|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Agatek czy Ty odstawiłas juz magnez? bo mi na ostatniej wizycie jeszcze kazał brać... ciekawe czy jutro tez jeszcze powie, zeby brać.... moze przez to ja tych skurczy nie czuję przepowiadających... jedyny jaki miałam to w poniedziałek...
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
właśnie dołączyłam do świata żywych. w nocy myślałam, że się uduszę, a nad ranem zaliczyłam , rano byłam u gina, dostałam antybiotyk, syrop na kaszel i krople do nosa... Muszę się wykurować, bo podobno osłabienie, kichanie i kaszel może pobudzić macicę do skurczów i przyspieszyć poród... ![]() :conf used:Wy chyba coś wieczorami wąchacie, bo na trzeźwo tak się nie da. Ja mam tantum rosa, ale nie mam buteleczki z atomizerem... ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#4563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
he he wszystko już stosowałam masowanie naciąganie kręcenie sutków masowanei brzucha tylko ze ja brzuch codziennie masuje bo go kremuje wiec robie rózne cuda kólka kóleczka itp na brzuchu a u nas dzis też sypneło śniegiem tzn cały czas sypie tak fajnie bieluśko się zrobiło
|
|
#4564 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Sześć dzieffffczynyyyy
![]() Boroo ale mi pojechałaś Wiesz, jestem osobą, która chce pokazać, że sobie poradzi i ogarnie wszystko przy dzieciaczku Jakoś tak... chcę mieć wszystko gotowe, nakupowane i nie wiem nie chce mi się to zmienić, chociaż fakt, mogłam poczekać z karuzelką, no ale- MĄDRY POLAK PO SZKODZIE ![]() no... normalne ![]() trza było być na wątku, a nie tam... spać ![]() Cytat:
daj znać kiedy będzie i oczywiście foto po złożeniu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chodzi o to, że nie ma być taki seks czymś normalnym, codziennym, tylko 'raz na jakiś czas' - wtedy pomaga, bo jeśli za dużo, to nie.czego się awanturujesz, no czego?? ![]() Cytat:
![]() piękny kotek tż się cieszy pewnie, że kotka o niego zabiega co? walczy z Tobą o jego względy... Czubasku fajne kocurki - imię Dżordż powaliło mnie na kolana!
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej
Bylam dzisiaj na pobieraniu krwi i laska tak wyciagnela mi igle z zyly, ze zalala mi spodnie I jeszcze patrzyla na mnie, jakby to byla moja wina ![]() ZAWSZE jak pobieram krew w naszym grajdolkowym szpitalu, to mi cos zrobia. To sie zle wkluja, to podraznia zyle, to musza wkluwac sie w druga reke, a dzisiaj to w ogole przeszli samych siebie :/ Annyonne, dziekuje za info ![]() Sniegu u mnie nie ma, tak jak Czubasek za oknem widze tylko szron Mijus, super ten stolik. Chyba sobie zamowie. Albo namowie tzta, zeby mi kupil Powiem Wam, ze juz sama nie wiem, jaka jest kwestia z tymi uplawami. Czy duzo, czy malo, czy to dobrze, czy nie. Kazda z nas ma inaczej i nie wiadomo, czym sie sugerowac. Zapytam sie dokladniej mojego gina w nast.czwartek, co o tym mysli i czy porobi mi jakies "grubsze" badania. Na razie bede lykac caly czas lacibios femine i unikac slodyczy
|
#4568 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba polepie dzisiaj mikolajki z masy solnej na choinke
![]() albo moze lepiej sie zajme zamawianiem wyprawki
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-21 o 14:08 |
|
|
|
#4570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aż zadzwoniłam do tż i mu powiedziałam, że jednej poród trwał 30 min 5 miesięcy temu i urodziła wielkiego chłopa, a ten, że się boi i nie da rady nic przed
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę powiedzieć, że w pobieralni mam świetną pielęgniarkę. ma juz swoje lata ale za to nigdy się nie zdarzyło, zeby cos poszło nie tak... chyba mogłaby tą krew z zamkniętymi oczami pobierac z resztą wiecie, z racji mojego wykształcenia żadne igły ani krew mnie nie ruszają ![]() chociaż wenflonu nigdy w życiu nie miałam założonego i to takie brrrrr jest
|
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skurcze pomimo magnezu odczuwam 3-4 x dziennie w podbrzuszu... ja się boję odstawienia bo sobie wkręcam na banie, że urodzę po odstawieniu Cytat:
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4574 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej mamusie
u mnie śnieg pada sap simplex jest nie dostępny w Polsce polecam tylko niemieckiej firmy bo są jeszcze Czeskie ale on się nie sprawdzają mój TZ na szczęście pracuje w Niemczech to nas zaopatrzy ![]() Cytat:
i gratulacje dla rodziców Cytat:
Cytat:
![]() Sandra Amelka jest przekochana
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
ale mnie dzisiaj boli krzyż.....
Kupiłam teściowej 12 szklanek wysokich do zimnego picia bo takie chciała i coś jeszcze bym chciala dokupic no ale nie wiem co??????proszę o radę Dotarł też kocyk dla Bartusia
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-12-21 o 14:17 |
|
|
|
#4576 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przyszła paczka z koszulami które kupiłam do szpitala. Mogę polecić sprzedawcę bo naprawdę expressowa przesyłka i towar też jest ok (zamawiałam jeszcze prześcieradła dla Gabi). Koszule które kupiłam to takie, wzór Margot, na samym dole http://allegro.pl/koszula-nocna-muzzy-ciazowa-do-karmienia-s-m-i1993620058.html . Naprawdę fajnie leżą i są ładne
Mam jednak jedno ale bo wzięłam rozmiar S=M (ambitna ) i chyba jest za krótka i boje się, że będę tyłkiem świecić na porodówce. Chyba zamówię jedną dłuższą. Agamili – oj nie ładnie z tż strony, należy mu się ![]() Inutil – dobrze, że poszłaś do lekarza bo coś samo nie chciało się od Ciebie odczepić…dużo zdrówka dla Ciebie Pearpearl – ale Cię załatwili z tym pobieraniem, może jakieś praktykantki ![]() 18 sztuk
|
#4577 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() USKA gratulacje ![]() Pearl ja przez całą ciąże bujam się z infekcjami, grzybicami i cholera]wie czym jeszcze z dostępnych leków miałam już wszystko przynajmniej po 2 razy a Gynazol najmocniejszy 4 razy i co i dupa ostatnio dowiedziałąm się ze przy [porodzie jodynuje się pochwe normalnie z tż nie przytulałam się od wrzesnia nowe łóżko też nie ochrzczone w aptece i jest o niebo lepiej szkoda że nie mówiłą wcześniej teraz wkładki zmieniam 2 razy rzadziej czyli rano w ciągu dnia i na noc niż wcześniej paczka 60szt na tydzień nie starczała. Polecam wkładki z Biedronki 3 i coś za 60 szt.
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Rozeznanie
|
tzn dla teściów razem, z osobna każdemu nie kupuje
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Neska wiem wiem, ja kiedyś dużo czytałam, jak mnie zainteresował ten temat
|
#4582 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się, ostatnio kupiłam na próbę i faktycznie są ok. Jak dla mnie lepsze niż carefree
|
#4583 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze jak chorowalam na zapalenie pluc, to od razu wenflon a i przy ostrych zapaleniach oskrzeli tez ciotka ladowala mi leki dozylnie (jest pielegniarka), zeby szybciej mnie postawic na noge. Nie jest zle, tylko wiadomo, zakladanie nie nalezy do przyjemnosci ![]() Cytat:
on zwarty, chetny i gotowy caly czas ![]() Cytat:
ale ten moj szpital to w ogole porazka, dlatego juz powiedzialam Rodzicom,ze jak bym miala zaczac rodzic na Mazurach, to maja mnie wiezc wszedzie, tylko nie do naszego szpitala Ladne koszuliny ![]() Cytat:
a ja znowu zapomialam zaleciec do apteki, ale to przez to, ze mi slabo bylo po pobraniu a ten irygator tez w aptece dostane? no i chyba tez czeka Ciebie glebsze zajecie sie sprawa po porodzie ja slyszalam, ze leczenie powinno trwac minimum 3 miesiace - takie porzadne, ktore moze zupelnie wykurzyc to swinstwo ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- ja tez musze cos kupic tesciom ale za chiny nie moge wymyslec, co zasluguja tylko na ogromna rozge !
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Ee tam nie ma czego zazdrościć , pada od rana u mnie śnieg, jest już zasypane wszędzie i mam go dosyć powoli, ja chce słońce !
Od wtorku w lidlu są przecenione ubranka dla dzieci i śpiworki są za 30 zł, mam nadzieję, że się załapię. Niby umówiliśmy się z TŻtem , że prezentów nie robimy nikomu i też nic nie chcemy, a z tego co sie dowiedziałam to TŻ na święta pokupował coś tam:/ Tak więc jednak mu coś kupię,ale co? Jak on wszystko ma. |
|
|
|
#4585 | ||
|
Rozeznanie
|
U mnie był przed chwilą kurier i kapnęłam się, że też pada śnieg
![]() Cytat:
A coś mniej płaciłaś za to, że nie malowane?Cytat:
Mąż mi dzisiaj plan dnia popsuł, bo wychodził wcześniej do pracy. Normalnie wyszedłby teraz i był sobie spała, a tak zdrzemnęliśmy się wcześniej i teraz nie mam co ze sobą zrobić :/ Chyba pójdę umyć lodówkę A potem idę do koleżanki, żeby mi hennę brwi zrobiła na Święta
|
||
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
Pearl http://farmako.pl/p,pl,1701,irygator...osa+500ml.html mam taki kupiony w aptece. Już umówiłam się z ginką na atak na to świństwo po połogu.
U mnie też jest śnieg a może szron Czubasek koteczki śliczne |
|
|
|
#4588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak czy siak, problem dla Ciebie i masz rację - skąd masz wiedzieć, że Cię nie szwabią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz chcę, na święta ![]() Cytat:
Jeszcze żeby ten śnieg poleżał sobie przez święta, to by było już cudownie ![]() Normalnie od 19 chyba w oknie będę siedzieć
|
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czekamy spokojnie na styczeń 2012
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Zuzia ja mam ( tzn bede miec po swietach )te niemieckie kropelki, znajomi mojego taty przywiozą, ale wiem ze juz kupili
Jak dobrze zrozumialam to 4x3oml. Chociaz mam wielka nadzieje, ze nie bede musiala tego uzywac![]() Ale mam dziś dzien ![]() Przed chwila był listonosz z paczką, a w niej literki do pokoju Lenki. Są boskie cudowne i jeszcze bardziej słodkie niż na zdjęciu Zdjecie Wam pokaże, jak powiesimy na ściane juz Moge śmiało polecić sprzedawce - http://allegro.pl/show_item.php?item=1973912119 No i sie dowiedziałam, że moj brat bedzie miał syna, wiec bedzie parka
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-12-21 o 15:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

, rano byłam u gina, dostałam antybiotyk, syrop na kaszel i krople do nosa... 

Wiesz, jestem osobą, która chce pokazać, że sobie poradzi i ogarnie wszystko przy dzieciaczku
Jakoś tak... chcę mieć wszystko gotowe, nakupowane i nie wiem
nie chce mi się to zmienić, chociaż fakt, mogłam poczekać z karuzelką, no ale- MĄDRY POLAK PO SZKODZIE 

daj znać kiedy będzie i oczywiście foto po złożeniu 

tż się cieszy pewnie, że kotka o niego zabiega co?
- imię Dżordż powaliło mnie na kolana! 

Gabrysia - 09.02.2012