|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
nie martw się żabko. gorzej mieć poważną nadwagę i sobie z nią nie radzić!! Cytat:
za to Nadia dziś do lekarza,bo kaszle jak stary gruźlik oby mi sie na świeta nie załatwiła... za szczepienie![]() u nas uszka i pierogi z grzybami i z kapustą już od 2 tyg w zamrażarce pierniki też już mają z miesiąc,bo robimy z przepisu,z którego ciasteczka wychodzą bardzo twarde i muszą poleżeć żeby zmięknąć... dla mnie to nie pokusa,bo i tak nie mogę ich jeść Cytat:
a czasem łapie mnie K U R W I C A ŚRODKOWA ![]() oby takich dni jak najmniej ![]() co bym dała za Inkę Inka bez mleka to nie Inka![]() Cytat:
oby to wybryk jednorazowy![]() Cytat:
Paticzku dobrze że humor lepszy,co do PMS niech szybko mija ![]() a ja też strasznie nerwowa... drę się jakieś 10godzin na dobę ja chcę ![]() życzę zdrówka ![]() Marinko ... za jakieś 4 lata może ![]() moja Nadia urodziła się 2,5 roku temu i do dziś nie zdąrzyłam jeszcze ani raz odpocząć
|
|||||
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Jestem.
Moja dama wstała sobie o 4 (chyba jakaś ta godzina była wybudzająca dzisiaj w nocy widzę) i ściągnęła sobie skarpetki i "MAMO BAWIMY SIĘ" i piszczymy.Mamy disco ![]() tyle dobrego, że jak wstała o 4 to o 4:30 zasnęła i dopiero wstała o 7:30 bez pobudki co mnie cieszy. Patik dla Sarci.ŚWINTUCHY BABY JESTEŚCIE |
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
carmela ja tak samo zabieram małą na dwór po to, żeby w domu nie zakwitnąć przypadkiem
i też się włóczę 2 godzinki... jak nie mam konkretnego celu spaceru to wkładam słuchawki w uszy i się umuzykalniam, bo w domu teraz dzieciowa muzyka rządzi, a przy tym idzie kota dostać jak było cieplej to brałam ze soba książkę, szłam do parku gdzie fontannna szumiała, a zatem hania błogo spała, a ja mogłam chociaz poczytać
|
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
A u nas pada śnieg Krystusiowi wraca apetyt bo ostatnie dwa dni to była masakra , działają Wasze życzenia zdrówka Patik buziaki dla Sarenki Aania Brunetka ![]() Dziewczyny studiujące ja Was podziwiam że przy takich malutkich dzieciaczkach dajecie rade |
|
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
nawet sobie nie żartuj...uważaj na siebie!!!!!!
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Elliko
![]() A na uszka jedziemy 1 lutego, z tym, że w lewym ma niedosłuch już raczej na pewno, teraz kwestia tego ile dokładnie %... Byłam 8 grudnia, no i prawe wyszło ładnie, a z lewym jak za każdym razem problem... I lekarka mnie skierowała już do takiej specjalistycznej poradni... Jestem tym zmartwiona bardzo. Zresztą sama dobrze wiesz... Jednak lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby aparatu słuchowego, bo rozwój mowy będzie dobry, gdyś jedno ucho jest zdrowe. A jak u Was kochana ? Pamiętam, że pisałaś, że w styczniu macie wizytę, prawda? Macie poczekać do stycznia. ( po tych sprzecznych opiniach lekarzy )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
dziendobry
jestem wyrodna matka - tak, trzeba spojrzec prawdzie w oczy! ![]() Tak mnie wczoraj wkurzala Klara, ze dzisiaj nadprogramowo oddalam ja do zlobka! niech tam sie z nia bujaja, a co! ja przynajmniej posiedze sobie z Blaneczka na spokojnie...
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a może trzeba zmienić nastawienie na te całe "dorosłe" życie? Ja widzę po sobie, że jak idę spać z myślą że mała może pośpi dłużej,albo prześpi cała noc i wstaje mi co 1-2h to jestem MEGA zła, że chce inaczej a ona robi inaczej.Szlak mnie wtedy trafia.A kiedy idę spać z nastawieniem, że będzie pobudka co 2h to lepiej mi się wstaje i jestem nawet wyspana. Jeżeli widzę, że jest marudna, no to sobie mówię,że taki ma dzień i do każdego płaczu podchodzę w ten sposób, że obserwuje i chce wiedzieć skąd się płacz bierze...wiem że mi się to latwo pisze,bo z tego co piszesz Igorek jest mega absorbujący, ale może czasem te nastawienie trzeba zmienić.
za uszy!
|
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja!
Jejku, moje dziecie coś się psuje, chyba przez zębole... Drugi z kolei wieczór nie chciała zasnąć w łóżeczku, jak się na jedzenie budziła, była masakra nie płacz. W nocy ok, pobudka około 2 i 5, ale po ostatnim karmieniu spała już ze mną bo się wierciła niemiłosiernie, podobnie jak u Pieleszki, bez odpowiednio szybkiej reakcji juz dawno by nie spała... A teraz już dżemie, a mnie się nic nie chce. Piernik Ani juz przelożony i się "ciśnie", choinka dzisiaj się ubierze, sprzątanie lajtowe, bo się gościmy całe świeta poza domem, ale ja taka ambitna, że muszę zawsze coś do żarła ze sobą zabrać... Tak więc muszę sie zabrać, pewnie jeszcze mniej mnie tu będzie. dla Patikowej Sary za skończone miesiące!Mi dzisiaj mija rok bez pracy Mogę być kurą domową
|
|
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara
za 5 miesięcy Mam taki PMS, że siedzę i ryczę. Baby to jednak głupie są. Wkurzam się bo: - wy gotujecie a ja nie, bo mi się nie chce, bo nie umiem, bo jedziemy do teściów i rodziców na święta, - wy pieczecie a ja nie bo mi się nie chce, bo nie umiem - mam syf w domu i zero motywacji i sił żeby sprzątać - TŻ się wyspał i pojechał na siłownię i głęboko w poważaniu ma, że nie spałam, że nie mam na nic czasu, że ja też chcę spać - zero magii świąt, ale skąd ją wziąć jak choinki nie ma bo nie ubiorę póki nie posprzątam, a w domu niczym nie pachnie bo nie gotuję i nie piekę - boli mnie ramię, chyba nadwyrężyłam od tego ciągłego wkładania między szczebelki w łóżeczku, bo albo smok, albo głaskanie, albo picie - jak kolejne dwie noce będą takie same to nie jadę do żadnego Zakopca na sylwestra. Nie będę znajomym serwować takiego "odpoczynku" ani sobie. I mam zamiar o tym poinformować TŻta jak tylko wróci, żeby go wk....ć
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że nie mogę jeść koło Emilie.
Ona jak widzi że coś mam w budzi to chce też to co Ja mam. Zrobiłam sobie kanapki, a ona do nich rączki wyciąga. Nie daje jej a ta krzyki,piski. Buntuje mi się. Ostatnio taką awanturę zrobiła, jak nie mogła dotknąć palącej się czerwonej świeczki ![]() |
|
|
|
#792 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Krystek nie spi w skarpetkach tylko w pajacu , no i rano patrze a tu nogawki odpięte i gołe nóżki na wierzchu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
JACIEEEEEEEEEEEEEEEEEE- ja nic nie robię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! siedzę ,piję herbatę i się nie ruszam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! polenimy się razem....nawet mi się nie chce posprzątać blatu po śniadaniu!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! jestem z Tobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś najlepsza. Ja też mam bajzel,okna myje od tygodnia i pewnie ich nie umyje do świąt.Jakoś nawet nie mam parcia, na super MEGA sprzątanie, jak to moja teściowa robi.Ogarnę to co mam ogarnąć i koniec, a nie pieprzyć się cały dzień bo święta idą...nie należę do takich osób.Posprzątam sobie tak jak mi się podoba i będzie grało. Pieczenie - ja pieczę bo lubię i nie wyobrażam sobie kupić ciasta na święta Ja też nic nie robię w sensie potraw, bo idziemy do moich rodziców,ale idę do mamy jej pomóc Niech Tż wróci z siłowni i TY idź a on niech zostanie z Dominikiem? Ale poszłabym poćwiczyć ![]() Ja sram i Emilie śpi ze mną jak ma wstawać co 2h. Kiedy widzę że się wierci biorę ją do siebie i się nie męczę. Najważniejsze dla mnie, że zasypia sama w łóżeczku a nie z Nami w łóżku,Mój mąż nie raz sam mówi, że mam ją wziąć bo jak tak będę wstawała milion razy to ani on nie pośpi ani Ja ![]() Oglądacie DDTVN? |
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliowa, Zaneta
![]() Jacieee ja też nic nie piekę, nic nie gotuję. Zywcem nic nie robię na święta, bo po prostu nie umiem! żadnego placka zrobić, żadnej pieczeni, nic a nic! lewe mam ręce do tego. A w dupce to mam daleko. I tak dużo na głowie, jak tżt chce domowych świąt, to niej spada do mamusi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova założyłam jej pajac bez skarpetek wiesz, taki z nóżkami gołymi. I dzisiaj wypróbuje dać jej to samo i zobaczę czy będzie spała dłużej...
|
|
|
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio, to z tego co napisałaś, to nie jest źle, chociażby z tego względu, że na święta jedziecie do kogoś, więc robota odpada i super. Tż się nie zachował fakt Wyżyj się na nim jak wróci i od razu Ci sie lepiej na duszy zrobi ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
P.S. ja dalej od porodu bez TV
|
|
#798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Ja też biorę Dominika do siebie jak mega marudzi, ale wcześniej próbuję go jakoś ululuać jednak w łóżeczku. Wychodzi mi to 1 na 100 ![]() Jak TŻ wróci to pójdę do biblioteki A co do sprzątania, to ja zdecydowanie nie z tych co szczoteczką do zębów płytki myją przed świętami. Po prostu mam już syf, trzeba kurze pościerać, podłogę umyć, łazienka, kuchnia do ogarnięcia. Takie codzienne sprzątanie. Jutro oddam Dziecia pod pieczę ojca wyrodnego i się pewnie tym zajmę.
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mam syf w domu a raczej bajzel pieke bo lubie i mnie to odpręża na Święta siedzimy w domu a tak wogóle to nie moge sie z Tobą porównywac bo mam mame która zajmie sie Krystkiem |
|
|
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
Jacieee i Baboniku ja też dołączam do Was!!!!!!też NIC NIE ROBIĘ!!! i nie tylko teraz nic nie robię, ale na święta też NIC
jadę na gotowe więc się nie wysilam. a posprzątam sobie jak co tydzień w piatek po południu i też tak jak zawsze standardowo no i jacieee ja też nie umiem piec ![]() dziecię mi sie obudziło.... biorę na cyca... |
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polarowe bo chłodną sypialnie mamy a skarpetki jakoś długo na nóżkach sie nie trzymaja
|
|
|
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
ja posprzatam sobie jutro, ogólnie umnie nie ma szłu na sprzatanie przedświąteczne, bo robię to na bieżąco co do gotowania, to ugotować, czy jakoąś sałatkę zrobić to zrobię , ale Z ciastami nie bardzo mi idzię, raczej jak już to z proszku, ale, zasze coś, a co do gotowania, u mnie w tym roku nie będzie karpia, kupiłam inna rybę bo karpia nie lubię, wiem , wiem, to tradycja, ale....u mnie nie będzie 12 potraw, bo będziemy sami z mężem i dziećmi, a po co tego wszystkiego szykować,żeby później wyrzucić?
u mnie w wigilę będzie 6-7 potraw, i w doopie mam, nie będę robić 12 |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karpia nie uznaję. I ma w nosie tradycję. Co to za idiotyczna tradycja, która każe kupować żywe ryby, torturować je, a potem własnoręcznie zabijać po długich godzinach męczarni
U nas nigdy nie ma i nie będzie karpia. Moją mamę też już na to przekabaciłam i używa innych ryb A jak idziemy do kogoś, to po prostu nie jem karpia. I mężowi nie daję Zresztą on uważa tak jak ja.
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie jem karpia w wigilię, nie lubię. U mnie w domu nigdy nie było karpia, za to teść raczy się nim strasznie, hoduje je w wannie, a potem zabija...
Ja się nie dotknę jego karpia nigdy.
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karpia też nie jem, nie lubię, nie smakuje mi.
Ale zawsze pływał u mnie w wannie, pamiętam jak jako dzieci pilnowałyśmy z siostrami, aby mu się nic nie stało i czuwałyśmy przy Nim jak wartowniczki. Z roku na rok rodzice dostawali karpia którego teść wyłowił, i mroził się aż do Wigilii - ponoć taki lepszy, niż kilka dni wcześniej zabity. Mnie się nie podobają te baseny z pełnymi karpiami i jestem dumna kiedy obok tego przechodzę że ich nie jem. Jak będę miała Święta tylko Ja mąż i Emi to karpia też nie będzie, znając mojego męża zaproponuje łososia bo to coś innego i nie tradycyjnego. A tak to wcinamy filety. |
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
to dla wszystkich tych,które kochają mieć mały burdel w domku
mam nadzieje,że mamy sprzątające się na mnie nie obrażą ![]() tak na prawdę jestem taka sprzątająca po środku taka raczej czysto,ale bez zbędnej przesady
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

nie martw się żabko. gorzej mieć poważną nadwagę i sobie z nią nie radzić!! 

za szczepienie

Inka bez mleka to nie Inka

dla Sarci.

Wyżyj się na nim jak wróci i od razu Ci sie lepiej na duszy zrobi

zębole