Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 21:30   #211
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

karolca, Mała chyba wszyscy faceci tacy sa....;/
Ja od przedwczoraj mam z moim ciche dni
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:35   #212
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja na swojego meza ostatnio nie moge narzekac odpukac
Stary 2011-12-21, 21:35   #213
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
mój jest tak zmęczony, że w sumie też mamy ciche dni no bo jak śpi to jak mam się odezwać? albo jak namiętnie przegląda swoje fora... to nie słyszy co mówię...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:44   #214
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
melduję się.
ktoś mnie w ogóle kojarzy? :P ostatnio wychodzi mi średnio dwa posty na wątek :/
ja kojarze hyhy ;] tez mam taka srednia ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:45   #215
lena_mi
Zakorzenienie

Cytrynka trzymam kciuki!

A do mnie dziś zadzwoniła kobitka z przychodni, że moja nowa pani doktor (ta do której musiałam się zapisac jak się okazało że mój prowadzący odchodzi) ma prośbę o przełożenie godziny wizyty (mam 4 stycznia) na ... 20.40!!! oczywiście się zgodziłam (w sumie wyjścia chyba nie miałam) - a pani z rejestracji dziękowała mi jakbym niewiadomo co zrobiła dziwne..
Stary 2011-12-21, 21:50   #216
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
No nie no ... ciche dni?... i musimy sobie radzić same...
Jejku jsa na prawdę źle się czuję, płakałam dziś z bezsilności! a ten czy zrobiłam zakupy! powiedziałam mężowi, że jestem zła na niego ale nie mam siły na kłótnię ... więc żeby pamiętał i pogadamy jak poczuję się lepiej ( czytać: Nakrzyczę na Ciebie)

* idę się myć...zrobię sobie na noc kubek mleka z miodem i masłem
włączę "Porodówkę" a potem spać...to najlepsze co mogę dziś zrobić!

Trzymajcie się!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 21:54   #217
koniakonia
Zakorzenienie

Hej

Meg gratuluję Synka

Zdjęcia jak zwykle fajowe, Babeczki z Was super i Dzieciaczki słodkie

Ja dzis miałam zwarę z TŻ o rower , który stoi w pokoju , ale już mu wybaczyłam.Rower w pokoju, bo były włamy do piwnic, ale miał miesiąc temu zawieźć do Teściów

Dziękuję w imieniu Ani i Sebastiana za gratulacje, przekaże Jej Wasze ciepłe myśli . Urodziła sn, tak że przy tej Jej miastenii to różnie mogło być, a lekarz który nie chciał Jej nic przyspieszyć porodu jest u mnie przegrany Pysia przeszczęśliwa, prawdopodobnie wyjdzie na przepustkę na święta Kupiłam Jej Harry Pottera , mam nadzieję,że Jej się spodoba .
Trochę posprzątałam , ale też musiałam koniecznie wyjść na dwór zobaczyć pierwszą reakcję Niny na śnieg, bo rok temu to jeszcze była taka Nieświadomka z Niej .Cieszyła się bardzo .Nie chciała iść za blok, chyba myślała ,że śnieg jest tylko przed naszym
Pojechałam z TŻ na szybki zakupy, udało nam się kupić prezent dla Niny , ale 14 stycznia na urodziny to ja już nie wiem co Jej kupić, ciężko kupić zabawkę dla 2 latka, tak jak pisałaś Karolca A dla Drugiej Mysi to już chyba nic nie będziemy kupować w przyszłości, bo będzie mieć tyle po siostrze ...
Z tż ustaliłam ,że sobie walniemy po perfumie po świętach ( aczkolwiek nie wiem czy tego mi TŻ tajnie nie kupił) w ramach prezentu drugiego, ale nadal nie wiem co kupić mu w ramach tego niespodziankowego
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 22:05   #218
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mój jest tak zmęczony, że w sumie też mamy ciche dni no bo jak śpi to jak mam się odezwać? albo jak namiętnie przegląda swoje fora... to nie słyszy co mówię...
No najlepiej sie polozyc spac jak jest najwiecej do zrobienia.
Znam to skads. Albo najlepiej brac sie za jedzenie kolacji kiedy trzeba malego kapac bo pada na pyszczek, ale nie wtedy trzeba sobie np zjesc. Faceci sa z innej planety naprawde
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No nie no ... ciche dni?... i musimy sobie radzić same...
Jejku jsa na prawdę źle się czuję, płakałam dziś z bezsilności! a ten czy zrobiłam zakupy! powiedziałam mężowi, że jestem zła na niego ale nie mam siły na kłótnię ... więc żeby pamiętał i pogadamy jak poczuję się lepiej ( czytać: Nakrzyczę na Ciebie)

