|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują
tż w domu, to pojechałam do sklepu po śledzie, mróz jak nie wiem co, że w aucie zmarzłam, bo nie zdążyło sie rozgrzać zanim dojechałam, ale żeby było tego mało to nakupiłam trochę rzeczy i przy kasie zapomniałam pinu
obciach jak trzeba, ale zadzwoniłam do domu i tż znalazł w papierach, dobrze, że wiem co gdzie trzymama teraz tż patroszy śledzie, a ja zaraz będę robić
|
|
|
#1472 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1473 |
|
szeryfcio
|
|
|
#1474 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rano padało, ale ciepło było i już dooopa
Ja tego nigdy nie ogladałam... Fajne toto? Jak to? To czemu u mnie nie ma? Musso, pisałaś o tych śledziach i powiem Wam masakra jakaś... Rok temu miałam w sklepie po 9,5kg teraz mam po 16.50kg, ale widziałam w rybnym w mieście po 17.20kg... Co jest grane???/ Po styczniu kolejne podwyżki |
|
|
|
|
#1476 |
|
szeryfcio
|
No naprawdę, jak byłam studentką spałam zimą przy otwartym oknie. I jeszcze mieszkałam z taką jedną co też lubiła przy otwartym oknie spać, tak więc się dobrałyśmy.... pootwierane okna, głośna muza, smażenie frytek na noc....
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-12-21 o 12:14 |
|
|
|
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
Moja jak poszła do przedszkola miała 3 lata, pracuję do 15,30 ale muszę dojechać do domu- to że się tramwaj spiepszy albo przy silnych opadach nie mam jak do domu dojechać- i się spóźniam - to zła jestem, bo muszę pracować? Oczywiście za☠☠☠iście by było jakby jeden czlonek rodziny zarabiał tyle ze stac by było rodzinę na to, żeby tylko jedna osoba pracowała. Ale tak dobrze nie ma, albo nie kazdy ma. Cytat:
![]() Cytat:
Moja najpierw była wiedźmą, wiewiórką, kopciuszkiem a ostatnio jakąś księżniczką- wrzuce Wam wieczorem do klubu zdjęcie |
|||
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wypiłam miksturkę na przeziębionko
majeranek zaparzony z miodzikiem ![]() Cytat:
![]() ja byłam chętna, ale już mam nie oglądam, muszę mamie powiedzieć, ciekawe co tym razem, bójka na kartony |
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój bąbel i w żłobku i teraz przedszkolu przesiaduje po 10 godzin dziennie ... wiem masakra ... ale tak ze sławkiem pracujemy i już ... i to ni jest wygodnictwo tylko potrzeba .... jakbym chciała dzieciaka na 5h dzienni dawać to na 3/8 etatu bym musiała pracować (bo dojechać trzeba), ale chyba wówczas na to przedszkole by mnie nie było stać .... przez to, ze mati tak długo tam siedzi nie uważam się ani za gorszą matkę, ani mojego dziecka za pokrzywdzone ... i tyle w temacie ...
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-12-21 o 12:25 |
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, że trzeba iść do pracy ja też muszę, ale jak na razie nie wychodzi nie rozumiem tylko kobiet, które rodzą dzieci, bo tak wypada, a później je, że tak powiem podrzucają gdzie się da, znam taki przypadek stąd moje rozżalenie być może źle się wyraziłam i tak wyszło
|
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze dopisałam co nieco, bo musiałam ![]() Cytat:
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie jest też zawsze fajne, Łukasza w domu nie było po 16 godzin
|
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc proszę nie oceniaj innych. Czasem naprawde trzeba się zastanowić zanim się cos takiego napisze. Nie każdego stać na taki komfort, więc nie oceniajmy ludzi swoja miarą. Też znam wiele osób ( żeby była jasność do nikogo z Was się to nie odnosi), które ciagle narzekają że im kasy brakuje,siedzą z dzieckiem w domu bo przedszkole zle, świetlice złe, a dupy do pracy, zeby warunki materialne poprawic nie ruszy. Cała Polska - oceniac innych .... |
|
|
|
|
|
#1487 | ||
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() No ceny porażają ![]() Cytat:
posiadanie dziecka to nie rezygnacja z życia... pracować trzeba, żeby mieć na życie, jak i również (według wielu kobiet) dla własnej satysfakcji.. i nie ma w tym nic złego, każdy niech żyje tak, żeby był z tego życia zadowolony. A przedszkole i szkoła nie gryzą niech dziecko wyjdzie do ludzi.Mam wrażenie, że dla dziewczynek łatwiej znaleźć strój Jest tyle ładnych sukienek księżniczek. A dla chłopców nic, jakieś spidermany albo żołnierze (allegro).
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-12-21 o 12:34 |
||
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzieci nie mam i do przedszkola ich nie prowadzam... Mama opowiadała mi jednak, że kiedyś były przedszkola tygodniowe, przeważnie przy zakładach pracy... Bardzo były popularne... W sumie nie dziwię, się ale jak np dwoje rodziców pracowało zmianowo, to chyba dobre rozwiazanie.. Drastyczne, ale dobre, bo niestety takie są czasy a nie inne
