wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-20, 14:45   #1741
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Nie pomyliło mi się. Cały test składał się z 30 pytań: http://pitagoras.pl/test30/test-iq.php

To nie jest test taki, jak u psychologa - on opiera się na matrycach Ravena.
A to ja przepraszam
Spytałam o wynik, bo myślałam, że miałaś Ravena
To co liczy ten test, który miałaś? IQ?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 14:52   #1742
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A to ja przepraszam
Spytałam o wynik, bo myślałam, że miałaś Ravena
To co liczy ten test, który miałaś? IQ?
Si

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 14:58   #1743
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jest szybka i serio dokładna. Kurze, podłogi, łazienka, cała kuchnia, okna...

Asiuk, Kochana, to chyba coś Ci się pomyliło bo w Ravenie skala jest do 60
to na kolejne grubsze sprzątanie muszę koniecznie znaleźć tu taką panią
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 15:00   #1744
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
to na kolejne grubsze sprzątanie muszę koniecznie znaleźć tu taką panią
No to jest gigantyczne odciążenie !!
Zastanawiam się, czy ne wcisnąć jej jeszcze prasowania ...

Hania

Stary 2011-12-20, 15:13   #1745
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
No to jest gigantyczne odciążenie !!
Zastanawiam się, czy ne wcisnąć jej jeszcze prasowania ...
Ja raz jej dałam rzeczy do prasowania i zrezygnowałam Sama nie lubię tego robić, ale wychodzi mi to jednak lepiej

Rzeczywiście, ekspresowo się uwinęła.
Może Ty masz tylko dwa małe okienka?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-12-20, 15:17   #1746
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raz jej dałam rzeczy do prasowania i zrezygnowałam Sama nie lubię tego robić, ale wychodzi mi to jednak lepiej

Rzeczywiście, ekspresowo się uwinęła.
Może Ty masz tylko dwa małe okienka?
No właśnie trochę się martwię o moje ciuchy w kontekście tego prasownia...

Wręcz przeciwnie, mam 6 dużych okien, w tym jedno balkonowe z drzwiami...

Hania

Stary 2011-12-20, 16:44   #1747
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Od kiedy używasz hula-hop? Faktycznie są widoczne efekty?

Nie mam jakiegoś konkretnego przepisu, przeważnie improwizuję. Podsmażam cebulkę i czosnek, dodaję pomidory z puszki, oliwki, czasem paprykę pokrojoną w kosteczkę, trochę bulionu i koncentratu dla aromatu, trochę duszę do odparowania bulionu. Filety dorsza oprószam solą i pieprzem, układam na wysmarowanej olejem brytfance, polewam sosem i wkładam do piekarnika - piekę, aż ryba będzie dobra. Strasznie proste, a bardzo smakowite.

Nigdy nie jestem zadowolona w pełni z mojego brzucha i nie jestem też systematyczna - moje używanie hula-hop zwykle było takie:
2 miesiące kręcę, 5 miesięcy nie kręcę i znowu...

Ostatnio kręciłam w okresie czerwiec-lipiec.

Ale zawsze efekty po okresie kręcenia są u mnie widoczne -większe wcięcie w talii (a generalnie nie mam widocznego wcięcia plus mam skoliozę, więc w ogóle...), mniejsze boczki, jędrniejsza skóra, mniejszy obwód.
Tylko zazwyczaj do tego stosuję coś do smarowania na brzuch (ostatnio elancyl polecony przez Miśkową i Jodie) i jakąś dietę.

W ostatnim tygodniu lipca byłam nad morzem i świetnie się czułam w bikini (może nie było super idealnie, ale w porównaniu ze stanem wyjściowym - naprawdę dobrze).

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Przepis na rybkę super, nigdy nie pomyślałam, żeby zapiekać w sosie pomidorowym, podoba mi się

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

a, byłam u lekarza, mam trzydniowy antybiotyk o przedłużonym działaniu, ale lista możliwych działań niepożądanych mnie przeraża...
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 18:58   #1748
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Ja jakoś nie umiem przeważnie wziąć się w garść i działać, wpadam w coraz większe nic-nierobienie