* idę się myć...zrobię sobie na noc kubek mleka z miodem i masłem
włączę "Porodówkę" a potem spać...to najlepsze co mogę dziś zrobić!

Trzymajcie się!
Mala ja wole sie nie odzywac, bopotrafie porzadna jadke zrobic, ale nie chce przy malym, bo juz nie raz wykrzyczalam sie w obecnosci malego bo tak mnie wyprowadzil z rownowagi to potem maly sie na mnie tak patrzal jakby sie mnie bal.
Ostatnio jak sie poklocilismy przy malym i troszke podnieslismy glos, to Filip wieczorem mowi do mnie: tata sie uspokoil mama sie uspokoila. To mi sie go tak zal zrobilo, bo musial to przezyc.
Ja go zawsze przytulam jak wyskocze przy nim z klotnia i staram sie tlumaczyc, ze mamusia nie krzyczala na Filipka, tylko na tate bomamusie zdenerwowal.
Ale staram sie unikac by tego przy malym nie robic, bo bardzo przezywa, nawet drobne sprzeczki. Tylko ze nie zawsze sie da.
No wlasnie wez taka sytuacje jaka Ty masz, ze jestes chora, w ciazy z duzym brzuchem a on Ci z takim tekstem. No szczyt bezczelnosci i nie wiem czego jeszcze.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

Ja dzis miałam zwarę z TŻ o rower , który stoi w pokoju , ale już mu wybaczyłam.Rower w pokoju, bo były włamy do piwnic, ale miał miesiąc temu zawieźć do Teściów
no wlasnie u mnie najczesciej o te sprawy sa klotnie.
Moj maz przewaznie postawi cos na srodku przedpokoju albo rozlozy sie ze swoja elektronika i do rana nie sprzatnie, chociaz ostatnio juz sprzata ze wzgledu na male czesci i Filipa, zeby nie zlapal.
Ale kwestie balaganiarstwa przewazaja.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Dziękuję w imieniu Ani i Sebastiana za gratulacje, przekaże Jej Wasze ciepłe myśli . Urodziła sn, tak że przy tej Jej miastenii to różnie mogło być, a lekarz który nie chciał Jej nic przyspieszyć porodu jest u mnie przegrany Pysia przeszczęśliwa, prawdopodobnie wyjdzie na przepustkę na święta Kupiłam Jej Harry Pottera , mam nadzieję,że Jej się spodoba .
Trochę posprzątałam , ale też musiałam koniecznie wyjść na dwór zobaczyć pierwszą reakcję Niny na śnieg, bo rok temu to jeszcze była taka Nieświadomka z Niej .Cieszyła się bardzo .Nie chciała iść za blok, chyba myślała ,że śnieg jest tylko przed naszym
Pojechałam z TŻ na szybki zakupy, udało nam się kupić prezent dla Niny , ale 14 stycznia na urodziny to ja już nie wiem co Jej kupić, ciężko kupić zabawkę dla 2 latka, tak jak pisałaś Karolca A dla Drugiej Mysi to już chyba nic nie będziemy kupować w przyszłości, bo będzie mieć tyle po siostrze ...
Z tż ustaliłam ,że sobie walniemy po perfumie po świętach ( aczkolwiek nie wiem czy tego mi TŻ tajnie nie kupił) w ramach prezentu drugiego, ale nadal nie wiem co kupić mu w ramach tego niespodziankowego
A lekarz jakis drań!
A ja mojemu mezowi dalam juz po czesci prezent gwiazdkowy bo kupilammu czape zimowa bo wszystkie pogubil albo wyrosl
No a ze dzis pojechal ciac drzewa do wedzenia to bal sie ze lepetynka mu zmarznie.
Na szczescie pod choinke mam jeszcze dla niego bokserki
Ale mnie zdenerwowal: bo pyta, co ja chce pod choinkea ja lubie niespodzianki nooo
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-21 o 22:00
Stary 2011-12-21, 22:06   #219
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, to prawda, dzieci boją się takich sytuacji, bo nie rozumieją samego uczucia zdenerwowania (takiego, jak my przeżywamy). Bardzo długo potrafią przeżywać.