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty to masz wzrok, ja nie zauwazylam! ![]() A jak Ci sie podoba moj nowy lakier na pazurkach? ![]() Moj widok z o okna w klubie
Edytowane przez malutka84 Czas edycji: 2011-12-21 o 12:46 |
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
szeryfcio
|
Wiecie, ja na przykład uważam, że za długo siedziałam z dzieckiem. Powinnam była dać go żłobka/przedszkola jak miał 2,5, bo był bardzo rozwinięty jeśli chodzi o umiejętności socjalizowania sie z innymi, ponadto jest z początku roku, wiec jest najstarszy w swoim roczniku. A ja siedziałam z nim, bo byłam przekonana, że z mamą najlepiej... bo nikt tak się nim nie zajmie jak mama, nie doglądnie, nie zatroszczy.... Dopiero jak puściłam go do przedszkola zobaczyłam, że byłam w błędzie. Dziecko szczęsliwe, szybko się usamodzielniło, rozwija się w różnych kierunkach, panie się dziećmi dobrze opiekują, nic złego jakoś się nie dzieje... a to, że poplami się zupą, nos nie wysmarkany, guzik nie dopięty, skarpetka na lewą stronę (bo same się ubierają) i inne rzeczy, które wywoływały moją troskę i wątpliwości to mu akurat zwisa i do szczęścia niepotrzebne
![]() No ale dopóki nie puściłam nie wiedziałam i niepotrzebnie się martwiłam. Teraz wiem, że gdybym miała drugie dziecko, absolutnie nie siedziałabym z nim długo i gdyby było tak rozgarnięte jak Stasiek i tak wcześnie dojrzałe do życia w grupie nie wahałabym się ze żłobkiem ani chwili. Cytat:
![]() No nie, jedna na pewno nie
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-12-21 o 12:56 |
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie napadał śnieg i ciągle pada
Ehhh zależy mi okropnie na zdaniu tego egzaminu bo dopiero jak go zdam będę mogła zapisać się w WORDzie na państwowy egzamin i koniecznie chcę przez zmianami zdążyć
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani moja że mi się tak życie ułożyło i zostałam bez pracy, a teraz latam szukam gdzie się da pisałam o takich jak moja znajoma, która właściwie ma w nosie gdzie jest jej dziecko, bo należało je mieć to ma, a dalej zachowuje sie jakby go nie miała i tyle wy też weryfikujecie swoje plany jak dziecko wam zachoruje i trzeba z nim zostać w domu, i nie idziecie do pracy, chociaż coś jest ważnego to nie jest weryfikacja planów? i dobra ja już się na ten temat nie wypowiadam, bo miałam co innego na myśli inaczej to wyszło napisane i się nie zrozumiałyśmy |
|
|
|
|
|
#1494 |
|
szeryfcio
|
Noo fajne, tylko on chyba jeszcze nie zna Zorro ...
![]() Dokładnie, ja zawsze byłam sową. No ciężko wstać, później jestem cały dzień niewyspana... jak mogę to się kładę.
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super - szczerze- ze mial tak dobrze płatna pracę i na taki komfort moglas sobie pozwolic- tylko też tak jak piszesz to jest zawsze coś za coś. A tak juz nie do cytatu z Ciebie (Bosze jak to brzmi)- powrot do pracy, tez jest dobry, bo wracasz do zawodu, miedzy ludzi- i uważam, że lepiej, zeby dziecko mialo zadowoloną spełniona zawodowo mamę, niż z depresją, zdegustowaną siedząca w domu marudzaca - ale teoretycznie selniajacych się w roli mamy |
|
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza że z miodzikiem przyjemny smak
|
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, że jest maść majerankowa na katar, w aptece się kupuje
|
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez despa Czas edycji: 2011-12-21 o 13:14 |
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak nie powiedziałam, ja chciałam, życie mi zweryfikowało plany jak już się pojawiła, ale ja nie narzekam
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam, że nie posyłam dzieciaka do przedszkola i niezła burza się rozpętała, na drugi raz ugryzę się w język
![]() jola ja śledzie całe bez głów solone płaciłam po 10,5, a filety były po 15,5
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

obciach jak trzeba, ale zadzwoniłam do domu i tż znalazł w papierach, dobrze, że wiem co gdzie trzymama
teraz tż patroszy śledzie, a ja zaraz będę robić
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

a ja tak nie lubię :

jak już się ludzie decydują na dzieci to przykro mi, ale trzeba zweryfikować swoje plany na życie, dziecko to nie zabawka którą można oddać na cały dzień, masakra 
Nie znają swoich produktów.

stąd moje rozżalenie być może źle się wyraziłam i tak wyszło
Ale to nie jest też zawsze fajne, Łukasza w domu nie było po 16 godzin
posiadanie dziecka to nie rezygnacja z życia... pracować trzeba, żeby mieć na życie, jak i również (według wielu kobiet) dla własnej satysfakcji.. i nie ma w tym nic złego, każdy niech żyje tak, żeby był z tego życia zadowolony. A przedszkole i szkoła nie gryzą