|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Książka z życzeniami na specjalne okazje !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
No to i ja się wzięłam (wkońcu speranzo:P) za zrobienie ksiązki
![]() Zrobiło się chłodniej i nadarzyła się okzaja ![]() Książkę wykonałam dla kolezanki z pracy, która odchodzi na emeryturę a to puste miejsce pozostawione jest na podpisy Myślę, że się spodoba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna , oryginalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
oh piękne musze załatwic sobie wszystkie rzeczy i ja zaczne robic, może coś z tego wyjdzie...
choć szczerze mówiac nie wiem jak wy te kartki przyklejacie w środku żeby były w kształcie "mewy" .. oh.. ![]() ps: wam wychodzi ksiazka a4 czy a3? bo może przytępawie pytam, ale dla mnie to w ogole czarna magia...
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Fajna choć mnie te suszone kwiatki nie do końca przekonują, bo ... teraz już się trochę pokręciłam... mówią na nie śmiertelniki czy nieśmiertelniki, a tak z tą emeryturą mi tak jakoś dziwnie nie pasuje tzn te kwiatki do tej okazji, ale to pewnie przez to że udzielił mi się ostatnio nastrój Speranzy. Dziewczyna ma tyle pomysłów w głowie, że szok. "speranza" czyli nadzieja, ja mam nadzieję, że Ty kiedyś do nas wrócisz, ...kiedyś będzie lepiej, w końcu "deszcz nie może padać przez całe życie"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
witam
![]() cinkapooh z"choć szczerze mówiac nie wiem jak wy te kartki przyklejacie w środku żeby były w kształcie "mewy" .. oh.. ![]() ja poprostu zginam te kartki papieru na pół i jak przykleisz boki to sama "mewa" sie robi (ja dodatkowo przyklejam środek, zeby mi się nie przemieszczał) Teraz mam ochotę zrobić jeszcze jakąś księgę, ale żadna okazja mi nie przychodzi do głowy ![]() A i znalazłam nowy patent na podstawkę tylko jeszcze nie wyprobowałam. Załączam skan na którym poprawiłam linie (trochę nieudolnie), zeby było lepiej widać. Po prostu trzeba przykleić z tyłu do okladki taki "krawacik" i gotowe ![]() Obiecuje tez do końca tygodnia obrysować obie podstawki na szablony. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Zrobilam kolejna ksiazeczke, oto i ona
![]() Zrobiana jest na formacie A5 (chyba tak, zawsze mi sie myli ktory to A3, a ktory A5 ![]() ![]() ![]() ![]() Juz mysle jak ozdobic nastepna, mam zamowienie na taka, ale swiateczna. cos wymysle ![]() ![]()
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Piekne ksiazki, chyba tez sie wezme za takie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
sagap - ładna książeczka
![]() Mam jeszcze pytanko w sprawie wielkości Twoich księg. Ta co teraz zrobiłaś to jest formatu A5 tzn. po zlozoeniu masz dwie strony A6? czy A4 złożone na pól - strony A5? Jakiej wielkości była ta poprzednia? (jakby co to podaj w cm.) Dzięuję. dla orientacji: A4 to jest "zwykły papier - taki jak do drukarki. A5 to połowa a4 A3 to dwa razy A4 czyli im większy numerek tym mniejszy format kartki i na odwrót im mniejszy nr tym większy format - kiedyś też mi się myliło ale w ten sposób jakoś udało mi się zapamietać. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Madziaczek, teraz postaram sie wreszcie zapamietac
![]() Pierwsza ksiazeczka to format A4 (kartki od drukarki), ktore po zlozeniu wlasnie daja ksiazeczke ze stronami A5. Natomaist druga ksiazeczka to format A5, czyli powstala ksiazeczka z kartkami (stronami) A6. Aby bie bylo watpliwosci, to na kartce formatu A6 sa zyczenia, a na drugiej A6 kwiatki ![]() ![]()
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne , choc mi wydaje się że taką mniejszą A5 książeczke robi sie trudniej, jak to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Moja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Makumba ksiazka przesliczna, taka inna
![]() Bewix mniejszej kartki nie robi sie trudniej, powiedzialabym, ze tak samo, moze szybciej bo mniej klejenia. Jedyna trudnosc, to spryskanie sprejem, ma sie jednak mniej miejsca ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
sagap - nie ma za co
![]() ![]() makumba - ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Właśnie, zdradź nam Kochana tajemnicę tej ślicznej książeczki. Jak zrobiłaś te kwiatki?? Jeśli sama to masz super talent Kobietko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
tak się przyjrzałam, bliżej i stwierdziłam, że sama je musiałaś zrobić... Gratuluję talentu.