Ja przeważnie na śniadanie jem jakąś jajecznicę (smażoną na maśle - minimum potrzebne do dobrej jajecznicy) + sok pomidorowy, albo musli (wprawdzie kupuję gotowca, ale nie jem tego dużo i zawsze kupuję z firmy Emco bez dodatku cukru i tłuszczu), do pracy biorę sałatkę, którą mam na dwa lub jeden posiłek (zależy od ilości), czasem jogurt naturalny lub owocowy light bez cukru, jakiś owoc (dziś mam dwie mandarynki). Piję 3 kawy niesłodzone z mlekiem i 2-3 herbaty owocowe niesłodzone. Po pracy obiad raczej dietetyczny, bez ziemniaków. Kolacji przeważnie nie jem, zależy od apetytu i godziny obiadu.
Asiuk oprócz musli spożywasz jakieś zdrowe węglowodany z pierwszego miejsca w piramidzie żywienia? (nie napisałaś co jesz na obiad dlatego pytam).Chodzi mi o pełnoziarnisty chleb, makaron, ryż, zboża.

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!

Ok., dzięki Haniu, ale chyba i tak zrobię to ciasto, które wkleiłam wczoraj. Zakupiłam duży słoik miodu

Ja też uwielbiam morze zimą

Z dnia na dzień przekonuję się, że herbata z cytryną bez cukru naprawdę jest ok Polecam!

Co do ryb, to podobnie jak Hania niewiele przypraw dodaję - zazwyczaj sól, pieprz cytrynowy, czasem trochę słodkiej papryki. Używałam kiedyś nawet całkiem dobrej przyprawy do ryb, chociaż nie lubię gotowców, ale nie pamiętam z jakiej firmy.

Najczęściej smażę na patelni grillowej lub na odrobinie oliwy z oliwek.
Lubię też bardzo rybę na parze.

Oprócz tego uwielbiam w filety w panierce, a jeszcze bardziej rybę w cieście naleśnikowym. Ale tę ostatnią jem dosłownie raz w roku.

Jeśli to nie tajemnica - jaka jest cena takiej przyjemności?
Poważnie się nad nią zastanawiam

Co do rozgrzewki to warto się rozgrzać, ale ja kręcę kołem, bo chcę być w ruchu min. 30 minut - tyle podobno potrzeba, żeby tłuszcz się zaczął palić a poza tym hula-hop super działa na cellulit i boczki. I jest całkiem przyjemny.

W kwestii słodyczy - ja ma słodyczowe ciągi. Mogę nie jeść wcale, albo np. dobre ciacho raz w tygodniu, ale często zdarza mi się wpadać w ciągi i wtedy pochłaniam, pożeram wszystko, co jest słodkie i da się spożyć.

Zaintrygował mnie Twój sposób na rybę - wrzuć przepis!

Ha, czyli nie jestem sama i znowu możemy zawiązać spisek dietowy jak na początku wakacji
Też muszę zaczarować pomarańcze!

Tak, to musi być cudne

Polecam przystojnego pana, z każdym dniem ćwiczy się lepiej i to tylko 8 minut.

Tłumy są masakryczne dziś wszędzie
Nienawidzę tego!

-----------------------------------

Mamy choinkę
Wczoraj TŻ kupił beze mnie. W doniczce, niezbyt dużą, 1,2 m., jest przesłodka

Haniu, ad. wczorajszego pytania - niestety nie mogę sobie pozwolić na ekstrawagancję w postaci L4, ale tydzień mam już luźny...

Idę dziś do lekarza z zatokami.
Najgorsze, że jutro miałam iść do fryzjera na strzyżenie i farbowanie...
Ale mało rozważne pójście z chorymi zatokami i siedzenie z mokrą głową przez jakiś czas
Nie wiem, co zrobić...

Zastanawiam się, czy się samej nie ufarbować... Trochę się boję, że coś mi nie wyjdzie i będę miała jakiś nierówny kolor... co myślicie?
Lepsza jest farba czy szampon koloryzujący? Jakiej firmy polecacie?
Raz w życiu farbowałam się szamponem, ale efektu kolorystycznego nie miałam
Piszę się na SB, ale po świętach teraz nie dam rady
Ja farbowałam tylko raz w życiu w domu (tzn.koleżanka mi farbowała).Loreal'em Castingiem.Kolor wyszedł zdecydowanie za ciemny.Na szczęście dość szybko się zmył

Cytat:
Nigdy nie jestem zadowolona w pełni z mojego brzucha i nie jestem też systematyczna - moje używanie hula-hop zwykle było takie:
2 miesiące kręcę, 5 miesięcy nie kręcę i znowu...

