|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z drugiej strony, jeżeli uważasz, że nie robi żadnych postępów od dłuższego czasu, to może przejdź się do logopedy, będziesz spokojniejsza ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Powiem Wam jeszcze, że ten bunt u Kuby to się zaostrza z dnia na dzień, małż do tej pory jeździł z nim na zakupy i było OK, w sobotę wrócili i małż do mnie mówi, że on już więcej z Kubą nie jedzie do sklepu, że mu uciekał i zrzucał towar z półek . Ja z nim chodzę tylko do osiedlowego i też widzę, że bardziej muszę go pilnować ![]() A najlepsze, jak ostatnio pojechali razem do apteki, Kuba położył się na brzuchu na środku apteki, rozłoży ręce i krzyczał "Tato, zrób mi samolot", a potem ciągle: tu nie stój, to mi zasłaniasz, odsuń się, jak wrócili, to małż jak półtora nieszczęścia wyglądał
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-12-21 o 12:41 |
|||
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
A dogadałyśmy sie i Ola kupuje ode mnie orbitreka i wolała przez allegro
Cytat:
U nas przyszło to po prostu szybciej. Pocieszam: to mija ![]() *** U nas z kolei ostatnio zauważyłam mały kryzys z sikaniem-zdarza się ostatnio często, że Zosia robi w majtki i ewidentnie wygląda to tak, że nie ma czasu/nie chce jej się wołać Ostatnio zesikała mi się na blat w kuchni przy robieniu obiadku dla tatusia
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-12-21 o 12:43 |
|
|
|
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czekamy z utęsknieniem i nadzieją ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#1774 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, nie gniewam sie przecież
Poza tym u nas tez jest rzucanie na podłogę i ciągłe rozrabiactwo.... A pisałam Wam kiedyś, jak byłam w sklepie i chlopiec tak ze 4/5 lat nie chciał kurtki mierzyć, to Mama go straszyła, ze na golasa go na balkon wystawi na mroz........ ![]() angy, tylko dodaj, ze to nie dlatego, ze Ci nie ufam
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja Cię rozumiem i to bardzo dobrze ![]() Siostro ![]() , brak słów normalnie, ja się sporo naobserwowałam szarpania, krzyku itp. w centrach handlowych
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Ja dzisiaj jeszcze w domu ale prace zabrałam ze sobą i nie wiem do czego ręce włożyć Przywitać się tylko chciałam ale coś wam opowiem. Martynka zabrała moją babcię, żeby jej pokazać swoje naklejki na oknie, często je odkleja i nakleja ponownie i słyszę jak rozmawiają (zaznaczam, że babcia lekko źle słyszy no a Martek też super wyraźnie nie mówi )M: Chcę naklejać. B: Co Martynko? M: Naklejać. B: Martynko, babcia źle słyszy i nie rozumie co mówisz ![]() M: Naklejać. B: Nadzieja? M: Nie, naklejać! B: Aaa, nadzieja, że jest nadzieja że Mikołaj przyniesie prezenty? No pewnie że jest Po prostu padłam
|
#1777 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No ja tez nie raz widziałam ![]() Cytat:
Czuję, ze nie raz takie wesołe dialogi u Was będą
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
czeko i z jakiego przepisu robisz pierniczki?
Ja się przełamałam i zrobiłam inne niż co roku. TE wlasnie skonczyłam piec. Są takie jak chciałam puszyste,smaczne, tylko trochę za jasne, wole ciemniejsze, ale i tak je bede dekorowała. |
|
|
|
#1779 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie z czasem Mu się odmieni ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() No i tak trzymaj ![]() Cytat:
mądrzej by chyba nikt nie wymyślił ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na szczęście wszystko dobrze się skończyło
|
|||||
|
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "To nie dlatego, że Ola mi nie ufa" ![]() Cytat:
|
|
#1781 |
|
Ola-Unhola
|
Ciagle zapominam.
Od jakiegoś czasu uzywam kosmetyków Rival de Loop, dostępnych w Rossmannie. Bardzo tanie i bardzo fajne. Mam krem na dzień Revolution (na mimiczne) i na noc Hydra. Kosztują ok 14 i 8 zł. Tonik też fajny i jeszcze kapsułki z witaminami pod krem na 7 dni. Mam jeszcze ampułkę z Naprawdę jest zadowolona jak na takie ceny. Nie jest to jakiś suuuper kosmetyk za kilkaset zł, ale spokojnie porównywalny jak dla mnie do tych za 70/80 zł. Dla mnie osobiście lepszy niż Olay. Także przy braku większej gotówki jak najbardziej polecam