I chyba podkradnę od Ciebie pomyśł z tym makaronem (tzn wstążkami). Mam nadzieję, że się nie pogniewasz?? To tak ślicznie wygląda... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Ahaaaa
![]() ![]() ![]() Osobiście kwiatuszkow nie potrafie chyba robić sama... takich jak wy, więc i to będę musiała kupić :P ale spoczko nie martwie się ![]() ps: a sprayem malowałyscie na klatce schodowej? albo na zewnątrz?
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Uczyła mnie sama Speranza. W celu ułatwienia naszkicowałyśmy sobie ślaczki ołówkiem. Najtrudniejsze to precyzyjnie pomalować złotym sprayem aby potencjalni oglądający nie doszli z czego są zrobione te szlaczki (niech mają ten mały szczegół niepewności).
Rozkładamy kilka gazet na stole w kuchni i tak pomalowałyśmy - to w odpowiedzi Cinkapooh i najlepiej pryskać w gumowych rękawiczkach bo jeżeli masz aktualnie jakiś ładny wzorek na paznokciach który kosztował fortunę u kosmetyczki to na pewno upaćkasz się tym sprajem i przy zmywaniu wzorek na paznokciach też szlak trafi ![]() Co do makaronu, proszę bardzo odpatrujcie, po to przecież Speranza założyła ten wątek aby dzielić się pomysłami, a nie co wiem to mam dla siebie. Nakleić można naprawdę różności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Przedstawiam moje kolejne ksiazki. Wykorzystalam tu pomysl z makaronem. Jedna ksiazka jest swiateczna, a druga urodzinowa. Szkoda ze nie mialam sztucznego swierku wtedy te dzwonki wygladalyby lepiej, ale postanowilam nie rujnowac swojej choinki, ktora poza tym czeka spokojnie na swieta w piwnicy ![]() Aaa co do tej urodzinowej widac na niej otwierany rulonik, tam beda w prezencie wlozone pieniazki ![]()
![]() |
#292 |
Przyczajenie
|
Sluchajcie dziewczyny ja sie nie moge na patrzec....wszystkie te wasze ksiazeczki sa C U D N E!! naprawde sa swietne.
Mam tylko pytanie, gdzie mozna kupic taki klej w pistolecie czy jak to tam bylo, i w jakiej to jest mniej wiecej cenie(tak orientacyjnie) no i jezeli tego nigdzie nie znajde czy moge ot czyms zastapic? Z gory dzieki za odpowiedz, to dla mnie wazne bo mnie zainspirowalyscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Wklejam moją książeczkę na chrzest. W sumie wkleiłam an mój wąteczek ale chyba go nikt nie czyta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Świetne księgi, naprawdę niezłe pomysły.
Mam problem pomóżcie proszę! Mam zamówienie na księgę dla rocznego chłopca ale pani kóra ją zamówiła zażyczyła sobie żeby nie było kwiatów tylko coś co będzie pasowało na roczek dla chłopca. Nie mam zielonego pojęcia co mogę umieścić na tej księdze zamiast kwiatów! Prosze podsuncie mi jakieś pomysły! Dziękuje z góry!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
Przyklej chociażby resoraka, domaluj drogę i znak drogowy, możesz narysować albo wyciąć z materiału czy tektury wóz strażacki czy policyjny.... Możesz przykleić małego pluszaka, jakiegoś misia, obok dorobić drzewo. Pomysłów mnóstwo, niech inspiracją będą dla Ciebie chłopięce zabawki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Moja księga z życzeniami na imieninki do cioteczki
![]()
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Dzięki Aniu za pomoc. Myślałam właśnie o pluszaku. Postaram się coś wykombinować. Dzięki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Juz sie przyznaje
![]() ![]() ![]() Ciesze sie ze pomysl sie spodobal ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.