Ostatnio kręciłam w okresie czerwiec-lipiec.

Ale zawsze efekty po okresie kręcenia są u mnie widoczne -większe wcięcie w talii (a generalnie nie mam widocznego wcięcia plus mam skoliozę, więc w ogóle...), mniejsze boczki, jędrniejsza skóra, mniejszy obwód.
Tylko zazwyczaj do tego stosuję coś do smarowania na brzuch (ostatnio elancyl polecony przez Miśkową i Jodie) i jakąś dietę.

W ostatnim tygodniu lipca byłam nad morzem i świetnie się czułam w bikini (może nie było super idealnie, ale w porównaniu ze stanem wyjściowym - naprawdę dobrze).

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Przepis na rybkę super, nigdy nie pomyślałam, żeby zapiekać w sosie pomidorowym, podoba mi się

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

a, byłam u lekarza, mam trzydniowy antybiotyk o przedłużonym działaniu, ale lista możliwych działań niepożądanych mnie przeraża...
Też mam hula-hop, ale nie lubię nim kręcić.Nudzi mi się

Współczucia.Pechowo przed świętami cię złapało
Stary 2011-12-20, 21:58   #1749
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

emilko ja polecam casting.

ja też jeszcze nie mam posprzątanego, nie wiem co ugotuję na święta i nie mam choinki. Nie czuję świąt.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-20, 22:24   #1750
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

ja też jeszcze nie mam posprzątanego, nie wiem co ugotuję na święta i nie mam choinki. Nie czuję świąt.
A u mnie TŻ właśnie ubrał choinkę, rozwiesiliśmy kilka ozdób w mieszkaniu, pierniczki siedzą w piecu... świątecznie

Hania

Stary 2011-12-21, 08:46   #1751
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Żeby nie było, że jestem taki świąteczny nygus i w ogóle anty wszystkiemu, to się wczoraj wzięłam i zrobiłam trufle/pralinki. Wszystko chyba wyszło ok, teraz siedzą w lodówce, dziś jeszcze tylko muszę je polać czekoladą i ozdobić. Po kilka wpakuję w celofan i rozdam a resztę dam tż, żeby wziął do swoich rodziców.
Stary 2011-12-21, 08:58   #1752
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
cześć

Żeby nie było, że jestem taki świąteczny nygus i w ogóle anty wszystkiemu, to się wczoraj wzięłam i zrobiłam trufle/pralinki. Wszystko chyba wyszło ok, teraz siedzą w lodówce, dziś jeszcze tylko muszę je polać czekoladą i ozdobić. Po kilka wpakuję w celofan i rozdam a resztę dam tż, żeby wziął do swoich rodziców.
No to fajnie czujesz się świątecznie?

Ja dziś ostatni dzień w pracy przed urlopem - dostałam prezent świąteczny do szefa $

Hania

Stary 2011-12-21, 09:07   #1753
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

No to fajnie czujesz się świątecznie?

Ja dziś ostatni dzień w pracy przed urlopem - dostałam prezent świąteczny do szefa $
Czuję się tak samo nieświątecznie jak się czułam. Jedyną szansą na zmianę nastawienia chyba są małe dzieci w rodzinie, one potrafią się cieszyć ze świąt i wszystkiego, co niecodzienne.

Dobry szef
Stary 2011-12-21, 09:08   #1754
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Zrobiliśmy wczoraj zakupy - trochę uzupełnień prezentów i dużo słodyczy, żeby każdy dostał w paczce jakieś specjalnie dla niego wybrane słodkości

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Piszę się na SB, ale po świętach teraz nie dam rady
Ja farbowałam tylko raz w życiu w domu (tzn.koleżanka mi farbowała).Loreal'em Castingiem.Kolor wyszedł zdecydowanie za ciemny.Na szczęście dość szybko się zmył

Też mam hula-hop, ale nie lubię nim kręcić.Nudzi mi się

Współczucia.Pechowo przed świętami cię złapało
Spoko, po świętach więcej osób będzie miało motywację, ja już mam

Do hula-hop trzeba stosować jakiś rozpraszacz, żeby się nie nudziło.
Ja sobie włączam jakiś serial i po prostu oglądam.
Kiedyś ćwiczyłam zawsze o 21.30 i oglądałam "30 minut Jamiego" na Kuchni.tv To jest fajne, bo nie ma tam reklam, a przy okazji można podpatrzeć jakiś ciekawy przepis. Zdarzało mi się też kręcić i czytać książkę

Zaaplikowałam ten antybiotyk, źle się po nim czuję tak 2 godz. po wzięciu - niedobrze mi i boli mnie żołądek, na szczęście bierze się go raz na dobę. Jakoś przeżyję.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Zobaczymy dziś - mąż ma być moim fryzjerem...