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Unhola, ale Ty dobrze wiesz, że każde dziecko ma swój rytm i na wszystko przyjdzie czas |
||
|
|
|
#1783 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No i tak jej odpowiedziałam ![]() No wiem ![]() angy, Idę do łazienki, sprzatać
|
|
#1784 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja,to bym akurat chciała trochę śniegu na święta,dziwnie tak,Boże Narodzenie bez śniegu ale póki co,nie zapowiada się dzisiaj miało sypać i nie sypie ![]() Cytat:
Bartosz w sklepie jest raczej spokojny,ale czasem potrafi na całe gardło krzyknąć,że:chce Kinder jajo ![]() Cytat:
dużo dzieciaków tak ma,a później wszystko wraca do normy Cytat:
![]() Ja bym ją tak wystawiła,niechby sobie postała,to może jakieś opamiętanie by przyszło ![]() Cytat:
Moja Teściowa też trochę gorzej słyszy i często ciekawe rzeczy w trakcie rozmowy wychodzą ![]() Cytat:
![]() Bartoś zasnął na południe i co lepsze,sam przyszedł i powiedział:mamo,chce się prześpić
|
||||||||
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj Zosia tez spała-zasnęła w wózku na spacerze, potem niania ją rozebrała i spała 2,5 godz. Jak nie śpi to nie śpi, ale jak już zaśnie to koniec świata![]() To tak na pocieszenie, że gwiazdy przechodzą przez to samo, co my :http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=34615 *** Widziałyście ten tytuł ![]() Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? Dopiero zauważyłam...
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-12-21 o 14:54 |
|
|
|
|
#1786 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale masakra z ta kuchnia
myslalam, ze wyrobie sie calkowicie zanim maly wstanie ale juz 15 a ja mam jeszcze dolne szafki do umycia i najgorsze czyli piekarnik i tak cud, ze jeszcze spi bestianajgorsze, ze nie zrobilam obiadu bo mam kuchenke spryskana srodkiem odtluszczajacym i bedziemy musieli na miescie zjesc Karo to poprosze ten przepis jak bedziesz w domu ![]() a powiedzcie mi - te ciastka mozna dac do zwyklego sernika? jako spod? nie bedzie sie to rozwalac? nienawidze robic ciast, w ktorych trzeba je ugniatac rekami ![]() aaaa zapomnialam Wam powiedziec wczorajszy hicior tesciowa przytula sie do Marciego i chce mu dac buzi a on sie patrzy na nia zlowieszczym wzrokiem i mowi "babcia, nie golilas sie dzisiaj!! idz sie ogol!!" myslalam, ze padne
|
|
#1787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
juz wyobrazam sobie mine twojego malza ![]() Cytat:
oo zaraz bede robic te co ty a bedziesz robic lukier czy polewą?Cytat:
![]() U mnie juz dobre 5cm sniegu lezy-Werka meczy ze sanki chce ale pada gesto, jutro pewnie bedzie szalenstwo
|
|
#1788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wlasnie wróciłysmy z sanek, 1,5 godziny nam zeszło, dwa razy byłysmy dzisiaj na dworze, Oliwka nacieszyć sie nie może ![]() Ulepiłysmy bałwana, pojezdziłysmy sankami i ogolnie bardzo fajnie było. Zdjęcia zrobiłam także pózniej Wam wstawię Ja sie ciesze ze snieg jest, bo Oli chociaż wychodzić chce, bo tak to musiałam ją codziennie bardzo bardzo namawiać na spacer. Idziemy coś zjeść
|
|||
|
|
|
#1789 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia no dokladnie tak jest....na sama lodowke zeszlo mi kupe czasu, a okap, szafki, kafelki
i schodzi
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u nas nie ma problemu z wychodzeniem pomimo ze zimno to Werka w piaskownicy chce sie bawic ostatnio musialam wszystko prac bo rekawiczki byly czarne i mokre na dodatek a spodnie wiadomo![]() jutro my tez bedziemy lepic balwanka
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-12-21 o 16:21 |
|
|
|
|
#1791 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tez bym upiekla pierniczki ale nie dorobilam sie foremek
![]() zamowilam pizze
|
|
#1792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zjadlabym pizze Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-12-21 o 16:58 |
||
|
|
|
#1793 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
skonczylam kuchnie
jeszcze tylko blachy sie mocza w wannie jutro biore sie za wszystkie drzwi i finito zostanie tylko pobiezne posprzatanie przed sama wigilia ale ja bym wolala takie w roznych ksztaltach
|
|
#1794 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Anula, boski dialog