U mnie głownie bałaganiartwo i lenistwo są punktem zapalnym sprzeczki. Bo trzeba coś zrobić a pan mąż jest zmęczony, bo przecież jutro można to zrobić... Ale jak już sam zaczyna sprzatać to też jest zły jak sama nie pomagam... wtedy mówię, że teraz to wie, jak ja mam na co dzień Działa raz na jakiś czas tylko. Niestety. A już w ogóle chętnie sprzata i pomaga jak ktos ma nas odwiedzić (kogo mąż sam zaprosił).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-21, 22:08   #220
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Znam to skads. Albo najlepiej brac sie za jedzenie kolacji kiedy trzeba malego kapac bo pada na pyszczek, ale nie wtedy trzeba sobie np zjesc. Faceci sa z innej planety naprawde

Mala ja wole sie nie odzywac, bopotrafie porzadna jadke zrobic, ale nie chce przy malym, bo juz nie raz wykrzyczalam sie w obecnosci malego bo tak mnie wyprowadzil z rownowagi to potem maly sie na mnie tak patrzal jakby sie mnie bal.
Ostatnio jak sie poklocilismy przy malym i troszke podnieslismy glos, to Filip wieczorem mowi do mnie: tata sie uspokoil mama sie uspokoila. To mi sie go tak zal zrobilo, bo musial to przezyc.
Ja go zawsze przytulam jak wyskocze przy nim z klotnia i staram sie tlumaczyc, ze mamusia nie krzyczala na Filipka, tylko na tate bomamusie zdenerwowal.
Ale staram sie unikac by tego przy malym nie robic, bo bardzo przezywa, nawet drobne sprzeczki. Tylko ze nie zawsze sie da.
No wlasnie wez taka sytuacje jaka Ty masz, ze jestes chora, w ciazy z duzym brzuchem a on Ci z takim tekstem. No szczyt bezczelnosci i nie wiem czego jeszcze.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Moj maz przewaznie postawi cos na srodku przedpokoju albo rozlozy sie ze swoja elektronika i do rana nie sprzatnie, chociaz ostatnio juz sprzata ze wzgledu na male czesci i Filipa, zeby nie zlapal.
No ja tam też jestem mały bałaganiarz , ale kurdę On mądry, bo jak sprzata to mu wszystko przeszkadza, w sensie ,że stoi krzesło itp. , a ja dzisiaj musiałam tym rowerem manewrować nieźle ,żeby dotrzeć wszędzie , a z bębenkiem nie jest to za proste
Oczywiście koronny argument :kiedy On to miał wywieźć ?Że on do pracy przecież chodzi , a ja mu zawsze mówię,że ja jestem na L4 czyli teoretycznie jestem chora i w sumie nic nie powinnam robić

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-21 o 22:17
Stary 2011-12-21, 22:11   #221
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, to prawda, dzieci boją się takich sytuacji, bo nie rozumieją samego uczucia zdenerwowania (takiego, jak my przeżywamy). Bardzo długo potrafią przeżywać.