Cytat:
cześć

Super! Gratuluję cierpliwości, której potrzeba, żeby takie "maleństwa" przygotować
Z jakiego przepisu robiłaś?
Stary 2011-12-21, 09:11   #1755
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Gratuluję cierpliwości, której potrzeba, żeby takie "maleństwa" przygotować
Z jakiego przepisu robiłaś?
z kwestii smaku, zrobiłam dwie porcje - z białą czekoladą i advokatem a drugie z kawą, i tu mi zabrakło masła, ale miałam nutellę, więc ją dodałam. Najważniejsze, że konsystencja się zgadza. W smaku muszą być dobre, ale jeszcze nie próbowałam
Stary 2011-12-21, 09:11   #1756
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć,

u mnie wczoraj spadło trochę śniegu i poczułam, że idą święta
Od jutra do Nowego Roku będziemy całą rodzinką więc jutro wykorzystam, że mąż zostanie z Małym i idę do fryzjera
Wczoraj okazało się, że teściowa skręciła rękę i niezbyt jest w stanie przygotować Wigilię więc wszystkie dzieci muszą zrobić jakieś potrawy. Podpowiedzcie mi coś szybkiego i prostego w wykonaniu. Na pewno zrobimy pierogi ruskie ale nie mam pomysłu co jeszcze.
Stary 2011-12-21, 09:30   #1757
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Asiuk oprócz musli spożywasz jakieś zdrowe węglowodany z pierwszego miejsca w piramidzie żywienia? (nie napisałaś co jesz na obiad dlatego pytam).Chodzi mi o pełnoziarnisty chleb, makaron, ryż, zboża.
Owszem Chleb niezbyt często, ale jak już, to orkiszowy lub razowy. Jadam kaszę gryczaną i jęczmienną, ostatnio do podawanej sałatki dałam kuskus. Jadam też makarony pełnoziarniste oraz brązowy ryż.
Coś z tych produktów mam raczej codziennie na talerzu.

Cytat:
cześć

O, super! Mam w planie upiec dziś ciasteczka Butter, mam nadzieję, że nic mi nie wyskoczy.

Cytat:
Ja mam w piątek wigilię firmową - mam wtedy wolne, ale szef prosił, żebym przyjechała na trochę do biura.

Prezent dostałam wczoraj - ale nie mogę o nim napisać, bo to nielegalne
W piątek liczę na jakiś bonus pieniężny, ale po ostatnich przygodach z szefem szczerze w to wątpię...

Emilko, miałam hula-hop, jak byłam dzieckiem

Wczoraj wzięłam się trochę do roboty i umyłam biblioteczkę w salonie. Jeszcze dużo przede mną, ale mąż stara się, jak może, choć trochę posprzątać, co przy raczkującym i wszędzie wstającym dziecku jest sporym wyzwaniem

Jutro mam wolne, więc trochę nadgonię.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-12-21, 09:39   #1758
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć,

Od jutra do Nowego Roku będziemy całą rodzinką więc jutro wykorzystam, że mąż zostanie z Małym i idę do fryzjera
Wczoraj okazało się, że teściowa skręciła rękę i niezbyt jest w stanie przygotować Wigilię więc wszystkie dzieci muszą zrobić jakieś potrawy. Podpowiedzcie mi coś szybkiego i prostego w wykonaniu. Na pewno zrobimy pierogi ruskie ale nie mam pomysłu co jeszcze.
Ja też wczoraj zobaczyłam pierwszy śnieg i nawet się ucieszyłam... Do dziś sobie leży, i dobrze!

Coś prostego... może rybę? W cieście naleśnikowym, albo łosoś zapieczony w cieście francuskim?
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...e/przepis.html

Cytat:
Cześć!