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, żebyś słyszała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zapraszam do nas, pakuj Kubusia i
|
|
#1796 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczynki
to już moje kolejne podejscie żeby coś naskrobac u nas katarek ![]() Zuza ma śpiki do pasa a mnie gardło zaczyna bolec ubiegła noc cała nieprzespana, bo co kilkanascie min było że a to przykryj mama a to mama katarek ![]() o 5:17 zaczęłam się zastanawiac czy wogóle sięjeszcze kłaśc no ale się połozyłam a o 5:30 budzik dał o sobie znac, oczywiście tak od razu to sie nie zwlokłam z wyra więc na autobus biegłam, ale zdazyłam ![]() za to cały dzień umierałam a przy okazji @ dostałam a dzis miałam wizyty u klientów więc same rozumiecie ![]() Cytat:
i super sobie radzi, ale zauwazyłam że ona ma super pamięc wzrokowa, te ramkowe układa na pamięc, bo nie pokolei tylko celuje w różne miejsca i trafia ![]() musze jakies nowe dokupic ![]() Cytat:
no ja wierzę sama miałam taka przygodę więc wiem jak to boli ![]() mi łzy pomogły ale chwilke to trwało ja kiedyś tarłam i mi szkło kontaktowe złożyło sie na poł i weszło pod powiekę, 2x tak miałam , m.in w dniu ślubu.... Cytat:
ale jak faktycznie się stresujesz to zrób to co Miramej Ci zaproponowala ![]() sama wiesz jak ja się martwiłam, ale pewnego dnia ni z tego ni z owego Zuza po prostu zaczeła mowic Cytat:
widzocznie zasłużyłas ![]() Cytat:
![]() a Tobie wierze i chyba wypróbuje Cytat:
acha Kasia, apropo przyprawiania, to mi chodziło o spaghetti z torebki, mąz nie lubi z pomidorów domowego więc i tak robie dwa przyprawy daję normalnie coś jeszcze chciałam ale nie pamiętam
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unholy, nie martw sie Miramej po prostu wyobrazilam sobie Twojego Meza . Antonio glownie krzyczy i piszczy w sklepie jak mu sie nudzi. Nie zawsze chce sie angazowac w zakupy, duzo rozmawiam, pokazuje mu co jest co i jakos leci, ale gdzie moge to wkladam go do wozka .Dzis z Mezem zrobilismy zakupy swiateczne, w piatek musze kupic ryby, wedline, ciasta i to, co ew zapomnialam . Musze powiedziec, ze rowniez nie ogarnial Antosia . Pozniej pojechalismy po choinke, jutro chlopcy beda stroic.Zostalo mi jeszcze sprzatanie i cale gotowanie, czesc musze przygotowac w piatek, a jutro jeszcze mam nocke ![]() Jestem bardzo zmeczona, nie moge sie doczekac piatkowego poranku, kiedy to z pracy pojade kupic ryby i zabiore sie za gotowanie. Zazwyczaj wlaczam sobie muzyke swiateczna, mam kieliszek grzanego wina i robota pali mi sie w rekach ![]() Z jakiego przepisy robicie pierniczki torunskie?
|
|
#1798 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ufff dopiero usiadlam na dluzej w sumie
ale kuchnia blyszczy jak dobrze, ze juz najgorsze sprzatanie mam za soba, jutro tylko drzwi i lustra, troche jeszcze pokoj dzieciecy ogarne i przed sama wigilia odkurzanie itpa w piatek bede robic groch z kapusta i piec ten sernik ,tylko nie wiem jeszcze, z ktorego przepisu nic wiecej nie robie bo wszystko gotuje moja mama i tesciowa ![]() ale jestem padnieta dzisiaj M juz spi, Eryk sie bawi jeszcze ale zaraz tez go pogonie i zafunduje sobie kapiel wypilabym jakies winko dla relaksu ale nie mam to zn mam ale vermuta a ja nie lubie zbytnio i redsa jakiegos ale tez nie mam ochoty a tz pewnie pozno wroci wiec nie kupi
|
|
#1799 |
|
Wtajemniczenie
|
o właśnie aannuullaa, o Twojej babci zapomniałam, uwaga o maku zawijanym w chusteczkę ...
![]()
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Maju nie dajcie sie chorobie -zdrowka dla was
ja robilam z tego linku co Wojtusia Cytat:
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-12-21 o 22:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

. Ja z nim chodzę tylko do osiedlowego i też widzę, że bardziej muszę go pilnować 

, czekamy z utęsknieniem i nadzieją

, ja Cię rozumiem i to bardzo dobrze

nic się zrobić nie dało, Zuza nie dała sobie nawet dotknąć...już myślałam że do szpitala będziemy musieli jechać...w końcu po pół godzinie "zabawy" świetlikiem, wodą morską itp...ja trzymała Zu a P. otwierał oczko...krzyku było co nie miara, ale w końcu się udało...

jak dobrze, ze juz najgorsze sprzatanie mam za soba, jutro tylko drzwi i lustra, troche jeszcze pokoj dzieciecy ogarne i przed sama wigilia odkurzanie itp