U mnie głownie bałaganiartwo i lenistwo są punktem zapalnym sprzeczki. Bo trzeba coś zrobić a pan mąż jest zmęczony, bo przecież jutro można to zrobić... Ale jak już sam zaczyna sprzatać to też jest zły jak sama nie pomagam... wtedy mówię, że teraz to wie, jak ja mam na co dzień Działa raz na jakiś czas tylko. Niestety. A już w ogóle chętnie sprzata i pomaga jak ktos ma nas odwiedzić (kogo mąż sam zaprosił).
To moj to wogole nie sprzata nawet jak ma go ktos odwiedzic, uwaza ze nie ma takiej potrzeby
Cytat:
No ja tam też jestem mały bałaganiarz , ale kurdę On mądry, bo jak sprzata to mu wszystko przeszkadza, w sensie ,że stoi krzesło itp. , a ja dzisiaj musiałam tym rowerem manewrować nieźle ,żeby dotrzeć wszędzie , a z bębenkiem nie jest to za proste
Oczywiście koronny argument :kiedy On to miał wywieźć ?Że on do pracy przecież chodzi , a ja mu zawsze mówię,że ja jestem na L4 czyli teoretycznie jestem chora i w sumie nic nie powinnam robić
hahahah no tak przeciez my w domu siedzimy to lezymy caly dzien
Moj nigdy nie moze zrozumiec, ze ja mam dosc schylania po pierdoolki ktore rozrzuca po mieszkaniu a zeby zamiesc czy przemyc podloge to niestety ale trzeba podniesc czy przesunac.
SZYMONEK

Stary 2011-12-21, 22:16   #222
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

A lekarz jakis drań!
A ja mojemu mezowi dalam juz po czesci prezent gwiazdkowy bo kupilammu czape zimowa bo wszystkie pogubil albo wyrosl
No a ze dzis pojechal ciac drzewa do wedzenia to bal sie ze lepetynka mu zmarznie.
Na szczescie pod choinke mam jeszcze dla niego bokserki
Ale mnie zdenerwowal: bo pyta, co ja chce pod choinkea ja lubie niespodzianki nooo
Ja mam licznik dla TŻ do roweru , tego roweru , ale sam Go sobie zamówił , a On cwaniaczek się przechwala ,że ma niespodziankę dla mnie i że jest taaaaaki pomysłowy ....

A lekarz nie chciał Jej przebić pęcherza , stwierdził ,że jak się pomęczy z 15 godzin to może zadziała , ale był też z samego rana Jej prowadzący i Jej przebił , no i poszedł do domu kurdę ma pacjentkę , taki przypadek i nawet nie został , echhh.A ja myślałam ,że Ona urodziła nad ranem , bo smsa dostałam o 10.07, myślałam,że trochę upłynęło czasu,że odpoczywała itd. a On się urodził o 9.30 i wieści były świeże Już się nie mogę doczekać jak tego Bąbelka wezmę na ręce.

Czas edycji: 2011-12-21 o 22:18
Stary 2011-12-21, 22:19   #223
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczynki dalam na maila zdjecia jak bylam malutka i z mlodosci
Ja chce wrocic te czasy

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Ja mam licznik dla TŻ do roweru , tego roweru , ale sam Go sobie zamówił , a On cwaniaczek się przechwala ,że ma niespodziankę dla mnie i że jest taaaaaki pomysłowy ....

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

konia no lekarz bez serca, naprawde Ale najwazniejsze, ze porod ma za soba i ze wszystko dobrze
SZYMONEK

Stary 2011-12-21, 22:21   #224
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
To moj to wogole nie sprzata nawet jak ma go ktos odwiedzic, uwaza ze nie ma takiej potrzeby

hahahah no tak przeciez my w domu siedzimy to lezymy caly dzien
Moj nigdy nie moze zrozumiec, ze ja mam dosc schylania po pierdoolki ktore rozrzuca po mieszkaniu a zeby zamiesc czy przemyc podloge to niestety ale trzeba podniesc czy przesunac.
No i oczywiście super się sprząta jak się ma dziecko w domu, które wszystko musi wziąć w łapki, lata po tapczanie itd. itd. TŻety to by były wspaniałe matki o 6 parach rąk i oczach dokoła głowy, tzn. z tego co mówią to tak wynika
Stary 2011-12-21, 22:21   #225
karolca
Zakorzenienie

gosia261282, widzę, że w Tropical Island byłas?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-21, 22:24   #226
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Fajny kawalek:
http://www.youtube.com/watch?v=j5dFe-WKuPs&ob=av2e
SZYMONEK

Stary 2011-12-21, 22:25   #227
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No i oczywiście super się sprząta jak się ma dziecko w domu, które wszystko musi wziąć w łapki, lata po tapczanie itd. itd. TŻety to by były wspaniałe matki o 6 parach rąk i oczach dokoła głowy, tzn. z tego co mówią to tak wynika
TŻty nie musiałby mieć 6 par rąk, oczu dookoła głowy... tak by mieli czas zorganizowany, grzeczne i ułożone dzieci, że byłoby to niepotrzebne

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-21, 22:25   #228
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki dalam na maila zdjecia jak bylam malutka i z mlodosci
Ja chce wrocic te czasy

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

konia no lekarz bez serca, naprawde Ale najwazniejsze, ze porod ma za soba i ze wszystko dobrze
bez serca i raczej z średnią wiedzą o miastenii tzn. ale co wymagać, jak diagnozowali Jej to ponad pół roku,miała okulary 14 i 16 szkła ( nie pamiętam czy plusy czy minusy) i zeza masakrycznego i nikt nie wiedział skąd to , ostatecznie próbowali to zrzucić na psychikę , ale przypadkiem wyszło ,ze jest to ta miastenia

Aguśka fajny ten Twój TŻ zdjęcia super, na takim pinku też kiedyś spałam , nikt mnie nie masował akurat , ale było to ileś kilo temu

W czym zmniejszacie zdjęcia ?

Czas edycji: 2011-12-21 o 22:34
Stary 2011-12-21, 22:27   #229
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, fajne zdjęcia
a piosenki tej z męzem nie lubimy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-21, 22:28   #230
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja sie wycwanilam i jak moj odpocznie po pracy to ma wziac maluta gdzies do dziadkow czy na spacer, ja musze miec przestrzen i spokoj do sprzatania.
Ale kiedys sie bardzo wkurzylam, bo bylam po nocy, drzemnelam sie zaledwie 2 godzinki, no ale ze musialam posprzatac bo juz mieszkanie tego wymagalo, to mowie do niego, ze moze on poodkurza dzis i pomyje podlogi ja z checia sie dzis z nim zamienie i sobie pojde na spokojny spacerek z malym. Nie zgodzil sie a ze moj pedantyzm nie dal rady to posprzatalam chalupe i padlam.
SZYMONEK

Stary 2011-12-21, 22:31   #231
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
TŻty nie musiałby mieć 6 par rąk, oczu dookoła głowy... tak by mieli czas zorganizowany, grzeczne i ułożone dzieci, że byłoby to niepotrzebne
A no faktycznie zapomniałam o tym drobnym szczególe

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
a my lubimy lubimy, my lubimy różną muzykę, ten utwór mi starymi dyskotekami zajeżdża , więc pewnie z tego nam się podoba , co nie? Dino?Dinusiu?
ale bym sobie podylała .....przedwczoraj mówię do TŻ ,że przeszłabym się na dyskotekę , ale na taką malusią, tylko z 4 pary
Stary 2011-12-21, 22:35   #232
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
bez serca i raczej z średnią wiedzą o miastenii tzn. ale co wymagać, jak diagnozowali Jej to ponad pół roku,miała okulary 14 i 16 szkła ( nie pamiętam czy plusy czy minusy) i zeza masakrycznego i nikt nie wiedział skąd to , ostatecznie próbowali to zrzucić na psychikę , ale przypadkiem wyszło ,ze jest to ta miastenia
nie no super po prostu ;/

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
A no faktycznie zapomniałam o tym drobnym szczególe

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

a my lubimy lubimy, my lubimy różną muzykę, ten utwór mi starymi dyskotekami zajeżdża , więc pewnie z tego nam się podoba , co nie? Dino?Dinusiu?
ale bym sobie podylała .....przedwczoraj mówię do TŻ ,że przeszłabym się na dyskotekę , ale na taką malusią, tylko z 4 pary

