|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
wiecie co rozwaliłam sie na maksa-zamówiłam sobi ena allegro taka girlande do przystrojenia stołu i przez przypadek zamówiłam dwie , a potrzebna mi jedna wiec napisałam do sprzedajcego o mozliwosc anulacji tego jednego zamówienia no i babka mi odpisała tak trochę chamsko :
Trudno moja strata chociaż nie wiem jak można zrobić to przez przypadek noż kurna sie po prostu źle mi strona wgrała i klikłam raz jesczez bo nie wiedziałam czy sie zatwierdziło, wkurzyłam sie bo kurde nei zrobiłam tego specjalnie i odpisałam jej że jak to dla niej taka wielka strata to ze moge pokryc koszt tej prowizji z allegro(bo pewnei o to chodzi) kurde to nie jest wielki koszt wiec moge jej zwrócić, a od bidy przecież moge wziąść ta druga bo koszt ni ejest duzy-aż 9 zł po prostu myślałam ze jak to nie duza kwota to pewnie nei bedzie problemu z wycofaniem a ona mi tak chamsko -mogła napisac po ludzku jakos normalnie ze jest jej to nie na reke itd ja bym to zrozumiała przeciez to mój bład , ale ze tak chamsko mi odpisała to sie wkurzyłam normalnie no!!!!!!! musiałam sie wygadac a na koniec w mailu raz jeszcze jej napisałam ze był to przypadek i ze przepraszam ze jednak taki bład popełniłam |
|
|
|
#3782 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
kochane padłam
kobieta mi odpisała: >Wybaczam nie ma problemu proszę się nie przejmować,życzę tez wesołych Świąt . Przesyłka jutro zostanie wysłana Pozdrawiam raz jeszcze |
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Zła matka ze mnie
![]() ale wstyyyd. To jednak dziewczynka kuzyna 1cm większa
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Rzeczywiście mało piszecie ostatnio
Noc po szczepieniu była ok, raz w nocy tylko młody wrzasnął, pewnie znowu mu się koszmar śnił, ale nie rozbudził się. Dostał cyca na śpiocha i spał dalej. Dziś mamy usg brzuszka i główki... i prosimy o kciuki! ![]() Za diabła nie mogę dodzwonić się do przychodni umówić neurologa i usg bioderek. Chyba słuchawkę odłożyły, bo dzwonię od wczoraj średnio co 10 minut i cały czas zajęte!!! ![]() Cholerna służba zdrowia!!!! ![]() Kciuki za maluszki, które dziś też mają szczepienia :kciuk i:![]() A to moje przedświąteczne wypociny. Dziś muszę dorobić pierniczków, bo pierwsza partia nie doczekała świąt ![]() ups... właśnie dotarło do mnie co napisałam... sama jestem służba zdrowia , ale zdecydowanie prywatny sektor
Edytowane przez SONIA004 Czas edycji: 2011-12-20 o 09:40 |
|
|
|
#3786 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozesz go pozniej straszyc ze pokazesz te zdjecie jego wybrance jak nie pomoze mamie w czyms tamale ta babka z all dziwna ![]() ja zamawiałam xboxa na all i koszt przesyłki pobraniowej sprzedawca napisal 30zł wczoraj patrze na poczte a tam wiadomosc "przasyłka wyszła 31zł paczke wyslałem ale jesli pani jest za drogo to prosze o podanie konta bankowego to przesle ta 1zł" Cytat:
Cytat:
a moja hrabinka przeciekła nad ranem bo mama zaspana w nocy zle pieluche zapieła ![]() Cytat:
zapomniało ci sie tylko bo pewnie duzo na głowie przed swietami![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() pisz szybko co to za pyszne ciacho
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry słonecznie!
![]() Oddali mi internet Idę nadrabiać
|
#3788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale sliczne sa
|
|
#3789 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() mój się jeszcze nie przemieszcza aż tak... Cytat:
Cytat:
![]() tż dodaje śliwki suszone do bigosiku <słyszałam też o dodawaniu rodzynek, znajomi tak robią> moja mama zawsze dodaje tyle mięsa do bigosu, że z siostrą się śmiejemy że to nie bigos tylko mięso z kapustą Cytat:
została mi jeszcze końcóweczka new baby 2 i się przerzucamy. oglądałam je z ciekawości i jak dla mnie są takie same jak te new baby 2 tylko mają zapaszek taki dzieciowy ![]() Cytat:
![]() zawsze byłby na miejscu i można by było o wszystko zapytać hehe Cytat:
super, ze już lepiej Cytat:
![]() Cytat:
stópeczka śliczna, ja robiłam plakatówką a storczyk to chyba na jakiś sterydach hehe piękny wysyp kwiatów ![]() nadrabiam dalej...
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
tusia
![]() To miodownik, wklejam przepis z którego robiłam... i polecam, bo robiłam już z kilku i ten jest bdb (tylko coś za dużo cukru jak na mój gust w kremie.... proponuję dodawać go w postaci pudru i do smaku - jakieś 3/4 lub nawet 2/3 szklanki)I ja robiłam na mniejszej blaszce, więc wyszły 4 placki. Dodałam też powidła śliwkowe, bo dają taki posmak kwaskowatości. ![]() https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2212 A pierniczki robię z tego przepisu https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=613 ja dodaję sztuczny miód i jest ok najpierw są kruche, za 2-3 dni robią się mięciutkie (nie trzeba czekać niewiadomo ile aż zmiękną )Ach... wizaz jest niezastąpiony
|
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
U nas choroba niestety sie rozwija. Wczoraj na wieczor Leoś dostał kataru. Zaczął więc więcej ulewać, co z biegunką nie stanowi dobrej pary. Męczy się bidulek bardzo. Teraz zasnął, więc mam troszkę czasu. Na szczęście nie mamy problemu z gruszką i kropelkami, L. je toleruje. Koopa niestety bez zmian. Zapowiadają się nieciekawe święta.
A czy to rota, to nie wiem, ale raczej nie, bo rota to też wysoka gorączka, a u nas na szczęście temp. w normie. Jesteście kochane, dziękujemy za wszystkie słowa otuchy |
|
|
|
#3792 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zaraz mi mama porwie natalke do siebie to pojade w końcu na te zakupy ![]() meeeega subtelny, jak czasami coś mi ten małż palnie to klękajcie narody ![]() Natalci się światełka podobają bardzo, dzisiaj u babci znów się będzie zachwycać a rodzice niedobrzy czekają z ubieraniem choinki ![]() Cytat:
a poka poka co to za śliczności zamówiłaś Cytat:
![]() mam nadzieje ze będzie w empiku Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale pyszności aż miw brzuchu zaburczała bo ja bez śniadania jeszcze Cytat:
my z ruchowych mamy wodne przygody, bo w zestawie były i całkiem niezły ubaw jest ![]() a skad te gierki ściągsz i ile kosztuje takie ściąganie? bo u nas to też w miare nowy nabytek, ale jak widać ani ja ani tż nie mamy czasu żeby dłużej przysiąść i się zapoznać ze wszystkim, nie mówiąc o graniu ![]() Uciekam szykowac Natalcie do babci i siebie na zakupy. W ogóle miałam dziś ambitny plan wstać przed 6 z tż i sie wziąć za sprzątanie, ale mi nie wyszło i wstałam dopiero przed 9 |
||||||
|
|
|
#3793 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Drugą noc Piotrus przesypia po 3h- rany może juz tak zosatnie albo jeszcze dłużej zacznie jak sobie pomyślę o tych pobudkach co godz lub szybciej to normalnie wyć mi sie chceCytat:
Dz ,ze pytasz Czasem coś jeszcze kłuje czy piecze ale tylko czasem. Sutek tez został taki wrażliwy- że jak mały źle chwyci albo pociagnie to potem boli.No i ciągle się macam po biuście czy żadna gula się nie robi Aż muszę sie pilnować przy ludziach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Te "wybaczam" jest najlepsze To Ci chyba kamień z serca spadł , co??? Cytat:
Ja chce tę siatkę Ale przynajmniej zielonych koopek już nie ma Nie ma to jak zdrowe odżywianie frytki i pepssssssssssssssi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z tym ciachem i piernikami to przeginasz nooooooo jak ja bym sobie takie dziabnęła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry Ancia- jak koła? |
|||||||||
|
|
|
#3794 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawa za przygotowania do świąt ![]() ja planuje jutro ubierać choinkę... zobaczymy czy plany zamienią się w czyny ![]() Cytat:
pamiętam, bo w tamtym roku chciałam kupić i się poddałam... nie umiem wybierać gier tym bardziej dla kogoś ![]() Cytat:
Cytat:
kiedyś miałam plany zakupić dance matę, stanęło na planach bo pojawił się synek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wiesz cooo... teraz mi się chce pierniczków... za wypieki ![]() Cytat:
|
|
#3795 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W aptece to musicie jakas porządną zniżkę na probiotyki dostać, bo czeka was przyjmowanie ich przez dłuższy czas (nawet pół roku) A wcześniej po biegunce kiedy odstawiłaś probiotyk? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3796 |
|
Zadomowienie
|
maly na rekach wiec po polsku nie bedzie.
czy uzywałyscie aspiratora do odkurzacza przy katarze; bo mam ale boje sie uzyc
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
heja kobitki
wpadłam sie na razie przywitac bo zaraz wybywamy z domku szukac prezentów) no i na 14 do lekarza ![]() u nas sniegu nadal brak jest za to jakas smieszna mgła brrryyyy Acelinka grrlanda taka:-girlanda Caltea biedny Leoś mam nadzieje ze mu szybko minie Sonia brawo za wypiki az mi slina poleciała |
|
|
|
#3798 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas noc ciezka, zwlaszcza dla mnie, bo leos pomimo zatkanego noska byl dzielny Cytat:
Cytat:
oj te misie sa przeslodkie. moja masia marzy o tym w spudniczce tiulowej. jakiego kupilas acelinko. sliczne lupy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wymęczy się tylko ![]() archi ja używałam tych żółtych pamperków, new baby a Ty chyba pisałaś o tych białych jak dobrze pamiętam, tych premium. a nie wiem jaką siateczkę mają te białe
|
|
#3800 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. mysle ze moze stad ten katar...![]() Cytat:
u nas choinka zakupiona dzis rano, a nawet dwie, ale za to mniejsze niz zazwyczaj. ale stoja jeszcze golutkie, co nie przeszkadza leonowi w niemym zachwycie ![]() kurcze ja tam nie mam nastroju na swieta, malz stwierdzil, ze wigilie spedzimy przy kanapkach i goracym kubku... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za usgale smakowitosci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o dobrze ze cyce wyszly na prosta ![]() o, prosze, zmiana diety i od razu lepsza koopka
|
||||||||
|
|
|
#3801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zielone to dla mnie poracha, żółtych nie próbowałam jeszcze. Ale chyba zaprzyjaźnimy się lepiej z Dada z Biedry ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Nawet ost majonezu se dziabnęłam bo mnie kusi sałatka na święta ![]() I ziemniaki duszone w których była kapusta i groch- ale tylko troszkę, żeby nie było
|
||
|
|
|
#3802 | ||
|
Zadomowienie
|
dobry
Cytat:
oswiadczam, ze zaraz odpadnie mi lewa lopatka. moje dziecie jakby lzejsze w tej chorobie ale nadal cosik tam wazy ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
ale pol roku, serio, tyle czasu walki z leosiem zeby wcisnac mu ten znienawidzony lek... bactrim mu smakuje ale bakterii nie znosi. ja i koopa mojego dziecka lubimy dade do salatki to jogurt nat. a nie tlusty majo. wiesz, zatkane kanaliki i te sprawy ... ja podjadam ser plesniowy, tez tlusty![]() sluchaj, oddychalas zielonym powietrzem to i koopki nie mogly byc inne . za mna chodzi bigosik, albo chociaz moja fasolka po bret z karmelem, ale nie mam odwagi. natomiast planujemy z malzem tatara ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ostatnio tatara jadlam w tym roku, tydzien po sylwestrze, bedac od tygodnia w ciazy, czego jeszcze sie nie domyslalam .---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- kliknelam misia dla masi. bedzie na lutowe urodzinki
|
||
|
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz spi juz chyba z 1,5 h musze go obudzic bo potem na spacerze znow nei bedzie chcial ![]() Ja do tej pory dawalam Lakcid bo byl w domu, ale ze tam jest dodatek mleka to zrezygnowalam i kupilam zachwalany tu Dicoflor i po nim szybko koopki zaczęly robic sie zolte, po Lakcidzie nie bylo takiej poprawy. Ach ta błoga nieswiadomosć ![]() A sałatka nie mam zamiaru sie opychac- troszke tylko ale moze rzeczywiscie z jogurtem zrobi sie czesc speszyl for mi
|
|
|
|
|
#3804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oddawać siatke! ![]() dieta idealna ![]() Cytat:
![]() kupisz jak niuniuś będzie większy i będziecie razem tańczyć ![]() no W KOŃCU pojechałam do reala ... przejechałam przez parking i wróciłam do domu - jednak pojade bardziej w nocy zaraz przyjedzie po mnie przyjaciółka i lecimy na szybko na ostatnie prezentowe zakupy ob szybko i sprawnie nam poszło ![]() Cytat:
i co narobiłaś, teraz też takie chce ![]() Cytat:
![]() a gagi są rossmanowskie? Bo ja mówiłam o tych BabyDream z rossmana u nas dzisiaj była mega kupa i nic z nich nie wyciekło, nic a nic u nas na początku np. huggiessy były okej a teraz jak zakładam to widze ze niunia na brzuszku ma takie czerwone otarcia zostało mi pół paczki, znam taką biedniejszą dziewczyne, ma córeczke urodzoną tak jak Natalcia to dam jej, może im spasują a jak nie to niech wywali i już Ja kupiłam Rudolfa wszystkie są śliczne ale Dominisia ma już kupe takich zwykłych misiaków a rudolf jest typowo świąteczny a znajomi kupili sobie tego misiaka w garniaku też jest boski kupowali na allegro i w 2 dni był u nich, także jak cos to jeszcze zdąrzysz ![]() planuje sobie w łebku co komu jeszcze musze kupić i co sobie a i tak pewnie o czymś zapomne powiem Wam ze chce sobie kupić jakąś ładną bielizne, najlepiej czerwoną w ramach dodatkowego prezentu dla siebie i tż aaaa, bo my 27 mamy rocznice związku może uda się gdzieś wyskoczyć tylko we dwoje a potem tylko we dwoje na chwilke zaszyć się w domku
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-20 o 11:41 |
||||
|
|
|
#3805 | ||
|
Zadomowienie
|
czekamy na dzidziusia mojej bratanicy chrzesnicy. ma termin na 3 stycznia, czyli w kazdej chwili julek moze pojawic sie na swiecie. leon zostanie wujkiem
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() a piotrus nie lubi podziwiac swiata zewn... musi spac na polu ...stosuje lacido enter juz z tydzien i poprawy nie ma, przerzuce sie wiec na dicoflor Cytat:
zaplacilam od razu, wiec mooooze... ufff, idziemy walczyc z glutem, pa |
||
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
caltea, czekamy i trzymamy kciucki
na jej miejscu zaciskałabym nogi co by dotrwać do stycznia, bo te grudniowe dzieciaczki to mi się wydaje wiecznie poszkodowane, te ze stycznia już chodza a tu taki maluszek dopiero z brzuszka wychodzi ![]() może urodzi 1 stycznia baaaardzo fajna data urodzin ![]() Misiak powinien dojść na czas ja kupowalam w rossmanie to jeszcze wszystkie były. a wiecie ostatnio lekarz powiedział mojej bratowej że będzie chłopczyk, ta się już pogodziła z tym że będzie drugi urwis w domu, a wczoraj jej powiedział że to chyba jednak dziewczynka (a ona baaardzo chciała dziewuszke, bo już Mateusz miał być dziewuszką, ale przy porodzie wyszło inaczej ![]() i ja się ciesze bo będe miała komu oddać te wszystkie śliczności po Natalce ![]() Uciekam bo moja Basieńka już jedzie narazie Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-12-20 o 11:50 |
|
|
|
#3807 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio Ł kupil dady z biedronki bo rossmann byl niestety zamkniety i te pampki sa nawet calkiem calkiem ale wlasnie nie maja siateczki i jak je zobaczylam to az mi sie nie chcialo wierzyc ze potrafia utrzymac taka duza dzidziulkowa koopke![]() Cytat:
![]() daj pozniej fote jaki fryz ![]() Cytat:
|
|
|
#3808 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale dodałam do ulubionych bo jak prszepis sprawdzony to sie fajnie piecze ![]() Cytat:
Cytat:
dzis bede grac bo własnie przyszedłCytat:
trzymam kciuki zeby sprawnie poszła reszta zakupów i ten prezent na świeta dla TZ super Cytat:
![]() hehe Leoś taki malutki i juz wujkiem zostanie
|
|
|
#3809 | |||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3810 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ale bym sie przeszla![]() Cytat:
![]() W Sobote lezalam jak kloda ![]() Cytat:
ale bym jej pocisnela, co to ma byc? a gdzie swiateczny nastroj? a gdzie ludzka uprzejmosc?![]() Cytat:
Cytat:
![]() :kc iuki:Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

nawet się cieszyłam że tak przeciekł ;p
:kciuk i:
zapomniało ci sie tylko bo pewnie duzo na głowie przed swietami

ale sliczne sa
*
Trudno...,myśl ę,że obędzie się bez szpitala
piękny wysyp kwiatów 

Czasem coś jeszcze kłuje czy piecze ale tylko czasem. Sutek tez został taki wrażliwy- że jak mały źle chwyci albo pociagnie to potem boli.

musze go obudzic bo potem na spacerze znow nei bedzie chcial