|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ III
Sekretny balsam morelowy naturado - niestety nie mogę wrzucic linka, bo nie ma og w sklepie (możesz poszukac w moich zakupach, bo to całkiem niedawny zakup (chyba listopad?) Mieszanka olejów, ślicznie pachnie, konsystencja troche jak kokos, pomarańczowy kolor
ale super jest tez do ust, czy przesuszonych miejsc. Szklane, 50 ml opakowanie.Pochwal sie nagroda szybciutko!!!
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2011-12-20 o 11:21 |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
1. Balsam z Figs and Rouge, ten duży, 17 ml. Pachnie delikatnie i ładnie.
2. Próbki Pai w tym ich słynnym woreczku. Właśnie się zorientowałam, że 5 ml Pai na matique kosztuje aż 16 zł. ![]() a) Kamelia i róża, śmietanka do mycia twarzy (dla każdej cery, co na duży plus dla kupującej!) czyli coś, co lubię najbardziej testować i mogłabym mieć w niezliczonych ilościach. Zapach mi przypomina balsam z Sanoflore i to bardzo, bardzo. b) Awokado i jojoba, nawilżający krem na dzień (też dla wszystkich typów cery). Zapach bardzo delikatny, prawie nie wyczuwalny. I całkiem niespodziewanie dostałam próbki, każda ma 3 ml. Są to Oy, o ile się nie mylę to krem do twarzy z SPF 15. Może to mnie zmobilizuje do używania kremów z filtrem, czego nie robię? A dwie inne próbki to z oganic children sun lotion z SPF 25. Oprócz tego kartka z Unicefu. Kiedyś byłam z Ligą Ochrony Przyrody na wycieczce i robiliśmy sobie właśnie takie naturalne kartki. Świetna zabawa, drzewa dzięki temu nie umierają, jest to oryginalne, zdrowe, no same zalety. W środku kartki było kilka słów do mnie.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-12-20 o 11:39 |
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękna wygrana - prezent pod choinkę
Jestem bardzo ciekawa Twojej opinii o Pai. Oj ale zazdroszczę
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Sekretny, ale masz cuda
Miłego uzywania Ci życze - i koniecznie napisz swoje wrażenia po uzyciu tych cudów, chociaż oczy Twoimi zachwytami nacieszę
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
Mam nadzieję, że nie pogonicie mnie stąd szybko, bo jako świeżynka w temacie, pewnie będę pytała dużo i często .Polecanym kosmetykom na pewno się bliżej przyjrzę Z Phenome kremu pod oczy na pewno nie kupię, bo tak jak Margoltka wspomniała, pewnie będę z niego niezadowolona, skoro już mam mieszane uczucia wobec niego. A co to za marka Plante System? Natknęłam się na nią w SuperPharm, piszą że mają EcoCert...któraś z Was używała? Warte to coś i najważniejsze czy rzeczywiście naturalne? Zaciekawił mnie z tej marki przeciwzmarszczkowy, liftingujący balsam pod oczy, ale na składach nie znam się wcale, więc wolę wcześniej spytać ![]() Sekretny gratuluję wygranej , zazdroszczę tych cudeńek Edytowane przez esterr Czas edycji: 2011-12-20 o 12:31 |
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Do cery dojrzałej (sama taką mam) polecam oleje plus dobry nawilżacz i coś na zmarszczki. Robię sera na dloni tuz przed nałożeniem. Kilka kropelek oleju (dobry jest z róży, kiełków pszenicy, arganowy, z pestek granatów, avokado) dodaje kropelkę żelu hialuronowego, kropelkę kolagenu z elastyną i na całą twarz i dekolt. Nigdy nie miałam tak super odżywionej i nawilżonej skóry jak teraz (jak ja żałuję tamtej kasy wydanej na super kremy które nie zrobiły nic
|
|
|
|
#1387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() Musimy kiedyś wspólną książkę napisać albo zacząć program prowadzić. ![]() I dziękuję za gratulacje. ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
A jaki piękny avatar dałaś. Dziewczyny idę dzisiaj wyregulować brwi, bo straciłam już kształt, bo zaniedbałam. Podeśle wam fotki jak tusz wygląda na rzęsach.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-12-20 o 12:42 |
|||
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no i z powodu lenistwa (mam tyle na głowie, że nawet wizja młodszej o 10 lat skóry nie byłaby mnie w stanie do tego przekonać ).Tak więc szukam gotowców, ewentualnie byłabym w stanie "podrasować" krem jakimś cennym składnikiem ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Mnie też regulacja by się przydała, bo już krzaczory mi się robią ![]() A tusz chętnie zobaczę jak wygląda |
||
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tusz z Benecos, ten mam: http://www.biomania.pl/2440-4385-thi...ack-czarny.jpg
|
|
|
#1391 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Elu, najlepsze "podrasowacze " tez musisz trzymać w lodówce, niestety Ja polecam przejrzenie strony Naturalisa http://naturaliskosmetyki.pl/laborat...page=1&sort=2a Dla mnie rewelacyjne okazały się ;olejowa witamina C, tripeptide(dodajesz do kremu podstawowego bezpośrednio przed nałożeniem na twarz), olejki(różne-róża, z pestek malin itp)mieszane z kwasem hialuronowym Fajnie żeby te kremy podstawowe też były naturalne, mnie wyjątkowo służy z Phenome krem nawilżający z odrobiną wit c, albo tripeptide |
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja zawsze robiłam regulację przy okazji manicru, a że dawno nie byłam na manicurze to teraz będę rwać sama, bo na samą regulację brwi to mi się nie chce tyłka ruszać ![]() [1=4949fcef6921595c66993c2 1efd811deeb45d8d7_6696fb7 b313cf;31149822]Hej Elu, najlepsze "podrasowacze " tez musisz trzymać w lodówce, niestety Ja polecam przejrzenie strony Naturalisa http://naturaliskosmetyki.pl/laborat...page=1&sort=2a Dla mnie rewelacyjne okazały się ;olejowa witamina C, tripeptide(dodajesz do kremu podstawowego bezpośrednio przed nałożeniem na twarz), olejki(różne-róża, z pestek malin itp)mieszane z kwasem hialuronowym Fajnie żeby te kremy podstawowe też były naturalne, mnie wyjątkowo służy z Phenome krem nawilżający z odrobiną wit c, albo tripeptide[/QUOTE] Cześć Dorotko Oo super, dziękuję Kochana, przejrzę i kto wie, może na coś się skuszę .A jaką masz cerę? Bo ja mieszaniec typowy jestem z przetłuszczającą się str T. Powtarzam pytanie: czy ktoś coś wie nt kosmetyków PLANTE SYSTEM? |
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Z plante system bywa różnie. Mają kosmetyki z okropnymi składami, ale mają też np. chyba 3 albo 4 rodzaje pomadek, które mają Ecocert. Jednak myślę, że ich się nie opłaca, bo są drogie, a można dostać naprawdę tańsze.
![]() Na początek polecam ci abyś kupiła sobie książkę E213, kosztuje koło 15zł. Pomoże ci ona przy zakupach, szczególnie na początku. O tej mówię: http://i-ksiazka.pl/foto/pelne/5/5649.jpg
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-12-20 o 13:22 |
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie z tym kręceniem kremów chętnie bym spróbowała. Ale znając moje mozliwości strach pomyśleć co też bym ukręciła
Co do brwi. Mam też z rodzaju konkretnych. Kosmetyczka często dziwi się, że tak dobrze znoszę depilację {co mam zrobić} Teraz z braku czasu sama reguluję i chyba jest dobrze. Zainteresowałyście mnie tym tuszem. W styczniu mam w planie, a raczej jestem zmuszona uzupełnić zapasy, więc czekam na recenzje. Chociaż z moim dr.Hauschka zaczęłam sobie radzić i nie mam już podkówek pod oczami. Sekretny dziękuję za komplement Gdzie kupiłaś "E213"?
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2011-12-20 o 13:38 |
|
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odradzam
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jej nie kupiłam. Na początku wypożyczałam z biblioteki i przepisywałam do zeszytu, który jest jeszcze lżejszy niż książka. Chociaż i tak nie wszystko przepisałam, bo w końcu pani zabroniła mi ją brać i nie wiem czemu skoro i tak nikt inny jej nie chciał. Poprosiłam o nią pod choinkę kilka osób, zobaczymy czy ktoś mi kupi. A książkę można dostać w wielu księgarniach internetowych lub na allegro lub po prostu w empiku.
|
|
|
#1397 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dla mnie to taka średnia (acz kreująca się na wyższą) półka apteczna; miałam balsam, który w połowie się zepsuł (co może akurat nieźle świadczy o jego naturalności (brak konserwy
i micel na trzy gwiazdki
|
|
|
|
#1398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest promocja w SP i w zestawie świątecznym 2 kremy za 109 zł, więc nie wychodzi tak źle. Tylko pytanie ile są warte .Znalazłam skład tych kremów: - pod oczy: Formule INCI : aqua (water), centaurea cyanus distillate, butyrospermum parkii, cetearyl wheat straw glycosides, cetearyl alcohol, sesamum indicum oil, glycerin, acacia senegal gum, hydrolyzed rhizobian gum, ruscus aculeatus, arnica montana, macadamia ternifolia oil, arctostaphylos uva ursi extract, theobroma cacao extract, lilium longiflorum extract, macadamia ternifolia extract, olea europaea extract, hippophae rhamnoides extract, camellia sinensis extract, oryza sativa hull powder, chondrus crispus, xanthan gum, tocopherol, citric acid, potassium sorbate, benzyl alcohol, dehydroacetic acid. - nawilżający z wyciągiem z szarotki i glikoproteinami: Formule INCI : aqua, sesamum indicum oil, simmondsia chinensis oil, lauryl laurate, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, glycerin, mannitol, microcrystalline cellulose, cellulose gum, leontopodium alpinum extract, sodium hyaluronate, macadamia ternifolia extract, camelia sinensis extract, hippophae rhamnoides extract, olea europaea extract, alcohol, tocopherol, xanthan gum, glyceryl stearate, polyglycerine_3 stearate, sodium hydroxide, salicylique acid, tetrasodium glutamate diacetate, dehydroacetic acid, benzyl alcohol, potassium sorbate, citric acid, parfum, geraniol, limonene. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Pamietam jak latem pani w SP namawiała mnie właśnie na 2pack ich micela, tak go zachwalała, że kobiety biorą po kilka opakowań bo normalnie jest duuuzo droższy a świetny, wg niej Biodrma przy nim się chowa . Dobrze że się nie skusiłam.
|
|||
|
|
|
#1399 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zerknij jeszcze tutaj http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-serums.html te sera tez są warte uwagi, szczególnie Flawo C(z 15%wit C) i Renew z retinolem(to z marchewkami na fotce )to gotowce(wystarczy raz zmieszać składniki i masz buteleczke elixiru) na bazie olejków w cudami w nich rozpuszczonymi Naturalis też ma jakąś olejową wit A, pewnie fajna ale nie próbowałam Spróbuj zamówic najpierw minimalne ilości, nie są jakoś szaleńczo drogie, a przekonasz sie co Ci służy |
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4949fcef6921595c66993c2 1efd811deeb45d8d7_6696fb7 b313cf;31150683]Ja tez mam mieszańca z nieszczęsną strefą T, niczym u nastolatki
![]() Zerknij jeszcze tutaj http://www.biochemiaurody.com/sklep/o-serums.html te sera tez są warte uwagi, szczególnie Flawo C(z 15%wit C) i Renew z retinolem(to z marchewkami na fotce )to gotowce(wystarczy raz zmieszać składniki i masz buteleczke elixiru) na bazie olejków w cudami w nich rozpuszczonymi Naturalis też ma jakąś olejową wit A, pewnie fajna ale nie próbowałam Spróbuj zamówic najpierw minimalne ilości, nie są jakoś szaleńczo drogie, a przekonasz sie co Ci służy[/QUOTE] Dzięki ![]() O tych serach to dużo dobrego słyszałam i kiedyś mnie kusiły żeby kupić, może faktycznie kupię na spróbowanie... |
|
|
|
#1401 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zapach może nie rewelacyjny, ale można znieść dla dobra buźki dr-hauschka-emulsja-nawilzajaca-do-twarzy i jeszcze tez Hauschki krem z pigwy, fajne kremiszcze i pod oczęta sie nadaje ![]() Namawiam baardzo do pielęgnacji naturalnej, naprawdę warto może bez natychmiastowych i spektakularnych efektów, ale na dłuższą mete poczujesz różnice
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedawno pisałyśmy o olejowaniu włosów. Pani Ewa z LF telepatycznie zaczęła eksperymenty
masełko do olejowaniaNa stronce jeszcze wiele innych nowości i zapowiedzi np. nowe mydełko z piwem albo konfettti. Najlepsze to chyba będą krążki masujące. Przydadzą się w corocznym postanowieniu odchudzania.Jak już pisałam cierpię na zaawansowane uzależnienie od mydlanych zakupów
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2011-12-20 o 15:52 |
|
|
|
#1403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Program o kosmetykach naturalnych. To jest to!! "W dzisiejszym wydaniu Sekretny Wachlarz opowie nam o kultowym balsamie do ust Figs&Rouge..." mhm0808 Ja słyszałam ze micel Plante System jest ich topowym produktem. Więc jak top jest na 3 gwiazdki to jak wygląda reszta? Mi się kiedyś marzyła pomadka, ale z pomadkami mam tak ze więcej bym ich chciała niż jestem w stanie zużyć. Wrzucam moje wczorajsze nabytki. Oczywiście nieplanowane. 1. Sanoflore Miodowy krem odżywczy do ciała. Ja kupuje kosmetyki nosem więc zapach piękny. Konsystencja masła. Kupiony na suche łokcie, kolana, stopy i ramiona i po pierwszym posmarowaniu jestem zadowolona. Promocja w SuperPharm!! Jedyna wada - łapie wszystkie paprochy po otwarciu więc z tym muszę uważać. 2. Mydło owocowe Nesti Dante 3. Mydło cytrynowo- mandarynkowe L'Occitane. Zapach czuć w całym pokoju 4. Mydło z masłem Shea które pachnie jakimś zielskiem 5. Gratisowy szampon Edytowane przez 2016100512001 Czas edycji: 2011-12-20 o 14:53 |
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4949fcef6921595c66993c2 1efd811deeb45d8d7_6696fb7 b313cf;31151090]Aa i jeszcze miałam jedno cudo, zużyłam kilka flakoników bo wyjątkowo mi służyło
zapach może nie rewelacyjny, ale można znieść dla dobra buźki dr-hauschka-emulsja-nawilzajaca-do-twarzy i jeszcze tez Hauschki krem z pigwy, fajne kremiszcze i pod oczęta sie nadaje ![]() Namawiam baardzo do pielęgnacji naturalnej, naprawdę warto może bez natychmiastowych i spektakularnych efektów, ale na dłuższą mete poczujesz różnice [/QUOTE]Dorotko ja generalnie nie mam problemów z brakiem nawilżenia twarzy, wolałabym powstrzymać upływający czas , ostatnio mam bzika na punkcie zmarch żeby mieć jak najmniejsze i dlatego celuję w kosmetyki przeciwzmarszczkowe . Noo chyba żeby dodać do tej emulsji jakiś fajny składnik przeciwstarzeniowy . Z drugiej strony, ze względu na rozszerzone pory, nie powinnam zbyt nawilżać twarzy bo to tylko potęguje nieporządany efekt...
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow! ta promocja faktycznie niezła!!!
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Esterr
Sekretny -super nagrody kakulinka fajneee myjadła
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z topowymi produktami to jest tak, że wiadomo nie wszystkim musi pasować, np topowym produktem Loccitane jest krem do rąk z shea, wiele dziewczyn twierdzi że nie jest lepszy od neutrogeny, znam też takie, którym szybko uratował bardzo spierzchniete, wręcz poranione dłonie...Ja też jak nie mam problemu z dłońmi nie doceniam jego zalet, ot krem jak krem, ale jak jest zimno i ręce wymagają regeneracji to ten krem szybko przywraca dłonie do ładu. |
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję wygranej.Szybko testuj Pai i mów czy cuda warte kasy czy nie. Margoltka aleś dała piękny avatar Mi się podoba ten krem pod oczy z kofeiną Tylko codziennie go nie stosuję,bo zapominam
|
|
#1409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anula, nie znalazłam. Chyba ślepa jestem. Margoltka, no proszę. A przy okazji LF, to pani nadal mi nie odpisała, ech...Kakulinka, no wiem, że pomysł świetny. A zakupy też rewelacyjne zrobiłaś!Grazkako, dziękuję. Anakazar, obiecuję jak najszybciej dać znać.
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Kakulinka, daj znać jak to mydełko Nesti Dante
widziałam rożne rodzaje u siebie w TKMaxxie )---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- I tez czekam na Wachlarzykowe zdjęcia tuszu, bo niedługo będę kupowała i sama nie wiem, na jaki sie zdecydować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

ale super jest tez do ust, czy przesuszonych miejsc. Szklane, 50 ml opakowanie.

W środku kartki było kilka słów do mnie.

, zazdroszczę tych cudeńek

).
Poprosiłam o nią pod choinkę kilka osób, zobaczymy czy ktoś mi kupi. A książkę można dostać w wielu księgarniach internetowych lub na allegro lub po prostu w empiku.
.