Owszem Chleb niezbyt często, ale jak już, to orkiszowy lub razowy. Jadam kaszę gryczaną i jęczmienną, ostatnio do podawanej sałatki dałam kuskus. Jadam też makarony pełnoziarniste oraz brązowy ryż.
Coś z tych produktów mam raczej codziennie na talerzu.

O, super! Mam w planie upiec dziś ciasteczka Butter, mam nadzieję, że nic mi nie wyskoczy.

Ja mam w piątek wigilię firmową - mam wtedy wolne, ale szef prosił, żebym przyjechała na trochę do biura.

Prezent dostałam wczoraj - ale nie mogę o nim napisać, bo to nielegalne
W piątek liczę na jakiś bonus pieniężny, ale po ostatnich przygodach z szefem szczerze w to wątpię...

Emilko, miałam hula-hop, jak byłam dzieckiem

Wczoraj wzięłam się trochę do roboty i umyłam biblioteczkę w salonie. Jeszcze dużo przede mną, ale mąż stara się, jak może, choć trochę posprzątać, co przy raczkującym i wszędzie wstającym dziecku jest sporym wyzwaniem

Jutro mam wolne, więc trochę nadgonię.
Nielegalny bonus-brzmi intrygująco
Ja mam jutro wigilię. Bonus już dostałam i częściowo wydałam

Ja jak byłam dzieckiem, to akurat h-h nie miałam. Za to namiętnie grałam w gumę i skakałam na skakance
Za skakankę biorę się na wiosnę

Edytowane przez emi_lka
Czas edycji: 2011-12-21 o 09:41
Stary 2011-12-21, 09:41   #1759
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wczoraj zobaczyłam pierwszy śnieg i nawet się ucieszyłam... Do dziś sobie leży, i dobrze!

Coś prostego... może rybę? W cieście naleśnikowym, albo łosoś zapieczony w cieście francuskim?
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...e/przepis.html
Dzięki Emilko pieczony łosoś to jest bardzo dobry pomysł. Wtedy i ja zjem rybę (bo ogólnie nie lubi ryb)
Stary 2011-12-21, 09:52   #1760
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
z kwestii smaku, zrobiłam dwie porcje - z białą czekoladą i advokatem a drugie z kawą, i tu mi zabrakło masła, ale miałam nutellę, więc ją dodałam. Najważniejsze, że konsystencja się zgadza. W smaku muszą być dobre, ale jeszcze nie próbowałam
brzmi przepysznie!

Emilka, jaki kolor farby w końcu kupiłaś?

co do prezentów świątecznych z firmy, zazwyczaj wszyscy dostają albo bony, albo $, a moja dawna firma była pod tym względem wyjątkowa, zawsze przed świętami przychodził kurier z przesyłką, w której było toffifi dla każdego pracownika

u mnie śniegu po kostki, ciężko się biegało, ale przyjemnie
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 10:06   #1761
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
brzmi przepysznie!

Emilka, jaki kolor farby w końcu kupiłaś?

co do prezentów świątecznych z firmy, zazwyczaj wszyscy dostają albo bony, albo $, a moja dawna firma była pod tym względem wyjątkowa, zawsze przed świętami przychodził kurier z przesyłką, w której było toffifi dla każdego pracownika

u mnie śniegu po kostki, ciężko się biegało, ale przyjemnie
Kupiłam miodowy karmel (nie było przejściowych kolorów, od razu blond). Myślę, że trochę może być za ciemny, ale zobaczymy. Blond nie wchodził w grę, jak go obejrzałam na próbniku. Syoss ma fajne kolory, ale do trwałej koloryzacji.

Oglądałam wczoraj Dextera. Odcinek (i cała seria) nieco niespójny, ale sam koniec mi się podobał.
Stary 2011-12-21, 10:10   #1762
xzora
Zakorzenienie

jeśli wyjdzie za ciemny, to podczas zmywania będzie idealny daj znać jaki efekt
do mnie wątek zauroczenia Deb w ogóle nie przemówił a końcówka? wiadomo, że kolejna seria nie ma już sensu
Stary 2011-12-21, 10:18   #1763
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli wyjdzie za ciemny, to podczas zmywania będzie idealny daj znać jaki efekt
do mnie wątek zauroczenia Deb w ogóle nie przemówił a końcówka? wiadomo, że kolejna seria nie ma już sensu
Moim zdaniem zakończenie sprawia, że kolejna seria będzie zupełnie nieprzewidywalna...
No i jestem zdania, że seriale powinny się kiedyś skończyć. Może 7 seria będzie ostatnia