Dino dinusiu Ty to masz wyobraznie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

konia to dla Ciebie:
http://www.youtube.com/watch?v=zlY4XsjdfsA

jeden z nowszych kawalkow tej zimy
a swoja droga mialam Ci powiedziec, ze masz fajne imie
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-21 o 22:37
Stary 2011-12-21, 22:36   #233
rumiankowa
Zadomowienie

dzięki Dziewczyny, że mnie jeszcze pamiętacie
Mała!- zdrówka! zresztą zdrówka życzę każdej, bo to piekielnie ciężki czas i łatwo o choróbska. moja Mała dopiero co miała zapalenie płuc (10 dni antybiotyku), nie minął tydzień a znów się przeziębiła :/ ma katar i strasznie kaszle, bo wszystko spływa jej do gardła, od półtorej godziny ma problem ze spaniem, nie mam pomysłu jak jej pomóc
poza tym u mnie bez większych zmian, ciągle pracuję, nie za mocno przygotowuję się do świąt, bo spędzamy je u rodziców i teściów, a świat się nie zawali, jak mieszkanie nie będzie błyszczało. choinka ubrana od poniedziałku, Gosia jest nią zachwycona oczywiście pomagała ubierać, ale ile się namarudziła, że kłuje...
prezenty kupione, większość już zapakowana. drobiazgi w tym roku, bo - jak pewnie u wszystkich - finansowo nie jest dobrze.
do porodu zostało 68-72 dni, w zależności od tego, który termin uznać za miarodajny nadal pozostaje przewaga kobiet, bo w brzuchu podobno jest Dorotka
Cytrynka - będę trzymać kciuki jutro
Aguśka - ja zawsze sobie obiecuję, że przy Gosi nie będę podnosić głosu na TŻ-a, ale nie zawsze się to udaje, niestety. zawsze póxniej mam potworne wyrzuty sumienia, bo wiadomo, że dziecko nie wie, o co chodzi, a wie, że coś złego się dzieje...

na koniec coś co mnie ostatnio szalenie rozbawiło - z rozmów z moją córką:
Mała wchodzi do pokoju z zabawkami. Zaskoczona pyta:- o, kto tu posprzątał?
- ja - odpowiadam. - musiałam zebrać zabawki, żeby zrobić miejsce na choinkę
- mamo, jesteś geniuszem zła?
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 22:41   #234
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

genialne

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-21, 22:48   #235
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Dziewczyny, że mnie jeszcze pamiętacie
Mała!- zdrówka! zresztą zdrówka życzę każdej, bo to piekielnie ciężki czas i łatwo o choróbska. moja Mała dopiero co miała zapalenie płuc (10 dni antybiotyku), nie minął tydzień a znów się przeziębiła :/ ma katar i strasznie kaszle, bo wszystko spływa jej do gardła, od półtorej godziny ma problem ze spaniem, nie mam pomysłu jak jej pomóc
poza tym u mnie bez większych zmian, ciągle pracuję, nie za mocno przygotowuję się do świąt, bo spędzamy je u rodziców i teściów, a świat się nie zawali, jak mieszkanie nie będzie błyszczało. choinka ubrana od poniedziałku, Gosia jest nią zachwycona oczywiście pomagała ubierać, ale ile się namarudziła, że kłuje...
prezenty kupione, większość już zapakowana. drobiazgi w tym roku, bo - jak pewnie u wszystkich - finansowo nie jest dobrze.
do porodu zostało 68-72 dni, w zależności od tego, który termin uznać za miarodajny nadal pozostaje przewaga kobiet, bo w brzuchu podobno jest Dorotka
Cytrynka - będę trzymać kciuki jutro
Aguśka - ja zawsze sobie obiecuję, że przy Gosi nie będę podnosić głosu na TŻ-a, ale nie zawsze się to udaje, niestety. zawsze póxniej mam potworne wyrzuty sumienia, bo wiadomo, że dziecko nie wie, o co chodzi, a wie, że coś złego się dzieje...

Hehe tak dzieci maja swietne teksty

To moj Filip ostatnio do mojej mamy:
"Babciu załóż sobie okulary" hihihi

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Albo mowie do Filipa jak go myje z kupki w wannie, podnosze, stawiam na reczniku na pralce i mowie: kochanie zlap sie mnie mocno za szyje, zeby go przeniesc do pokoju i na lozku juz ubrac. A on bierze kremik z polki do raczki i mowi: "przeciez mam kremik" z takim wyrzutem no jak mnie ma chycic jak ma kremik w raczce
SZYMONEK

Stary 2011-12-21, 22:48   #236
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
nie no super po prostu ;/

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Dino dinusiu Ty to masz wyobraznie

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

konia to dla Ciebie:
http://www.youtube.com/watch?v=zlY4XsjdfsA

jeden z nowszych kawalkow tej zimy
a swoja droga mialam Ci powiedziec, ze masz fajne imie
Ja to jednak jestem starszy dino, bo to już dla mnie za nowoczesna muza

A za imię to dzięki, poleciała Babcia z fantazją jak na tamte czasy ( twierdzi ,ze ze świętej książeczki), chociaż Chrzestna twierdzi ,że to Jej pomysł , że była na zawodach w NRD i tam była jakaś pływaczka czy ktoś o takim imieniu Dużo legend w mojej rodzinie

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:

genialne
: hahaha:
Stary 2011-12-21, 22:51   #237
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

widzę, że poszalałyście już kilka stron a rano były tylko 3

a więc byłam na mieście i już klika stówek mniej
nakupiłam kosmetyków dla siebie, prezent dla brata, dla drugiego brata, dla domownika dokupiłam też drobiazg TŻtowi, kupiłam sobie bieliznę komplet w H&M oraz stanik jeden taki miękki ale drogi w H&M za 59,90zł + skarpetki dla malucha z H&M poza tym sukienki nie znalazłam na Sylwka więc poszukam jej po Świętach

Kupiłam też sobie fajne ciepłe kapciuszki

Poza tym po takim chodzeniu plecy po jakimś czasie zaczęły mnie boleć, że uuuu...
wróciłam do domku to tak fatalnie się czułam było mi zimno, miałam dreszcze i tak jakoś dziwnie więc położyłam się spać na 2h wstałam i dalej było mi źle choć lepiej niż wcześniej.

Ubraliśmy choinkę Jedną mamy dużą w salonie prawdziwą,a sztuczną mniejszą w pokoju

Popakowałam część prezentów, a część zostawiłam na jutro bo papier mi się skończył, a nie chcę pakować w torebki wolę w papier

Jutro czeka mnie wizyta u lekarza oraz zakupy spożywcze tym razem z TŻtem

a teraz idę Was nadrabiać w między czasie może zjem jabłko

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-21, 22:51   #238
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Albo mowie do Filipa jak go myje z kupki w wannie, podnosze, stawiam na reczniku na pralce i mowie: kochanie zlap sie mnie mocno za szyje, zeby go przeniesc do pokoju i na lozku juz ubrac. A on bierze kremik z polki do raczki i mowi: "przeciez mam kremik" z takim wyrzutem no jak mnie ma chycic jak ma kremik w raczce
ahh te dzieci
Stary 2011-12-21, 22:52   #239
koniakonia
Zakorzenienie

Ale fajnie jak dzieciaczki gadają
Mój TŻ stwierdził,że Nasza gada jak ta żona tego Olsena z filmu " gang olsena" , dodam,że film był duński , dużo gad,a ale właśnie tak, ileś tam słów wymawia , ale monologi to po duńsku
No i przed snem obowiązkowo gada niby przez telefon , ale z ręki, z tym ,że tą ręke przykłada też mi czy TŻ do ucha i musimy udawać ,że gadamy ,
Stary 2011-12-21, 22:54   #240
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to jednak jestem starszy dino, bo to już dla mnie za nowoczesna muza

A za imię to dzięki, poleciała Babcia z fantazją jak na tamte czasy ( twierdzi ,ze ze świętej książeczki), chociaż Chrzestna twierdzi ,że to Jej pomysł , że była na zawodach w NRD i tam była jakaś pływaczka czy ktoś o takim imieniu Dużo legend w mojej rodzinie

-
oj tam za nowoczesna, jak bys troche drinknela to nie mozna by Cie z parkietu zgonic jestem przekonana o tym

A co do imienia tak czy siak imie super
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości