|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
i strasznie bolala mnie glowa (mam migrene,a one mi nasilaly bol).
|
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
pewnie Cerazette, skoro karmi
|
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wasze bobasy też mają takie przelewanie i bulgotanie jak się najedzą/ przejedzą?
Mam ochotę na rybę ale w panierce chyba nie próbować lepiej prawda?
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrowsze, a smakuje tak samo.
|
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a skoro o jedzeniu mowa- planujecie wcinać wszystkie potrawy wigilijne czy z ograniczeniem, bo nie wiem co dla siebie przygotować
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio jadłam 2 paluszki rybne w panierce smażone na oleju i nie zaszkodziły małemu.
Na wigilię też zjem sobie rybkę z ziemniakami, pierogi ruskie i barszcz czerwony ale nie z uszkami tylko z ziemniakami. Mam pytanko. Czy te wszystkie kropelki które dajecie na wzdęcia (np. espumisan) dajecie z przepisu lekarza, czy sami zdecydowaliście dać? Mają wasze dzieciaczki pleśniawki? Czym je traktujecie? |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
przyznam sie ze juz jadlam uszka, bo glupio bylo robic a nie skosztowac. Zjadlam 8szt i bylo ok wiec na wigilię na pewno nie ujda mojej uwadze ![]() do tego zjem rybkę i wsio. Bo i tak nigdy nic innego nie jadam... Dzis pozwolilam sobię na twistera z kfc i tez poki co ok. Tylko zapach kupki mnie powalił ![]() Uciekam kompu i lulać. Do jutra
|
|
|
|
#4058 |
|
Zadomowienie
|
tak tak własnie o te mi chodzi
![]() a ja w niedziele opitoliłam schaboszczaka był pyszniutki i małemu tez nic nie bylo....pozatym to jem już coraz więcej nawet po ptasim mleczku nic mu nie było.....
|
#4059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biogaje i espumisan zalecił mi pediatra a w związku z kfc ... tam kurczaki marynują przyprawą zwaną glutaminianem ... jak przeczytałam tz-towi o powalającej kupce to stwierdził " no co Gluta minka "
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanko do dziewczyn po cc!
Ile dni miałyście krwawienie po porodzie?U mnie dzis 8 dzien i juz wkładka czysta była.Troche sie martwie.Nic mi nie dolega.Czytałam, ze czasem tak moze byc.Poczekam moze jutro sie cos ruszy.
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po cesarce podobno tak jest
|
|
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jem praktycznie caly czas "normalnie". Poza nabialem, cytrusami, kwasnymi rzeczami, ale to bardziej ze wzgledu na to ze jestem alergiczka.
Słodkie wpierdzielam az sie uszy trzesa, potrawy z grzybami juz jadlam. Oczywiscie nie jem rzeczy smazonych na glebokim oleju, jak frytki, ale nie świruje. Moja niunia ma wzdecia jeden dzien bolesne i placze, drugi pryka i sie denerwuje ale bez placzu, nawet jak jem to samo. Także... teorie, że dieta moze miecc malo co wspolnego z kolkami maja jakis sens.
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja znajoma wylądowała w szpitalu bo seię nie oczyszczała, ale nie martw się, może zapytaj położną jak przyjdzie, bo moją to bardzo interesowało ![]() Ja z dietka uwazam, bo widzę ze meczą ja gazy jak ostatnio po ruskich. Nie jem cytrusów, smażonego, nabiału bo sama nie przepadam. Ale w Święta popróbuje specjałów teściowej ![]() Dzisiaj nocka cudowna Helenka najedzona zasneła sama w łóżeczku, po chwili płakania i uspokajania jej bez podnoszenia. Spała od 20 do 3,30 ubudziła się, zjadła troche i spała o 6,30. Pojadła i kima dalej. Ale nie łudze sie, że tak zostanie. Chociaż w dzień pilnowałam jej żeby nie miała drzemek powyżej 2 godzin bo to jej zaburza sen w nocy. A i przed kąpielą zrobiłam drugie podejsze do chysty, juz z mniejszymi oporami i rykiem ale posiedziała w niej. |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na youtube jest masa wiązań, moze któres Heluni przypasuje moja akurat do snu byla jakżem ją wpakowała, więc ciach- zasnęła ![]() musze sie pozalic... juz 2ga noc do bani... mala budzi sie co 40-45 min, ssie cycka, a po 3h nie mam juz pokarmu |
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.... A co u Nas. Wszystko dobrze Olivia grzeczna płaczę jak głodna jest lub ma mokrą pieluszkę. Jutro kończymy miesiąc ![]() Jeśli chodzi o ulewanie to też jej się ulewa. Ale nie dużo. Kilka dni temu wystraszyłam się strasznie, bo ulało jej się z krwią !!! Jak się okazało to sutek mi krwawił. Przerażona dzwoniłam aż na pogotowie, bo nie wiedziałam o co się stało. Na szczęście wszystko dobrze. Moja Olivka śpi z pieluszką na buzi tak zasypia w 5 minut
|
|
#4066 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sama daje, bo dostałam w szpitalu opakowanie... ja właśnie niby ostatnio chciałam jeśc normalnie i nie wiem czy to nie powód tych nocnych wybrykow... mam na mysli surówki z surowej marchewki z jabłkiem i z pora z jabłkiem... miałam je przedwczoraj i wczoraj i moze po tym mała ma takie "jazdy" ???? wczesniej jednak surowego unikałam i bylo OK... albo moze to taki "wiek" ???? ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
ja 2gi dzien bez wkładki juz... czyli u mnie 19 dni, chociaz to bylo tak, że ogolnie czysta byla, ale w nocy jak małą przystawiałam to czasem plamiłam, stad wkladka... |
||
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiejszej nocy nareszcie się wyspałam. Mała jak poszła spać o 22 to na karmienie wstała o 4 Człowiek jak się wyśpi to jak nowonarodzony hahahaPiszecie o słodyczach, a mi już ślinka cieknie... A jeszcze planuję miesiąc, dwa pokarmić, więc jeszcze poczekam na te pyszności eh Co do krwawienia po cc to ok 3tyg miałam. Zamówiliśmy dla Roksanki karuzelkę z projektorem, o taką: http://www.3kropki.pl/p/8/0/1/fisher...zela_t4910.php W sam raz na święta ![]() Dzisiaj jedziemy na usg bioderek. I jeszcze muszę zakupić prezent dla rodziców pod choinkę - jakoś czasu nie było i jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę. |
|
|
|
#4068 |
|
Rozeznanie
|
Fatal, ja dzis 2 tygodnie po cc i jeszcze lekko krwawie, polozna powila, ze polog ma to do siebie, ze przez dwa dni moze byc czysto a na trzeci dziec krwawienie. U mnie tak to wyglada teraz, mam lekkie krwawienie, a np. przedwczoraj dosc mocne, dzis po nocy znow czysto i tak to sie kreci. Ale leci lajtowo, wkladki wystarczaja.
Dzis u nas pada snieg, tak lekko pruszy, ale przynajmniej troche swiatecznie jest ![]() Kurcze, ja jeszcze nie mam prezentow, dobrze, ze chociaz wiem co komu kupic... W pt. od rana musze sie wybrac na male zakupy. |
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
czesc wszystkim
U nas nocka srednia, bywało lepiej. Kasikk pisała o nietolerancji laktozy i chyba Piotrus to ma, bo jak przystawie do pełnej piersi to po chwili ssania robi sie nerwowy, prezy sie, wyglada tak jakby cały czas dusił i puszcza duzo bakow. Jutro wybieramy sie do pediatry, bo troche mnie to meczy, ze prawie przy kazdym karmieniu jest niespokojny ja_dalia moze Twoja niunia przechodzi skok rozwojowy?? U nas było bardzo podobnie, pobudka co 40 min, wyzywał mi sie na sutkach, a po 3-4dniach wszystko sie uspokoiło. Aaa i jeszcze radziłabym Ci odrzucic pora, bo jest warzywem wzdymajacym |
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
dalia za drugim razem kieszonka już jej spasowała bardziej, mysle ze z czasem bedzie coraz lepiej
|
|
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
mi powiedziano ze marchew to zarówno surowa jak i gotowana mozna, że jesli nie mam pomyslu na cos d ziemniakow to na zmiane buraczki z marchewka, marchew gotowana z surowa
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
swiat wydaje sie lepszy, łagodniejsz...Ja też nie mam (mała czesc) i nie mam pomyslu co gorsze...
|
|
#4072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odrzucam, odrzucam... zauważyłam też że po herbatce laktacyjnej mała dużo bąków puszcza... to dobrze ??? chyba dobrze, bo jelitka pracują... sama nie wiem... Boziu :P może i skok... niby w 5 tyg. jest, ale może i ona jakoś wcześniej tak ma... zobaczymy .... ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
bedzie super szkoda ze pora roku taka i nie da sie chusty na plecy i heja z dzidzia na spacer... ale w domku staram się ja nosić, może przyzwyczai się... chociaż mama pomaga mi tak we wszystkim, że w sumie... czasem są chwile że się nudze
|
||
|
|
|
#4073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na wigilie zamierzam zjesc kilka uszek, barszcz, rybe z folii, moze troche salatki ziemniaczanej. ja ostatnio zrobilam sos z wolowiny z cebula gdzie wolowine lekko podsmazylam najpierw i raz zjadlam to marudzila a drugim razem juz nie, wiec to tez chyba nie jest powodowane jedzeniem jednak. Kasia ma krostki na twarzy i pediatra mowil, ze to nie sa mocne zmiany, bo tylko na twarzy i mam ograniczyc nabial- ciezko bedzie bo ja go prawie nie jem Kupilam sobie wapn w tabletkach.Pocieszyl mnei ten artykul o laktozie, ze po 3 miesiacu zazwyczaj sie normuje jej trawienie. ja po cesarce krawilam tak mocnnie przez jakies 3 dni, potem slabiel 2 tygodnie a od tamtej pory plamie codziennie troszke na zolto dzis jest 5,5 tygodnia po. Bylam u ginekologa i tez mam recepte na Cerazette. jeszcze sie zastanawiam czy w ogole bede je brac, ale chyba tak bo obserwowanie dni plodnych nie wchodzi w gre, tak jak ciaza przez najblizszy rok. mam guzek pod rana z cesarki i mam obserwowac jak bede miala okres czy nie boli. Wkurzylam sie wczoraj troche bo jezdzilam specjalnie najpierw do pediatry po skierowanie do laryngologa a potem do laryngologa tylko po to zeby sie dowiedziec, ze to wedzidelko to tylko w szpitalu przecinaja. Niby taki nieinwazyjny zabieg a taki problem, zeby ktos go zrobil. Kasia ma takie wedzidelko, ze ma jezyk w kszatlcie serduszka, wiec wolalabym to zrobic jak najszybciej. A dzis jestem padnieta bo Kaska pozno chodzi spac i robila przerwy w nocy co 2,5 h i to takie z kupa wychodzaca bokiem, a ja musialam rano wstac do lekarza. Ale korzystam z tego ze maz dzis pracuje w domu a jutro wyjezdzamy na swieta to ide pierwszy raz na basen |
|
|
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() Nie odzywałam się, bo jakoś tak nie moge czytac jak piszecie o Waszych maleństwach skoro ja jeszcze mego nie moge przytulić przygnębiałam się tylko,więc wolałam na jakiś czas zniknąć z wątku.Idę dziś na 13 na Ktg , a na dziś mam termin i nic się nie dzieje, Owszem boli mnie podbrzusze, czuje już od kilku dni niepokój, nic poza tym. Jeśli dziś nic nie wyjdzie to w piątek jestem umówiona na KTG na dyzur do szpitala do ginekologa, który prowadzi te badania kliniczne w których biorę udział. I pewnie wtedy mnie juz położy na wywołanie, którego nie chcę
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i co? jak juz naprawde wzieli mnie do szpitala przyjęli (innego niz ten w ktorym ,mialam rodzic) to zaczęły mi się regularne skurcze --- i szczesliwie nie dostalam oksytocyny ale potem jeszcze dluuugoo "rodziłam" ![]() Wiec nie martw się - na pewno się samo rozkręci |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jaka ja mamkosmitke! onao4 spac chodzi, w dzien jest nie przytomna!! a dzisiaj w nocy spala 1,5 godziny. w Dzien sie nie poloze bo mam Oliwke i jak ona spi to sprzatam itd....hmmm ciekawe ile nocy jeszce wytrzymam:P dzisiaj od 16 sprzedam ja pod oko Oliwki to jej do wieczora zasnac nie pozwoli:P ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- wiszka spokojnie, nie martw sie!! pomysl sobie od 2 strony,chyba lepiej wywolac niz jescze z tydzien chodzic z brzuchem i sie martwic czy wody nie sazielone itd... ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- ja jestem 2 ,5 tyg po porodzie i krwawie ale delikatnie juz
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do spacerów w chuście ostatnio widziałam panią może z 4-5 miesięcznym dzieckiem na spacerku w chuście. Maluch był w polarkowym kombinezonie i wydawał sie szczesliwy. My dziś zaliczyłyśmu spacer w śniegu, co prawda Helenka wrzeszczała i przysypiała na zmianę a jak w końcu zasneła to do domku i spi na balkonie . W Krakowie już biało
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
Wiszka jeszcze troszeczke, dasz rade przytul:my jutro na szczepienie, a w sobote 400km+ wigilia+nowe miejsce+kupa ludzi+po swietach 400km z powrotem nie wiem jak moje dziecko to przezyje... pewnie mu sie wszystko rozreguluje a tak fajnie juz ma rytm dnia ustalony... ![]() u nas dzis pierwszy snieg, ktory lezy dluzej niz kilka minut wozek nawet sie sprawdza, ale zobaczymy jak bedzie jak bedzie go wiecej
|
|
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
Aniolina to mnie pocieszyłaś hehe ale pewnie masz racje,szczególnie jeśli to pierwsze dziecko
Wiszka nie martw się,trzymam za Ciebie kciuki ![]() joamic ale masz małą ślicznotke ![]() a mi dziś chyba wypłyneła reszta tego czopu bo było tego dużo i takie gęste
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Daria witaj w klubie, mój dziś w nocy usnął o 3 .A rano pospaliśmy do 8.30, ale jak starszy będzie w domu w czasie przerwy świątecznej to też już w dzień nie pośpie .Odłożyłam wczoraj stertę ciuchów na 56 i 62, aż mi szkoda było na strych to taszczyć, te najmniejsze są najrozkoszniejsze Dziś koleżanka do mnie przyjeżdża, strasznie się cieszę Muffinko szerokiej drogi w sobotę życzę, oby Filipek był grzeczniutki Nikuś szybko nam tu wracaj i chwal się Wiktorkiem Zrobiłam już obiad i dwa prania wyprasowałam, włosy umyte, i nawet jest czas żeby na wizażu posiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- U nas szczepienie przesunięte na za 3 miesiące, przez tę ospę .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

i strasznie bolala mnie glowa (mam migrene,a one mi nasilaly bol).

przytul:
nie wiem jak moje dziecko to przezyje... pewnie mu sie wszystko rozreguluje a tak fajnie juz ma rytm dnia ustalony...