja urodzilam sie 3200 i 52 cm a maz 3100 i 51 cm wiec lucze na to, ze nasza cora bedzie podobnej masy
Moja mama w sumie rodzila nas do 3,5 kg (ja i dwoch braci) a trzeci brat urodzil sie prawie 4,5 kg - mama jadla kilogramami marchewke w ciazy
Cytat:
Mala ja na poczatku tej ciazy myslalam ciagle o tym, jak to bedzie z dwojka dzieci, ze musze wyremontowac kuchnie, przerobic toczy tamto, Filipkowi zrobic pokoj, zeby zdazyc go tam przeniesc, ze to czy tamto trzeba kupic itd itd....a teraz jak juz glowe mam wolna od powyzszych obaw i mysli to naszly mnie mysli o porodzie.
Wiem, ze dam rade bo przeciez za I razem dalam, a jestem wrazliwa jak nie wiem co na bol, ale teraz boje sie ze bedzie trudniej inaczej dluzej i takie tam....
A co do facetow, oni tez maja duzo obaw, z rozmow z moim mezem wywnioskowalam, ze boja sie czy dadza rade zapewnic dziecku (dzieciom) dobrobyt, czy podolaja finansowo, itd...
Ale mysle ze nie tylko o to sie boja. Na pewno tez czy maluszek bedzie zdrowy, czy wszystko bedzie w porzadku.
Jednak ja im czasem tak zazdroszcze ze nie musza znosic ciazy i rodzenia ze nieraz sie wyzywam na swoim i mu to mowie, ze on powinien drugi raz to przechodzic hihihi
A moj maz bardzo by chcial byc w ciazy podejrzewam ze tylko po to, by dowiedziec sie jak to jest czuc dziecko jak sie rusza
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, a co macie zamiar zrobić po urodzeniu z dzieckiem tzn jak połączyć prace i dziecko, kto zajmie się dzieckiem jak będziecie w pracy?
Ja mam o tyle komfortowa sytuacje ze 3 lata spokojnie bede mogla dziecku poswiecic, potem ono pojdzie do przedszkola a ja do pracy
Cytat:

Tez szybko sie wzruszam... czasem placze jak maz wychodzi do pracy, bo juz za nim tesknie... jak ogladam jakies programy o ciazy to wyobrazam sobie Julcie i tez sie wzruszam, bo chcialabym ja juz miec po drugiej stronie brzuszka, wiedziec ze jest zdrowa i szczesliwa....
Cytat:
Konia tak faceci skrywaja emocje, ale nie zapomne miny przerazenia mojego meza, jak podczas porodu mu powiedzialam: Nie dam rady
hihihi Byl tak przerazony, chyba myslal, ze wstane i podziekuje wszystkim i pojde do domu
mina pewnie bezcenna
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

ciesze sie, ze wszystko z Wami dobrze, oby tak dalej Moja niunia w 22+2 tc tez wazyla ok 470-480 g nie pamietam dokladnie
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-20, 08:34   #4823
alamig
Zakorzenienie

Właśnie w Dzień Dobry TVN powiedzieli, że śniegu na Święta nie będzie. Szkoda
Stary 2011-12-20, 08:42   #4824
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry

Maluszkowi chyba udzielily sie moje nerwy, bo mocno mnie cała noc kopał,no ale nic nie poradze ze ma ojca, który wczoraj myslal tylko o sobie.

Mój gin tylko pyta czy czuje ruchy, wydaje mi sie ze jak zaczynamy odczuwac ruchy to wiemy na co stac dzidzie po dluzszej obserwacji i wiemy kiedys powinnysmy sie niepokoic.

ide na sniadanko dzis obiadu nie bedzie

dziewczyny moze dobrze ze tego sniegu nie bedzie, ja ostatnio jak troche spadło mało sie nie przewróciłamtak było śliko, wiec sa tez plusy.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-20 o 08:44
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 08:52   #4825
qsloncu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Maluszkowi chyba udzielily sie moje nerwy, bo mocno mnie cała noc kopał,no ale nic nie poradze ze ma ojca, który wczoraj myslal tylko o sobie.

Mój gin tylko pyta czy czuje ruchy, wydaje mi sie ze jak zaczynamy odczuwac ruchy to wiemy na co stac dzidzie po dluzszej obserwacji i wiemy kiedys powinnysmy sie niepokoic.

ide na sniadanko dzis obiadu nie bedzie

dziewczyny moze dobrze ze tego sniegu nie bedzie, ja ostatnio jak troche spadło mało sie nie przewróciłamtak było śliko, wiec sa tez plusy.
O takich plusach nie pomyślałam

Stary 2011-12-20, 09:46   #4826
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Nikii Twój mąż jest Mariusz??? Bo mój też A imię na M też chciałam bardzo...
Miłosz, Maksymilian ( Max ), Maciej... ale będzie Tymonek ( na 99%)
Tak też Mariusz A na razie stanęło na imionach Maciej Kacper.

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Właśnie w Dzień Dobry TVN powiedzieli, że śniegu na Święta nie będzie. Szkoda
Szkoda co to święta bez śniegu

Dzień dobry wszystkim ja już po śniadanku. Zjadłam tosty z serem i wędliną. Teraz się szykuję i jadę z tatą do skarbówki pozałatwiać sprawy a raczej mu pomóc. No to dziewczyny się ucieszą że w końcu je odwiedzę

Odezwę się później
Stary 2011-12-20, 09:50   #4827
Mała!
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mojego synka chyba właśnie obudziła jajecznica z pomidorami ... i kawał czekolady bo wierci się ale delikatnie! Wczoraj dostałam mocnego kopniaczka nawet udało mi się go nagrać na tel.

O 14 jedziemy na Świąteczne zakupy...głównie jedzonko...produkty na sernik i pierogi... i takie tam!

może znajdę pomysł i w końcu kupię prezenty siostrze i szwagrowskiemu

a teraz odpoczywam chwilkę, zabieram się za sprzątanie i szykowanie i czekam do 12:30 aby obudzić męża!

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-12-20 o 09:53
Stary 2011-12-20, 10:20   #4828
joanaros
Zakorzenienie

Moje dziąsła są w masakrycznym stanie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 10:46   #4829
Mała!
Zakorzenienie

moje też ...krwawią przy każdym myciu...pomimo mega miękkiej szczoteczki...

I jeszcze ta rwa kulszowa... nie wiem jak ja te zakupy dzisiaj zrobię??? chodzę jak połamana!

dziewczyny jakie potrawy robicie na Święta?
my idziemy do teściów ale chcę coś upichcić... nigdy u Nas nie było żuru świątecznego z grzybami...do tego pierogi z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami, zrobię sernik... może zrobię też odrobinę kutii ( zawsze ja robię ) no i upiekę jakąś szynkę lub schabik...

Stary 2011-12-20, 10:58   #4830
tikki85
Zakorzenienie

Mi też dziąsła krwawią przy myciu. Ale stomatolog powiedziała mi, że jak zaczną krwawić to trzeba przestać szczotkować.

Ja mam takiego lenia do robienia świąt w tym roku, że aż mi wstyd. Nie wiem kiedy ja zacznę lepić pierogi/uszka i robić cokolwiek jak tak mi się nie chce

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości