|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
U nas dziś fajny nawet dzień. Do 15.40 marudzenie jakich mało, a od tamtej pory jakby ktoś dziecko podmienił: kontaktowy, gadatliwy, radosny
Cytat:
Cytat:
Oby niegroźny... ![]() Cytat:
![]() Patik, zgłoś się! Powiedz, że to nie Ty ![]() A jak Ty, to Ci będziemy cebulę do więzienia posyłać Zresztą wszystki epoświadczymy, że byłą to zbrodnia ... uzasadniona ![]() Cytat:
![]() Super, że Zuzka Ci wreszcie odpuściła i dała pospać. Mam nadzieję, że teraz tak co najmniej do 15 urodzin będzie Bo potem nie będziesz spać martwiąc się, czemu jeszcze z randki nie wraca ![]() Cytat:
Cytat:
A teraz pada śnieg. Pierwszy w tym roku...Cytat:
![]() A wiecie, że ja nie potrafię przeklinać Najgorsze słowa, jakie wychodzą z moich ust, to cholera i kurde Chyba nigdy w życiu gorzej nie zaklęłam Cytat:
Jaka dobrze wychowana
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
A Natki dalej nie ma I Kolinki coś nie widać już od dawna
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
A Dominik usnął o 19tej i od tej pory byłam u niego już z milion razy
Za to wynik kupowy na dziś - 3 Jestem ledwo żywa, a muszę czekać na TŻta żeby iść pod prysznic, bo Mały pojękuje i ktoś musi stać na straży. Jeszcze pewnie z godzinę
|
#724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa mi pęka po całym dniu. Jestem zmęczona, nie wyspana i nie najedzona. U mnie turlanie się po przewijaku trwa od momentu kiedy wyczaiła, że umie na brzuszek się przewrócić.Jeszcze dobrze jej pampersa nie zdejmę a ona siup i na brzuch...mało tego uwielbia chusteczki nawilżające,pampersy i rure od FRIDY a kiedy widzi cała Fridę to ucieka ale rura jest ok i też mi staje.Tylko poczuje coś pod stopami to pyk nogi jak druty.Dzisiaj próbowała pełzać, niby nogami umie, ale nie wie co z rekami i zazwyczaj głowę trzyma na leżąco, a dupe podnosi i pcha do przodu ![]() Cytat:
I ceny mnie dobijają. W osiedlowym sklepiku zwykła bułka 80gr, a w Biedronie 50gr .No i uwielbiam oglądać pierdoły a w Biedronie ich masę o Auchan nie wspomnę. Cytat:
![]() Swoją drogą kupiłaś to coś do raczkowania dla Lili? Dzisiaj to oglądałam i nie wiem czy się skusić ![]() Dobra. Mała sobie dzisiaj dłuższą drzemkę zrobiła. Dopiero zasypia. Więc Ja idę ubrać piżamkę,paciorek i spać. Kupiłam znowu Lamaze ![]() Skarpetki i Grzechotkę nie pamiętam jaką. Brumek w każdym bądź razie Tymcio też ma taką ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- SARA I KAROLINKA ![]() |
|||
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
prędzej owoce daję do kleiku ![]() Cytat:
![]() no to jestem, wróciłam z aqua aerobiku pytam męża jak mały, spi?? a on na to , tak zasnął bardzo szybko i tak samo szybko się obudził wyspany ![]() i strzelał usmiechami na prawo i lewo ![]() ale dostał smoka i konika i zasnął jak suseł ![]()
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę sobie, co do ch o l e r k i jasnej staje Naszej Żanecie? Ja naprawdę jestem przemęczona
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
coś tu dzisiaj bidnie
|
|
|
|
#728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i pościel też chyba co drugi dzień wyrzucam żeby się wywietrzyła bo lubię taką pachnącą wiatrem ![]() Cytat:
![]() 2. nie kupiłam, doszłam do wniosku że Filip nauczył się raczkować bez tego to i jej niepotrzebne.... swoją drogą dalej nie mam prezentu dla Lilki zabawek jej nie kupuję, ale chcę kupić fajne buciki, czapeczkę i szalik, bo nie ma kompletu żadnego..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-20 o 21:35 |
|||
|
|
|
#729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Co do raczkowania
![]() Jakiś smut mnie ogarnął. Ale tu cisza lalalalala... |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Boże Żanetko co ci staje ???????????????
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#734 | |||
|
Zakorzenienie
|
No wiesz co, stan błogosławiony tak szatańsko na Ciebie wpłynął?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co się dzieje?
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też tak podnosi kuper do góry, youyou mówisz, że to wstęp do raczkowania?
Nie śpi młody... właśnie pierdzi buzią. Tżt mnie wkurza... ot tak ;/ i tak sobie myślę, że jestem niezorganizowana, bo pasowało by mi bym ułożyła plan pracy licencjackiej, mamy mieć na 7 stycznia, a ja zwyczajnie nie mam do tego głowy ... Oj, ja niestety potrafię klnąć ( i klnę ) jak stary szewc. Nie podoba mi się to w sobie, ale mam czasem tyle sytuacji nerwowych, że nie potrafię się powstrzymać... Scio a co się stało ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-12-20 o 22:11 |
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to już niedługo
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"jak mi ktoś jeszcze powie,że ciąża to stan błogosławiony to mu przy******lę " ![]() ja też zastanawiałam się co Żanetce staje co się dzieje ?? |
|
|
|
|
#738 |
|
Rozeznanie
|
Ciasteczka świąteczne popieczone, teraz kompu kompu i lulu
![]() Jutro wafle będę robić, do masy zamierzam dodać bebiko zamiast zwykłego mleka w proszku bo mam na zbyciu, ciekawe co z tego wyjdzie ![]() A u na się chodzi na halę (targową), a do niedawna rodzice nazywali to miejsce manhatanem Dobranoc |
|
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie,że u mnie cały czas sypie snieg, dobrze,że mam duże koła w wózku to nie będzie problemu
a co do łaciny, to ja też, kurcze gryzę się w język jak jest koło mnie Oliwka , czasami za późno się ugryzę, ![]() jacieeeee ja też jestem ciekawa, pokaż jakie ![]() Marina o tej porze nie spi??a jak tam czuło? Brunetko no jak to nie wiesz co staje Żanetce? ![]() dziewczyny co do wietrzenia to u nas tak samo, wietrze chałpe jak idziemy na spacer albo do przedszkola, i jakie powietrze jest po tym, aż człowiek lepiej się czuje ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- a odnośnie słów podobnych w różnych regionach to pamiętam jak w dąbrowie i sosnowcu( nie wiem jak teraz) jak szłam do sklepu to kupowałam francuza( taka bułka większa), a na lubelszczyźnie mówi się parówka, oj dużo znam takich słówek gdzie u nas nie wiedzieli za bardzo o co chodzi
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Witojcie baby.
Oklaski dla Sarenki za piękny wiek. Brawa dla Ali za zabka. Kciuki dla wszystkich potrzebujących i zdrowka dla chorowitkow. A ja Dzis miałam powódź w kuchni. Pralka mi cała wodę na podłogę spuscila. Chyba odpływ zatkany mam. Godzinę czasu zbieralam wodę szufelka z podłogi Poza tym ulepilam Dzis uszka z grzybami do barszczu wigilijnego. We czwartek Bede kapuche gotować. W piątek barszczyk i jakieś sałatki. Bedzie tez jakaś rybka, kotlecik i obleci. Dla nas dwojga az nad to. Ellika w mieście z którego ja pochodzę tez kiedyś mówiono Manhattan teraz jest rynek a młodzież nazywa to "chamski" Baboniku jak tam skóra Nikosia? Poschodzilo mu te uczulenie? Moja Mala ma od kilku dni czerwone suche placki w kilku miejscach a Dzis doszły tez krostki. Nie wiem czy to od płynu do kąpieli czy od jabłka lub marchewki która zjadla dwa razy po 2 lyzeczki ? W każdym bądź razie Zmienilam jej płyn do kąpieli i Dzis Juz deserku nie dostała. Bede obserwować |
|
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
Agadus, Youyou jutro zrobię fotkę jak dożyję
![]() TŻ wrócił ale jeszcze nie poszłam się kąpać, bo Mały wstał i godzinę go pacyfikowałam Ledwo usnął. Przewiduję świetną noc
|
#742 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubie piec pierniki dekorować już nie lubie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyobraziłam sobie ośmiodniowa koope Krystka i
|
||||
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
witam kobitki
ja jak zwykle nie mogę Was nadrobić;((( no cóż, od nowego roku obiecuję poprawę ![]() jutro jedziemy na tydzień do rodziny gdzie nie bardzo jest internet, więc: zdrowch i spokojnych świąt Wam i Waszym Rodzinkom życzy moja rodzinka ))do zobaczenia!!!! iwona |
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuchnia młodej matki
|
|
#745 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie cytaty mi wcięło
.Wielkie buziaki dla Karolinki, Bruna, Juliana i Nataniela za kolejny miesiąc )Właśnie oglądam powtórkę Wojewódzkiego i widzę następcę Krzynówka. Teraz dla Szczęsnego będę oglądać mecze Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Aaaa Marzena widzę Cię na pasku, zastanawiałam się co z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Nie chce mi się spać a tu cisza ! Ej noooo dziewuchy
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo cooo?
|
#747 |
|
Wtajemniczenie
|
Noooo i zostały na placu boju: piwnooka, brumek i iustyna. Często tak jest o tej porze na pasku
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Inne w łóżkach z mężami, tylko my takie zaniedbane
---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Chociaż ja akurat leżę z mężem w łóżku: on ze swoim lapkiem na kalanach, ja ze swoim. I takie sobie tu pożycie małżeńskie prowadzimy
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój małż już od ponad 2 godzin chrapie. Ale jemu wybaczę, on wstaje o 6.30, co dla mnie (i dla Ciebie) jest środkiem nocy
.
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chodzi spać jeszcze później niż ja
Wariat ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- A, Justyna, widzisz nie jesteśmy tu same Mamy gości
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Oby niegroźny...

:love :
W zasadzie bez zmian - po staremu - tylko w innym miejscu na ziemi. Męża nie ma w domu zazwyczaj po 12 h czasami dłużej także cały dzień jesteśmy sami z małym. Jak narazie ogarniam mieszkanko, rozpakowuję nas jeszcze, zajmuję się Szymonkiem, gotuję - wkońcu mam dla kogo 

Za to wynik kupowy na dziś - 3 
.

zębole