Oglądałam "Damages" i tam moim zdaniem tylko pierwsza seria jest naprawdę dobra. Kolejne już nie są ani tak wciągające, tajemnicze i zaskakujące. Z "Dexterem" udało się "przeciągnąć" dobry efekt na kilka serii, choć poziom się wahał. I uważam, że dobre są takie "zwroty" akcji, które rozbijają odbiorcze przyzwyczajenia.
Stary 2011-12-21, 10:49   #1764
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,

może jakieś śledzie, albo paszteciki z ciasta francuskiego (gotowego) z kapustą, grzybami, czy nadzieniem makowym (gotowym), albo tarta z jakimś nadzieniem kapuścianym lub makowym, albo właśnie jakaś ryba zapieczona (łosoś lub inna)
Stary 2011-12-21, 11:21   #1765
kotekk81
Zakorzenienie

Hej

U nas choinka ubrana od niedzieli i Mania nawet grzeczna, nie dotyka jej tylko tak patrzy i mowi "aaaahhhhhh"

Wczoraj dostalam prezent w pracy jak rowniez niezbyt mila wiadomosc no ale bylam na to przygotowana

i mam wolne robie zalewajke i spaghetti mam w planach upiec ciasteczka ale nie wiem jakie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 11:23   #1766
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem zakończenie sprawia, że kolejna seria będzie zupełnie nieprzewidywalna...
mi się wydaje, że da się przewidzieć możliwe reakcje Deb, a jeśli Dexter by się wykręcił, to to już będzie mega naciągane

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Wczoraj dostalam prezent w pracy jak rowniez niezbyt mila wiadomosc no ale bylam na to przygotowana
co to za wiadomość?
Stary 2011-12-21, 11:42   #1767
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Hej

U nas choinka ubrana od niedzieli i Mania nawet grzeczna, nie dotyka jej tylko tak patrzy i mowi "aaaahhhhhh"

i mam wolne robie zalewajke i spaghetti mam w planach upiec ciasteczka ale nie wiem jakie
Chyba domyślam się jaką
Fajnie, że pomysły kulinarne i humor jednak dopisują

Cytat:
mi się wydaje, że da się przewidzieć możliwe reakcje Deb, a jeśli Dexter by się wykręcił, to to już będzie mega naciągane

co to za wiadomość?
Reakcje tak, ale pomysłów na kontynuację (w sensie ogólniejszym - punkt startu - bezpośrednia kontynuacja, czy po czasie jak w 4 serii?) moim zdaniem nie... W każdym razie ja z ciekawością będę czekać na ciąg dalszy
Stary 2011-12-21, 11:43   #1768
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
może jakieś śledzie, albo paszteciki z ciasta francuskiego (gotowego) z kapustą, grzybami, czy nadzieniem makowym (gotowym), albo tarta z jakimś nadzieniem kapuścianym lub makowym, albo właśnie jakaś ryba zapieczona (łosoś lub inna)
Dzięki. Już postanowione, ze zrobimy takie mini roladki z wędzonego łososia z nadzieniem z kremowego serka. Śledzie robi żona szwagra. Ja na deser zrobię oprócz pierniczków jeszcze mini serniczki. Nie ma co szaleć z ilością, bo potem i tak nikt nie ma siły tego jeść. Tym bardziej, że ja i TŻ będziemy już po 1 wigilii.

Dziewczyny nie zdradzajcie za dużo z Dextera, bo ja jeszcze nie miałam okazji obejrzeć ostatniego odcinka
Stary 2011-12-21, 11:43   #1769
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

co to za wiadomość?

napisalam w k.

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 11:53   #1770
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Już postanowione, ze zrobimy takie mini roladki z wędzonego łososia z nadzieniem z kremowego serka. Śledzie robi żona szwagra. Ja na deser zrobię oprócz pierniczków jeszcze mini serniczki. Nie ma co szaleć z ilością, bo potem i tak nikt nie ma siły tego jeść. Tym bardziej, że ja i TŻ będziemy już po 1 wigilii.

Dziewczyny nie zdradzajcie za dużo z Dextera, bo ja jeszcze nie miałam okazji obejrzeć ostatniego odcinka
Ja już milczę na ten temat

Kurcze, jak mi się nie chce pracować
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości