![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta Garściowa I
Witam wszystkich!
![]() Jak na razie nie jestem pewna czy chcę rozpocząć tę dietę . Powodem jest mój brak umiaru co już odbiło się na moich udach , cholercia ![]() Ale na początek chcę zapytać wszystkie Panie, którę ową dietę praktykują : w skali 1-10 - jak trudno przeżyć pierwszy tydzień ? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
do wieczora idzie mi świetnie, ale wieczorem gdy po całym dniu wreszcie mam chwilę dla siebie to chciałabym sobie dogodzić jedzeniem ![]() dlatego właśnie wieczorem ćwiczę. raz żeby spalić trochę kalorii z całego dnia, dwa, żeby się czymś zająć i wymęczyć (po ćwiczeniach to często nawet na kolację nie mam ochoty). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
uuu , spodziewałam się 7!
![]() chyba się przełamię ... ale jeszcze jedna sprawa : jakich napojów nie można pić w czasie trwania diety ? na razie doszukałam się tylko kawy .
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Na kolację miseczka sałatki z pekińskiej, papryki, pomidora i cebulki z łyżka jogurtu naturalnego i przyprawami + jajko i plasterek żółtego sera który pewnie nie był do niczego potrzebny ale już jest w brzuszku więc tego nie cofnę
![]() Dumna jestem z tego, że dziś wypiłam ponad 2,5 litra płynów ![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
hej, chudzinki
![]() Pozdrawiam Was i bardzo podziwiam za wytrwalosc. Dieta wydaje sie byc rozsadna, ale nie wiem, czy dalabym rade, bo ze mnie zarlok ![]()
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
* kromka razowca z pomidorem i pastą jejeczną (jajko na twardo zmix. z łyż. majonezu)
* mandarynki, serek wiejski * sałatka (rukola, sałata, jajko, ogórek, ser biały) * trochę makaronu z sosem "śmietanowym" (z jogurtu nat.) piers kurczaka * plaster szynki z brokułem ćwiczenia: niewiele ponad godzina (wczoraj niestety nie poćwiczyłam więc dziś nadrabiam), ubieranie choinki ![]() btw wlazłam na wagę i szybko z niej zeszłam... ![]() Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-12-18 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
moja słaba silna wola przegrała z pepsi
zaraz drugie śniadanko otręby z mlekiem planuje na obiad udko z jakąś sałatką ![]()
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
pochwalę się, że mój mąż ubiegł mnie w zakupie wagi kuchennej i dziś dostałam wczesniejszy prezent świąteczny
![]() ![]() ![]() coś przycichłyście dziewczyny. gdzie jesteście? jak dieta? przypominam, że jutro (w poniedziałek) ważenie. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-12-18 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś zjadłam na śniadanie jajko i kromkę razowca z tuńczykiem i papryką. Na II grzankę z serem
![]() ![]() Podwieczorek to starte jabłko z gruszką, mandarynka i 4 śliwki suszone. Nie mam pomysłu na kolacje: mam jajka, makrele, biały ser... może coś wykombinuję. Piję cały czas białą herbatę. Gorzej bo nie zważyłam się na początku więc kij tam wie ile będzie jutro ![]() ![]() Dobra przyznam się...zjadłam miseczkę budyniu czekoladowego jeszcze , a teraz jajecznicę z dwóch jajek. dziękuję, dobranoc.
Focus T25! Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz. Edytowane przez Puchatek0807 Czas edycji: 2011-12-18 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
witajcie, dziś zdajemy relacje wagowe. u mnie 51,5 kg (nie oddaje to obrazu spadku wagi dzięki diecie bo mam @) w zeszły poniedziałek było 52.
plan na dziś: * kromka razowca z pomidorem, sałatą, i polędwicą jejeczną, 50 ml. jogurtu naturalnego * mandarynki, serek wiejski * sałatka (sałata, jajko, ogórek, ser biały) * piers kurczaka, buraczki * banan, 50 ml. jogurtu naturalnego ćwiczenia 50 min. czekam na wasze dane cały dzień, jeśli pamiętacie wpiszcie wagę sprzed tygodnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Ja na szybko podaję wagę i uciekam do pracy! Dzis 56,9 ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę trzymania diety bo to działa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Ja się jeszcze nie zważyłam, potem się postaram.
śniadanie: jajecznica z dwóch jaj + kromeczka just fit II jogurt 170g i dwie mandarynki obiad: 150ml rosołu i niestety talerzyk spaghetti z mięsem mielonym, cebulą, przyprawami, trochę wody i śmietanki. jakieś jabłko potem zjem i lekką kolację.
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
to już lepiej jutro rano. bo najlepiej ważyć się rano zaraz po wstaniu. w ciągu dnia waga się waha. całkiem ładne ten twój jadłospis. makaron najlepiej razowy albo z mąki durum (
![]() a jak ćwiczenia? i gdzie reszta??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
jesteśmy
![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Należą mi się baty...nie zważyłam się, ale zrobię ![]() W ogóle to z dieta u mnie nie najlepiej...najgorzej wieczór...poza tym słodycze...kocham je.Macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić? Makkapaka masz super jadłospis!!!!Bardzo mi sie podoba, w jaki sposób się odżywiasz. Od jutra zacznę wrzucać swoje posiłki, mam nadzieje,że pozwoli mi trzymać się diety , a ponadto proszę o ich ocenę i zwracanie uwagi jeśli waszym zdaniem będzie coś nie tak. W tym tygodniu pożyczam od teściowej rowerek stacjonarny ![]() Poza tym od dziś piję na czczo wodę z octem jabłkowym ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- aha powiem Wam wprost , mam ogromne obawy ... przed świętami ![]() buziaki, uciekam bo jutro musze wstać przed 5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() za mną też często chodzi słodkie ale wtedy do jogurtu naturalnego lub serka wiejskiego wsypuje pokruszone tabletki słodzika i dodaję do tego owoc. wychodzi z tego taki zdrowy pseudodeser. Cytat:
![]() ja w ten sposób ćwiczyłam na stepperze (zaraz po ciąży) a rezultaty były widoczne już po miesiącu. Cytat:
w święta zamierzam nie przesadzać z pieczywem i słodyczami, jedząc ryby/pieczone mięsa i sałatki. trzymając się diety (bez przesady) i ćwicząc codziennie. ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- mój plan na dziś: * kromka razowca z ogórkiem, sałatą, pastą jejeczną (jajko na twardo z miksowane z łyżeczką majonezu) * serek wiejski, jabłko * sałatka zostało z wczoraj ![]() * makaron razowy z sosem pomidorowym (bez mięsa) * jogurt naturalny ćwiczenia 55 min. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Witam, zaspałam dziś masakrycznie i nie zdążyłam się zważyć
![]() Dziś na śniadanko 170ml jogurtu naturalnego z małą garstką płatków, 2 łyżkami otrębów i 3 śliwki suszone. II : kanapka na szybko zrobiona w domu z serem, musztardą i 4 plasterkami kiełbaski ![]() Na obiad miseczka zupy będzie i może jakaś surówka. btw wczoraj u TŻta, Jego mamusia zrobiła pyszną sałatkę z brokuła, jabłka i jogurtu; zjadłam talerzyk + trochę surówki z marchewki; potratowałam to jako podwieczorek ![]() Mam stepper, staram się ćwiczyć czasem ale muszę częściej, przynajmniej z 45min, od stycznia może na basen się zapiszemy z TŻ. Co do Świąt mam zamiar przemycić do tego co sama zrobię czyli np do sałatki zamiast majonezu to jogurtu naturalnego dam, cukier w ciastach np w pierniku ograniczę i zastąpię miodem dodając więcej bakalii. U mnie w domu niestety preferują biały chleb, ja kupię sobie na święta ciemny i tylko taki postaram się jeść i to w minimalnych ilościach, do tego dużo wody i białej herbaty. Ta dieta się u mnie mniej więcej sprawdza choćby z tego względu, że trzymam się tych 2,5- 3 h odstępu między posiłkami i ostatni jem ok 3h przed snem, czasem może ta porcja i jest większa od garści, ale i tak jestem z siebie dumna, ponieważ te posiłki są zdrowsze i takie lżejsze . Teraz najważniejsze to się tego trzymać i traktować to jak sposób odżywiania. A od stycznia się jeszcze mocniej postaram to wszystko trzymać w ryzach ![]()
Focus T25! Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz. Edytowane przez Puchatek0807 Czas edycji: 2011-12-20 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
kochane, bez stresu! ta garść jest orientacyjna. chodzi o zmniejszenie dotychczasowych porcji... mi dieta idzie całkiem nieźle (pomaga mi bardzo wcześniejsze zaplanowanie posiłków), a co do ćwiczeń...
no cóż, od turbo fire jestem już uzależniona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Witam, no zwazyłam sie dziś 55.1-nie tylko nie schudłam ,ale jeszcze przytyłam...czuje się okropnie
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Tak właśnie myślę co jest tego powodem...ciągle myślę żeby za dużo nie zjeść, staram sie pilnować, chyba zacznę dokładnie zapisywać każdy kęs |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. może jesz więcej niż spalasz albo wręcz przeciwnie jesz za mało względem zapotrzebowania kalorycznego i organizm przestawił ci się na magazynowanie... 3. inne pytania czy wystarczająco dużo pijesz, czy zachowujesz odstępy między posiłkami (ok. 3 godz) czy normalnie się załatwiasz? ile tych małych posiłków jesz? czy ćwiczysz i co? (może tłuszcz w mięśnie zamieniasz) jak obwody? też wzrosły? wpisz swoje przykładowe menu. trzymasz dietę czy bardziej oszukujesz? ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Kamikadze1706 niemożliwe żebyś przez tydzień będąc na tej diecie przytyła 2 kilo. no sory, ale coś mi tu nie gra. Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-12-20 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
U mnie dieta już przyniosła. oprócz oczywiście spadku wagi, drugi upragniony cel- skurczenie żołądka ![]() ![]() Mój dzisiejszy jadłospis ![]() śniadanie- kawałek tortu ![]() II śniadanie- jabłko obiad- żurek z jajkiem kolacja- serek wiejski + ogórek kiszony+ pomidor ruch- 20 min skakanki Na jutro ułożyłam już porządny plan: śniadanie- kromka razowca z miodem + jajko na twardo II- śniadanie- szklanka koktajlu bananowego (banan + maślanka) obiad- kawałek pstrąga + marchewka z gorszkiem podwieczorek- kapusta kiszona kolacja- kawałek piersi z kurczaka + pomidorki z bazylią Pozdrawiam! ![]() Edytowane przez gruszka w czekoladzie Czas edycji: 2011-12-20 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za to na obiad frytki ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mój jutrzejszy plan troszkę będzie odbiegał od zdrowej diety a to dlatego, że 3 z posiłków będą poza domem. * kromka razowca z ogórkiem, sałatą, rukolą, szynką * banan, jogurt pitny (przerwa w pracy) * w ramach lunchu: trochę mieszanki studenckiej lub orzechów i wielkie capuccino (kino) * sałatka z kurczakiem z pieczywem (to w restauracji ![]() * kolacja już grzeczna: serek wiejski, pomidor, świeża bazylia ćwiczenia 30 min. (rano przed pracą... gdzieś koło 5.00) ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- kto nie podał wagi niech się zważy jutro rano! ![]() Kamikadze1706 ty też! może ten skok to było chwilowe zatrzymanie wody, spuchnięcie mięśni (czy cóś) nie załamywać się tylko dietować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
po skończonym @ spadło jeszcze 0,5 kilo.
![]() Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-12-21 o 05:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
makkapakka Ty śpisz w ogóle coś?
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Witam,
otóż zważyłam się 55 weszłam jeszcze raz 53.7 ,powtórzyłam to kilka razy i cały czas tak samo-pierwszy wynik jest większy niż kolejne.Bardzo dziwne ...już wcześniej miałam takie spore wahania, więc może to kwestia wagi.Zamierzam ja wyrzucić i pożyczyć wagę od mamy. Makkapakka Twoje posty są niezwykle mobilizujące !Widzę ,że poważnie podchodzisz do kwestii utraty wagi i jesteś cholernie konsekwentna.Może w tym jest metoda. Jeśli chodzi o Twoje pytania:nie jestem przed okresem,wręcz przeciwnie tydzień po, ćwiczenia-200 powtórzeń na agrafce i brzuszki ale to jest nieregularne, na rowerku jeszcze nie zaczęłam, myślę,że pije stanowczo za mało-jeśli chodzi o wodę to ok 2 szklanki, 3-4 kawy dziennie, wpadnie tez czerwona herbata.No i główny grzech -słodycze , staram się zjeść w dzień coś słodkiego na 2 śniadanie ,ale najczęściej po d wieczór podjadam .nie trzymam się zasady posiłków co 3 godziny , bo zwyczajnie będąc w pracy jest to niemożliwe.Dodam ,że pracuje fizycznie.Ale ogólnie jem 5.Jesli chodzi o wypróżnianie to robię to raz dziennie Nie zamierzam się poddawać!Nie chce być gruba, w gimnazjum ważyłam 65 kilo i czułam się okropnie, 5 lat chorowałam na bulimie (piekło, zresztą sama wiesz). Moje dwa główne cele -więcej wody(zielona, czerwona herbata) -więcej ćwiczeń -walka ze słodyczami Makkapakka przykładowy jadłospis(wczorajszy) 2 kanapki z serkiem almette i ogórek jogurt z biedronki (88 kcal - 200 g)+musli +otręby batonik musli z biedronki(100 kcal) zupa pomidorowa +ciemny ryż 3 kawałki +chleba chrupkiego +pół pudełeczka sałatki śledziowej Na noc zjadłam banana i pół paczki żelek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Kamikadze1706 małymi kroczkami do przodu
![]() ![]() ![]() ![]() Moje śniadanko dziś : 100ml jogurtu nat z płatkami, otrębami i słonecznikiem. II śniadanie: serek wiejski, jedna kromeczka just fit i kapuśniak. Resztę dopracuję po pracy.
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co tu tak cicho?
![]() Ja mam dziś wolne, wysprzątałam całe mieszkanie i uff mam chwile dla sibie , bo synek właśnie zasnął. Moje menu-prosze o uwagi -activia naturalna+just fit+otreby+słonecznik -ponieważ byłam zajęta nie zdążyłam przygotować nic na ciepło to zjadłam serek waniliowy z biedronki+otreby+just fity+kilka orzechów+siemie lniane, spora mandarynka zmierzam jeszcze zjeść -miseczkę zupy ogórkowej z brązowym ryżem -warzywa na patelnie, jabłko Do tej pory wypiłam 2 kawy, 2 szklanki wody, zielona herbata ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Puchatek moją największą zmorą są słodycze.Chipsy,paluszki, fast food- z tym nie mam problemu, tego rodzaju przekąsek w ogóle nie tykam.Jako dziecko również nie jadłam prawie w ogóle tych produktów, za to słodyczy zawsze było pod dostatkiem.Ja również okolice Krakowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.